Zimowe Transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
domin11hks
Kontakt:

#1276 Post autor: domin11hks » 18 sty 2007, o 00:42

ishateR pisze:
los_madeyos pisze:Kolega Łudziński może woli grać w Groclinie, w końcu lubi wsie :D Chyba że wielki "come back" po latach do Amiki ;)

Pozdrawiam

amica sie polaczyla z lechem!
Ale taka druzyna dadal jest i wystepuje chyba w 3 lidze, oczywiscie sie moge mylic :wink:

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#1277 Post autor: L_M » 18 sty 2007, o 01:15

gerhat pisze:To niedobre tajojki, a mogł strzelić dla nich tyla bramek.
Pozostaje SuperMario skorzystac z tych ofert pierwszoligowców co ponoć byli zainteresowani lub z oferty Los Angeles Galaxy, ino szybko bo musiołby się na jakiś obóz kondycyjny załapać albowiem bieganie po parku z psem w jego wieku moze nie wystarczyć :wink:
no kto sie mial wyzyc jak nie gerhat hehe ;) biore to z przymrozeniem oka po tym co widzialem na biesiadzie...

a tak do sedna - Mariusz dostal propozycje od Polonii, a prezesina oraz dyrektor bytomian - znam temat dosc dobrze - uchodza w Bytomiu za kogo uchodza. mysle ze po komentarzach kibicow szybko chcieli sie wycofac z propozycji, lub w PS ktos cos przekrecil. A tak czy inaczej cale wypuszczenie informacji o tym ze Srutwa jest juz w Polonii bylo niczym innym, jak proba wybadania gruntu, bo tutaj akurat wydaje mi sie ze zatrudnianie Mariusza w Bytomiu byloby zbyt wielkim ryzykiem - to tak jak by do nas jojko mial wrocic. i nie porownuje to Jojki do Srutwy, tylko odbior kibicow w Polonii i Ruchu co do tych Panow

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1278 Post autor: spyru » 18 sty 2007, o 07:36

Na zgrupowanie ma dojechać Kaczorowski, natomiast Jakubowski stwierdził że jest zdecydowany zostać w Ruchu i nie rozważa innej opcji na dzień dzisiejszy.
Nie wiem czy ten Kaczorowski to dobre posunięcie. Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak, że brakuje nam napastnika i o tym trzeba pomyśleć. Szczególnie jeśli weźmie się pod uwage wiem Mikulenasa, to że odchodzi Cwielong i może odejść Łudziński. Co do Misiury to wiadomo że pełnowartościowym zawodnikiem nie jest.

W kwesti Łudzińskiego to tak jak już pisałem kiedyś, drażni mnie mocno ta sytuacja. Albo w te albo we wte. Dla mnie przekaz jest jasny. Jeżeli nie podpisze nowego kontraktu, oznacza to że ma Ruch gdzieś. W takim przypadku najlepszym rozwiązaniem byłoby sprowadzenia dobrego napastnika a Łudzińskiego przesunięcie do rezerw :!: Drastyczne to może posunięcie, ale szanować sie wzajemnie trzeba. Kropka :!:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1279 Post autor: gerhat » 18 sty 2007, o 08:35

ciesza sie Lukas że jako jeden z nielicznych tutaj znasz się na żartach :lol:
natomiast nie wiem co widziałeś na biesiadzie, bo ja wiem tylko czego nie mogłeś widzieć :wink:

BluR
Kontakt:

#1280 Post autor: BluR » 18 sty 2007, o 12:06

Jak brakuje napastnika, to musi grać Janoszka. Wczoraj w sparingu Walki Makoszowy z Żabolami zwycięską bramkę dla Walki strzelił Markiewicz. Trzeba mu się przyjrzeć . Jak Janoszka z Markiewiczem grali w juniorach to strzelali sporo bramek.

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1281 Post autor: grzej » 18 sty 2007, o 13:50

Też tak uważam, Janoszka powinien zostac i dostac szanse (tylko nie w 85 minucie:)

los_madeyos

#1282 Post autor: los_madeyos » 18 sty 2007, o 15:01

ishateR pisze:
los_madeyos pisze:Kolega Łudziński może woli grać w Groclinie, w końcu lubi wsie :D Chyba że wielki "come back" po latach do Amiki ;)

Pozdrawiam

amica sie polaczyla z lechem!

Tak, ale Amica Wronki została i gra w III lidze. Żeby nie być gołosłownym:

http://www.90minut.pl/liga.php?id=2578

Pozdrawiam

Fifiasek16

#1283 Post autor: Fifiasek16 » 18 sty 2007, o 16:07

Właśnie jak juz kolega napisał!! Jak będzie nam brakowało napastnika (choc wole by Łudziński podpisał kontrakt) jest Jeszcze Ecik:)

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1284 Post autor: spyru » 18 sty 2007, o 16:46

Ecik który do tej pory grał w 3 lidze. A my mamy grać na 1-ligowym poziomie. Z całym szacunkiem dla Niego ale na chwile obecną nie ma co go porównywać do Łudzińskiego.
Co nie zmienia faktu że mocno licze na to że w tej rundzie pokaże w końcu pełnie swoich możliwości. Bo jak nie to za 2-3 lata będziemy znowu mogli mówić o kolejnym utalentowanym, niespełnionym talencie.

BluR
Kontakt:

#1285 Post autor: BluR » 19 sty 2007, o 07:18

Spyru - sam sobie przeczysz. Łudziński też jest napastnikiem tylko drugoligowym, a my mamy grać na poziomie I-ligowym (twój cytat). Janoszka nie może grać - ale musi grać bo będziemy mówić o niespełnionym talencie (znów twoje słowa). No jak chcecie wychować z talentu piłkarza skoro żaden trener nie daje im szans. 5 minut gry (bo Wleciał tyle daje młodym) to napewno nie szansa tylko farsa. Stale przypominam, że kluby, które przestały inwestować w swoich wychowanków , idą w niepamięć. A Ecik udowodnił w III lidze że ma potencjał. Ale w Polsce trzeba czekać aż będzie miał 24lata, żeby zagrał. A potem się dziwimy , żę Schlierenzauer (17 lat) bije naszych zdolnych młodych (21, 25, 31 lat) skoczków. Ot różnica w podejściu do talentów.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1286 Post autor: spyru » 19 sty 2007, o 08:27

BluR ja twierdze że postawienie na Ecika jako zawodnika pierwszej jedenastki będzie osłabieniem składu w porównaniu z Łudzińskim, bo nie da się ukryć że ten ostatni jest lepszym zawodnikiem niż JAnoszka. Co nie zmienia faktu, że Ecik powinien dostawać szanse wchodzienia na 30-40 minut. I od tego trzeba zacząć wprowadzanie młodego zawodnika na boisko. Bo to że wyróżniał sie w 3 lidze nie gwarantuje tego że bedzie postrachem 2-ligowców. Pomiędzy ligami jest mimo wszystko duża różnica i nie można chłopaka, który przypominam jest cały czas przez Wleciała testowany, wrzucić od razu na głęboką wode. Wejdzie raz, drugi, piąty, okaże sie że jest lepszy od innych napastników to niech gra. Jak najlepiej mu życze. Ale wszystko trzeba robić powoli, tym bardziej że w tej chwili nie możemy sobie pozwolić na eksperymenty.

Elmer
Kontakt:

#1287 Post autor: Elmer » 19 sty 2007, o 22:30

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=170497
Do poniedziałku ma się rozstrzygnąć, w jakim klubie zagra wiosną Paweł Kaczorowski. O piłkarza obok bydgoskiego Zawiszy starają także inne drugoligowe zespoły, Ruch Chorzów i Śląsk Wrocław.(...)W jego pozyskanie prawie nie wierzy już trener Zawiszy Bogusław Baniak. - Chyba raczej wybierze się do Wrocławia lub Chorzowa.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

sebaro
Kontakt:

#1288 Post autor: sebaro » 20 sty 2007, o 01:37

A co z Darkiem Gęsiorem ? :P

Pamiętam parę ładnych lat temu...
chopcy grajom z Pegroturem czy Iglopolem z Dębicy ( nazwy sponsorów mu się wtedy zmieniały ). Klub z Dębicy wtedy zajmował ostatnie miejsce w tabeli ( zresztą spad później do 2 ligi i do 3 ) i wszyscy go lali w stosunku minimu 5:0 !
A tu jest pare minut do końca , niekerzy juz do dom szli a tu jak bramek nie było - tak nie ma.
Ostatnie minuty, Niebiescy nijak niy mogom se poradzic z drużynom z Debicy kiero sie broni w 11 chopa przed torym aż tu nagle ... Darek G. dostaje bala na wysokości środka boiska i bez namysłu ... wyjeboł bala - a ta leci, leci, leci i wpadła do neca :ruch_gool: Ruch - Dębica 1:0 - Koniec.
Ale się wtedy cieszyłem :flaga:
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Elmer
Kontakt:

#1289 Post autor: Elmer » 16 lut 2007, o 18:29

gdzie ten temat był przez miesiąc :shock:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1290 Post autor: kibol-siem-ce » 16 lut 2007, o 18:31

Elmer pisze:gdzie ten temat był przez miesiąc :shock:
Co tu sie robi na tym forum :?: :?: :shock: :shock:
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

ODPOWIEDZ