Fana Oberschlesien

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Viro

#61 Post autor: Viro » 24 sie 2003, o 13:49

jezleli pzpn pr***ierdoli sie do tej fany to oficjalnie podaje ich do sadu , a jak to nie poskutkuje to do trybunaly praw czlowieka , bo ta ana nikogo nie obraza :lol:
Ostatnio zmieniony 24 sie 2003, o 14:02 przez Viro, łącznie zmieniany 1 raz.

TOMEK-K

#62 Post autor: TOMEK-K » 24 sie 2003, o 13:59

W klubie sie mogą pr***ierdalać, gówno to nas obchodzi, lepiej niech sie zajmą swoimi sprawami

halembianin

#63 Post autor: halembianin » 24 sie 2003, o 16:07

Mnie mogom pocałować w d...a ta fana mo wisiec i koniec nie obchodzi mnie to ze komus sie ona nie podobo :twisted:

NP07
Kontakt:

#64 Post autor: NP07 » 24 sie 2003, o 16:19

Widać PZPN do wszystkiego sie przyczepi . Od razu niech nam każą pościągać nasze niektóre flagi bo nie są niebieskie :!: Rozumie jak napisy są rasistowskie albo coś w tym stylu ale że w innym języku to paranoja :!: Bo za niedługo zaczną sie pojawiać takie flagi jak ostatnio na GKS-ie i dopiero będą mieli. Myślę że nie pozwolimy aby ta flaga znikła z naszych płotów.

bolo23

#65 Post autor: bolo23 » 24 sie 2003, o 19:25

Wracam sobie po 4 tygodniach z urlopu a tu sie tyle dzialo... nawet jestem na liscie chetnych na szal mimo braku mojej deklaracji, lecz to chyba zacheci mnie do jego zakupu. ale nie o tym chce pisac przeciez. z niecierpliwoscia oczekiwalem na ta fane, a tu ona juz pare razy wisala, gdy ja siedzialem na wakacjach... chcialem ja jakos zobaczyc, ale znalezienie jej zdjecia w necie graniczylo z niemoznoscia... znalazlem tylko to:
Obrazek
No - mimo zlego ujecia prezentuje sie okazale - musze ja na zywo zobaczyc, to na pewno bede zachwycony.
napiszcie cos wiecej o protestach przeciw tej fanie - w miare moich mozliwosci bede sie staral z wami bronic jej przed wszelkimi probami jej usuniecia.
moze dzieki niej czesc ludzi zrozumie troszke zawile losy Slaska
pozdR dla wszystkich patrzacych trzezwo na swiat i historie regionu

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#66 Post autor: L_M » 24 sie 2003, o 23:31

Moge prosic o kontakt z pomysladawca fany i wykonawca? zrobi sie jakis artykul w gazetce moze... ;)

Viro

#67 Post autor: Viro » 25 sie 2003, o 00:00

Lukas z Kosta gadaj:)

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#68 Post autor: KOSTA » 25 sie 2003, o 12:19

Z tego co czytom to ta fana niy podobo sie delegatom z pzpn. Mysla ze kibice Ruchu niy majom nic przeciwko tyj fanie ( chyba ze sie myla) . pozdro. Ruch Ch. - fc Kattowitz
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

tort
Kontakt:

#69 Post autor: tort » 25 sie 2003, o 13:09

fana jest zajebisto a dzialacze moga nos pocalowac w dupa , przeciez nikogo ona nie obrażo !!! ch** w dupe działaczom PZPN!! :twisted: Oberschlesien :!:
Do przodu ide twardo , schowany za swa garda ...

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#70 Post autor: Scypion » 1 wrz 2003, o 09:13

pomysl dobry ale napis niy moge byc po niymiecku . Slonzoki to ani calkiem Niymce ani calkiem Poloki , lepsze wydaje mi sie rozwiazanie z zolto niybieska fanom z Gorno Slonskim orlym i napisym Ruch . to bydzie pelniejszo tresc

Bahnhof

#71 Post autor: Bahnhof » 3 wrz 2003, o 17:31

A ja mam propozycje zeby żabolom zabronić wywieszania fany torcida bo to po włosku jest napis a nie po polsku........ co im do tego że fana jest po niemiecku ??

No może najlepiej by było żeby u góry na fanie pisało Górny Śląsk a pod spodem Obersilesien to wtedy nikt by się ie czepiał albo zrobić jeszcze jedną żółto niebieską z napisem po polsku i już się mogą w pzpn odwalić, bo zawsze można powiedzieć że ta flaga po niemiecku reprezentuje tych Ślązaków którym bliższy jest Reich (albo nawet tam mieszkają) a ta z napisem po polsku tych którym bliższa jest Polska itp.

A fana jest naprwdę super bo podkreśla w jakimś stopniu śląskość i naszą pewną odrębnośc od reszty kraju bo Śląsk nie jest ani niemiecki ani Polski tylko po prostu Śląski. :szal: PozdRo dla Niebieskich i nie tylko ze Śląska.

Bahnhof

#72 Post autor: Bahnhof » 3 wrz 2003, o 17:43

A tak po zatym co im się w tej fanie nie podoba wogóle??? widzialem już miloin razy bardziej obrazliwe i co? -nikt się nie czepiał. A jak im się nie podoba że to jest po niemiecku to niech zakażą wogóle wywieszania fan w języku obcym (forza chociazby) czy w angielskim (Lorens out tam jest slowo po angielsku!!!czy united hooligans w jaworznie) albo jakichkolwiek jezykach ... paranoja jakaś szkoda gadać...

bolo23

#73 Post autor: bolo23 » 5 wrz 2003, o 21:30

http://www1.gazeta.pl/katowice/1,35024,1657335.html
czyzby koniec problemow z wieszaniem fany??

spojrzcie jeszcze na ten "zaczepny" artykuł i go skomentujcie tam:
http://www1.gazeta.pl/katowice/1,35024,1657326.html
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2003, o 21:46 przez bolo23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#74 Post autor: radzion » 5 wrz 2003, o 21:43

no i wreszcie nie bedzie problemow!!!

Oberschlesien!!!!!!!!!!!!!!!!!

volek
Kontakt:

#75 Post autor: volek » 5 wrz 2003, o 21:50

Może wreszcie w warszafce wytrzeźwieli i teraz nie będzie problemów?Grzegorz z Gliwic-to chyba Lysy? :D

Zablokowany