1/4 finału PP: RUCH Chorzów - GROCLIN 14.03.2007 godz. 20:30
- L_M
- Kontakt:
Sebastian Nowak:
cały wywiad z Sebą: http://www.ruch.chorzow.pl/news.php?id=3351Wydaje mi się, że nie będzie dużych zmian w składzie. Na pewno Puchar Polski to nie jest żadne "lelum polelum". Tym bardziej, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Zaszliśmy wysoko, wygrana w Pucharze daje przepustkę do rozgrywek europejskich i byłoby pięknie razem z awansem zapewnić sobie grę w Pucharze UEFA.
ciekawe z kimten "ciekawy sparing"?GW pisze:Po wolnej niedzieli na Cichej rozpoczęła się wczoraj operacja "Groclin". Już w środę Ruch zmierzy się z rywalem z Orange Ekstraklasy - stawką spotkania będzie awans do półfinału Pucharu Polski. Mecz rozpocznie się o godzinie 20.30. Rewanż zaplanowano na 4 kwietnia w Grodzisku. Prawdopodobnie dzień później w Chorzowie odbędzie się ciekawy sparing z drużyną z Anglii. Działacze nie chcą jeszcze zdradzać szczegółów tego wydarzenia, chwalą za to kibiców, którzy podczas piątkowego meczu z Górnikiem Polkowice brawami pożegnali schodzącego z boiska czarnoskórego Pape Samba Ba. To o tyle istotne, że wcześniej zdarzało się, że chorzowskim kibicom przypisywano rasistowskie zachowania. Przypomnijmy, że w Ruchu jeszcze nigdy nie zagrał piłkarz z Afryki.
Moze z Czelsi albo z Menczesterem Junajted :roll:
Ale bardziej spodzewalbym sie sredniaka Coca Cola Championship 8)
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mysle ze ten mecz bedzie zupelnie inny niz z Polkowicami bo : Groclin nie przyjezdza sie tu bronic , bedzie gral otwarta pilke ( mysle ze troche moga zlekcewazyc Nas wszak Ruch jest w 2 lidze) to jest nasza szansa, bo mozemy grac z kontry to co my lubimy. Oby komunikacja pomiedzy obroncami nie zawiodla. Ja bym wpuscil wlasnie od pierwszej minuty na bramke Mioduszewskiego a atak Miki i Ludi:) Typuje 2:1 dla nas . Oby ta pora Ligi Mistrzow nie ostraszyla kibicow. A wiec wszyscy dumnie na stadion!! Z polkowicami trafilem wynik mam nadzieje ze teraz sie tez uda 

- bara2
- Kontakt:
na 99% na Sopcast czy innym tego typu ... na 5 minut przed meczem PP Wisla vs RUCH nie bylo wiadomo czy wogole puszcza ale jednak sie udalo (problemy techniczne a dokladnie "sidy" czy jakos tak) dlatego uwazam ze spokojnie na Sopcascie mecz zobaczyc bedzie szlo , ale najlepiej obejrzec na zywo-=]RoD[=-Bzzyk pisze:Gdzie sie da w necie to odebrac na SOPCAST itp ?:p wie ktos mozeto wazne dla mnie bo nie moge byc na meczu a chce widziec:P

-
- Kontakt:
Zdaniem trenera Niebieskich Marka Wleciałowskiego, występy w Pucharze Polski nie przeszkodzą jego zespołowi w walce o awans do ekstraklasy: Naszym zadaniem jest gra o jak najlepszy wynik w każdym meczu, zarówno w lidze, jak i pucharze.
- Nie kalkulowaliśmy przed losowaniem na kogo chcielibyśmy trafić. Do rywalizacji z Groclinem - grającym przecież w ekstraklasie - podchodzimy z respektem i bardzo poważnie, ale wynik jest trudny do przewidzenia - dodał Wleciałowski, który grając w Ruchu zdobył Puchar Polski w 1996 roku i wywalczył awans do ekstraklasy.
Poniedziałek w chorzowskim klubie był przeznaczony na omówienie inauguracyjnego meczu rundy wiosennej, w którym Ruch pokonał Górnika Polkowice 1:0. Analiza gry Groclinu zaplanowana jest na wtorek. W środę wszyscy zawodnicy będą do dyspozycji trenera - nikogo z gry nie wyłączają kontuzje czy kartki.
Trener ekipy z Wielkopolski Maciej Skorża przyznał, że rozgrywki Pucharu Polski są w tej chwili priorytetem dla jego zespołu. - Nie da się ukryć, że droga do europejskich pucharów, a taki mamy cel, jest zdecydowanie krótsza przez Puchar Polski niż przez ligę. W pucharze wystarczy jeszcze pokonać trzech rywali, ale z drugiej strony łatwiej powiedzieć niż zrobić - powiedział Skorża, który wysoko ocenia ćwierćfinałowego rywala.
- Mają bardzo silną ofensywę. Ćwielong, Mikulenas, Jezierski, Łudziński czy Sokołowski to bardzo solidni piłkarze. Tak naprawdę Ruch to jest nieco fałszywy drugoligowiec, gdyż moim zdaniem z powodzeniem poradziłby sobie w ekstraklasie - dodał.
Piłkarze Groclinu do Chorzowa jadą w najsilniejszym składzie. - Nie wykluczam, że w kadrze nastąpią drobne retusze pod kątem gry rywala, ale poważniejszych zmian nie przewiduję. Drużyna bardzo dobrze zagrała z Legią i spokojnie mogę zaufać tym samym piłkarzom - zakończył.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]
- vinc84
- Kontakt:
-
- Kontakt:
napewno bydom grac zeby wygrac przeca za tyn PP dostaje sie wH....j szmalu a szmal jest Ruchowi potrzebney np. na podgrzywanoSlawko pisze:Jestem ciekawy jak Wlecial potraktuje ten szpil. Bo cel momy jeden, wiadomo jaki. A puchar jest tylko przy okazji, jak sie uda to dobrze jak nie to trudno.

Mecze Kolporter - Lech oraz Ruch - Groclin będą transmitowane w kanale nSport. ( ze strony PZPN )
-
- Kontakt:
Ja ino ze te gowno mo ino 40 tys ludzi w krajugizm pisze:napewno bydom grac zeby wygrac przeca za tyn PP dostaje sie wH....j szmalu a szmal jest Ruchowi potrzebney np. na podgrzywanoSlawko pisze:Jestem ciekawy jak Wlecial potraktuje ten szpil. Bo cel momy jeden, wiadomo jaki. A puchar jest tylko przy okazji, jak sie uda to dobrze jak nie to trudno.![]()
Mecze Kolporter - Lech oraz Ruch - Groclin będą transmitowane w kanale nSport. ( ze strony PZPN )
szkoda godac
1000 programow a nikaj nie idzie pologladac PP ligi I a lo II to juz nie wspomna
canal + pusci jeden szpil i to wszystko loni sie potem dziwia ze ludzie przestaja sie pilka interesowac
jak nikaj tego nie idzie lobejrzec
a propo Grodziska ogladalem mecz z Legia i powiem ze Ruch bedzie mial ciezko
ale wierze ze sobie poradzi bo jak bym nie wierzyl to jaki by to byl kibic ze mnie :-)
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
w tych 40.000 jest jo ale byda na meczu więc na TV popatrzy co najwyżej 39.999DjMaciar pisze:gizm pisze:Ja ino ze te gowno mo ino 40 tys ludzi w krajuSlawko pisze: Ruch - Groclin będą transmitowane w kanale nSport. ( ze strony PZPN )
szkoda godac
1000 programow a nikaj nie idzie pologladac PP ligi I a lo II to juz nie wspomna
canal + pusci jeden szpil i to wszystko loni sie potem dziwia ze ludzie przestaja sie pilka interesowac
DjMaciar pozostałe dwie paltformy cyfrowe tez nie wystartowały od razu z półmilionową widownią
PP i II liga polsko, Budnesliga i II Bundesliga, Liga mistrzów zoboczysz na platfromie N, I liga polsko na C+ lub skróty na paltformie N.
Cza ino zmienić platforma a jak Ci nie pasi to mozna to jeszcze łobejrzeć w ... Chorzowie.
Wsiadosz w fliger i po sprawie.

-
- Kontakt:
- ch-R
Jak juz to bydzie 39.998 bo jo tyz mom ta n-ka a ida oczywiscie na szpil bo jo jest psychczny na punkcie Ruchu :lol:gerhat pisze:DjMaciar pisze:w tych 40.000 jest jo ale byda na meczu więc na TV popatrzy co najwyżej 39.999gizm pisze:Ja ino ze te gowno mo ino 40 tys ludzi w krajuSlawko pisze: Ruch - Groclin będą transmitowane w kanale nSport. ( ze strony PZPN )
szkoda godac
DjMaciar pozostałe dwie paltformy cyfrowe tez nie wystartowały od razu z półmilionową widownią
PP i II liga polsko, Budnesliga i II Bundesliga, Liga mistrzów zoboczysz na platfromie N, I liga polsko na C+ lub skróty na paltformie N.
Cza ino zmienić platforma a jak Ci nie pasi to mozna to jeszcze łobejrzeć w ... Chorzowie.
Wsiadosz w fliger i po sprawie.
a kiedys se zobocza w powtorce jak kibice na Cichej wygladaja w wysokiej rozdzielczosci :lol: