KARTA KREDYTOWA RUCH CHORZOW

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
sponsi

#31 Post autor: sponsi » 26 sty 2007, o 10:19

fajny pomysł :)

właśnie u nich konto założyłem :D

Awatar użytkownika
osik
Kontakt:

#32 Post autor: osik » 26 sty 2007, o 10:28

przed chwila widziolech na TVNturbo reklama taki karty z logo Legii farszafa :lol:

jaruch
Kontakt:

#33 Post autor: jaruch » 26 sty 2007, o 11:38

Fajnie !!
warto było by jeszcze wiedzieć wiela procentowo z każdej transakcji dostanie Ruch.
0,00001 % :D abo 0,5% jest to istotne !

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#34 Post autor: gerhat » 26 sty 2007, o 12:04

jaruch pisze:Fajnie !!
warto było by jeszcze wiedzieć wiela procentowo z każdej transakcji dostanie Ruch.
:lol: to raczej tajemnica umowy
Dominet negcojuje te karty z wieloma klubami, jezlei poda ile płaci Ruchowi to zaeraz kluby pierwszoligowe lub te z wyższą frekwencja beda chciały więcej

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#35 Post autor: SzaRlin » 26 sty 2007, o 22:59

simonsays pisze:
gerhat pisze:
Dominet negcojuje te karty z wieloma klubami, jezlei poda ile płaci Ruchowi to zaeraz kluby pierwszoligowe lub te z wyższą frekwencja beda chciały więcej
A dlaczego zakladasz, ze to Ruch dostaje wiecej ? ;)
Bo nom sie to poprostu należy :D
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

Lukas89
Kontakt:

#36 Post autor: Lukas89 » 26 sty 2007, o 23:18

Sza19R20lin pisze:
simonsays pisze:
gerhat pisze:
A dlaczego zakladasz, ze to Ruch dostaje wiecej ? ;)
Bo nom sie to poprostu należy :D
Większy procent jest Nasz ! bo większy Nam sie należy ! :D
Obrazek

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#37 Post autor: heli » 27 sty 2007, o 00:52

no jeżlei ta symulacja jest dobrze opisana, to obrót wynosi:
rok pierwszy: 1000ludzi x 800 zł x 12 miesięcy =9.600.000
rok drugi: 1500x800x12=14.400.000
rok trzeci: 2000x800x12=19.200.000
rok czwarty: 2500x800x12=24.000.000
rok piąty: 3000x800x12=28.800.000

co daje razem: 96.000.000

przewidziany zysk: 4.000.000

to by wychodziło: 4,16%

przyczym nei wiadomo, czy to idzie tak prosto liczyć, bo to jest policzone średnio, ale mogą być różne dodatkowe uwarunkowania w umowie, które mogą spowodować, że te proste obliczenia są nic nie warte.
Również wydaje sie, że w tych 4mln są już kwoty, za reklame na stadionie, wtedy trzeba by pomniejszyć o tą część zysk, a podobnych uproszczeń do tej symulacji mogło być więcej, tak by wiadomo prezentowała się jak najbardziej ciekawie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#38 Post autor: heli » 27 sty 2007, o 07:17

dlatego właśnie napisałem, że to jest bardzo uproszczone, a co do tych 4mln, to ja też w to wątpie, tzn. nawet bym sie nie zdziwił, jakby wydano tyle kart ile zakładał ten plan, ale w obecnych czasach raczej nie wierze, że ludzie bedą wydawać po 800zł, bo większość jednak ją sobie załatwi z ciekawości jako gadżet, ale korzystającej z niej jednak nie bedzie tak wielu, zresztą wogóle w obecnym czasie odsetek ludzi płacących kartami jest nei wielki, zreguły ludzie się ograniczają do wyciągania pieniędzy z bankomatu. No chyba, że znajdzie sie kilku fanatyków, którzy od czasu do czasu zapłacą kartą za badzo poważne zakupy.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

jaruch
Kontakt:

#39 Post autor: jaruch » 27 sty 2007, o 11:02

Dobra, już koniec godki wiela zarobi klub. Najpierw my musimy troche z tymi kartami poszaleć po rozmaitych geszeftach.
a na koniec roku myśla ,że zarząd do znać jaki z tego pożytek.
Jeszcze pytanie do wtajemniczonych : czy mozna taką kartę wyrobić na firmę ?

modry
Kontakt:

#40 Post autor: modry » 27 sty 2007, o 13:44

a moja pedziała że po dzisiejszy nocy mom sie zmiynic nazwisko na take jak na ty karcie ino bez tego do :niebiescy

Karlus z Katowic
Kontakt:

#41 Post autor: Karlus z Katowic » 29 sty 2007, o 11:23

gregor pisze:Jednocześnie informujemy, że dokumenty o które poprosimy podczas składania wniosku w przypadku limitu w kwocie do 5.000 zł (zakładając, że źródłem uzyskiwanych dochodów jest np. umowa o pracę) to:
- dowód osobisty,
- drugiego dokumentu tożsamości ze zdjęciem,
- oraz książeczki wojskowej- jeżeli nie ma Pan ukończonych 28 lat.
Niestety, zmuszony jestem zrezygnować z tej formy wspierania klubu. Dominet Bank okazał się firmą niewiarygodną. W piątek wypełniłem wniosek o kartę kredytową, a dziś zadzowniła do mnie pani z banku z informacją, że do dalszej weryfikacji muszę dostarczyć zaświadczenie o dochodach z obu miejsc pracy. Dodam, że jednym z moich pracodawców jest instytucja państwowa, w której płace mieszczą się w określonych dla całej Polski widełkach. Wypisując wniosek przedstawiłem dokument, który stwierdza, że jestem pracownikiem tej firmy.
Gdyby w ofercie Dominet Banku zastrzeżono, że składając wniosek należy załączyć zaświadczenie o dochodach, nie miałbym pretensji. Jednak w sytuacji, w której mam zostać poddany jakiejś "dalszej weryfikacji", olewam to. Interesy z bankiem, który okazuje brak elementarnego zaufania potencjalnemu klientowi, nie wchodzą w grę.

Radosny89

#42 Post autor: Radosny89 » 29 sty 2007, o 19:37

trzeba powiedzieć ze to naprawdę doby pomysł z ta kartą, jednak czy bank dobry ? hmm... wolałbym mBank czy Bank Śląski
al i tak dobre jest ze takie coś zrobili i jak bede mógł to pomogę klubowi !
pozdRo

Harpo

#43 Post autor: Harpo » 29 sty 2007, o 23:47

Karlus z Katowic - dobrze gadasz !

bluefil
Kontakt:

#44 Post autor: bluefil » 30 sty 2007, o 10:36

Karlus z Katowic pisze:
gregor pisze:Jednocześnie informujemy, że dokumenty o które poprosimy podczas składania wniosku w przypadku limitu w kwocie do 5.000 zł (zakładając, że źródłem uzyskiwanych dochodów jest np. umowa o pracę) to:
- dowód osobisty,
- drugiego dokumentu tożsamości ze zdjęciem,
- oraz książeczki wojskowej- jeżeli nie ma Pan ukończonych 28 lat.
Niestety, zmuszony jestem zrezygnować z tej formy wspierania klubu. Dominet Bank okazał się firmą niewiarygodną. W piątek wypełniłem wniosek o kartę kredytową, a dziś zadzowniła do mnie pani z banku z informacją, że do dalszej weryfikacji muszę dostarczyć zaświadczenie o dochodach z obu miejsc pracy. Dodam, że jednym z moich pracodawców jest instytucja państwowa, w której płace mieszczą się w określonych dla całej Polski widełkach. Wypisując wniosek przedstawiłem dokument, który stwierdza, że jestem pracownikiem tej firmy.
Gdyby w ofercie Dominet Banku zastrzeżono, że składając wniosek należy załączyć zaświadczenie o dochodach, nie miałbym pretensji. Jednak w sytuacji, w której mam zostać poddany jakiejś "dalszej weryfikacji", olewam to. Interesy z bankiem, który okazuje brak elementarnego zaufania potencjalnemu klientowi, nie wchodzą w grę.

Przy karcie kredytwej normalka jest zaswiadczenie o poziomie dochodzow. Na tej podstawie ustalany jest pozniejszy miesieczny limit zadluzenia. Standardowa procedura. Nie ma sie co na bank obrazac. Tak czy inaczej korzystajac z tej karty mamy maly udziail w sponsorowaniu naszego RUCHU.
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Karlus z Katowic
Kontakt:

#45 Post autor: Karlus z Katowic » 30 sty 2007, o 15:07

Ale o warunkach należy poinformować z góry. Jeżeli najpierw przyjmują twoje oświadczenie o dochodach potwierdzone podpisem, a potem, po kilku dniach, dzwonią, żebyś przyniósł zaświadczenie, to stawia to bank w fatalnym świetle.
Poza tym nie zawsze domagają się zaświadczenia - u mnie w robocie przedstwiciele jednego z banków dosłownie wciskali pracownikom karty kredytowe.

ODPOWIEDZ