19 marca - RUCH Chorzów - POLONIA W. godz.18:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#241 Post autor: gerhat » 20 mar 2007, o 10:15

Simone pisze:Ktos tu napisal na temat sektora rodzinnego ...

Rzeczywiscie w zeszlej rundzie pekal w szwach a wczoraj praktycznie pusty

Z tego co wiem bilet kosztuje tam 2 zl dla modych i dla kobiet

Zysk z tego zaden a roznica ogromna Akurat nad tym posunieciem klub powinien sie zastanowic i mysle ze wrocic do tego co bylo

Moze by to ktos ten temat poruszyl w klubie ? W tym przypadku warto
moim zdaniem to nie jest efekt tych 2 zł tylko aury, pory i terminów rozgrywania meczy
jak zagromy w sobota przy słoneczku to tez bedzie pełny

dylo
Kontakt:

#242 Post autor: dylo » 20 mar 2007, o 10:31

No bez przesady.
Co wy narzekocie.
Som my na 1 miejscu jak my doly cisli jeszcze rok temu.
Trzeba poczekać z 3 mecze i zobaczymy jak będzie.

Polonia się w przerwie dośc wzmocnila i to nie ten sam zespół z poprzedniej rundy. A plus taki że
nasi pilkarze i sztab szkoleniowy napewnow wyciagna z tego wnioski.

scanerboy

#243 Post autor: scanerboy » 20 mar 2007, o 10:31

gerhat pisze:

Zysk z tego zaden a roznica ogromna Akurat nad tym posunieciem klub powinien sie zastanowic i mysle ze wrocic do tego co bylo

moim zdaniem to nie jest efekt tych 2 zł tylko aury, pory i terminów rozgrywania meczy

To chyba racja, mój siostrzeniec ma obiecane, że pójdzie ze mną na mecz, ale na razie siedzi w domu, bo ma dopiero 7 lat, a tu niedość, że wypizd, to jeszcze deszcz leci za kragel.

Niebieska
Kontakt:

#244 Post autor: Niebieska » 20 mar 2007, o 11:16

gerhat pisze:

Zgadzam się w 100%, założę się że jak pogoda zrobi się wiosennna, będzie ciepło to nawet o 18.30 w piątek czy poniedziałek na rodzinnym znów będzie wyścig po cukierki - bo o ile my dorośli nie dbamy o to czy nas zleje deszcz, czy nie zmarzniemy na kość i nie dorobimy się zapalenia płuc o tyle żaden rodzic nie zaryzykuje w ten sposób zdrowiem swojego dziecka. My już myślimy o tym, że na kluczowe mecze w maju pójdziemy całą rodziną, mam nadzieję, że się uda. Ale musi być spełnionych wiele warunków - a dużo zależy nie tylko od pogody i pór rozgrywania meczu ale i od samych kibiców, bo z tego co tu czytam to nie wiem czy mam zabierać dziecko - po prostu horror.

Wyprzedzam pytanie na meczu niestety nie byłam.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#245 Post autor: uRodzony na sektoRze » 20 mar 2007, o 11:28

Niebieska pisze:bo z tego co tu czytam to nie wiem czy mam zabierać dziecko - po prostu horror

I jestescie zadowoleni? Jedna osoba sie już wacha a pewnie wiecej osob nie wpisuje sie ale tez ma takie obawy po czytaniu tych Waszych bredni!! Czasami mam wrazenie ze spora czesc forumowiczów to kibice innych druzyn którzy pisza pod przykrywka naszych kibicow zeby budowac jakis fałszywy obraz stadionu przy ulicy Cichej... Wiadomo, nie jestesmy swieci (i nigdy nie bylismy) ale czytając niektore posty naprawde ogarnia żałość. Nazekacie na frekfencje a sami robicie to żeby była jak najniższa...

[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Rolik
Kontakt:

#246 Post autor: Rolik » 20 mar 2007, o 11:32

prowda jest tako ze ani Osinski ani Adamski nie nadaja sie do pierszego skladu ( za wysokie progi ) dziwia sie trenerowi ze posadzil na lawie moim zdaniem nojlepszego obronce w lidze Polkowskiego kery po wejsciu do gry ozywil naszo gra w ... ofensywe , nolezy tera ino czekac na gipki powrot Barana i Polkowskiego do pierwszego skladu bo bez nich ani roz !
19NIEBIESKI BYTKÓW20

Obrazek

Awatar użytkownika
Patrykk

#247 Post autor: Patrykk » 20 mar 2007, o 11:33

Niebieska pisze:
gerhat pisze:

Zgadzam się w 100%, założę się że jak pogoda zrobi się wiosennna, będzie ciepło to nawet o 18.30 w piątek czy poniedziałek na rodzinnym znów będzie wyścig po cukierki - bo o ile my dorośli nie dbamy o to czy nas zleje deszcz, czy nie zmarzniemy na kość i nie dorobimy się zapalenia płuc o tyle żaden rodzic nie zaryzykuje w ten sposób zdrowiem swojego dziecka. My już myślimy o tym, że na kluczowe mecze w maju pójdziemy całą rodziną, mam nadzieję, że się uda. Ale musi być spełnionych wiele warunków - a dużo zależy nie tylko od pogody i pór rozgrywania meczu ale i od samych kibiców, bo z tego co tu czytam to nie wiem czy mam zabierać dziecko - po prostu horror.

Wyprzedzam pytanie na meczu niestety nie byłam.

nikt niy godo ze pora rozgrywania meczu (20:30 z groclinym), czy dzien (wcorej - poniedziałek), czy w końcu samo pogoda niy wpływo na frekwencjo, bo napewno wpływo i to bardzo i tyn kiery sie na to zgodził jest to fes jybniety.
Ale niych sie zastanowiom w zarzondzie tyz nad tym, że jak szpil bydzie w sobota o 17:00 przi fajnyj pogodzie, to 1000 abo wiyncyj łebków niy wlezie, bo niy bydom miec na bilet. I nie pisza tego ino o łebkach, kierzy majom bilety po 2 zł, ale o modzikach 13 letnich i starszych kierzy majom bilety po 15zł, tak jak jo - osoba pracujonco
Drugo sprawa ze te "znichyncanie" cenami biletów dla łebków co by niy prziłazili na stadion, łodbije sie za kilka lot, jak niy dej Boże niy bydzie do tego wyników

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#248 Post autor: BAFista » 20 mar 2007, o 11:46

wielkie brawa dla chlopakow co zostali na 10-nie i spiewem oraz brawami wsparli naszych grajków.

DUMNI PO ZWYCIESTWIE WIERNI PO PORAZCE

podwojno porazka miol gosciu co autokar na parkingu mu auto skasowol :(

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#249 Post autor: HKSADIK » 20 mar 2007, o 11:53

niestety slaby mecz w naszym wykonaniu...zero szybkosci,duzo bledow,fatalna skutecznosc...widac ze pilkarze nie trafili z forma na poczatek rundy wiosennej
mimo wszystko mamy 4 punktow przewagi nad Zaglebiem....nie ma co sie zalamywac!!
mam nadzieje ze Wlecial ma zaplanowane kiedy mniej wiecej pilkarze odzyskaja swiezosc i nie bedzie juz widac trudow przygotowan...oby tylko bylo to wczesniej niz rok temu....bo szkoda tracic punkty ktore potem sie beda bardzo liczyc :)

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#250 Post autor: gerhat » 20 mar 2007, o 12:23

uRodzony na sektoRze pisze:
Niebieska pisze:bo z tego co tu czytam to nie wiem czy mam zabierać dziecko - po prostu horror

I jestescie zadowoleni? Jedna osoba sie już wacha a pewnie wiecej osob nie wpisuje sie ale tez ma takie obawy po czytaniu tych Waszych bredni!! Czasami mam wrazenie ze spora czesc forumowiczów to kibice innych druzyn którzy pisza pod przykrywka naszych kibicow zeby budowac jakis fałszywy obraz stadionu przy ulicy Cichej... Wiadomo, nie jestesmy swieci (i nigdy nie bylismy) ale czytając niektore posty naprawde ogarnia żałość. Nazekacie na frekfencje a sami robicie to żeby była jak najniższa...

jak znom niebiesko, to chodziło jej o te przyspiewki z twojego sektora typu "wasze matki to są k..", "legia to stara k..", "łysy h.." "gorole wy..." które odstraszaja matka z dzieckiem od przyjścia na mecz. Jakoś nie osądzosz na tych stronach tych tenorów że chyba kibicuja innym drużynom skoro lubuja sie w spiewaniu tych bagiennych pieśni, ale przeskadzają Ci osoby które zwracają na to uwagę. Brawo, widać na czym bardziej Ci zależy.
Nikt tu nie mówi o fizycznym zagrożeniu tylko o atmosferze, która co tu dużo mówic dla najmłodszych nie jest żadnym wzorcem. Przy tym takim zachowaniu Klimek wręcz powinien podnieść jeszcze cena biletów dla młodzieży nie chcąc sie przyczyniać do ich wychowania w hilwie.

19silesia20
Kontakt:

#251 Post autor: 19silesia20 » 20 mar 2007, o 12:54

Moim zdaniem nasi chopcy są przetrenowani i jeszcze nie ma u nich świeżości. Troszeczke zbyt mało strzałów z dystansu, wolne skrzydła brak czucia piłki to główne problemy. Jeżeli chodzi o kibiców to nie wiem, ale według mnie Niebiescy Kibice nie powinni podczas meczu tworzyć podziałów( przyśpiewki 9 na 10 i na opy) Jest to zarazem jasy sygnał że młyn raczej powinien wrócić na stare miejsce. Przyśpiewki o Legi Gks-ie żabolach czy ostatnio o Poloni Bytom na pewno nie dopinguja piłkarzy, a jeszcze raz powtarzam Niebieskim Kibicom nie wypada. Zawsze odbierani byliśmy jako kulturalni, wierni, zjednoczeni i wymagajacy kibice. Po co takie zachowanie jak na ostatnich szpilach nie wiem.
Dla wielu z nas mecz jest najlepsza odskocznią od czasem bardzo trudnej rzeczywistości. Nie zabierajmy takim zachowaniem przyjemności z oglądania meczów prawdziwym sympatykom, a jest ich naprawde wielu tylko niestety coraz częściej boją się przyjść i wstydzić się za naszych kibiców.

Apel do normalnych kibiców nie bójcie się zabierać rodzin na stadion przy ul. Cichej. Tutaj rodzi się nasz charakter w duchu sportu, rywalizacji ale w atmosferze rodzinneji przyjaznej dla każdego kibica! Przychodźcie i dopingujcie głośno nasz klub bo naprawde warto!

Wszystkich pozdrawiam do zobaczenia na następnym meczu!

dylo
Kontakt:

#252 Post autor: dylo » 20 mar 2007, o 13:23

Najważniejsze żeby awansować w tym sezonie i to się tylko liczy.

Czasem mozna odniesc wrazenie tych co narzekają na kulture i doping
ze powinniscie sie zamknąc w strzeżonych osiedlach zalożyć klub i swoja ligę pilkarską i tam bulke przez bibulke i narzekać jak to za tymi murami jest bezbarwnie i brzydko i malo inteligentnie i malo kulturalnie. To jest kwestioa wychowania dziecka w spoleczenstwie czy bedzie np przeklinac a nie odizolowania od zachowan ktorych sie samemu nie akceptuje.

Bylem ostatnio na meczu Milwall i tam rowniez są na stadionie przeklenstwa, wyzywanie sedziego i jakos chodza cale rodziny.
Spoty typu "Millwall against rasizm" również nie jest tam jako reklama czarnej czesci spolecznosci
A doping jest o wiele gorszy niż u nas.
Flag wogole nie widzialem. Mieli je tylko przyjezdni. to tak gwoli Europy.
Nie wiem jak to wyglada na innych stadionach .

Jedyne do czego można sie przyczepić to bluzganie na wlasnych pilkarzy jesli takie jest (Nie bylem na ostatnim meczu)
Na pucharze nic takiego nei slyszalem bedac na sektorze 1.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#253 Post autor: gerhat » 20 mar 2007, o 13:57

dylo pisze:
Czasem mozna odniesc wrazenie tych co narzekają na kulture i doping
ze powinniscie sie zamknąc w strzeżonych osiedlach zalożyć klub i swoja ligę pilkarską i tam bulke przez bibulke i narzekać jak to za tymi murami jest bezbarwnie i brzydko i malo inteligentnie i malo kulturalnie..
Czasem mozna odniesc wrazenie tych co narzekają na ujawnianie chamskiego dopingu
ze powinniscie sie zamknąc w strzeżonych obiektach zalożyć klub i swoja ligę pilkarską i tam kulke przez dziurke i narzekać jak to za tymi murami jest bezbarwnie i brzydko i malo chamowato i malo szambowato

Jak niewiele trzeba aby odwrócić kota ogonem, raptem pare słów i można odpowiedzieć pięknym na nadaobne, podbijajac napinkę.
Uznaj dylo powyższe słowa za niebyłe, pisze to tylko jako przykład szafowania argumentami.

Na stadionie część ludzi robi chlew i forum dzieli sie na zwolenników i przeciwników tego chlewa. Ot tyle i aż tyle i zamiast tych argumentów napisz że podoba ci się chlew a ja napisze ze mi się nie podoba. Zaoszczedzimy kalwiatury i wzajemnego szukania epitetów.

scanerboy

#254 Post autor: scanerboy » 20 mar 2007, o 14:02

Swojego czasu niektóre bluzgi miały dodatkową funkcję: na ogólnopolskim klasyku gatunku, pod tytułem: "Legia to stara k***wa" rozśpiewywały się trybuny i była to standardowa rozgrzewka przedmeczowa przy każdej okazji. Było śpiewane na każdym meczu i wszyscy się dołączali. Obecny problem polega na tym, że te przyśpiewki są w zupełnie bezsensownych momentach, oderwanych od sytuacji, a co gorsza coraz częściej zastepują normalny doping.

dylo
Kontakt:

#255 Post autor: dylo » 20 mar 2007, o 14:03

Ja tylko piszę że jakbym nie chodził na stadion to bym myslal ze tam sie po prostu mordują. Wydajaje mi sie to nadużyciem jechanie w ten sposób po ludziach typu:
Hilwka , chamstwo itd itp.

Mecz wyzwala emocje i ludzie równie te emocje okazują.

Jak bedzie tak że ktoś dostanie kare za udawanie malpy to spewnoscia tej malpy nie bedzie udawal.

Swiat nie jest idealny i obrazanie innych co do twojej miary nie przystaja jest bynajmniej moim zdaniem wyrazem braku kultury rowniez.

Bez obrazy Gerhat ale wszyscy jestesmy Niebiescy.

ODPOWIEDZ