Łoo, chopie!!! Chcieć - móc! Ja Ci mogę powiedzieć, że byłem 15 lat temu w Jarocinie. Pole namiotowe było urządzone na zwykłym polu rolniczym, ludzi około 35 tys. środek lata - upały. Też nic nie śmierdziało, pomimo tego, że kibel był prowizoryczny, ale przemyślany (mniejsza o szczegóły). Pozatym wydaje mi się, że zrobienie prostych, ale funkcjonalnych kibelków jest tańsze, niż wynajem przez cały sezon TOYTOYów - tu mogę się mylić, zależy od sieci wod-kan na stadionie.gerhat pisze:może jo jest naiwny ale jo wierza że przestaną tam loć, pod dwoma warunkami:
na WM 2006 na pietrowej trybunie za bramką były dwa kible i nikt tam nie loł pod płotym choć 80% widowni stanowili przybysze znad Wisły. Na ta trybuna wlazło mniej więcej tyla ludzi wiela w piątek był na Cichej.
Różonica była taka że nie były to 2xTojToj tylko dwa schludne pomieszcenia o jakich pisza wyzej w których na jedna ściana mogo loć 10 chopa a w jednym kiblu były dwie takie sciany. Nawet w czasie przerwy nie było tam żodnych korków a wszysycy pili piwo więc lotali do kibla często. Ci co łażom na Bundesliga chywba wiedza o co chodzi.
Problem Gastronomii na stadionie Ruchu...
-
- Kontakt:
i toitoi som ruchome o czym sie przekonalem jak ktos zaczol nim trzas to malo co bym razem z tym kiblem gleby nie zaliczyl :twisted: i przy okazji nie wiadomo czy ktos w nim siedzi czy niy podlaza do nich przed szpilem dupna kolejka do tych obok budki z pamiatkami a ludzi wlazom ino do jednego to po chwili zech sprawdzil czy w tym drugim ftos siedzi no i oczywiscie pusty byl a te kolki tam staly i czekoly do jednego to juz niy pirszo tako sytuacjo :twisted:'PYJTER' pisze:
P.S. Kibel jedynie murowany bo toitoi to chyba duże koszty...
UN'08
-
- Kontakt:
'PYJTER' pisze:Więc to jest zasadniczy problem na który określić musiałby się zarząd kto będzie za to odpowiedzialny i kto jest decyzyjny.łowca goroli pisze:...
5. Problym gastronomi na Ruchu - czy ktoś może podać co może klub, a co już zależy łod miasta ?
...
1. Ile klub, miasto będzie chciało za dzierżawę terenu jeśli to mo być na stałe (ew. ryczałt od spotkania jeśli będą to budy ruchome).
na łuku przy końcu wielkiej niebieskiej blachy :-) jest brama prowadząca do "zabudowań" gospodarczych. Tam można wydzielić coś na kształt "ogródka gastronomicznego" (ale raczej bez stołków i stolików o czym niżej)2. Wyznaczenie terenu pod te usługi gdzie to zrobić na 10 tak aby nie trza było walić przez wszystkie sektory żeby można było coś se kupić bo za nim dojdą to tam to bydzie po meczu.
drewniane solidne i wieloosobowe na pewno odpadają, jeśli coś ma jakiekolwiek szanse przejść to lekki plastik typu "balkon weranda"3. Miejsca siedzące wraz ze stolikami bo wiadomo kajś muszą siedziec chopcy aby cos zjeść czy to mo być mocowane do zoli czy nie bo wiadomo jak na takie cos może sie zapatrywać POLICEI gdyż taka ławką można w nich łatwo rzucić.
tu akurat jest najmniejszy problem4. Wiadomo obsługa trybuny dolnej, górnej i VIP.
5. Jak wygląda sprawa napoi typu piwo jakie największe flaszki można sprzedować zwykłych napoi 0,33l, 0,5l 1l, 2l itp
Piwo ? za jakieś 2 pokolenia jak dojrzejemy do takich nudów jak w Bundeslidze, Premiership czy Primiera Division, gdzie na mecze chodzą kibice-cioty co ta się nawet porządnie schlać nie potrafią i śpią przez cały szpil.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Witamy !!!rsl_hks pisze:chuja tam jest na stadionie do jedzenia
jakosciowo wszystko slabe MADE IN MAKRO i MADE IN BIEDRONKA najgorsze sciepy i zgaga jak ch** i 400% cenowo przebicia i jeszcze kazdy musi sie najesc w 1 polowie bo w 2 juz nic nie ma i stragany pozwijane albo niema kubkow i tacek SMIECH NA SALI co to amatorzy handlu na jeden sezon czy profesjonalny punkt gastronomiczny na stadionie pilkarskim przydala by sie glupia oryginalna Cola albo Pepsi
Byc moze ktos juz o tym wspominal : ale pozbierajmy to w jedna calosc. Wg mnie . Wiecej stoisk z gastronomia. Dobra niech beda te kielbaski ale zeby dla kazdego starczylo i zebym nie musial stac w kolejce bo nie mam zamiaru sie spozniac na szpil. Moze kanapki byly by tez dobrym rozwiazaniem . Bo zarty zartami ( Mc donald na cichej) ale w budce hamburger czy kebab to nie jest glupie. O alkoholu na stadionie mozemy zapomniec i dobrze. Kto chce to niech sobie klepnie browara przed, bo nieraz denerwowali mnie narabani ludzie beznadziejnie komentujacy i wyzywajacy nasz ukochany Ruch. Nawet na ostatnim szpilu znalazlo sie paru.
- SzaRlin
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
:lol:SzaRlin pisze:Na dzies10nie ostatnio nastąpił wyciek z Toitoia, nie powiem, ale trocha zaczło dupić...
kibicowanie w oparach wongla drzewnego, uryny spod krzoków i kloaki z tojtoja to wątpliwo przyjemność :?
ps
kiedys sie z nos żabole smioli że na starość bydymy wszyscy mieli himoridy, a tymczasem czeko nos ... egzema

-
- Kontakt:
ty se ic zobocz wiela ludzi na Wolce lajzi do McDonalda jak by tak kole Ruchu postawiyli to moze by sie komusc spomnialo ze na Cichyj Stadion Ruchu jestczaReq pisze: Bo zarty zartami ( Mc donald na cichej) ale w budce hamburger czy kebab to nie jest glupie. .

we Katowicach som 2 albo 3 KFC BurgerKing itd a we Hajdukach nic niyma
a jakie fajne Frelki wtych McDonaldach robiom
no i kible som super lepsze od TOJ TOJi

a tak naserio jak juz by mialo byc cos pozondnego do zarcia to ale cos wielkiego zeby my pszi okazji zas jakiegos sponsora lapli choby na ta jedna Trybuna

No nie wiem, mi się zdaje, że idealnym miejscem jest stare boisko do piłki ręcznej dokładnie na rogu Bojowników i DTŚ, w pobliżu są kible - czyli pełny węzeł sanitarny, tak samo w pobliżu hotelu.'PYJTER' pisze:Panowie małymi krokami moim zdaniem części a małą łyżeczką podstawowa zasada. Zobaczymy może coś wyjdzie plan jest nakreślony że musi się coś zmienić. Na pewno opcjonowałbym za tym że jeżeli incjatywa wychodzi od kibiców to dzielimy się z zarządem 50/50 (może nawet zarząd do końca kolejki zrezygnuje z profitów na rzecz super opraw które dana firma przekazywałaby chłopakom z NU.
Piwo nie wiem dowiem się dzisiaj czy można loć bo w końcu dlaczego np. na festynach, koncertach można pić a na meczach nie. Nawet przyciągnięcie takiego sponsora by ustawił budki albo ogródek na placu za bramami to jest to do zrobienia i nawet wiem jak kogo zaczepić :twisted:
Człowiek jest ograniczony tylko własną wyobraźnią resztę da się zrobić ino trza chcieć :-)
We własnym zakresie postaram się pociągnąć temat gastronomi żeby nabrał jakiś namacalnych kształtów a nie suchej rozmowy jak sie udo to bydzie super jak nie bydziecie zadowoleni to najwyży bydziecie ciepać we mnie tym wąglem z grila :twisted:
Mówię od razu hambugery, cheesburgery, kebaby odpadają na dzień dzisiejszy (za tym idą wymogi sanitarne woda bieżąca, lodówki itp.).
Jadło typu kiełbasa, szaszłyki, golonko jak najbardzi zostaje, lodówki z zimnymi napojami tyż mogą być tyż nie problem, kawa, herbata tu już problem za długo trza czekać chyba żeby automat postawić ale znowu doprowadzenie wody, a niech braknie tak sypanej kawy to bydzie woda lecieć sama a automat nie zwróci kasy i zaś bydzie lament że kupił sam wrzątek wody zamiast kawy.
-
- Kontakt:
piwo na imprezach sie sprzedaje w tzn ogródkach piwnych
chodzi o to że ten teren nie jest objęty imprezą masową
nie porywajmy sie z motyką na księżyc
zróbmy najpierw mały kroczek czyli porządne stoiska z żarciem i piciem 'naturalnym'
dajcie troszkę czasu pyjtrowi a może coś sie urodzi
chodzi o to że ten teren nie jest objęty imprezą masową
nie porywajmy sie z motyką na księżyc
zróbmy najpierw mały kroczek czyli porządne stoiska z żarciem i piciem 'naturalnym'

dajcie troszkę czasu pyjtrowi a może coś sie urodzi
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
znowu ty pieczony kasztanie sie odzywaszgerhat pisze:Witamy !!!rsl_hks pisze:chuja tam jest na stadionie do jedzenia
jakosciowo wszystko slabe MADE IN MAKRO i MADE IN BIEDRONKA najgorsze sciepy i zgaga jak ch** i 400% cenowo przebicia i jeszcze kazdy musi sie najesc w 1 polowie bo w 2 juz nic nie ma i stragany pozwijane albo niema kubkow i tacek SMIECH NA SALI co to amatorzy handlu na jeden sezon czy profesjonalny punkt gastronomiczny na stadionie pilkarskim przydala by sie glupia oryginalna Cola albo Pepsi
i ten sloniol pod stadionem

Śmierć Konfidentom
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
:lol:rsl_hks pisze:znowu ty pieczony kasztanie sie odzywaszgerhat pisze:Witamy !!!rsl_hks pisze:chuja tam jest na stadionie do jedzenia
skoro już pieczone kasztany się domyslają to chyba ukrywanie swojej 8) nie mo sensu, bo wszyscy ciut powyżej pieczonego kasztana domyslili sie juz wczesniej

- Rolik
- Kontakt: