czy w chorzowie bedzie sponsor strategiczny????

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#766 Post autor: wolfik » 13 kwie 2007, o 09:23

Pięć punktów na półmetku rozgrywek dzieliło Ruch Chorzów i Zagłębie Sosnowiec. Niemal całą przewagę „niebiescy” roztrwonili wiosennym falstartem. Efekt? Sosnowiczanie przyjadą w sobotę do Chorzowa, aby w trakcie drugoligowego szczytu wyrwać rywalom fotel lidera.
- Czeka nas niezwykle istotne wydarzenie. Gra pierwsza drużyną z drugą, a dodatkowego smaczku meczowi dodają zaszłości historyczne. Czy odczuwam dreszczyk emocji? Jestem Ślązakiem - mówi z uśmiechem Mariusz Klimek, główny udziałowiec Ruchu Chorzów i właściciel firmy Reporter.
- Ruch miał mocną i zgraną drużynę, którą zimą jedynie uzupełniono. Dlaczego zatem rozpoczęło się układanie puzzli od nowa?
- Ostatnie wyniki są pokłosiem tylko i wyłącznie ciężko przepracowanego okresu przygotowawczego. Piłkarzom brakowało świeżości i szybkości, ale to się zmienia. Nadszedł ten czas! Przypominam, że przed rokiem zaskoczyliśmy dopiero w siódmym meczu. Innym problemem jest fakt, iż mamy mniej szczęścia niż jesienią. Nie wygrywamy meczów, w których jesteśmy zdecydowanie lepszą drużyną. Zła karta musi się wreszcie odwrócić. Na następne porażki pozwolić sobie już nie możemy.
- Może należy wstrząsnąć drużyną?
- Nie zamierzam wzmagać presji. Nie chcę, aby piłkarze odczuli, że tracimy do nich zaufanie. Wierzę w nich, sztab szkoleniowy i ludzi pracujący w tym klubie. Bez znacznie na którym piętrze klubowego budynku pracujemy, tak samo cieszymy się i smucimy z wyników.
- Dodatkowa premia za pokonanie Zagłębia nie zaszkodziłaby...
- Podwyższenie premii nie ma sensu. Mamy w kadrze ambitnych ludzi. Jestem przekonany, że daliby z siebie maksimum nawet gdyby przyszło im grać za darmo. Tym bardziej w meczu z Zagłębiem Sosnowiec.
- Marek Wleciałowski dostał gwarancję, że do końca sezonu będzie trenerem Ruchu?
- Nie było potrzeby poruszać tego tematu. Z Markiem Wleciałowskim mamy długofalowe plany rozwoju Ruchu, które nie kończą się na dacie końca jego kontraktu. Zapewniam, że z nikim nie zamierzamy się żegnać.
- Słabe wyniki tej wiosny hamują rozmowy z potencjalnymi sponsorami?
- Powiem tak. Znajdujemy się na 3 piętrze, 80-piętrowego wieżowca. Wspinamy się mozolnie, ale przy tym sięgamy po każdą złotówkę. Obrana taktyka ma sens. Zaskoczymy wielu tym, co zamierzamy zrobić z Ruchem. Klub zbudowany zostanie na wielu filarach, czyli mniejszych sponsorach. Dlaczego? Bo znalezienie strategicznego inwestora jest strasznie skomplikowane. Rozmowom nie służy afera korupcyjna i wizerunek piłki. Aczkolwiek osobiście uważam, że warto! Z moich obserwacji wynika, że Reporter jest już kojarzona z Ruchem w całej Polsce.
- Dopuszcza pan do myśli czarny scenariuszu, że Ruch nie awansuje w tym roku?
- Mam inne zmartwienia. Zresztą nie wyobrażam sobie, aby ta machina tak gwałtownie się zacięła.
- Ekstraklasa niesie za sobą szereg wymogów, których nie spełnia stadion Ruchu. Co z tym problemem?
- Ubolewam, że prezydent miasta Marek Kopel jednoznacznie stwierdził, że nie ma możliwości zbudowania nowego stadionu. Szanuję te słowa, choć niebawem okaże się, że bardziej opłacalne było zainwestowanie w nowy obiekt, niż remontowanie obecnego. Miasto zapowiedziała także, że nie sfinansuje podgrzewanej płyty. Szukamy sponsora tej inwestycji. Jeśli rozmowy okażą się fiaskiem, to znów zapukamy do magistratu
http://www.dzienniksport.com/index.php? ... &Itemid=33
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

BluR
Kontakt:

#767 Post autor: BluR » 13 kwie 2007, o 11:26

Powiem krótko. Zgadzam się z opcją typu - dobrze że Górnik sie wzmacnia. Za scanerboyem - potwierdzam: wole żeby w OE było jak najwięcej klubów ze Śląska, bo to i bliżej na mecz dojechać i nie trza śpiewać - GOROLE RAUS. (a ja pamiętam czasy nie tylko Górnika ale i GKS Tychy, ROW Rybnik, Polonii Bytom, Szombierek Bytom, Gieksy. To były wszystko Derby. 7 drużyn z jednego regionu - ehh. A najlepszy z nich wszystkich - nasz ukochany RUCH.
Osobiście zaczynam pomału ufać w "metodę małych kroczków" Pana Klimka. Nie złowiliśmy jednej dup...ej ryby, to trza złowić kupa małych. Też idzie się najeść.

scanerboy

#768 Post autor: scanerboy » 13 kwie 2007, o 11:56

cyt: "Miasto zapowiedziała także, że nie sfinansuje podgrzewanej płyty. Szukamy sponsora tej inwestycji. Jeśli rozmowy okażą się fiaskiem, to znów zapukamy do magistratu".

Trochę ten Kopel bezczelny, przecież miasto jest właścicielem obiektu, to tak, jak ja bym chciał, żeby ktoś mi pomalował moją piwnicę (?). Jak bedzie awans, to na pewno prezio pierwszy bedzie się pchał przed kamery, że niby ojciec sukcesu. Jak nie ma pieniędzy, to przynajmniej by się włączył w szukanie takiego sponsora.
Piszę to tylko dlatego, że mi wolno! Pan Klimek i Zarząd nie mogą sobie pozwolić na publiczną krytykę władz miasta.

Darth Kabut

#769 Post autor: Darth Kabut » 13 kwie 2007, o 12:09

scanerboy pisze:cyt: "Miasto zapowiedziała także, że nie sfinansuje podgrzewanej płyty. Szukamy sponsora tej inwestycji. Jeśli rozmowy okażą się fiaskiem, to znów zapukamy do magistratu".

Trochę ten Kopel bezczelny, przecież miasto jest właścicielem obiektu, to tak, jak ja bym chciał, żeby ktoś mi pomalował moją piwnicę (?). Jak bedzie awans, to na pewno prezio pierwszy bedzie się pchał przed kamery, że niby ojciec sukcesu. Jak nie ma pieniędzy, to przynajmniej by się włączył w szukanie takiego sponsora.
Piszę to tylko dlatego, że mi wolno! Pan Klimek i Zarząd nie mogą sobie pozwolić na publiczną krytykę władz miasta.
Pisloch o tym zeby zrobic kedys pikieta pod UM ale terozki po akcji pedalow zza miedzy niy za bardzo pasi bo zas powiedzom ze my som ksero.

scanerboy

#770 Post autor: scanerboy » 13 kwie 2007, o 12:16

Darth Kabut pisze:
scanerboy pisze:cyt: "Miasto zapowiedziała także, że nie sfinansuje podgrzewanej płyty. Szukamy sponsora tej inwestycji. Jeśli rozmowy okażą się fiaskiem, to znów zapukamy do magistratu".

Pisloch o tym zeby zrobic kedys pikieta pod UM ale terozki po akcji pedalow zza miedzy niy za bardzo pasi bo zas powiedzom ze my som ksero.
Mnie to nie przeszkadza. Jesli akcja cy9anów da pozytywny (dla nich) efekt, to możemy ją skopiować. Już gdzieś pisałem, że to może być tak, że prezydent może i by chciał dać jakieś złocisze na klub, ale nie może, bo cały czas ma ciśnienie nauczycieli, lekarzy i całej budżetówki na to, żeby mieli wyższe pensje, TRZEBA UMIEĆ TO ZROZUMIEĆ!!! Być może potrzebna jest męska decyzja, wówczas warto taką akcję zrobić bo Kopel bedzie miał silny argument. A iść pod urząd, nabluzgać, narobić fermentu i siary, nic nie zyskać to nie ma sensu.
My nie chcemy się mieszać do polityki, my chcemy stadionu!!!

bluefil
Kontakt:

#771 Post autor: bluefil » 14 kwie 2007, o 02:06

scanerboy pisze:Oj widać, że tutaj jest dużo młodzieży. Napisałem o meczu z górnikiem z 1989 r. - jak kogoś interesuje, to se doczyta. Po prostu panowie nie kumacie klimatu. Mecz w drugiej lidze z sosnowcem w porównaniu do meczu z Górnikiem w pierwszej lidze (o mistrzostwo Polski) ma się tak, jak szklanka jabola do butelki szkockiej. Niby i to i to alkohol, ale smakuje jakoś inaczej.

Nie byłeś na tamtym meczu, nie pijasz whisky to nie rozumiesz. Ale nic straconego, cierpliwością i praca ludzie się bogacą, może niedługo wszyscy poczujemy ten smak :)
Scaner, nie naleze do mlodziezy, a powiem ci, ze cisnienie, atmosfera i frekwencja na meczu z Altreichem bedzie porownywalna w meczach z Gornikiem.
Sam wydrukowalem ponad 200 plakatow a mlodzi wywiesili, a jak zobaczylem mlodzikow na halembie i rudzie 1 (na Wirku znam:) to az serce rosnie.
Dzisiaj wielki dzien i to tez nas moze zblizyc do duzego i kilku malych sponsorow....
Musimy wygrac!!!!!
Kochamy RUCH......
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

bogas1985

#772 Post autor: bogas1985 » 16 kwie 2007, o 22:18

Gazeta.pl pisze:Czy jeżeli rozmowy z Górnikiem nie zostaną sfinalizowane, to zainteresujecie się innym śląskim klubem?

- Drugiej takiej marki na Śląsku już nie ma. Jeżeli z Górnikiem nam się nie uda, nie mamy przygotowanej alternatywy.
:evil: :twisted: :shock: :roll: :(

aju
Kontakt:

#773 Post autor: aju » 16 kwie 2007, o 23:21

bogas1985 pisze:
Gazeta.pl pisze:Czy jeżeli rozmowy z Górnikiem nie zostaną sfinalizowane, to zainteresujecie się innym śląskim klubem?

- Drugiej takiej marki na Śląsku już nie ma. Jeżeli z Górnikiem nam się nie uda, nie mamy przygotowanej alternatywy.
:evil: :twisted: :shock: :roll: :(
to swiadczy o tym jak oni sie orientują, gratuluje panu ktory wypowiedział tak błedne zdanie, aż żal dupe ściska
MŁODZI TRENUJCIE!!!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#774 Post autor: gerhat » 16 kwie 2007, o 23:33

Oni znaja sie na marce:
Jaki jest najdłuższy most na świecie?.... nieważne i tak ubezpieczył go All...
Jaki był największy obóz koncentracyjny na świecie? ... nieważne i tak ubezpieczył go All...
Jaki jest nagupszy klub na świecie? ... nieważne i tak chce wejść w niego All...
:wink:

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#775 Post autor: L.G » 17 kwie 2007, o 08:14

Allianz gówno wiy o jakichś markach, do nich jedyno marka jako ich interesuje w tym przipadku to "marka" "Szuster", ale to na szczyńscie niy nasz zmartwiynie. Mie tam sie widzi, że łoni mogą na tym wylyż jak my na marce "rogala" i "stalexporty", "roboprojekty" i inksze budusy.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

tataR1970
Kontakt:

#776 Post autor: tataR1970 » 17 kwie 2007, o 08:28

ZA GW.
Inwestowaniem W Ruch Chorzów jest zainteresowana firma (konsorcjum) działająca na rynku brytyjskim. Z naszych informacji wynika, że w rozmowach pośredniczy Dariusz Smagowicz, członek Rady Nadzorczej SSA Ruch. - NIe chcę uprzedzać faktów. Staramy się o stworzenie stabilnego budżetu - mówi Marisz Klimek, głowny udziałowiec i sponsor Ruchu.
Jeszcze wiosną ma się zmienić skład rady nadzorczej spółki - Chcenmy ustabilizować jej skłąd na wysokim pułapie - mówi Klimek.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#777 Post autor: L.G » 17 kwie 2007, o 09:38

tataR1970 pisze:ZA GW.
Inwestowaniem W Ruch Chorzów jest zainteresowana firma ......
mosz chyba jakeś specjalne wydanie ty GW, ukraińske ?
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

arcio
Kontakt:

#778 Post autor: arcio » 17 kwie 2007, o 11:33

łowca goroli pisze:
tataR1970 pisze:ZA GW.
Inwestowaniem W Ruch Chorzów jest zainteresowana firma ......
mosz chyba jakeś specjalne wydanie ty GW, ukraińske ?
a ty łowca ić do okulisty :)
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#779 Post autor: Simone » 17 kwie 2007, o 12:12

Mi rowniez chyba przydalaby sie wizyta , gdzie to pisze na necie ? Albo jest tylko w wydaniu papierowym ?

Widze ze na pisanie o potencjalnych sponsorach slaskich klubow sie GW zebralo , niestety to zly prognostyk

Mnie najbardziej cieszy ze posiadamy wlasciciela emocjonalnie zwiazanego z klubem a przy tym trzezwo myslacego

A nie jakas centrala w Monachium ktora jedna decyzja moze zrobic z Gornika Zabrze - Allianz Hindenburg :roll:

Nasza droga jest dobra ...

Gdyby jeszcze prezydent miasta robil wiecej w kwestii nowego satdionu Chocby mial zostac zbudowany za 20 lat docelowo

arcio
Kontakt:

#780 Post autor: arcio » 17 kwie 2007, o 12:58

artykulik był w wersji papierowej - nie samym internetem człowiek żyje

nie ma sensu o tym prawić, bo to nie jest informacja, że już jutro czy za dwa tygodnie będzie sponsor
nie podane są żadne szczegóły, nazwy jak to ma miejsce w sprawie zabrskiej i bardzo dobrze

po prostu coś tam zasłyszane i to wszystko

bez paniki
nigdy nie jest za późno

Zablokowany