Zimowe Transfery...

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
TaR
Kontakt:

#361 Post autor: TaR » 28 lut 2007, o 17:13

Jaga może być bardzo mocna na wiosne..

Najlepszy strzelec Zawiszy Bydgoszcz (2) - Vuk Sotirović będzie grał w Jagiellonii Białystok. Serbowi groziło zawieszenie przez klub, ale dzisiaj Zawisza z Jagiellonią się porozumiały. Drugim chętnym na Sotirovicia była Polonia Warszawa, która chciała dać 300 tys. złotych

- Piłkarz bardzo prosił o przejście do Jagiellonii i choć ze względów biznesowych to było gorsze rozwiązanie dla Zawiszy S.A., przystaliśmy na to - powiedział "Gazecie" Jarosław Kowalkowski, menedżer ds. organizacyjno-technicznych bydgoskiego klubu.

źródło: Gazeta.pl

+ wczesniej ; Burkhardt, Divecky, Marczak, Naskręt

ale chyba zaden z kibicow Ruchu nie wątpi w to, ze po sezonie zaspiewamy.. NADESZŁA WIOSNA.. :wink:
Idziemy wspólnie wybraną drogą stawiając czoła najgorszym wrogom..

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#362 Post autor: Simone » 28 lut 2007, o 17:48

Dzisiaj wypozyczylismy Jagielloni Petasza podobno ...

Sorry ale troche sie zdenerwowalem powiedzcie mi jaki ku*** sens na wypozyczanie zawodnika glownemu rywalowi do awansu

A im brakowalo skrajnego pomocnika po Sobolewskim

Dla mnie wielki minus dla zarzadu

slavo
Kontakt:

#363 Post autor: slavo » 28 lut 2007, o 17:55

Simone pisze: Dla mnie wielki minus dla zarzadu
Jeśli już minus to dla trenera, który nie widział go na tej pozycji.
Dla zarządu niewątpliwie plus. Skoro trener zawodnika nie widzi, to ( z punktu widzenia zarządu firmy) lepiej że mu płaci ktoś inny

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#364 Post autor: Raul22 » 28 lut 2007, o 17:57

no jesli to prawda to dziwna decyzja, to juz lepiej do jakiejs druzyny nizej w tabeli go wypozyczyc zastrzegajac ze w meczach z Ruchem ma nie grac, ale mam nadzieje ze nam i tak nie zagroza w awansie

Elmer
Kontakt:

#365 Post autor: Elmer » 28 lut 2007, o 18:01

Trener widział wyniki wydolnościowe zawodnika, a wy nie więc już skończcie najeżdżać na trenerów. Jagiellonia wzięła Petasza (jeśli wzięła) w ciemno.
Petasz w kilku meczach pokazał, że jest dobry, ale głowa w piłce też jest ważna. Futbol to nie tylko stałe fragmenty, trzeba jeszcze biegać, a Petaszowi się nie chciało.
Może w Białymstoku będą lepiej patrzyli na niego jak wyjdzie w kurtce z Legii...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

3nt.Er
Kontakt:

#366 Post autor: 3nt.Er » 28 lut 2007, o 18:35

nie rozumiem o co Wam chodzi?
jesli chce grać w Jadze to osoby odpowiedzialne za transfery wg mnie postąpiły bardzo dobrze.
Nie można hamowac kariery chłopakowi tylko dlatego, że u nas grać nie może...
Co prawda jako piłkarz/człowiek Petasz się nie sprawdził (precz z gwiazdorstwem, żeby grać w Ruchu, trzeba chcieć grać...) ale nie można z tego powodu mu przeszkadzać...

Ja mam tylko jedną nadzieje: żeby już nigdy w Ruchu nie zakotwiczył człowiek podobny charakteriologicznie do Piotrka, bo umiejętności można ambicją wesprzeć... ale jak nie ma się ambicji i serca do gry, to trzeba zmieniać kluby jak rękawiczki...
Königshütte / Oberschlesien

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#367 Post autor: L-o » 28 lut 2007, o 18:52

Z tego co pamiyntom to Petasz z przodu na + z tyłu na wielki -. Jo tam go niy żałuja.

Raulito
Kontakt:

#368 Post autor: Raulito » 28 lut 2007, o 19:00

Lelo pisze:Z tego co pamiyntom to Petasz z przodu na + z tyłu na wielki -. Jo tam go niy żałuja.
Dokladnie ja go raczej zapamietalem ze techike to on moze i ma ale wracac do obrony to mu sie zabardzo nie chcialo a poza tym jest dosc wolny.... mamy lepszych zawodnikow nie ma co go zalowac....
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#369 Post autor: SzaRlin » 28 lut 2007, o 19:00

TaR pisze:Jaga może być bardzo mocna na wiosne..

Najlepszy strzelec Zawiszy Bydgoszcz (2) - Vuk Sotirović będzie grał w Jagiellonii Białystok. Serbowi groziło zawieszenie przez klub, ale dzisiaj Zawisza z Jagiellonią się porozumiały. Drugim chętnym na Sotirovicia była Polonia Warszawa, która chciała dać 300 tys. złotych

- Piłkarz bardzo prosił o przejście do Jagiellonii i choć ze względów biznesowych to było gorsze rozwiązanie dla Zawiszy S.A., przystaliśmy na to - powiedział "Gazecie" Jarosław Kowalkowski, menedżer ds. organizacyjno-technicznych bydgoskiego klubu.

ale chyba zaden z kibicow Ruchu nie wątpi w to, ze po sezonie zaspiewamy.. NADESZŁA WIOSNA.. :wink:
Jikija, Jezierski, Jakubowski, Mioduszewski. STARCZY CI?? :D
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#370 Post autor: MkF » 28 lut 2007, o 22:03

Sza19R20lin pisze:
TaR pisze:Jaga może być bardzo mocna na wiosne..

Jikija, Jezierski, Jakubowski, Mioduszewski. STARCZY CI?? :D
powiem inaczej - Makuch,Baran,Grzyb,Sokołowski,Łudzinski 8) :lol:

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#371 Post autor: SzaRlin » 28 lut 2007, o 23:01

Ja, ale wiesz, TaR pisoł o wzmocnieniach na wiosna :P
PozdRo :D
Ostatnio zmieniony 1 mar 2007, o 08:28 przez SzaRlin, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#372 Post autor: Simone » 28 lut 2007, o 23:42

Musicie sie wszyscy cytowac , przeciez wiadomo do kogo piszecie a wszystko sie rozjezdza ...

Co by nie mowic Jaga zrobila bardzo dobre transfery , szczegolnie : Sotirovic i Marczak

Dobrze ze stracili Pawla Sobolewskiego bo to zawodnik ktory bedzie blyszczal w OE mysle

Oby nasze okazaly sie rownie dobre choc tansze ...

slavo
Kontakt:

#373 Post autor: slavo » 28 lut 2007, o 23:46

Trzeciakiewicza też opylili.
Marczak to rzeczywiście ich poważne wzmocnienie, a na Sotirovicu myślę, że się przejadą

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#374 Post autor: Simone » 1 mar 2007, o 00:16

Trzeciakiewicza nawet nie wymienilem bo to patol ...

hehhh Marczak i Broniewicz marzenia niespelnione z biedy :cry:

:lol:

Jay-Jay

#375 Post autor: Jay-Jay » 1 mar 2007, o 09:26

Z tego, co można się dowiedzieć od Was z forum, Pętasz to chłopak z dużymi umiejętnościami, ale ze słabą psychiką. W przerwie przeszedł do nas Filip Burkhardt, jeden z największych talentów w polskiej piłce. I tutaj także sprawa rozbija się o psychikę... Jeśli Tarasiewicz dotrze do tych zawodników i ich "ułoży", to będziemy mieć z nich w Białymstoku dużo pociechy.

Jeśli chodzi o odejście Sobolka do Korony - to był ostatni moment, by na nim zarobić konkretne pieniądze. Sobolek to gracz z umiejętnościami na I ligę, a nawet i na grę w kadrze. Owszem, to duże osłabienie, tyle tylko, iż to nim opierała się bardzo często gra Jagi. A to było łatwe do rozczytania dla przeciwników naszego zespołu. Teraz będzie inaczej, pozyskaliśmy kilku graczy z dużym potencjałem ofensywnym, w tym jednego z czołowych rozgrywających II ligi - Marczaka.
Na lewą pomoc mamy Bartka Romańczuka, który w meczach, które widziałem prezentuje się świetnie. Szybkość, drybling i wielka wola walki. Po Sobolku płakac wcale nie będziemy.

Uważam, że Jaga jest mocniejsza niż jesienią, jest więcej uniwersalnych graczy. Czas pracuje na naszą korzyść, choć jak pokazują sparingi gra już wygląda dobrze, gdy tylko piłkarze pokazuja odpowiednią determinację. Dziś gramy sparing z 3-cią drużyną ekstraklasy Białorusi.
Mecz między nami zapowiada się na świetne widowisko, hit II ligi. Poza tym, uważam, że to nasze drużyny wspólnie wywalczą awans do ekstraklasy.
Pozdrawiam i do zobaczenia w Białymstoku.

ODPOWIEDZ