Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
CyBoRg88

#721 Post autor: CyBoRg88 » 16 kwie 2007, o 10:16

powiym tak.My niy gromy wiync mogymy sie ino pogodac ;) kto awansuje to sie okaze po ostatnim meczu.My mogymy ino dopingowac fusbalerow i tyla nom zostaje

Harpo

#722 Post autor: Harpo » 16 kwie 2007, o 10:41

Marudzicie.... bo w sumie jak tu nie marudzic ? :?
Ale powiem jedno: mielismy kilka sytuacji, w ktorych zwykly bramkarz by sobie raczej nie poradzil. Bylo by 2:0 i wszyscy byliby zadowoleni. Nie udalo sie, trudno. WIdze duza poprawe w grze - przynajmniej strzelali i byly to grozne sytuacje. Przypomne , ze w poprzednich meczach ch..a grali i zero strzalow.
Mysle, ze w Ostrowcu (syfnowcu? nie,nie ehh.. te skojarzenia ;) ) bedzie dobrze - MUSI K...A w koncu cos wpasc!

PS. proponuje zakonczyc gadke o sosnowcu - szkodza pisania na te :shoot: czerwone swinie...

scanerboy

#723 Post autor: scanerboy » 16 kwie 2007, o 10:41

Stary kibic pisze:
19r20 pisze:prawda jest taka jak mówi zagłębiak i co wielu z nas wie
Ruch w obecnej formie nie zasluguje na 1 lige
jeśli w 8 meczach drużyna zdobywa 3 bramki to o czym to świadczy?
Jak widzisz to kibice sie denerwuja ta postawa a gracze nie. A dla uspokojenia kibicow to sie mowi ze nalezy wlozyc duzo pracy w treningi. Kropka i nic wiecej. Efektow nie widac , i chyba dlugo nie bedziemy ich widziec. Ale nadal bedzie sie robilo postanowienie wkladu pracy bez wynikow. Komu na tym zalezy? Komu jest to na reke? Czy dzialaczom po meczu z Zaglebiem nic nie dalo do zrozumienia? Ta wielka widownia nie przemawia do tych ludzi? Nie bo jest wszystko wporzadku, optycznie przewyzszali rywali, byli lepsi. Tylko za taka postawe nie dostaje sie pkt. Punkty dostaje sie za tory , za bramki.
Zeby to byl jeden mecz ale to jest juz ktorys z rzedu. Bez zwycienstwa. Czy Wlecial bedzie sie bawil w Madrysza? Bedzie sie cieszyl z remisu?
Dla mnie to nie jest takie ważne, co się gada na konferencjach prasowych, mówią to, co muszą. Tak samo, jak oficjalnie było 8700 widzów. To co napisałem, wiem po sobie. Skoro jest jakiś pomysł, to trzeba go konsekwentnie do końca wykonać. Jeśli po meczu w sobotę, chcemy wszystko wywalać do góry nogami, to zapomnijcie, że w środę nagle będzie jak w bajce. Otóż nie, jak zaczniemy panikować, zapanuje chaos i zaprzepaścimy cały dotychczasowy wysiłek.
C I E R P L I W O Ś C I Ą I P R A C Ą L U D Z I E S I Ę B O G A C Ą ! ! !

BluR
Kontakt:

#724 Post autor: BluR » 16 kwie 2007, o 12:04

Tak to już w sporcie jest, że oprócz pracy i talentu potrzeba jeszcze odrobinę szczęścia , a i sędziowie niejednokrotnie wypaczają (delikatnie mówiąc) zawody. Przykład - pierwszy z góry: Korzeniowski (ten od chodzenia). Ileż to mu sędziowie próbowali zepsuć zawodów. Ile to razy im się udało. A on co - konsekwencja, praca i spokój. Mam wrażenie , że oprócz łutu szczęścia naszej drużynie potrzeba spokoju i naszego dopingu. Po co drużynie kibice kiedy się wygrywa. Kibic i to wierny (a nie ten co wyzywa od hu... i ciu... - też tego palanta słyszałem) jest potrzebny wtedy kiedy nie idzie. Przykład - Król Adaś Małysz. Co do meczu: graliśmy dobry szpil, może trochę za wolno i jak dla mnie zbyt mało gry z klepki i wogóle z pierwszej piłki. Jak tylko przyspieszyliśmy w II połowie, to sytuacje same sie robiły. Peskowić zremisował mecz. Zdarza się - Tomaszewski też zatrzymał Anglię.
Jak dla mnie dużo szumu robili obaj skrzydłowi, ale zgodzę się z Wodorostem , że Wleciałowski przesadził z tym najlepszym zawodnikiem dla Janoszki. Niezależnie od tej mojej opinii uważam że potrzeba nam więcej takich młodych zawodników. Grzyb niestety dychoł rekowami, Bonk mnie zaskoczył na plus, Pulkowski niestety nie ten sam. Mnie podobał się Nykiel, choć myślę że Makuch jest bardziej dynamiczny. Adamski - w sumie na plus oprócz jednego błedu komunikacyjnego Miodem. Ja osobiście wróciłbym do systemu 4-4-2. Chyba lepiej się sprawdzał. Ogólnie mecz i oprawa na +. Będzie dobrze, trza ino rzykać o koncek szczynscio. NIEBIESCY GOL.

Awatar użytkownika
wujotek
Kontakt:

#725 Post autor: wujotek » 16 kwie 2007, o 13:59

Na cały mecz jedna akcja z 3 podaniami z klepki ........ to o wiele za mało przy takiej skomasowanej obronie.
Dobra zmiana Ćwielonga, szkoda że nie grał od początku. Janoszka z przekroju meczu na plus. No cóż nie było wczoraj lidera, który by trochę pomyślał i pokierował....skończyło się biciem głowy o mur. Nie zawsze się się wygrywa........ale już chyba za dużo tych straconych punktów.
Podsumowując: Zagłębie było słabe.... a Ruch nie potrafił skasować 3pkt
p.s. zgadzam się z opiniami że sędziowie byli do bani, ale to że Ruch nie wygrał to akurat nie ich wina.

Stary kibic

#726 Post autor: Stary kibic » 16 kwie 2007, o 14:19

BluR pisze:Tak to już w sporcie jest, że oprócz pracy i talentu potrzeba jeszcze odrobinę szczęścia , a i sędziowie niejednokrotnie wypaczają (delikatnie mówiąc) zawody. Przykład - pierwszy z góry: Korzeniowski (ten od chodzenia). Ileż to mu sędziowie próbowali zepsuć zawodów. Ile to razy im się udało. A on co - konsekwencja, praca i spokój. Mam wrażenie , że oprócz łutu szczęścia naszej drużynie potrzeba spokoju i naszego dopingu. Po co drużynie kibice kiedy się wygrywa. Kibic i to wierny (a nie ten co wyzywa od hu... i ciu... - też tego palanta słyszałem) jest potrzebny wtedy kiedy nie idzie. Przykład - Król Adaś Małysz. Co do meczu: graliśmy dobry szpil, może trochę za wolno i jak dla mnie zbyt mało gry z klepki i wogóle z pierwszej piłki. Jak tylko przyspieszyliśmy w II połowie, to sytuacje same sie robiły. Peskowić zremisował mecz. Zdarza się - Tomaszewski też zatrzymał Anglię.
Jak dla mnie dużo szumu robili obaj skrzydłowi, ale zgodzę się z Wodorostem , że Wleciałowski przesadził z tym najlepszym zawodnikiem dla Janoszki. Niezależnie od tej mojej opinii uważam że potrzeba nam więcej takich młodych zawodników. Grzyb niestety dychoł rekowami, Bonk mnie zaskoczył na plus, Pulkowski niestety nie ten sam. Mnie podobał się Nykiel, choć myślę że Makuch jest bardziej dynamiczny. Adamski - w sumie na plus oprócz jednego błedu komunikacyjnego Miodem. Ja osobiście wróciłbym do systemu 4-4-2. Chyba lepiej się sprawdzał. Ogólnie mecz i oprawa na +. Będzie dobrze, trza ino rzykać o koncek szczynscio. NIEBIESCY GOL.
Nic nie rozumiem. Czy Wam niektorym chodzi o to by Ruch graj jak z Zaglrbiem efektownie ale bez 3.pkt?
Przeciez jest tabela tam sa pkt i zdobyte bramki, tam sa druzyny ktore zajmuja odpowiednie miesjsca. Za co sa pkt? Dlaczego taka czy inna druzyna zajmuje 1.plac a inna 12 plac? Czy Wy tego nie rozumiecie? Ale mnie wq.. to ze niektorzy sa jacys obojetni, bo niewolno ruszac tam kogos czy urazac jakas osobke? Nie rozumiem! Zeby pozniej to sie nie zemcilo. I zniwu bez awansu.
Powtarzam ,zeby to byl jeden taki mecz, to naprawde mozna powiedziec ze bramkarz byl dobry, nie jest to juz kolejny taki mecz. Czy wszystkie druzyny maja az tak dobrych bramkarzy ??

Harpo

#727 Post autor: Harpo » 16 kwie 2007, o 15:22

Stary kibic pisze: Powtarzam ,zeby to byl jeden taki mecz, to naprawde mozna powiedziec ze bramkarz byl dobry, nie jest to juz kolejny taki mecz. Czy wszystkie druzyny maja az tak dobrych bramkarzy ??
Mi chodzi o to, ze akurat w meczu z zaglebiem bramkarz stanal na drodze do 3 pkt i ze chopy grali dobrze.
Z polkowicami mieli polowe mniej akcji, wygrali i jakos nikt specjalnie nie narzekal...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#728 Post autor: gerhat » 16 kwie 2007, o 16:01

Stary kibic pisze:Nic nie rozumiem. Czy Wam niektorym chodzi o to by Ruch graj jak z Zaglrbiem efektownie ale bez 3.pkt?
Przeciez jest tabela tam sa pkt i zdobyte bramki, tam sa druzyny ktore zajmuja odpowiednie miesjsca. Za co sa pkt? Dlaczego taka czy inna druzyna zajmuje 1.plac a inna 12 plac? Czy Wy tego nie rozumiecie? Ale mnie wq.. to ze niektorzy sa jacys obojetni, bo niewolno ruszac tam kogos czy urazac jakas osobke? Nie rozumiem! Zeby pozniej to sie nie zemcilo. I zniwu bez awansu.Powtarzam ,zeby to byl jeden taki mecz, to naprawde mozna powiedziec ze bramkarz byl dobry, nie jest to juz kolejny taki mecz. Czy wszystkie druzyny maja az tak dobrych bramkarzy ??
A co Twoim zdaniem do te urażanie kogokolwiek??
Jak pojedziesz po: Wleciałowskim czy Mioduszewskim czy Nykielu czy Adamskim czy Baranie czy Grzybie czy Janoszce czy Pulkowskim czy Bonku czy Łudzińskim czy Sokołowskim czy Mikulenasie (o rezerwowych nie wspomnę) to oni będom zaroz lepiej grać, zdobywac punkty. Kogo z nich chciałbys ukarać ?

Może tylko ulżyć chcesz sobie, swojej złości że nie ma 3 pkt (nie neguja że tako złość moższ mieć w sobie, jo jom tysz mioł ale jak żech minoł brama Cichej 6 po meczu przyszedł czas na refleksja). Proponuja żebys poszedł na spacer, napisoł na murze Ruch Pany albo pogroł z bajtlem w fuzbal, zapewniom że Ci przejdzie jak spojrzysz na to z dystansu a nie sprzed qompa.

Ruch w sobota nie wygroł, ale był zdecydowanie lepszy, mioł przewaga fizyczno i szybkościowo zyskoł 1 pkt nad Lechią i Jagą, nie stracił do goroli. Może Ruch nie zyskoł maksymalnie ale też napewno niczego nie stracił.
Ściąć Wlecialowi głowa za to że nie momy 14 pkt przewagi nad drugim placem to znaczy sciąć mu głowa za wybujałe marzenia. Do spokojnego awansu starczy jeden punkt a nie czternaście przewagi nad 3 drużyną w tabeli. Puki co momy cztery, tako jest rzeczywistość a nie fantrazje.

Do boju Niebiescy :!: :!: :!:
to jest hasło na dziś, jutro i pojutrze ... aż do czerwca i nikt tu nie jest obojętny wszyscy chcemy awansu , chyba że chcesz narzekać do czerwca, tym napewno nie pomożesz.

Stary kibic

#729 Post autor: Stary kibic » 16 kwie 2007, o 19:30

Pisaniem na murach to nie moja domena, a po drugie za stary jestem. Jezeli ty chcesz pisac to prosze ciebie zebys pozniej porob fotki i zamiesc na forum. Ok.
Prawdziwa cnota krytyki sie nie boi. To ze padnie ostra krytyka , to wedlug Ciebie jest karanie? Dziwne podejscie do sprawy. Kazdy chce awansu, kazdy chce sie chwalic swoim Ruchem, kazdy co jest kibic zalezy na wynikach. Ale tez wielum zalezy na dobrych wynikach a nie ladowanie kogos w butelke, i piepszenie ze Ruch zagral dobry mecz. Gdzie jest efekt? Nie pisze pod katem jednego meczu lecz pod wplywem juz wielu meczy w ktorym Ruch zagral dobry mecz, lecz przypadkiem utracil jedna bramke , ale zagral dobry mecz lecz bramkarz stana na posterunku i jest remis itd. Gerhat czy Ty to rozumiesz? Za to ich nalezy chwalic? Owszem moze zagrali dobry mecz ale co najgorsze to bez wykonczenia, wyskonczenie akcji co przynosi efekt w postaci bramki. Tu jest zagadnienie o ktorym jest caly czas mowa. Pracujesz i w pracy daja Tobie pewne zadania ktore Ty musisz wykonac , za co Ciebie rozliczaja. Nie rozliczaja Ciebie za opowiadanie kawalow, robienie wicow , czy tez podrywanie panienek tak dla zartow. Co chyba nie ? Co? Efekt pracy sie liczy. W tym przypadku efekt treningu, taktyki dyspozycji fizycznej jak i niestety i psychicznej. a sumarum jest zwycienstwo. A nie dobre wrazenie Gerhart. To nie jest jazda figurowa na lodzie. Rozumiesz?
Pisze Gerhart bez zadnej zlosliwosci, bez zadnej nienawisci . Jasne.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#730 Post autor: gerhat » 16 kwie 2007, o 20:03

Stary Kibic - o żodno złoścliwość czy nienawiść do mojej osoby Cie tu nie podejrzywom, zdarzajom się nom spory ale pewnego poziomu nie przekraczomy. I o to chyba w tym wszystkim chodzi.
Co do krytyki to jo Ci w żodnym razie jej nie bronia, tylko że ty nie krytykujesz konkretnych rozwiązań personalnych, sytuacji boiskowych, gry zawodników.
Ciebie nie podobo się to, że na forum gawiedź nie jeździ po nich.
Przykład:
Ale mnie wq.. to ze niektorzy sa jacys obojetni, bo niewolno ruszac tam kogos czy urazac jakas osobke? Nie rozumiem!
Zaczynom się zastanwiać co Ci bardzij przeszkadzo, gra, punkty czy opinie na forum?

Mosz racja że w robocie liczy sie efekt a nie gra, nieważne jak to robisz ważne że mosz wyniki.
Przykład:
Ruch, który był tu chwalony bez wyjatku przez wszystkich po zakończeniu rundy jesuennej mioł tako przewaga nad konkurentami:
- nad drugą drużyną - 0 pkt przewagi
- nad trzecią drużyną - 4 pkt przewagi
- nad czwartą drużyną (plac bez szans na awans)- 5 pkt przewagi

Z kolei Ruch kery chcesz krytykować po rozegraniu wiosennych meczy mo tako sytaucja w tabeli:
- nad drugą drużyną - 1 pkt przewagi ( postęp 1 pkt)
- nad trzecią drużyną - 4 pkt przewagi ( staus quo)
- nad czwartą drużyną (plac bez szans na awans)- 6 pkt przewagi (postęp 1 pkt)

Tak więc drugo teza padła, nieważne jak (bez bramek, porażki, nikle zwycięstwa), liczy się efekt ( zyskaliśmy w tabeli po jednym punkcie do najważniejszych konkurentów). Euforia !!!! :wink: Oczywiście żartuja, żodnyj eufori nie ma, ale nie widza też podstaw do krytyki.
Nie ma soli, czyli bramek, mnie też to martwi ale najważniejszy cel jakim jest awans do OE jest dziś bliżyj niż był z końcowym gwizdkiem w Bielsku -Białej.
Tako jest prowda boiskowo, matematyczno i logiczno, jedyno prowda kero nie jest zgodno z rzeczywsitością to: gówno prowda.

To tak na chłodno, bez emocji Stary kibicu.
Przeczytej dwa razy, a w razie konieczności trzy

pozdro

SODA's
Kontakt:

#731 Post autor: SODA's » 16 kwie 2007, o 20:29

i zas pierdolom fleki te stare .....
RUCH Chorzów Polska

aju
Kontakt:

#732 Post autor: aju » 16 kwie 2007, o 21:36

....to juz było, rozdzial pt;Sosnowiec zawarty!!!
MŁODZI TRENUJCIE!!!

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#733 Post autor: grzej » 16 kwie 2007, o 22:38

the end

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#734 Post autor: wolfik » 16 kwie 2007, o 23:59

Nie jest zle widac poprawe w grze no i chlopcy walczyli, na naszym tle Jaga, Polonia Bytom i Sosnowiec wygladaja bardzo blado, a my w koncu zaczniemy strzelac. Na duzy plus Janoszka i Pepe. Bonk tez zaskoczyl pozytywnie. Adamski bardzo wysoki poziom, ale kazym meczu jakis koszmarny blad mu sie zdarzy. Mysle ze nalezy dac szanse Haftkowskiemu i Domzalskiemu, a zrezygnowac z Jezierskiego i Misiury. Generalnie mimo wszystko 1 liga blizej niz przed rozpoczeciem rundy wiosennej.Frekwencja rewelacja jak na te wyniki i ceny biletow. Doping dobry, ale bez rewelacji, a oprawa mi sie podobala:) Wkuriwa mnie tylko ze tkie Zaglebie cos krzyknie o legii a juz caly stadion w ekstazie i legia to stara k... :? Fajnie ze weszli wszyscy z Sosnowca i ze nie bylo zadnych pokemonow przed naszymi sektorami. Chyba cos jest w tj wypowiedzi Grzybka bo strasznie sie gorole podkurwiaja :lol: I cieszy ze gorol w koncu zaczeli uznawac mniejszosc Śląską

Super te foty
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#735 Post autor: Simone » 17 kwie 2007, o 00:33

Dobrze te pierwsze zdjecie wyglada , szkoda ze z sektora za bramka czesc pouciekala bo ludzi bylo tyle ze idealnie caly stadion mozna bylo wypelnic :D

Nie mowie ze sie im dziwie :wink:

No prosze bilety drozsze a na Polonii 9 tys , na Sosnowcu napewno nie mniej niz 12 tys

Teraz musimy zrobic wszystko zeby na Piascie stuknelo znowu 9 tys , w koncu to derby !

Zablokowany