Miedź Legnica - Ruch Chorzów (28.04.2007 godz. 15:00)

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#271 Post autor: heli » 30 kwie 2007, o 17:57

SPORT pisze:Mimo tego, iż Miedź Legnica prowadziła po pierwszej połowie z Ruchem Chorzów 1:0, prezes drużyny gospodarzy Andrzej Grajewski wszedł do szatni w przerwie meczu i nie pozostawił na swoich zawodnikach suchej nitki.

- Zgnoił nas totalnie! Powiedział, że latem sprowadzi na nasze miejsce 30 nowych zawodników. Morale każdego z nas sięgnęły dna – opowiada Damian Misan, który jako jedyny odważył się wdać w dyskusje z Grajewskim. - Powiedział, że w takim razie mogę w poniedziałek odebrać swoją kartę zawodniczą - dodaje 23-letni zawodnik.

Działacz Miedzi tłumaczy się, iż nie krytykował wszystkich: - Spacerowania na boisku nie będzie! Nasza gra nie spełnia drugoligowych norm. Jeśli nie mamy umiejętności, to musimy ten brak nadrabiać ambicją. Tymczasem część zawodników pomyliła zawód. Powinna grać w szachy, a najlepiej niech się zapisze do kółka różańcowego - powiedział Grajewski.

Piłkarze Miedzi mimo tego, iż po pierwszej połowie osiągnęli korzystny rezultat, przegrali mecz. Być może działacz Miedzi chcąc podbudować swoich zawodników krytyką, zdołował ich. Efekt był taki, iż Miedź straciła w drugiej połowie trzy bramki.
kolejny aspekt meczu...
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
esiu1920
Kontakt:

#272 Post autor: esiu1920 » 30 kwie 2007, o 18:09

slavo pisze:W kwestii waszych zapłakanych buziek bo piłkarze nie przyszli wam sie przymilać, to moje podsumowanie będzie krótkie.
Zachowaliście się jak motłoch i zostaliście potraktowani jak motłoch, odwaliliście oborę, to zostaliście potraktowani jak bydło.

Co do waszych napuszonych haseł typu: "Ruch to my" - to liżcie sobie nadal dupy w poczuciu dobrze zaleczonych kompleksów i oszukiwania samych siebie, a wolnej chwili wytypujcie spośród siebie z jakichś 22 grajkow, 2 trenerów i no i przynajmniej jednego sponsora :-) potem pozostałą 80 z "elity" podzielcie na bojówkę, ultras i pikników i bawcie sie dalej w przedszkole... acha i nie zapomnijcie zgłosić tej "prawdziwej" drużyny do rozgrywek :-).

A teraz na poważnie, bez takiego Klimka, Wleciałowskiego i jeszcze paru innych ludzi, których niekoniecznie musicie lubić, zamiast napinać się "tradycją bez końca", moglibyście co najwyżej pojechać na Fablok Chrzanow albo Spartę Lubliniec.
A co najważniejsze bez tych kilku tysięcy pikników , Ruch nie byłby tego typu klubem jakim jest, a wy bylibyście tak samo liczną egzotyką jak kibole Kmity Zabierzów czy Szczakowianki - zespół folklorystyczny z Chorzowa.

Człowiek raz na jakiś czas ma okazję pojechać na jakiś mecz wyjazdowy (a łatwo mi nie jest), i nie wie gdzie ma oczy podziać ze wstydu. Legnickie pikniki kreślili koła wokól czoła na hasło: "zmiana trenera".

Ciekawe czy wy kiedyś zdołacie zrozumieć kacapy, że pomimo całej waszej nienawiści do Wleciała, w momencie jak go Klimek zwolni, to nie zdąży on wyjść z Cichej jak rozdzwoni mu sie komórka.
:super:
Halemba zawsze z RUCHEM !!!

Marik
Kontakt:

#273 Post autor: Marik » 30 kwie 2007, o 18:33

ludzie mamy lidera!!! mecz wygrany!!! a wy k...a krytykujecie piłkarzy i trenera!!!! Klupnicie sie w łeb i to tak, ze przez nastepny tydzień nie będziecie wiedzieć jak sie nazywocie!!!!!!!!
Takie mecze a nawet serie meczy przytrafają się wszystkim!!! Wystarczy spojrzeć na tabele innych lig!!! (np Bundesliga - Schalke!!!, czy Holandia - PSV!!!)
Skoro Wy krytykujecie piłkarzy i domagacie się zmiany trenera - przy od kilku lat najlepszych wynikach - to nie dziwcie się, że tak zostaliscie potraktowani i niech mi nikt nie mówi że nie było podziekowań - zdjęcia nie kłamią!!! I tak dla tych co już się silą, że jestem piknikowym kibicem to od razu pisze że się mylą, na Ruch chodzę od dłuzszego czasu niż niektórzy tu sie wpisujący żyją!!!

Awatar użytkownika
art82
Kontakt:

#274 Post autor: art82 » 30 kwie 2007, o 19:04

:off_topic: http://www.ruch.chorzow.pl/forum/viewto ... highlight=

Zapraszam do dyskusji na temat nastepnego meczu :wink:

:flaga: :flaga:
komentarz żabola po derbach:D Podziękujmy naturze, bo jakby była zielona murawa to dostalibyśmy 8-0, a może i więcej.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#275 Post autor: heli » 30 kwie 2007, o 19:19

nie wiem czy wiesz o czym piszesz, ale akurat przykład z PSV nie do końca ci wyszedł, bo na meczach PSV w tej rundzie, kibice nie raz wyrażali nie zadowolenie z postawy drużyny, jak i twoje zdanie na temat sytuacji o której opisujesz też jakbyś nie wiedział o co chodzi, dwa razy ja zaznaczałem, że nie chodzi o podziekowanie, raz pisał simonsays, że nikt tego nie neguje, a Ty dalej swoje, czy nie którzy tutaj przed zabraniem głosu starają sie chociaż przeczytać to co pisze przez kilka wcześniejszych postów.

Ja jedynie co moge dodać jeszcze od siebie to do, że moge sie zgodzić częściowo z Slavo, ale nei z tym tekstem tu, ale z tym co napisał w temacie nowy trener? tzn. z tym, ze zagrały emocje, u mnie szczególnie tu na forum przyjeźdzając i czytając nie których dałem sie sprowokować, przez wielkich prawdziwych kibiców(nie wiem jakich jeszcze tutaj używaliście epitetów) co zawsze wiedzą jak było choć wcale tam nie byli, co częściowo spowodowało, że w pierwszym swoim poście myśle, że przesadziłem jeśli chodzi o piłkarzy. I tyle. A tam no cóż pozostaje wierzyć, że to tylko nieporozumienie jak to nazwał Grzyb, natomiast na pewno troche to pozostanme w pamieci.

PS. i tak widza u siebie poprawa bo po przyjeździe pisołech na długo, teraz pisza trocha,a pewnie jak zobacza zaangażowanie w meczu z Łomżą to mi w 3 minucie przejdzie, co nie zmienio faktu, że pisza co na dano chwila myśla. I uważom, że mom prawo napisać, czy w inny sposób wyrazić niezadowolenie jak coś uważom, że jest nie tak.

A jak ktoś chce koniec tego tematu, to niech tu tego nie pisze ino sie po prostu nie wpisuje i zapewne do wieczora temat sie wyczerpie, chyba, że zaś sie jakiś śpioch obudzi.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Stary kibic

#276 Post autor: Stary kibic » 30 kwie 2007, o 19:49

Przepraszam ze znowu sie odzywam. Ale ja mam do Was pewna propozycje, wnioski wysnujcie sobie sami. Zobascie transmisje meczu na tvcom trzy razy. Moze zobaczycie cos , to cos jest podstawowym pytaniem dlaczego Ruch nie strzela bramek. Tym razem wielkie oklaski dla operatora kamery, wlasnie on pokazal gdzie lezy problem. A juz rzut karny jest wielka pokazowka bolaczki naszego klubu. (dobrze ze ta pilka znalazla droge do siatki) Niech kazdy patrzy na ten mecz obiektywnie. Naprawde efekt jest murowany. I znajdziecie odpowiedzi na wiele pytan, pytan ktore my sami zadajemy.

Awatar użytkownika
19HKS20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#277 Post autor: 19HKS20 » 30 kwie 2007, o 20:53

:P
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2007, o 23:10 przez 19HKS20, łącznie zmieniany 1 raz.
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH

slavo
Kontakt:

#278 Post autor: slavo » 30 kwie 2007, o 21:30

Stary kibic pisze:Przepraszam ze znowu sie odzywam. Ale ja mam do Was pewna propozycje, wnioski wysnujcie sobie sami. Zobascie transmisje meczu na tvcom trzy razy. Moze zobaczycie cos , to cos jest podstawowym pytaniem dlaczego Ruch nie strzela bramek.
Przepraszam Efendi ale po mimo szczerych chęci na podstawie zapisu kamery nie zgłębiłem tajemnicy marnej skuteczności, w związku z powyższym zwracam się z uprzejmą prośbą o bezpośrednie i jasne podzielenie się ze mną Twoim odkryciem.

Z góry dzięki.

ps. transmisję obejrzałem grzecznie pięć razy

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#279 Post autor: Ozor » 30 kwie 2007, o 21:35

A ja na to wszystko Panowie w KUPIE SIłA :!:

Harpo

#280 Post autor: Harpo » 30 kwie 2007, o 22:34

Kurde....sciagnalem, zobaczylem raz, dwa... Zobaczylem fatalne wciepki, idiotyczne (pojedyncze na szczescie) okrzyki naszych kibicow i... jakos mnie ta relacja optymistycznie i cieplo nastawila :)
Krotko: pojechali, wygrali,a narzekacze niech sie [----].
Dobranoc.

wojtas 81

#281 Post autor: wojtas 81 » 30 kwie 2007, o 22:55

Slavo , swiete slowa!!! Co do gry naszych pilkarzy to nasuwa mi sie mysl , ze moze trener Wlecialowski ma to wszystko poukladane. Zamiast grac to co przynosilo taki efekt jesienia czyli swietna gra Mikiego i Sokola do tego wysoka forma Ludzinskiego, Pula, Pepego, Grzybka itd, zaczyna zastanawiac sie kim i jak bedzie mozna grac w OE tak zeby nie bronic sie przed spadkiem wiec probuje innych ustawien! Sokol z calym szacunkiem nie jest juz gosciem dwudziestoletnim i moze juz nie miec formy z jesieni, Miki ma kontrakt do czerwca i nie wiadomo co dalej. Moze dlatego wiosna ma byc na nauke dla mlodych Ecika , Haftka, Brzozy, Sadloka czy Babiarza! Przyszlosc to mlodziez!!! I wydaje mi sie ze w ta wlasnie przyszlosc patrzy trener Wlecialowski!!!

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#282 Post autor: Simone » 30 kwie 2007, o 23:18

Wlecialowski napewno ma jakis plan ...

Haftkowski , Janoszka , Cwielong , Sobiech , Babiarz , Brzozowski , Sadlok , Ludzinski , Domzalski , Nykiel , Baran to przyszlosc

Mikulenas , Sokolowski , Grzyb , Bonk , Adamski to pilkarze ktorzy sie chcac nie chcac za niedlugo skoncza

Teraz tworza pol druzyny a co potem ? I to juz za pol roku - rok - dwa

Trzeba obdazyc trenera kredytem zaufania , przestawienie mlodziezowki na ten sam system to nie przypadek

Mi sie marzy aby nasz klub byl prekursorem w Polsce i przez 10 lub wiecej sezonow z sukcesami prowadzil go jeden trener

Jak najbardziej moze nim byc Marek Wlecialowski

Darth Kabut

#283 Post autor: Darth Kabut » 30 kwie 2007, o 23:51

Simone pisze:Wlecialowski napewno ma jakis plan ...

Haftkowski , Janoszka , Cwielong , Sobiech , Babiarz , Brzozowski , Sadlok , Ludzinski , Domzalski , Nykiel , Baran to przyszlosc

Mikulenas , Sokolowski , Grzyb , Bonk , Adamski to pilkarze ktorzy sie chcac nie chcac za niedlugo skoncza

Trzeba obdazyc trenera kredytem zaufania , przestawienie mlodziezowki na ten sam system to nie przypadek

Mi sie marzy aby nasz klub byl prekursorem w Polsce i przez 10 lub wiecej sezonow z sukcesami prowadzil go jeden trener

Amen
Zawrzic tymat.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#284 Post autor: Scypion » 1 maja 2007, o 06:15

Simone pisze:Wlecialowski napewno ma jakis plan ...

zgadzom sie ... ponadto to ze Wlecial zno sie na swoi robocie widać nojlepi po transferze Nykla (Nykiela?) od poczatku go chciol zalatwilili jego tranfsfer na dlugo przez calal karuzelom i jest jednym z najlepszych ludzi.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#285 Post autor: spyru » 1 maja 2007, o 08:14

Ale i tak musi odejść :czytaj: :lol3:

Zablokowany