W 2004 ZYSK NETTO BYŁ PRAWIE DWA RAZY WIĘKSZY NIŻ W 2006 I WYNOSIŁ PONAD 19 MLN ALE ZA TO SIĘ ZWIĘKSZYŁY OBROTY FIRMY ZE 100 MLN W 2004 DO 150 MLN W 2006(WZROST O 50 %) SPADEK ZYSKU NETTO JEST SPOWODOWANY NOWYMI INWESTYCJAMI REPORTERA CO W PRZYSZŁOŚCI MOZE TYLKO ZAOWOCOWAĆ.spoko
jak podaje dzisiejszy Puls Biznesu, Reporter w 2006r osiągnął 10 mln zł zysku netto przy obrotach 150 mln zł
wiosną tego roku Reporter planuje wejść na giełdę, zwiększyć obroty do ponad 200 mln zł i powiększyć sieć sklepów o 15%
Przy obecnej hossie na giełdzie oznacza to duże dokapitalizowanie firmy. Kasa ta pójdzie na inwestycje, a marketing i reklama to tez inwestycja, co moze oznaczać również wiele dobrego dla Ruchu.
CZWARTEK: SPOTKANIE Z M. KLIMKIEM W SPRAWIE STADIONU !
- ch-R
gerhat w 2005 r prowadzilismy mala polemike na temat Reportera pamietasz wtedy chciales mi wmowic ze reklama dziala tylko .........na mnie. :lol: firma sie rozwija moze nie tylko dzieki Ruchowi ale te dwa podmioty dobrze sie rozumieja i niech tak bedzie dalejgerhat pisze:spokoSimone pisze:....Mysle ze po awansie Reporter nawet ta kwote troche podniesie czyli liczmy lacznie 5,5 mlz zl
jak podaje dzisiejszy Puls Biznesu, Reporter w 2006r osiągnął 10 mln zł zysku netto przy obrotach 150 mln zł
wiosną tego roku Reporter planuje wejść na giełdę, zwiększyć obroty do ponad 200 mln zł i powiększyć sieć sklepów o 15%
Przy obecnej hossie na giełdzie oznacza to duże dokapitalizowanie firmy. Kasa ta pójdzie na inwestycje, a marketing i reklama to tez inwestycja, co moze oznaczać również wiele dobrego dla Ruchu.

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tak, pamietam tą polemikę, z tym że Ty twierdziłeś że odkąd Reporter weszedł do Ruchu więcej ludzi chodzi w ich ciuchach, że takie są twoje obserwacje. Wówczas Cię wyśmiałem bo twoje obeserwcje dotyczą miasta Chorzów i okolicznych natomiast w całej Polsce Reproter ma 225 sklepów więc Twoje obserwcje nie sa chyba ogólnopolskie i nie wycofuję się z tego albowiem dobre wyniki to przede wszystkim efekt zwiększjącej się sieci sklepów i oferty jaka mają w sprzedazy. Reproter ma 60 sklepów za granicą (Czechy, Rosja, Ukraina, Chorwacja), czy chcesz powiedzieć że tam ludzie kupuję ich ciuchy bo zawodnicy jakiegoś drugoligowego klubu w Polsce lotaja w koszulkach z ich logo?chorzowskaR pisze:gerhat w 2005 r prowadzilismy mala polemike na temat Reportera pamietasz wtedy chciales mi wmowic ze reklama dziala tylko .........na mnie. :lol: firma sie rozwija moze nie tylko dzieki Ruchowi ale te dwa podmioty dobrze sie rozumieja i niech tak bedzie dalejgerhat pisze:spokoSimone pisze:....Mysle ze po awansie Reporter nawet ta kwote troche podniesie czyli liczmy lacznie 5,5 mlz zl
Ruch daje im przede wszystkim Reklamę wizerunkową loga REPORTER i zasięg tej reklamy jest moim zdaniem lokalny, bo na chwile obecną potencjlny klient z Gorzowa, Szczecina, Rzeszowa, Białegostoku, Warszawy, Gdańska nie kojarzy Reportera z Ruchem i odwrotnie.
Zrób sobie mały test - nie zaglądając na strony interenetowe lub zdjęcia z meczy drugoligowych Ruchu, spróbuj wymienić z głowy chociaż 3 nazwy sponsorów na koszulkach zawodników klubów II ligiowych (niewynikających z ich nazwy jak np. w przypadku Hydrobudowy). Ja przyznam że mam z tym problemy a większośc tych drużyn widziałm, chyba Podbeskidzie ma Auchan, ale nie jestem pewien na 100%, cóż więc oczekiwać od przeciętnego Kowalskiego czy Nowaka, który II lige zna z jakiejś skróconej tabeli w ogólnoposkim wydaniu gazety codziennej. Być może trafił na jakąs transmisję w TVP3 i popatrzył 3 minuty na polską piłkę made in II liga.
Raklama jest wazna ale nie przeceniałbym jej.
- L.G
- Kontakt:
Piast-PiastZrób sobie mały test - nie zaglądając na strony interenetowe lub zdjęcia z meczy drugoligowych Ruchu, spróbuj wymienić z głowy chociaż 3 nazwy sponsorów na koszulkach zawodników klubów II ligiowych
Śląsk-Piast
Altreich- coś na e
i szczylom KSZO - celsa
to tak z gowy )))
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jo zawsze wiedzieł żeś Ty jest dziecko marketingu i ten test zdoszłowca goroli pisze:Piast-PiastZrób sobie mały test - nie zaglądając na strony interenetowe lub zdjęcia z meczy drugoligowych Ruchu, spróbuj wymienić z głowy chociaż 3 nazwy sponsorów na koszulkach zawodników klubów II ligiowych
Śląsk-Piast
Altreich- coś na e
i szczylom KSZO - celsa
to tak z gowy )))

- wolfik
- Kontakt:
Mi najbardziej Zawisza Bydgoszcz kojarzy sie z Hydrobudowa :lol:
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zapominacie, że u nas już tak było przed pewną akcją bandy "kibiców" na meczu z ŁKS-em.
A Pogoń nie robi tego z powodu, że tak kocha swoich kibiców a z powodu ich konfliktu z Ptakiem i jego polityką oraz z powodu ich poparcia dla Pogoni Nowej. Więc jak kibice znów pokochają Ptaka - dodatek jak sie pojawił tak szybko zniknie.
A Pogoń nie robi tego z powodu, że tak kocha swoich kibiców a z powodu ich konfliktu z Ptakiem i jego polityką oraz z powodu ich poparcia dla Pogoni Nowej. Więc jak kibice znów pokochają Ptaka - dodatek jak sie pojawił tak szybko zniknie.
Zgadzom sie z wszystkimi którzy sądzą że dla dobra NASZEGO KLUBU podwyżka nie powinna dotknąc młodzieży. Z tego co wiem to jest pomysł aby podwyższyć wiek uprawnionych do wejścia na sektory rodzinne (1 i 9) za 2 zł z 12 do 16 lat. Byłby to najtońszy bilet dla mowego pokolenia ze wszystkich Ślonskich drużyn. Pomysł ten jest autorstwa Hetmana i czeko na zgoda ze strony Mariusza Klimka który obecnie przebywo za granicą, lecz w najbliższym czasie mo dojść do spotkania z nim w tej sprawie. Gdyby jednak nie został on zaakceptowany to jest drugi który zakłado obniżke cen biletów na Klub Kibica z 12 do 10 zł.wolfik pisze:Wszyscy kibice sie ciesza ze dzieki podwyzszeniu cen biletów pomagaja klubowi, ci którzy niestety nie maja na bilety, cala zime zbieraja puszki i makulature, podejmuja sie kazdej mozliwej pracy zeby tylko zdobyc ta kase. brzmi to przepieknie, ale jest troche oderwane od rzeczywistosci. Chyba kazdy z nas wyciagal kumpli i wie ze argument finansowy tez ma znaczenie i jak poazuja przyklady Górnika i Gieksy niemale.
Ale spojrzmy na to od strony klubu, frekwencja pewnie sie zmniejszy, ale mysle ze niezbyt drastycznie, klub pewnie nawet troszke na tym zarobi. Tylko patrzmy nie na sezonowe zyski, a bardziej globalnie. Chyba wszyscy sie zgadzamy ze najwazniejsi sa fanatycy którzy kochaja klub, przychodza niezaleznie od pogody, gry itp. A jak sie rodza fanatycy, ojciec moze wpoic milosc do klubu, koledzy na osiedlu itd, ale w duzej mierze fanatyków rodzą wieksze czy mniejsze sukcesy, dlatego dzisiaj mamy na Ruchu mnostwo kibiców, którzy zaczynali chodzic w 88 czy 89 roku i oni wtedy zakochali sie w tym klubie i byli z nim za najgorszych jego czasów tak jak sa i teraz. A teraz znowu jestesmy na fali wygrywamy narazie wszystko co sie da i moze wlasnie teraz narodzi sie kolejne takie pokolenie fanatyków. tylko jak ich przyciaganc, nie wydaje mi sie zeby szlo ich przyciaganc dobra gra, wiadomo jak Niebiescy pieknie graja, ale dzisiaj wystarczy wlaczyc telewizor zeby zobaczyc mecze na nieporownywalnie lepszym poziomie. Ludzi przyciagaja po prostu sukcesy, zwyciestwa, ale rowniez atmosfera na trybunach, pelne trybuny, glosne spiewy caly mecz, a przede wszystkim poczucie ze jest sie czescia tego widowiska ze tez sie tworzy ta atmosfere. Atmosfere na meczach z hydro i Jaga zapamietamy wszyscy na dlugo. A mysle ze nasz stadion teraz moglby tak sie zapelniac jeszcze czesciej, ale niestety nie widze tego przy podwyzszonych cenach biletów. Dlatego z mojego punktu widzenia kibica, którego stac na bilety, choc z pewnych innych rozrywek musze z tego powodu zrezygnowac, ale nie stanowi to jakiegos wielkiego problemu ta podwyzka troche niepokoi. Cisnienie jest bardzo duze (2 tys. na sparingu!), mysle ze przy dobrej promocji, frekwencja przy cenach bieltow z jesieni moglaby sporo wzrosnac, a teraz jestesmy na fali i warto to wykorzystac bo to moze procentowac w przyszlosci
Troch nieścisłości w tym tekscie Szymek zawarłeś:simonsays pisze:Panowie. Ogolnie sytuacja wyglada tak:
Na dzis 6 kibicow nie stanowi zadnego stowarzyszenia, wiec nie moze filmowac sie nazwa tego stowarzyszenie a jedynie mowi sie o niej "delegacja 6 kibicow". Ale w najblizeszej przyszlosci planowane jest zalozenie zrzeszenia czy jakkolwiek ktos bedzie nazywal ta organizacje kibicow. No i oczywiscie grupa ta ma liczyc wiecej niz 6 osob, bo kazdgo, komu dobro Ruchu lezy na sercu.
Jesli chodzi o "tajnosc"... Nic tu nie jest tajne, nei ma kumatych i niekumatych i tym podobnych spraw. Poprostu, zeby napisac sprawozdanie ze spotkania, na ktorym bylo kilka osob, wymaga potem konsultacji tekstu sprawozdania z tymi osobami.
Strona Robsona... poprostu jeden z 6 go zna i tyle. Lukas tez wyrazil chec napisania tego tekstu, ale skoro Dorcia sie nad nim meczyl...
Na spotkaniu z Koplem (to z kibicami, pilkarzami i trenerem na trybunie) Kopel (a bylo to przed wyborami) nie obiecywal nowego stadionu, a jedynie jego przebudowe. To samo tez powiedzial na spotkaniu z kibicami. Wszyscy kibice oczekiwali, ze skoro wyjdzie z ich strony ta inicjatywa (zbieranie kasy na stadion) to Kopel bedzie widzial, ze nam zalezy. I rzeczywiscie widzi to. Tylko co z tego, skoro nie ma kasy na budowe stadionu.
Dobrze skwitowal to Wlecialowski mowiac, ze kazdy chce, ale tez kazdy w jakis sposob jest powstrzymywany niemoznoscia osiagniecia tego, co sobie zalozyl. I tak trener chce zaplecza, kibice dobrego stadionu, Prezydent zapewne tez, ale problem jest zawsze taki sam. Z tego co pamietam, to obiecane mamy to, ze bedzie zrobiona murawa na obu boiskach. Na spotkaniu na trybunie byla mowa o silowni i (chyba) szatniach, a spotkaniu z zarzadem o silowni i szatniach nie bylo juz mowy.
Chec zblizenia trybun do plyty, to jest wlasnie to, co Kopel chce robic zamiast budowania stadionu od podstaw. Czyli zacznie od trybuny na ktorej sa nowe sektory 2,3,4,5 czyli m.in. sektor gosci. Potem przeciwleglu bok i proste. On chce zrobic nowe nasypy, calkiem mozliwe, ze na bazie starych, bez koniecznosci ich wywozenia. Mowil tez, ze jesli bedzie jakis wymog ze strony wladz OE odnosnie stadionu to bedzie robil te niezbedne rzeczy, a jesli wymogu nie bedzie, to nie ma koniecznosci ich robienia. Dodal, ze oczywiscie w rozsadnych granicach beda te ulepszenia, czyli takich, na jakie pozwala budzet miasta. Caly knif polega na tym, ze oprocz Ruchu miasto ma jeszcze (jesli sie nie myle) 40 mln dlugu, wiec sa tez inne rzeczy, na ktore kasa jest niezbedna.
1. Kopel obiecał nowe murawy (jedna na głównej druga na treningowym, z tym że najpierw ma być zrobione boisko treningowe aby odciązyć płyte główną) i siłownie i to że sie z tego wywiąze potwierdził na spotkaniu z zarządem. Obietnicy nowych szatni nie było i nic w tym temacie sie nie zmieni.
2. Jeśli chodzi o budowe nowej trybuny to miała by ona powstać na miejscu obecnych sektorów 7,8,9,10
3. Nie było mowy że nowa trybuna miała by powstać na sasypach lecz że budowa "może" nie wymagała by zbulenia obecnych nasypów.
Jest jeszcze jedna sprawa na ostatnim spotkaniu pan M.Kopel zadeklarował ze w ciągu trzech miesięcy przedstawi dwie koncepcje wraz z kosztorysem. 1 Przebudowa obecnego stadionu 2 Budowa nowego stadionu.
Jednak w rozmowie umieszczonej w gazecie "Chorzowianin" pan prezydent mówi iż przedstawi koncepcje przebudowy stadionu i ZADASZENIA SEKTORÓW na przeciw trubuny głównej !!! Zaznaczając iż drugi wariant jest bardziej prawdopodobny!!!
Mówiąc szczerze jedynym wyjściem aby w Chorzowie powstał NOWY stadion jest pozyskanie sponsora który będzie chciał zfinansować te przedsięwzięcie gdyż na pomoc miasta w tym temacie nie ma co liczyć!!!!
Jedyne co można sie spodziewać po UM to to iż będzie robione tylko to co będzie konieczne aby otrzymać licencje (oprócz podgrzewanej murawy bo ta ma powstać na Stadionie Śląskim i mecze "zimowe" Ruch ma tam rozgrywać)
No świetnie tylko czy my licencję dostaniemy w OE jak nie będziemy mieli własnej podgrzewanej murawy...??
Mam pytanie bo to związane w temacie wczoraj skacząc po kanałach przełączyłem na TVP3 i kończyło się właśnie jakieś info że miasto zdecydowało dać wszystkie dodatcje na piłkę ręczną a na piłę nożną nic, czy to chodziło o Chorzów ktoś to słyszał ??
Mam pytanie bo to związane w temacie wczoraj skacząc po kanałach przełączyłem na TVP3 i kończyło się właśnie jakieś info że miasto zdecydowało dać wszystkie dodatcje na piłkę ręczną a na piłę nożną nic, czy to chodziło o Chorzów ktoś to słyszał ??
-
- Kontakt:
Chodzi o Płock, orlen mo sie wycofać ze sponsorowania baliTifosi
Wysłany: Śro Lut 28, 2007 4:09 pm
No świetnie tylko czy my licencję dostaniemy w OE jak nie będziemy mieli własnej podgrzewanej murawy...??
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!