Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#181 Post autor: gerhat » 7 maja 2007, o 22:13

slavo ale w tekście chyba mowa o mechaniźmie a nie o całej tablicy, wydaje mi się że nigdy nie było mowy o tym że ten gościu przechowywał i mechanizm i tablicę z całą konstrukcją, tak czy siak ten temat warto drążyć i być może Pan Jerzy Małyska wypowie się jak to własciwie było z tym UHR-em

Harpo

#182 Post autor: Harpo » 8 maja 2007, o 10:24

:shock: ja pierd... ale fajne fotki :) Widac zolnierzy, ciekawe, czy to "ochrona" ?? ;)

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#183 Post autor: spyru » 8 maja 2007, o 10:30

"OMEGA" powinna zostać bo to historia naszego klubu, a w czym Ci tak wogóle przeszkadzo
50-cio metrowe łuki za bramkami również powinny zostać, bo to też historia :|

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#184 Post autor: Raul22 » 8 maja 2007, o 10:34

mi by sie marzyła ta omega w jakims muzeum o Ruchu, oprocz pucharów tej omegi jakies repliki koszulek z przeszlosci, buty, pilki, cos o najwiekszych pilkarzach itd, tak jak to w wielkich klubach zagranicznych jest z tym ze to tylko takie moje marzenia

gizm
Kontakt:

#185 Post autor: gizm » 8 maja 2007, o 10:37

Harpo pisze::shock: ja pierd... ale fajne fotki :) Widac zolnierzy, ciekawe, czy to "ochrona" ?? ;)
a no Ochrona SS i SA :wink:

a nojlepsze ze tako Frekfencja bola jeszcze we latach 80tych co szpil

takie Bilda to powinny sie znolysc we Muzeum o Ruchu
Ostatnio zmieniony 8 maja 2007, o 10:41 przez gizm, łącznie zmieniany 1 raz.

tomicher
Kontakt:

#186 Post autor: tomicher » 8 maja 2007, o 10:39

evn pisze:
xtomicherx pisze:Co do trybun to widze że wiele osób ma takie zdanie jak ja. Ciekawe jednak co nasze władze przygotują za projekt =)

Co do zegara to wpadł mi do głowy nieco niekonwencjonalny pomysł...
Firma Omega to potentat na rynku szeroko pojętego "mierzenia czasu", nie stronią oni od sportu co widać na stadionach całego świata. Czy pomyślałby z władz klubu aby wystosować pismo, które przedstawiałoby historie i żywą legende zegaru naszego klubu. Podejrzewam że jest to nie lada gratka dla takiej firmy. Może udałoby się na dogodnych dla klubu warunkach wydzierżawić/kupić nowy wyświetlacz.
dobry pomysł z OMEGA, mo wielko tradycja ale kto to zrobi?
oczywiście ze jezeli już to powinny się tym zająć władze klubu i jacyś spece od marketingu, którzy przedstawiliby wszystko i zareklamowali od najlepszej strony.

P.S
Pomysł z wykorzystaniem zegaru jako pomnik jest jak dla mnie bardzo dobry.
Obrazek

aju
Kontakt:

#187 Post autor: aju » 8 maja 2007, o 12:48

simonsays pisze:Z kilku wzgledow takiej frekwencji jak wtedy nie bedzie jeszcze dkugo. Z jednej strony pilkarze i wlodarze Klubu musza jeszcze duzo pracowac, zeby przywrocic Ruchowi jego dawna swietnosc, a z drugiej kibice musza pracowac nad soba, zeby w koncu stereotypowa opinia o kibicach sie zmienila. Bo kaj by sie nie szlo, tam sie slyszy jacy zli sa kibice. Gazety i TV tez robia swoje. Ludzi potem ciezko namowic na wyjscie na mecz.
Nasza frekwencja nie jest zła nawet kiedy kilka sezonów temu walczylismy o majstra łaziło mniej ludzi
Co nagle spowodowało ze liczba kibiców sie zwiekszyła??
wiadomo ze RUCH jest liderem
wreszcie jest mozliwosc znalezienia krzesełka na stadionie
dobra atmosfera na meczach ......na wiekszosci
i co jeszcze????
MŁODZI TRENUJCIE!!!

KLIMZ@WIEC

#188 Post autor: KLIMZ@WIEC » 8 maja 2007, o 13:50

Nowy stadion?
Łasak i Wleciałowski zapoznali się kilka dni temu z planami modernizacji stadionu chorzowskiego Ruchu. Nowe pomysły przedstawił prezydent Chorzowa, Marek Kopel i architekt zajmujący się tematem. - Przedstawiono nam kilka planów - mówi trener "niebieskich". - Zakładają one przebudowę stadionu i bazy treningowej. Są bardzo realne i fachowo przygotowane - opowiada Marek Wleciałowski. Podstawowy wariant zakłada etapową budowę nowych trybun - tak, jak się dzieje na obiekcie Wisły Kraków. Najpierw miałaby powstać trybuna dla 4000 widzów, na miejscu sektorów 7-10. Następnie powstawałyby kolejne części stadionu. W sumie cały obiekt ma mieć 18000 zadaszonych miejsc! - Zahaczamy o hasło Euro 2012. Makiety stadionu co prawda nie zobaczyliśmy, ale schematy techniczne wyglądały fachowo - twierdzi Łasak - Jest dobra wola aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu kibiców - dodaje Wleciałowski.
Ztego tekstu idzie wywnioskować ze skoro trybuny za bramami naja miec po 4000 miejsc to trybuny na prostej byda miec po 5000 miejsc co razem daje 18000 krzesełek. Nauczony przeszłością (juz kilka projektów stadionu było) nie uwierza dopuki nie zobocza.

aju
Kontakt:

#189 Post autor: aju » 8 maja 2007, o 14:18

KLIMZ@WIEC pisze:Nowy stadion?
Łasak i Wleciałowski zapoznali się kilka dni temu z planami modernizacji stadionu chorzowskiego Ruchu. Nowe pomysły przedstawił prezydent Chorzowa, Marek Kopel i architekt zajmujący się tematem. - Przedstawiono nam kilka planów - mówi trener "niebieskich". - Zakładają one przebudowę stadionu i bazy treningowej. Są bardzo realne i fachowo przygotowane - opowiada Marek Wleciałowski. Podstawowy wariant zakłada etapową budowę nowych trybun - tak, jak się dzieje na obiekcie Wisły Kraków. Najpierw miałaby powstać trybuna dla 4000 widzów, na miejscu sektorów 7-10. Następnie powstawałyby kolejne części stadionu. W sumie cały obiekt ma mieć 18000 zadaszonych miejsc! - Zahaczamy o hasło Euro 2012. Makiety stadionu co prawda nie zobaczyliśmy, ale schematy techniczne wyglądały fachowo - twierdzi Łasak - Jest dobra wola aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu kibiców - dodaje Wleciałowski.
Ztego tekstu idzie wywnioskować ze skoro trybuny za bramami naja miec po 4000 miejsc to trybuny na prostej byda miec po 5000 miejsc co razem daje 18000 krzesełek. Nauczony przeszłością (juz kilka projektów stadionu było) nie uwierza dopuki nie zobocza.

podano juz jakis termin ruszenia z tym projektem nawet jesli jest on odległy.....dający nadzieje
MŁODZI TRENUJCIE!!!

Awatar użytkownika
ch-R

#190 Post autor: ch-R » 8 maja 2007, o 14:30

Zmoich informacji(a mom je od jednego radnego) wszystko jest teraz u archtekta i to od niego zalezy jak szybko poznomy dokladny projekt . Ino mom nadzieja ze to sie trocha szybcij potoczy niz na wisle bo tam tyz wszystko mnielo byc ladnie pieknie a budowa sie opoznio bo kasy nie ma.
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

tomicher
Kontakt:

#191 Post autor: tomicher » 8 maja 2007, o 16:02

mam nadzieję że projekt będzie bardzo ciekawy i przede wszystkim oryginalny, chciałbym żeby nasz stadion się wyróżniał architektonicznie na tle innych obiektów =)

cóż, 4 tys na trbune za bramką to nie jest znowu jakaś kolosalna liczba, co wy na ten temat sądzicie ?

dodam że ta trybuna ma pojemność 5690 miejsc
Obrazek
Obrazek

Darth Kabut

#192 Post autor: Darth Kabut » 8 maja 2007, o 16:07

xtomicherx pisze:mam nadzieję że projekt będzie bardzo ciekawy i przede wszystkim oryginalny, chciałbym żeby nasz stadion się wyróżniał architektonicznie na tle innych obiektów =)

cóż, 4 tys na trbune za bramką to nie jest znowu jakaś kolosalna liczba, co wy na ten temat sądzicie ?

Obrazek
Mie nie ma wybierac.
Wazne co by biolo robione a niy ino godane.
Mom tako cicho nadziejo co tyn architekt zrobi cos w stylu Ruchu

aju
Kontakt:

#193 Post autor: aju » 8 maja 2007, o 19:56

xtomicherx pisze:mam nadzieję że projekt będzie bardzo ciekawy i przede wszystkim oryginalny, chciałbym żeby nasz stadion się wyróżniał architektonicznie na tle innych obiektów =)

Obrazek

stwierdzam ze 4 tys. trybuna a w zasadzie mlyn wystracza nam całkowicie.
niech sie uzbiera 3 tys na kazdym szpilu wszystkich spiewających na tej trybunie to bedzie jazgot jak cholera :o
MŁODZI TRENUJCIE!!!

Awatar użytkownika
markadiusz92
Kontakt:

#194 Post autor: markadiusz92 » 8 maja 2007, o 20:00

No taka na 4000 ludzi za bramką na młyn penie że by stykła, no i zeby nie byla taka za "płaska" znaczy że jak jakąś sektorówke sie rozłozy to żeby było fajnie widać :)

tomicher
Kontakt:

#195 Post autor: tomicher » 8 maja 2007, o 20:19

podejrzewam że w dzisiejszych realniach możemy być pewni że będzie optymalna pod względem kątów i oddalenia od boiska...
Wręcz nie mogę się doczekać projektu !
Obrazek

ODPOWIEDZ