NORMALNE, ten kto w to wierzyl byl chyba nacpany!lojo pisze:W związku z informacją pod tytułem "Hindusi w Ruchu Chorzów?", podaną przez Onet.pl Sport w dniu 16 maja 2007 roku za dziennikiem "Sport", a zawierającą nieprawdziwe informacje, oświadczam, iż Zarząd Mittal Steel Poland SA nie prowadził i nie prowadzi z Zarządem Ruchu Chorzów, ani żadną inną drużyną zawodową rozmów dotyczących wsparcia sponsorskiego. Strategia Odpowiedzialności Społecznej Biznesu firmy Mittal Steel Poland SA nie zakłada sponsorowania sportu zawodowego.
Andrzej Krzyształowski
Rzecznik Prasowy
Mittal Steel Poland SA
Onet.pl
i po wszystkim
Czy w Chorzowie będzie sponsor strategiczny? cz. 2 :)
-
- osik
- Kontakt:
-
- Kontakt:
i taki Klimek jest 100 razy wiyncy wort niż wszyske Allianzy, Kompanie piwowarske, Orlyny i inksze uBoty co to dzisioj som, a jutro som w Legii czy Miliarderze Pniewy, a pojutrze wcale ich niy ma.osik pisze:i takich ludzi jak pan Klimek,Pronox i calo resztaadamo chorzow pisze:ja wierzylem:):):)Ruch nadal biedny..............................ma za to nas kibicow
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"
- Radvan
- Kontakt:
- wolfik
- Kontakt:
Reporter jest naszym sponsorem strategicznym i w sumie nazwa tematu troche bezsensu. Reporter i Pronox rozwijaja sie dynamicznie, a nie sa to sponsorzy, ktorzy chca na Ruchu tylko kase zbijac, wiec o nasza przyszlosc jestem spokojny. Najbogatsi nie jestesmy, ale jest normalnie, a o tym jeszcze niedawno moglismy tylko marzyc. Pilkarze maja wyplay na biezaco, obozy zagraniczne, zadnych problemow, nic tylko grac.
A w kwestii sponsorow to jestesmy jeszcze my. Takie moje bardzo pobiezne wyliczenia,jesli klub na biletow zarabia jakies 100 000 zl na mecz, a meczy na runde mamy 9, to wychodzi 900 000 zl razy dwie rundy 1 800 000 zl. A nasz budzet o ile dobrze kojarze z jakiejs gazety wynosi 3 mln zl. Czyli wychodzi na to, ze to my kibice jestesmy jednym z njwiekszym sponsorow.
A w kwestii sponsorow to jestesmy jeszcze my. Takie moje bardzo pobiezne wyliczenia,jesli klub na biletow zarabia jakies 100 000 zl na mecz, a meczy na runde mamy 9, to wychodzi 900 000 zl razy dwie rundy 1 800 000 zl. A nasz budzet o ile dobrze kojarze z jakiejs gazety wynosi 3 mln zl. Czyli wychodzi na to, ze to my kibice jestesmy jednym z njwiekszym sponsorow.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
- ch-R
-
- Kontakt:
Szanowny kolega zapomnial kopletnie o zasadach ekonomicznych. te pieniadze to jest przychod z biletow, ktorego nie mozna mylic z zyskiem!!wolfik pisze:Reporter jest naszym sponsorem strategicznym i w sumie nazwa tematu troche bezsensu. Reporter i Pronox rozwijaja sie dynamicznie, a nie sa to sponsorzy, ktorzy chca na Ruchu tylko kase zbijac, wiec o nasza przyszlosc jestem spokojny. Najbogatsi nie jestesmy, ale jest normalnie, a o tym jeszcze niedawno moglismy tylko marzyc. Pilkarze maja wyplay na biezaco, obozy zagraniczne, zadnych problemow, nic tylko grac.
przychod-koszty = zysk
Z tego co pamietam, to jedyny mecz na jakim Ruch zarobil w zeszlej rundzie to mecz z Jaga, kiedy na stadionie bylo 12-14tys widzow!!!
Tak wiec, raczej nie jestesmy najwiekszym sponsorem klubu....
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ale koszty tak czy tak są, więc lepiej je zapłacić z dochodu z biletów niż wykładać z innego źródła.bluefil pisze: Szanowny kolega zapomnial kopletnie o zasadach ekonomicznych. te pieniadze to jest przychod z biletow, ktorego nie mozna mylic z zyskiem!!
przychod-koszty = zysk
Z tego co pamietam, to jedyny mecz na jakim Ruch zarobil w zeszlej rundzie to mecz z Jaga, kiedy na stadionie bylo 12-14tys widzow!!!
Wedlug tego co napisales koszt zorganicowania meczu na Cichej wynosi okolo 150 000 .bluefil pisze:Szanowny kolega zapomnial kopletnie o zasadach ekonomicznych. te pieniadze to jest przychod z biletow, ktorego nie mozna mylic z zyskiem!!wolfik pisze:Reporter jest naszym sponsorem strategicznym i w sumie nazwa tematu troche bezsensu. Reporter i Pronox rozwijaja sie dynamicznie, a nie sa to sponsorzy, ktorzy chca na Ruchu tylko kase zbijac, wiec o nasza przyszlosc jestem spokojny. Najbogatsi nie jestesmy, ale jest normalnie, a o tym jeszcze niedawno moglismy tylko marzyc. Pilkarze maja wyplay na biezaco, obozy zagraniczne, zadnych problemow, nic tylko grac.
przychod-koszty = zysk
Chcialbym sie od ciebie dowiedziec na co one ida oprocz ochrony , pradu , sedziow ktore wrzuca sie w koszty utrzymania firmy
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- wolfik
- Kontakt:
Klub koszty rozgrywania meczów musi ponosic niezaleznie od tego czy na stadionie jest 10 000 ludzi czy ludzi nie ma wcale i wzrastaja bardzo nieznacznie, jezeli wkraczamy na tematy ekonomii to to sa korzysci skali. Takze to nie kibice generuja koszty. A koszty rozgrywania spotkan nie sa tak ogromne, bo stadionem zajmuje sie miasto i tu trzeba przyznac ze miasto tez nam pomaga, za rogali gralismy bez swiatla bo koszty byly zbyt wysokie, dzisiaj nie ma takich problemow. Nie wiem jak dokladnie wygladaja koszty rozgrywania spotkan, ochorna, bileterzy, koszt wydruku biletow, sedziow, ale z pewnoscia nie sa tak duze, ze zeby wyjsc na jakis plus to musi byc 12 tys. ludzi. I dzialacze nie mowili o tym, ze zarobili na meczu z Jaga, ale o tym ze zarobili we wrzesniu, a oznacza to wg mnie, ze z zyskow pokryli caly miesieczny koszt funkcjonowania klubu, oplacanie sprzataczek, trenerow, pilkarzy, ochrony itd. i to jest dla mnie ewenement, bo nie widze jakos klubow, które by sie utrzymywaly z zysków z biletów bez pomocy sponsorow. U nas tak zreszta sie stalo dzieki korzystnemu kalendarzowi wtedy i nie widze mozliwosci, by klub byl caly czas tak utrzymywany przez kibiców, ale faktem jest ze pokrywamy naprawde znaczna czesc budzetu.
A jesli mamy byc dokladni to do przychodow osiaganych dzieki kibicom trzeba jeszcze doliczyc zysk z pamiatek i kielbasek.
A jesli mamy byc dokladni to do przychodow osiaganych dzieki kibicom trzeba jeszcze doliczyc zysk z pamiatek i kielbasek.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
Taki Lech za jeden mecz z Legia zarobil 700 tys zloty. W pozostalych spotkaniach ta suma oscylowala zapewne w granicach 300-400 tys. Tak więc z samych biletów w Poznaniu zarabiaja w ciagu roku okolo 5 mln zloty. Na Ruchu w sezonie ta kwota zamyka się w granicach 1.5 - 2 mln zlotych a wiec trzykrotnie mniej. Tak wiec kibice Ruchu to spory zastrzyk gotowki w ciagu sezonu, ale i tak nieporownywalnie mniejszy od najlepszych w Polsce (tzn. Lech, Legia, Korona, Wisla, Gornik). Watpie by kiedys zyski z biletow w naszym przypadku byly wieksze. Podwyzka biletow malo da bo zniecheci kibicow do przychodzenia na stadion. Bez podwyzki jednak zyskow nie zwiekszymy. Uwazam jednak ze P. Klimek zaruzykuje taki wariant i w ciagu okresu kilkunastu miesiecy ta podwyzka cen biletow pojdzie do gory. To jest nieuniknione jesli chcemy w tej I lidze osiagnac cos wiecej niz coroczna walka o utrzymanie, zakladajac ze nie wejdzie wiekszy inwestor niz Reprter.
Jesli chcemy miec silna druzyna pilkarska to albo wejdzie w klub ktos pokroku Cupiala czy ITI, albo bedziemy musieli placic za bilety tyle ile placa w najlepszych klubach w kraju (50-120 zloty)
Jesli chcemy miec silna druzyna pilkarska to albo wejdzie w klub ktos pokroku Cupiala czy ITI, albo bedziemy musieli placic za bilety tyle ile placa w najlepszych klubach w kraju (50-120 zloty)
-
- Kontakt:
WOLFIK a czego sie spodziewałes skoro w tamtej rundzie u nas było najwiecej 7,5 tys ludzi 
BOGAS mamy na koszulkach "Najwazniejsza jest tradycja" Ruch raczej nigy nie był klubem dla bogatych , raczej dla zwykłych obywateli , jesli bedziemy mieli bilety po 50 zł to co ?? likwidujemy napis na koszulkach czy jedziemy na farmazonie?? Skoro tak porownales zobaczy bilety na ksg (10zl) u nas na 2 lige 15 zł . , nie wiem cz oni maja wieksze wplywy z biletów pozytm ostatnio głosna afera biletowa u nich była ale ok . Na Cracovi bilety porownywalne jak na Wisle a ani Wisła ani Craxa czołówka nie jest , nawet Lech nie stoi wysoko, nie wymieniłes 2 czołowych druzyn , Twoj błąd czy niedopatrzenie ???

BOGAS mamy na koszulkach "Najwazniejsza jest tradycja" Ruch raczej nigy nie był klubem dla bogatych , raczej dla zwykłych obywateli , jesli bedziemy mieli bilety po 50 zł to co ?? likwidujemy napis na koszulkach czy jedziemy na farmazonie?? Skoro tak porownales zobaczy bilety na ksg (10zl) u nas na 2 lige 15 zł . , nie wiem cz oni maja wieksze wplywy z biletów pozytm ostatnio głosna afera biletowa u nich była ale ok . Na Cracovi bilety porownywalne jak na Wisle a ani Wisła ani Craxa czołówka nie jest , nawet Lech nie stoi wysoko, nie wymieniłes 2 czołowych druzyn , Twoj błąd czy niedopatrzenie ???