CYRAX pisze:LORENS OUT !!!!!! ja pierole ale flaga zescie zrobili niech mnie ch** sztrzeli ,jestescie smiesznie w dospeliki :lol:
Szczerze ja bym chciol aby p.LoRens wrócił do Ruchu
co w tej fladze widzisz smiesznego![]()
i skoncz pisac juz takie brednie bo zes jest ino napinaczem netowym dzieciaku.a jak zem sie dowiedzial kim w rzeczywistosci jestes to jebnalem smiechem.napinaj tu se dalej.
pozdro dla tych nielicznych ktorzy szanuja nasza jedyna prawdziwa nazwe GKS!!!:
KARA DLA LORENSA
jalboss pisze:Nawet jakby wentylatory zatrudniły bóg wie kogo to z taka grą nie zajadą daleko. Zeszły sezon mieli 3 miejsce, ten sezon też bedą mieć 3 miejsce, tyle że od końca.
A co do Lorensa to on juz swoje w Ruchu zrobił, a teraz niech już tu nie wraca.
Martw się syneczku o ten swój Ruch aby powrócił do ekstraklasy a o Giekse sie nie martw bo to dopiero początek sezonu i myśle że z meczu na mecz będzie lepiej.Nawet jak by nie było to i tak zawsze będziemy z Gieksą na dobre i na złe.
GKS KATOWICE CAŁE MOJE ŻYCIE

-
- Kontakt:
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
a chocby za to 3 miejsce szacunek, za mistrza jesieni, za 12 tys widzow na meczu z wisla, za zwyciestwo na zabskich.... (cyt. ) i trzeba siew z tym zgodzic , trzeba oddac Edkowi co do niego nalezy , ze poszedl tam gdzie oczekiwal normalniejszych warunkow pracy? kto z nas bedzie robil gdzies z samego przywiazania ? Kazdy ! ale dopiero na emeryturze 
Coo GieKSy to rozwiazanie problemu jest banlne , Zurek ustawil druzyne w glebokiej defensywie a kto w Polscepotrafi grac pozycyjnie? natomiast nasz , jak to ktos swietnie ujal niebieski kon trojanski chcial zrobic z katowic druzyne grajaco ofensywnie TAK JAK GRAL RUCH ZA LORENSA ale ze nie ma u nich takich zawodnikow jak byli wtedy w Ruchu wiec jest jak jest
mimo w3szystko zycze gks i zabolom dobrej gry...i chyba wiekszosc was tak samo...dlaczego?
a po cholere nam w pierwszej lidze same grocliny polkowice amiki leczne itp.

Coo GieKSy to rozwiazanie problemu jest banlne , Zurek ustawil druzyne w glebokiej defensywie a kto w Polscepotrafi grac pozycyjnie? natomiast nasz , jak to ktos swietnie ujal niebieski kon trojanski chcial zrobic z katowic druzyne grajaco ofensywnie TAK JAK GRAL RUCH ZA LORENSA ale ze nie ma u nich takich zawodnikow jak byli wtedy w Ruchu wiec jest jak jest

mimo w3szystko zycze gks i zabolom dobrej gry...i chyba wiekszosc was tak samo...dlaczego?
a po cholere nam w pierwszej lidze same grocliny polkowice amiki leczne itp.
Rzadko się wpisuje na jakichkolwiek forumach, (ale już tego waszego gadania dospel to się znieść nie da, zero szacunku, poza niektórymi, dobrze chociaż że część starej ekipy nie jest taka bezczelna i nie używa nazwy tego pseudosponsora) ale jak uważasz że za dużą kase Rogala by nie zmienił nazwy na np. Coca Cola Chorzów, to jesteś śmieszny, a i o marketingu nie masz pojęcia.Bart pisze:No i widzisz drogi Muerte w jednym masz jak najbardziej rację - Ruch to zawsze będzie Ruch i nazwy nigdy nie zmienii. Bo właśnie w tym przypadku widać kto ma gdzie tradycję (nie mówię o kibicach).
Sting mylisz się. Do Ruchu chciali przyjść już dawno sponsorzy , we wcześniejszych latach tak samo. Jednym z warunków niejednokrotnie było wprowadzenie nazwy sponsora dop nazwy - efekt. W ruchu z kasą cieniutko, ale to dalej jest RUCH.
Bo widzisz,szacunek szacunkiem, ale co ty możesz porównywać waszą " tradycję" z historią naszego klubu i jak mozesz sie wypowiadać na temat tego co by było w Ruchu gdyby...
Bo widzisz,szacunek szacunkiem, ale co ty możesz porównywać waszą " tradycję" z historią naszego klubu i jak mozesz sie wypowiadać na temat tego co by było w Ruchu gdyby...
Ale ja tu nic nie pisze o tradycji, bo to akurat ciężko porównywać między naszymi klubami, a o szacunku, bo to że mi istniejemy na małym terenie w otoczeniu dwóch drużyn które miały po 14 tytułów graniczy z cudem.(zresztą nie wiem czy Ty akurat, ale wielu "Niebieskich" wie jak wyglądały Katowice w połowie lat osiemdziesiątych i jak wyglądają teraz). O jakości i ilości nie mówie, bo ta poszła ogólnie niezależnie od klubu w dół niestety.
Akurat pana Rogalę miałem okazję poznać i Bart przykro mi, ale ja nie wierzę w to, że za dużą kasę (poza klubem, jeszcze do kapsi) Rogala by nie zmienił nazwy. Faktem jest tylko to, że napewno nie za takie śmieszne pieniądze jak Dziura.
Akurat pana Rogalę miałem okazję poznać i Bart przykro mi, ale ja nie wierzę w to, że za dużą kasę (poza klubem, jeszcze do kapsi) Rogala by nie zmienił nazwy. Faktem jest tylko to, że napewno nie za takie śmieszne pieniądze jak Dziura.
No właśnie bo, zapomniałem napisać o tym w poprzednim poście. Ale czy wydaje Ci się ,że "stary"Dziurowicz też zmieniłby w tej sytuacji zmianę gieksy - oczywście w sytuacji obecnej, jak zrobił to jego syn??
No to chyba nie dojdziemy raczej do porozumienia w sprawie tej nazwy, bo ja się i tak będę upierał choć z panem Rogalą na ten temat nie rozmawiałem, ale uważam ,że "ciązy" na nas właśnie te piętno 14 majstrów , 83 lata historii - ja wiem ,że są inne czasy, ale cięzko byłoby mi to sobie wyobrazić chyba tak jak innym "Niebieskim".
Co do lat 80 no cóż urodziłem się na ich początku , więc co mogę pamiętać ?? Niedużo
No to chyba nie dojdziemy raczej do porozumienia w sprawie tej nazwy, bo ja się i tak będę upierał choć z panem Rogalą na ten temat nie rozmawiałem, ale uważam ,że "ciązy" na nas właśnie te piętno 14 majstrów , 83 lata historii - ja wiem ,że są inne czasy, ale cięzko byłoby mi to sobie wyobrazić chyba tak jak innym "Niebieskim".
Co do lat 80 no cóż urodziłem się na ich początku , więc co mogę pamiętać ?? Niedużo

Dobre pytanie odpowiedzi na nie nie poznamy, ale myśle że by nie zmienił za taką kasę, ale za większą.... :roll:
Pętno majstrów i 83 letniej historii ciąży na Was kibicach Ruchu, a nie na działaczach i piłkarzach. Bo dla nich nie liczy się historia i tradycje, a tylko pieniądze.
Co do lat 80tych to chodziło mi o to, że w zasadzie GieKSa była tylko na dolnym Tauzenie, Dębie, Wełnowcu, Dąbrówce, Hrabstwo Ducha i w Bogucicach i częściowo w Centrum, wszystkie pozostałe dzielnice były za Ruchem. Dodam tylko, że całe Jaworzno, większość Mysłowic była za Ruchem i ogólnie żadnych ludzików spoza tych dzielnic Katowic nie mieliśmy, a myśl o tym że kiedyś na Giszowcu może być jakiś GieKSiarz graniczyła z publikacją w "Fantastyce". Porównaj to do dnia dzisiejszego i to jest nasz wielki sukces, opanować na tyle Katowice z klubem który może się pochwalić jedynie PP, przy Waszych 14 tytułach.
pozdro
P.S. styknie tego wspominania, proszę tylko o uszanowanie naszej nazwy GKS, a nie pisanie o jakimś pseudosponsorze.
Pętno majstrów i 83 letniej historii ciąży na Was kibicach Ruchu, a nie na działaczach i piłkarzach. Bo dla nich nie liczy się historia i tradycje, a tylko pieniądze.
Co do lat 80tych to chodziło mi o to, że w zasadzie GieKSa była tylko na dolnym Tauzenie, Dębie, Wełnowcu, Dąbrówce, Hrabstwo Ducha i w Bogucicach i częściowo w Centrum, wszystkie pozostałe dzielnice były za Ruchem. Dodam tylko, że całe Jaworzno, większość Mysłowic była za Ruchem i ogólnie żadnych ludzików spoza tych dzielnic Katowic nie mieliśmy, a myśl o tym że kiedyś na Giszowcu może być jakiś GieKSiarz graniczyła z publikacją w "Fantastyce". Porównaj to do dnia dzisiejszego i to jest nasz wielki sukces, opanować na tyle Katowice z klubem który może się pochwalić jedynie PP, przy Waszych 14 tytułach.
pozdro
P.S. styknie tego wspominania, proszę tylko o uszanowanie naszej nazwy GKS, a nie pisanie o jakimś pseudosponsorze.
-
- Kontakt:
STING_RULEZ napisal m.in. "Akurat pana Rogalę miałem okazję poznać i Bart przykro mi, ale ja nie wierzę w to, że za dużą kasę (poza klubem, jeszcze do kapsi) Rogala by nie zmienił nazwy. Faktem jest tylko to, że napewno nie za takie śmieszne pieniądze jak Dziura."
Dzieki za przyblizenie osobowosci naszego Pana Prezesa.
stan
Dzieki za przyblizenie osobowosci naszego Pana Prezesa.
stan

- L_M
- Kontakt:
To zaczyna sie robic smieszne. Nie dosc ze kazdy temat konczy post o Rogali, to jeszcze teraz znaja go juz gieksiarze!! Hah, a ja wiem, ze akurat zmiany nazwy klubu,za jego prezesury, i nigdy, w Chorzowie nie bedzie. I bylo juz paru cwanych ktorzy chcieli ten nasz Ruch troszke przemianowac.
ps. w Katowicach jedynym waznym klubem jaki znam jest GKS. a zmiany nazw klubow to wogole sprawa na nowy temat. Osobiscie jakos wole mowic ze ide na derby z GieKSa niz z Dospelem.
ps. w Katowicach jedynym waznym klubem jaki znam jest GKS. a zmiany nazw klubow to wogole sprawa na nowy temat. Osobiscie jakos wole mowic ze ide na derby z GieKSa niz z Dospelem.
Niech to będzie już koniec tego tematu. Mimo ,że czasem piszę tutaj np.dospel, to wiadome,jest ,że w rozmowach z kumplami z gieksy czy też z Ruchu, operujemy tą właśnie nazwą.
Nie wszyscy są tacy,że liczy się dla nich tylko kasa, a już na pewno nie w klubie o takich tradycjach - i w tym temacie zdania nie zmienię, a myślę ,że jest ono podobne do zdania wielu kibiców "Niebieskich".
Co do kibiców - to ,że gdzieś jest większa część waszych kibiców to jednak nie znaczy ,że łamie to nasz monopol np w wymienionych przez Ciebie Mysłowicach czy innych miejscach Katowic i Śląska. Zresztą na ten temat było już tysiące postów i każdy ma na to swój pogląd- zgodny zresztą z kolorem szalika który nosi na szyi- wiec chyba nie ma co znowu tego poruszać. Pozdro.
Nie wszyscy są tacy,że liczy się dla nich tylko kasa, a już na pewno nie w klubie o takich tradycjach - i w tym temacie zdania nie zmienię, a myślę ,że jest ono podobne do zdania wielu kibiców "Niebieskich".
Co do kibiców - to ,że gdzieś jest większa część waszych kibiców to jednak nie znaczy ,że łamie to nasz monopol np w wymienionych przez Ciebie Mysłowicach czy innych miejscach Katowic i Śląska. Zresztą na ten temat było już tysiące postów i każdy ma na to swój pogląd- zgodny zresztą z kolorem szalika który nosi na szyi- wiec chyba nie ma co znowu tego poruszać. Pozdro.