Uwagi ( propozycje) do moderatorów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#541 Post autor: spyru » 4 maja 2007, o 13:19

Regulamin powstał po to by w końcu zapanował na forum jako taki porządek. Będą napewno jeszcze delikatne zmiany. Wszystko to po to by sprostać oczekiwaniom większości użytkowników tego forum.
Użytkownicy, którzy mieli po dwa ostrzeżenia, mają jedno ściągnięte ( jeżeli ktoś nie ma to niech pisze ), bo wg nowego regulaminu musieliby mieć już na starcie tymczasowego bana.

Elmer
Kontakt:

#542 Post autor: Elmer » 7 maja 2007, o 14:39

temat: śmieszne linki z grami.
Użytkownik: PeterHarder i kolejny (już zbanowany) dwa posty niżej. Nie wchodziłem na podane przez PeteraHardera linki, bo to są jego tylko 2 posty na forum, więc proponuję usunąć i zbanować póki ktoś sobie nie zawirusuje kompa.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

bogas1985

#543 Post autor: bogas1985 » 7 maja 2007, o 21:04

kiedy zdejmiecie mi ostrzezenie??

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#544 Post autor: spyru » 7 maja 2007, o 21:31

Przypomnij, dlaczego mamy je ściągnąć

bogas1985

#545 Post autor: bogas1985 » 7 maja 2007, o 21:49

chocby dlatego ze na kazdym normalnym forum ostrzezenia sie zdejmuje po jakims czasie. No chyba ze tutaj jest inaczej :roll:

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#546 Post autor: kibol-siem-ce » 7 maja 2007, o 21:57

bogas1985 pisze:chocby dlatego ze na kazdym normalnym forum ostrzezenia sie zdejmuje po jakims czasie. No chyba ze tutaj jest inaczej :roll:
podbijom mom ostrzeżenie z grudnia bodajże w sumie za nic za to że jakiś żabol sam wloz :evil:
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#547 Post autor: spyru » 8 maja 2007, o 09:08

Ostrzeżenia nikt za nic nie dostał. Nie widze powodu dla którego mielibyśmy je cofać

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#548 Post autor: Lutz » 8 maja 2007, o 13:22

spyru pisze:Ostrzeżenia nikt za nic nie dostał. Nie widze powodu dla którego mielibyśmy je cofać
Falsch :!: Jo i Thomy dostali my za nic !! I godom to bez żartów , chyba że tyn co nom te ostrzeżynia doł terozki sie przyzno ( bo do ty pory niy wiym fto boł taki nadgorliwy ( a jak wiadomo nadgorliwość je gorszo od komunizmu ) i te ostrzeżynia nom obu za darmo doł . Chyba że za jakoś ku*** bez gwiozdek na wiyrchu , teroz tyż napisza ku*** , ale zamiast ostrzeżynio mom gwiozdki po ku***, kaj sam je różnica . Niy co bych sie czepioł. Jak bydziesz spyru mieć czas to poszukej tego posta za co jo odtrzeżeniy dostoł, bo jak Boga kochom jo do ty pory niy wiym, Tomek z Bochum tyż zresztom niy.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#549 Post autor: spyru » 8 maja 2007, o 13:41

Za innych adminów czy moderatorów odpowiadał nie bede.
Ktoś wchodzi na forum, widzi że ma ostrzeżenie, a wczoraj nie miał, to sie powinien zapytać za co je dostał. A nie po kilku miesiącach. Druga sprawa jest taka że każdy admin/mod powinien pisać w danym poście za co takowe ostrzeżenia rozdaje. Ja tak robie i nie mam sobie nic do zarzucenia. Ale jeszcze raz podkreśle. Za innych odpowiadał nie bede.

bogas1985

#550 Post autor: bogas1985 » 8 maja 2007, o 15:10

Jas dostalem ostrzezenie za uzycie przeklenstw w poscie. Ok. Rozumie to. Ale na kazdym szanujacym forum zdejmuje sie ostrzezenia po kilku miesiacach (przewaznie po trzech) i uwazam ze tutaj powinno byc tak samo. Uzytkownik dostal ostrzezenie. Zauwazono u niego poprawe wiec powinno sie te ostrzezenie zdjac. Tak ja rozumuje, bo kiedys sam bylem moderatorem na innym forum.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#551 Post autor: spyru » 8 maja 2007, o 17:22

- Ja ostrzeżenia Ci nie dawałem wiec nie wiem za co je masz
- Do mnie nie pisałeś żeby Ci nick zmienić. Na skrzynce też nic nie ma.
polecam wszystkim moderatorum tu obycia sie troche w swiecie internetu.... ja juz w nim siedze sporo ponad 10 lat.... i jak widze ostrzezenia za takie tematy, albo brak czyszczenia ostrzezen po 3-7 dniach to zalosc sciska serce
- Jak ktoś nie potrafi sie dostosować do jednej prostej reguły, żeby nie otwierać tematów które już istnieją, tylko dlatego że mu sie nie chce pół minuty poszukać czy już przypadkiem takiego tematu nie ma, to już nie moja wina. Ja mam siedzieć cały dzień i te tematy kasować i pisać na pv prośby żeby użytkownik X tego już nie robił? Gwarantuje Ci że jak dostanie za drugim razem bana na tydzień to już wiecej tego nie zrobi.
- O ostrzeżeniu użytkownik jest informowany pod postem za który dostał takowe ostrzeżenie.
Ostatnio zmieniony 8 maja 2007, o 17:39 przez spyru, łącznie zmieniany 1 raz.

Stary kibic

#552 Post autor: Stary kibic » 8 maja 2007, o 17:27

Ja z innej beczki. Wczoraj chcialem umiescic pewny ciekawy artykuj o kombinacjach PZPN-u .Kombinacje z zespolami wmieszanymi w afere korupcyjna. A co za tym idzie baraze o 1-sza lige. Byly bardzo ciekawe watki. Kiedy to chcialem przeniesc na forum "Ruch w prasie " niewiem ale to przeskoczylo na nowy temat. Kiedy to zaczalem prostowac i pruby przeniesienia zaczely wystepowac jakie dziwolagi. Nierwiem moze ja gdzies zrobilem blad ,moze cos z technika sie stalo.
Ale kiedy to zostalo skasowane (Slusznie) podjajem ponownie walke lecz ten temat zostal zlikwidowany w Gazeta .pl.
Dlaczego zlikwidowany to wiadomo , byly tam ciekawe kwestie , ktore osmieszaly PZPN.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#553 Post autor: Patton » 8 maja 2007, o 17:31

-=]RoD[=-Bzzyk pisze:
spyru pisze:Ostrzeżenia nikt za nic nie dostał. Nie widze powodu dla którego mielibyśmy je cofać
NIE ?

Ja dostalem za topic w ktorym chcialem jako normalny kibic sie dowiedziec czy informacja ktora dostalo kilkaset osob jest prawdziwa (o niby smierci kibica)

Przy obecnych moderatorach i adminach odpowiedz na PRIV nie jest mozliwa bo na nie nie odpowiadacie... Prosilem 10 razy o zmiane NICKa na forum - 0 odpowiedzi totalna olewka.

Polecam wszystkim moderatorum tu obycia sie troche w swiecie internetu.... ja juz w nim siedze sporo ponad 10 lat.... i jak widze ostrzezenia za takie tematy, albo brak czyszczenia ostrzezen po 3-7 dniach to zalosc sciska serce... Wiec zanim sie bierzecie do moderowania tematow dawania ostrzezen kasowania topicow itp popatrzcie jak sie prowadzi inne fora internetowe.... bo do normalnych moderatorow Wam brakuje wiele i tyle.

Kolejna sprawa ze o ostrzezeniu nikt nie jest informowany przez msg na priv ani na email.... swietnie ;-) na normalnym forum nie do pomyslenia.

Forum ma kilkanscie dziur... ale nie bede juz pisal o tym bo dostane ostrzezenia za krytyke... niestety w tym wypadku sluszna.... ale widac lubicie ogladac posty typ pamelanaderson.jpg bla bla

W ciagu 3-5 min jestem wstanie znalezc na necie skrypt ktory za przeproszeniem wylozyl by te forum... po prostu gotowy skrypt wykorzystujacy dziury w phpBB i tyle ;-)

Wielu z Was powinno sie wpierw pouczyc troche, poczytac odpowiednie ksiazki czy artykuly na temat for, stron i ogolnie internetu...

Pewnie dostane za krytyke moderatorow i administratora kolejne ostrzezenie ale coz... trudno... moze Was to zmobilizuje do pracy...

Posluchaj - nie wiem, czy w tej "zabawie" chodzi o to, zeby pokazywac jak w ciagu 10 min rozwalisz forum, bo to chyba nie jest powod do dumy. Bugi i dziury ma wiekszoscv for na phpBB. Jezeli potrafisz nam pomoc, to zrob to. Nikt tuaj nie siedzi 24h na dobe - staramy sie tak dzialac, ze nie ma dluzszych przerw w moderowaniu forum. Problem jest tego typu, ze w pewnym momencie wiele osob przestalo zajmowac sie administracja i moderacja, do tego doszly zmasowane glupie tematy, masa przeklenstw, za ktore polecialy ostrzezenia. Sam piszesz, ze mamy sie pouczyc, to Ty nastepnym razem miej 100% info i pisz, a nie pisz o czyms, co jest niepsrawdzone, a dotyczy smierci kibica. Jak mozesz, to postaw nowe forum, zrob layout, informowanie na msg o ostrzezeniach, banach itd. Wtedy napewno Ci podziekujemy!!

Pozdrawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#554 Post autor: gerhat » 8 maja 2007, o 19:40

Lutz - z tego co pamiętom to te Twoje ostrzeżenie dostoł żeś za jakoś napinka ze mną, tzn. oba my dostali wtedy po bani, jo som wnioskowoł aby mi je dać albowiem żech świadomie to robił, tyś nie wnioskowoł ale jakiś świadomy moderator doł nom obiu bo naparzali my się nawzajem, Z tym że to było downo i nieprowda i powinni Ci je zdjąć . Jo się wyczyścił dzieki strupomoderatorowi. Jak Ci go nie zdejmą to dej se som bana na noc a jak się jakiś mod zlituje i cie odbanuje to już bydziesz czysty. Ino jak tu znolyźć takiego litościwego moda skoro Ty bydziesz zbanowany :wink: :lol: :lol: :lol:

Tak na poważnie - skoro jest nowy regulamin powinniście wyczyścic wszystkich do zera, a tak momy jakoś połowiczno amnestia, Ci co mieli dwie banie - odjęto im jedna, a ci co mieli jedna bania - odjeto im nic w związku z czym za kolejno bania grozi im 7 dni postu bez forum a wg. starych zasad mieli możliwośc dostania jeszcze jednyj bani bez powazniejszych konsekwencji, tak więc przez stare grzechy i nowy Regulamin goście w sytaucji Lutza sa fest poszkodowani.

Patton - prosza Cie odpowiedz Starymu Kibicowi co się stało z tym tematem i linkiem - bo jo niy moga :lol2: , zas byda posądzony o :hahaha:

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#555 Post autor: Patton » 8 maja 2007, o 19:42

Gerhat - "ucywilizowalem" ten temat, bo tyczyl sie biezacego sezonu, wiec pasuje do "sezon 1006/2007". ;)

Rod - tez czytam to wszystko ;) Ale od teorii do praktyki droga daleka... :(

PozdRawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Zablokowany