Modernizacja stadionu
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tak w celach informacyjnych za dziennik.pl
Białystok rezerwowym miastem na Euro 2012?
Białystok będzie mieć wreszcie stadion z prawdziwego zdarzenia. Co więcej, gdyby Warszawie czy Poznaniowi nie udało się do 2012 roku postawić stadionu spełniającego normy UEFA, to właśnie białostoczanie awaryjnie mogą przyjąć u siebie piłkarzy mistrzostw Europy. A wszystko dlatego, że władze tego miasta rozstrzygnęły już konkurs na nowy stadion.
Rywali, również z zagranicy, pokonał warszawski architekt Stefan Kuryłowicz, który także wystartuje w konkursie na stadion narodowy w Warszawie.
Obiekt w Białymstoku zaprojektowany przez Kuryłowicza pomieści 25 tysięcy fanów futbolu. Władze miasta liczą, że uda im się ściągnąć do siebie jedną z reprezentacji, które przyjadą do Polski grać w finałach Euro 2012. W sąsiedztwie stadionu powstanie bowiem nowoczesny ośrodek treningowy.
A gdyby któreś z miast wyznaczonych do rozgrywek nie zdążyło przygotować własnego stadionu, Białystok ma szansę stać się areną prawdziwych europejskich rozgrywek. Bo będzie już mieć w 2012 roku prawdziwy europejski stadion.
Nowy obiekt powstanie na miejscu starego stadionu miejskiego. Kuryłowicz w projekcie oprócz betonu wykorzystał drewno, które pięknie wpisuje się w otaczający stadion las
Białystok rezerwowym miastem na Euro 2012?
Białystok będzie mieć wreszcie stadion z prawdziwego zdarzenia. Co więcej, gdyby Warszawie czy Poznaniowi nie udało się do 2012 roku postawić stadionu spełniającego normy UEFA, to właśnie białostoczanie awaryjnie mogą przyjąć u siebie piłkarzy mistrzostw Europy. A wszystko dlatego, że władze tego miasta rozstrzygnęły już konkurs na nowy stadion.
Rywali, również z zagranicy, pokonał warszawski architekt Stefan Kuryłowicz, który także wystartuje w konkursie na stadion narodowy w Warszawie.
Obiekt w Białymstoku zaprojektowany przez Kuryłowicza pomieści 25 tysięcy fanów futbolu. Władze miasta liczą, że uda im się ściągnąć do siebie jedną z reprezentacji, które przyjadą do Polski grać w finałach Euro 2012. W sąsiedztwie stadionu powstanie bowiem nowoczesny ośrodek treningowy.
A gdyby któreś z miast wyznaczonych do rozgrywek nie zdążyło przygotować własnego stadionu, Białystok ma szansę stać się areną prawdziwych europejskich rozgrywek. Bo będzie już mieć w 2012 roku prawdziwy europejski stadion.
Nowy obiekt powstanie na miejscu starego stadionu miejskiego. Kuryłowicz w projekcie oprócz betonu wykorzystał drewno, które pięknie wpisuje się w otaczający stadion las
-
- Kontakt:
typisz polish - łoni na całym Podlasiu niy mają tyla ludzi, wiela sie zmiesci na tym stadionie - typowo polsko pseudoekonomiczno gigantomania.
ps acha i tak z ciekawości ino spytom, kasa na tyn stadion wzionła sie z namalowania tego malunku ? bo jak ja to abo ja tyż taki szkryfna, abo jak musi to namalować Kuryłowicz, to trza mu szepnąc słówko niy pi***olnie ze dwa take malunki, na jednym nowy Śląski, na drugim nowo Cicho ?
ps acha i tak z ciekawości ino spytom, kasa na tyn stadion wzionła sie z namalowania tego malunku ? bo jak ja to abo ja tyż taki szkryfna, abo jak musi to namalować Kuryłowicz, to trza mu szepnąc słówko niy pi***olnie ze dwa take malunki, na jednym nowy Śląski, na drugim nowo Cicho ?
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to jest kolejna wizualizacja bliźniak widac wszyscy jadą na tym samym programie graficznym, zmieniają tylko kolor fasady lub przeseł dachu
stadiony projektuje się nie w programach do wizualizacji tylko wylicza się obciązenia, kąty i prawa fizyki - wszystko w okreslonej koncepcji i zazwyczaj ograniczonym budżecie
potem należy jeszce wylać tyciące ton betonu, prefabrykowac stal i wbic chąrogiewki w narożnikach
to badziewie nie ma nawet odpowiednich proporcji i jest tylko wydarzeniem wirtualnym z czego nawet chorągiewki w narożniku nie będzie
stadiony projektuje się nie w programach do wizualizacji tylko wylicza się obciązenia, kąty i prawa fizyki - wszystko w okreslonej koncepcji i zazwyczaj ograniczonym budżecie
potem należy jeszce wylać tyciące ton betonu, prefabrykowac stal i wbic chąrogiewki w narożnikach
to badziewie nie ma nawet odpowiednich proporcji i jest tylko wydarzeniem wirtualnym z czego nawet chorągiewki w narożniku nie będzie
- osik
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Śmioć mi sie chce jak widza te wirtualne stadiony. Przez tyla lot nie umieli wybudować jednego stadionu, a teroz w każdym mieście bydzie stadion narodowy na 50 tyś. Niech lepiej zaczną budować te cztery na ME, bo inaczej Ukraina bydzie sama te mistrzostwa organizować. To samo dotyczy Cichej, zaczna sie cieszyć dopiero jak zobocza EKIPA REMONTOWA ( :co_jest: nie mylić pojęć) na stadionie, a nie tylko obiecane projekty z Urzędu Miasta.
- osik
- Kontakt:
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tak w ramach marzen... ja to bym Cicha 6 po modrnizacji tak widzial.
http://stadiony.net/stadium.php?s=517
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- Rolik
- Kontakt:
http://stadiony.net/stadium.php?s=561 nom by taki styknol odpowiednia ilosc miejsc , caly zadaszony , trybony blisko murawy , oswietlenie gittes , podgrzewano plyta , dobro akustyka , fajne oprawy moglyby wylazic czego wiecej chciec
19NIEBIESKI BYTKÓW20

-
- Kontakt:
- Simone
- Kontakt:
Stadion może nie jest zły, ale my tu cały zcas o bliskości trybun do boiska, a tam bieżnia...Slawko pisze:Tak w ramach marzen... ja to bym Cicha 6 po modrnizacji tak widzial.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ta bieznia i te luki z torami...Slawko pisze:Tak w ramach marzen... ja to bym Cicha 6 po modrnizacji tak widzial.
http://stadiony.net/stadium.php?s=98 ten satdion to jest moje marzenie :lol:
-
- Kontakt: