CZWARTEK: SPOTKANIE Z M. KLIMKIEM W SPRAWIE STADIONU !

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Pepek
Kontakt:

#361 Post autor: Pepek » 7 lut 2007, o 09:35

Sebaro wszystko ok ale nie wierze ze przy takich cenach biletów będzie zapełniony stadion...

rsl_hks
Kontakt:

#362 Post autor: rsl_hks » 7 lut 2007, o 09:42

sami wybudujcie stadion jak tak nazekacie :) malo u nas budowlancow i projektantow :)_

Pepek
Kontakt:

#363 Post autor: Pepek » 7 lut 2007, o 10:04

Dla mnie To jest poprostu krok w tył, Bilet 5zł - powinny byc na slabszych rywali zeby zapełnic stadion, 10zł na rywali z górnej półki...
Jesli chodzi o ludzi ktorzy skacza przez płot, myśle ze przy cenie 5zł za bilet nie skakali by, a nawet ci co skacza moze poprostu nie maja pieniedzy a chca za wszelka cena zobaczyc swoja druzyne i co ?? to klub powinien starac sie o kibica,
u mnie na osiedlu jest tak " idziesz na mecz" - " a po ile bilet?" - "teraz 15" - " a to moze byda na poloni i sosnowcu"
i napewno nie jest tak tylko u mnie...

no i proste liczenie

5zł x 10 000 = 50 000

10zł x 8000 = 80 000

15zł x 4000 = 60 000

A co tam bilety u siebie ( w II lidze jezdzilismy chyba najlepiej )
Teraz wyjazdy sa dalsze co sie równa z tym ze sa tez drozsze i co?

Zobacz na tych je***ych żaboli jo normlanie tez w to wierza ze na Ruchu moze byc 15 000 ludzi (ale nie przy takich biletach!!!!!! )

sebaro
Kontakt:

#364 Post autor: sebaro » 7 lut 2007, o 10:05

P pisze:Sebaro wszystko ok ale nie wierze ze przy takich cenach biletów będzie zapełniony stadion...
simonsays już chyba wyklarował ale mnie chodzi o jedno małe ale bardzo ważne słówko z Twojej wypowiedzi ...

Kibic RUCHU nie zna słowa nie wierze jeśli chodzi o RUCH
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Panewniki
Kontakt:

#365 Post autor: Panewniki » 7 lut 2007, o 10:07

sebaro pisze:
P pisze:Sebaro wszystko ok ale nie wierze ze przy takich cenach biletów będzie zapełniony stadion...
simonsays już chyba wyklarował ale mnie chodzi o jedno małe ale bardzo ważne słówko z Twojej wypowiedzi ...

Kibic RUCHU nie zna słowa nie wierze jeśli chodzi o Ruch
Nasza,Nasza WiaRa Niezachwiana... :D :lol:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

sebaro
Kontakt:

#366 Post autor: sebaro » 7 lut 2007, o 10:41

P- jeszcze jedno bo w Twojej wypowiedzi jest sporo... no nazwijmy to niekonsekwencji .

1. dlaczego twierdzisz, że na słabszych rywali miałyby być bilety po 5 zł a nie np. po 4 zł ?
2. ludzie skaczący przez płot to patologia i uważam , że nawet gdyby było po 5 zł to dalej by było tak jak jest, bo jeżeli komuś szkoda wydać 10 zl na bilet to i 5 zł by nie dał bo i po co ?
3. zdanie "za wszelką cenę chcą zobaczyć swoją drużynę " Ty to nazywasz za wszelką cenę ...:shock:
4. zdanie "klub powinien starać się o kibica " - nie rozumię tego :roll: Ja jestem dumny, że chodzę na Ruch i nic tego nie zmieni a tym bardziej ceny biletów !
5. jeżeli u Ciebie na osiedlu jest tak, że ludzie chodzą tam gdzie jest taniej - tu mi po prostu ręcę opadły :nie_wie: i jak chciałbym to skomentować to by mnie zbanowali za wulgaryzmy
6. nie wiem skąd wziąłeś te wyliczenia bo np. weźmy 15 zł x 6 000 = 90 000 ... a może źle licze
7. co do tego mają wyjazdy ?
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Awatar użytkownika
Rogal
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#367 Post autor: Rogal » 7 lut 2007, o 10:50

Sebaro, tyś go chyba nie zrozumioł. Mioł na myśli że wybiorą sie na szpil Ruchu z Polonią lub Sosnowcem, a nie że tam kaj je taniej.
Pozdrawiam

sebaro
Kontakt:

#368 Post autor: sebaro » 7 lut 2007, o 11:29

Rogal pisze:Sebaro, tyś go chyba nie zrozumioł. Mioł na myśli że wybiorą sie na szpil Ruchu z Polonią lub Sosnowcem, a nie że tam kaj je taniej.
Pozdrawiam
Faktycznie - źle zinterpretowałem :oops:
[/quote]

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#369 Post autor: uRodzony na sektoRze » 7 lut 2007, o 14:08

Sebaro, P ma sporo racji. Piszesz "Ja jestem dumny, że chodzę na Ruch i nic tego nie zmieni a tym bardziej ceny biletów!". Tez tak mam ale uwierz że są ludzie dla których koszt jednego meczu to 20zł, teraz 25zł. Ty mieszkasz w Chorzowie wiec moze nie wiesz jak to jest, wszystko Ci sie wydaje takie proste, ale postaw sie w sytuacji niepracującego 15 latka który mieszka dosc daleko od Chorzowa i musie miec na dojazd. Co zrobi? Albo nie pojedzie, albo da na busa a na mecz wejdzie przez plot lub we 2 na jednym bilecie. Ruch to nie tylko klub Chorzowa, ale calego Ślaska i musimy dbac o nasze Fan Cluby, a aby sie rozwijały potzrebny jest napływ świezej krwi, niestety podwyzka wcale w tym nie pomaga. A co do wchodzenia przez płot - w latach 90 gdy byłem malolatem zdarzylo mi sie pare razy wejsc w ten sposób, bo nie wszystkim rodzice dają na bilet.
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

Stary kibic

#370 Post autor: Stary kibic » 7 lut 2007, o 14:09

Niech mi ktos wytlumaczy jedna rzecz:
Jezeli zarzad obnizyl by cene biletu o 2zl-, to mogl by zyskac na ilosci (1000 kibicow)
Jezeli zarzad podniesie ceny biletu o 2-. to mze stracic na ilosci (1000 kibicow)
Gdzie jest lepszy stosunek zysku do straty?
W nawiasach to sa tylko przyklady dla lepszegp pewnego zobrazowania zagadnienia.

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#371 Post autor: wolfik » 7 lut 2007, o 14:17

Wszyscy kibice sie ciesza ze dzieki podwyzszeniu cen biletów pomagaja klubowi, ci którzy niestety nie maja na bilety, cala zime zbieraja puszki i makulature, podejmuja sie kazdej mozliwej pracy zeby tylko zdobyc ta kase. brzmi to przepieknie, ale jest troche oderwane od rzeczywistosci. Chyba kazdy z nas wyciagal kumpli i wie ze argument finansowy tez ma znaczenie i jak poazuja przyklady Górnika i Gieksy niemale.

Ale spojrzmy na to od strony klubu, frekwencja pewnie sie zmniejszy, ale mysle ze niezbyt drastycznie, klub pewnie nawet troszke na tym zarobi. Tylko patrzmy nie na sezonowe zyski, a bardziej globalnie. Chyba wszyscy sie zgadzamy ze najwazniejsi sa fanatycy którzy kochaja klub, przychodza niezaleznie od pogody, gry itp. A jak sie rodza fanatycy, ojciec moze wpoic milosc do klubu, koledzy na osiedlu itd, ale w duzej mierze fanatyków rodzą wieksze czy mniejsze sukcesy, dlatego dzisiaj mamy na Ruchu mnostwo kibiców, którzy zaczynali chodzic w 88 czy 89 roku i oni wtedy zakochali sie w tym klubie i byli z nim za najgorszych jego czasów tak jak sa i teraz. A teraz znowu jestesmy na fali wygrywamy narazie wszystko co sie da i moze wlasnie teraz narodzi sie kolejne takie pokolenie fanatyków. tylko jak ich przyciaganc, nie wydaje mi sie zeby szlo ich przyciaganc dobra gra, wiadomo jak Niebiescy pieknie graja, ale dzisiaj wystarczy wlaczyc telewizor zeby zobaczyc mecze na nieporownywalnie lepszym poziomie. Ludzi przyciagaja po prostu sukcesy, zwyciestwa, ale rowniez atmosfera na trybunach, pelne trybuny, glosne spiewy caly mecz, a przede wszystkim poczucie ze jest sie czescia tego widowiska ze tez sie tworzy ta atmosfere. Atmosfere na meczach z hydro i Jaga zapamietamy wszyscy na dlugo. A mysle ze nasz stadion teraz moglby tak sie zapelniac jeszcze czesciej, ale niestety nie widze tego przy podwyzszonych cenach biletów. Dlatego z mojego punktu widzenia kibica, którego stac na bilety, choc z pewnych innych rozrywek musze z tego powodu zrezygnowac, ale nie stanowi to jakiegos wielkiego problemu ta podwyzka troche niepokoi. Cisnienie jest bardzo duze (2 tys. na sparingu!), mysle ze przy dobrej promocji, frekwencja przy cenach bieltow z jesieni moglaby sporo wzrosnac, a teraz jestesmy na fali i warto to wykorzystac bo to moze procentowac w przyszlosci
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#372 Post autor: L.G » 7 lut 2007, o 14:21

straci/zysko tysiąc z ilu ? bo jak staci/zysko 1000 z dziesieciu tysiyncy to mu sie ta podwyżka opłaco, a jak 1000 z 2000 to mu sie niy łopłaco.

I skończcie już z tą biydom bo rzigać sie chce. Hipokryzja jak chujów sto. Może na Podlasiu (Jaga) ludzie to mają kasy jak lodu i wszyscy miyszkają w Białymstoku ?
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

sebaro
Kontakt:

#373 Post autor: sebaro » 7 lut 2007, o 21:41

uRodzony na sektoRze zdaje sobie doskonale sobie sprawe, że dla niektórych koszty są większe bo przejazd, bo trzeba coś zjeść itd. i to nie jest tylko sama cena biletu ale to są tylko wymówki.
Z drugiej strony jak ktoś kocha RUCH to zrobi wszystko aby być na meczu , jak się chce.
Nie da się tylko jednej rzeczy zrobić ( nasrać w rogu w okrągłym pokoju ... ).
Rozpocząłem od tego, że jak na każdym szpilu będzie komplet to i kasa na nowy stadion się znajdzie.
A tu co drugi narzeka na ceny biletów. Dyskusja znowu zeszła na niepotrzebne tory i nie ma sensu jej dalej prowadzić.
[/quote]

NP07
Kontakt:

#374 Post autor: NP07 » 7 lut 2007, o 22:23

sebaro pisze:uRodzony na sektoRze zdaje sobie doskonale sobie sprawe, że dla niektórych koszty są większe bo przejazd, bo trzeba coś zjeść itd. i to nie jest tylko sama cena biletu ale to są tylko wymówki.
Z drugiej strony jak ktoś kocha Ruch to zrobi wszystko aby być na meczu , jak się chce.
Nie da się tylko jednej rzeczy zrobić ( nasrać w rogu w okrągłym pokoju ... ).
Rozpocząłem od tego, że jak na każdym szpilu będzie komplet to i kasa na nowy stadion się znajdzie.
A tu co drugi narzeka na ceny biletów. Dyskusja znowu zeszła na niepotrzebne tory i nie ma sensu jej dalej prowadzić.
Nie wiem czy do końca rozumie urodzonego ale mu chodzi raczej o kibiców którzy nie kochają jeszcze Ruchu tak jak my i ybierają dopiero - chodzi o młodych taki już dokładnie przemysli co wybrać !! Bo jak ktoś z Rudy np ma wybór Górnik za 10 i Ruch za 15 ? To chyba dla niego wybór będzie prosty !! Wiadomo że jak ktoś już ktoś sie Ruchem zarazi to żeby załatwić kase nie będzie problem !!

Tylko nie pisze że Ruch to firma która musi zarabiać !1 Która firma w momencie gdy konkurencja obniża ceny podnosi swoje o 50% ?? Jest chyba coś takiego jak sytuacja na rynku więc warto o tym pomysleć żeby za kilka lat nie zostali tylko najwierniejsi na Ruchu.

Wiadomo na razie sa wyniki to ludzie też beda ale co bedzie w momencie gdy już nie bedziemy wygrwać co mecz ??

gizm
Kontakt:

#375 Post autor: gizm » 8 lut 2007, o 05:18

Stary kibic pisze:Niech mi ktos wytlumaczy jedna rzecz:
Jezeli zarzad obnizyl by cene biletu o 2zl-, to mogl by zyskac na ilosci (1000 kibicow)
Jezeli zarzad podniesie ceny biletu o 2-. to mze stracic na ilosci (1000 kibicow)
Gdzie jest lepszy stosunek zysku do straty?
W nawiasach to sa tylko przyklady dla lepszegp pewnego zobrazowania zagadnienia.
jeszcze sie nawet sezon niy zaczol a wy juz wiecie wiela ludzi bydzie lajzic na szpile :shock:

jakby niybolo Ruch jest na 1placu jak piyrwsze szpile wygromy to bydziecie widziec co sie bydzie dzialo wto na cynny biletow bydzie nazekol

jo to widza tak ze na tym Forum kozdy pisze za siebie i wiela jest sam ludzi 100 co lajzi na szpile albo jeszcze mnij :oops:
a zodyn niywiy co godo reszta co zawsze na szpile lajzi bezto dejcie sie pokuj ztym nazekaniem
za pora tydni zacznie sie sezon to zoboczymy wiela bydzie ludzi

ino zeby niybolo potym ze te co sam nazekali na cenny bydom kupawac bilety na Trybuna bo innych braklo :lol:

ODPOWIEDZ