Remont stadionu
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wydaje mi sie że tych odpowiedzi nie uzyskamy a nowy stadion jest mniej prawdopodobny niz chociazby finał pucharu uefa z udziałem Ruchu.
Powoli zamiast zastanawiać się za co wybudowac nowy stadion powinniśmy się skupic na tym co zrobic zeby na Ruch przychodziło 45 tys kibiców aby zapłenić Stadion Sląski. Wydaje mi się, że gdyby to było relane nikt z nas nie zawracałby sobie głowy nowym stadionem tylko mimo znanych mankamentów waliłby na Śląski jak w dym.
Powoli zamiast zastanawiać się za co wybudowac nowy stadion powinniśmy się skupic na tym co zrobic zeby na Ruch przychodziło 45 tys kibiców aby zapłenić Stadion Sląski. Wydaje mi się, że gdyby to było relane nikt z nas nie zawracałby sobie głowy nowym stadionem tylko mimo znanych mankamentów waliłby na Śląski jak w dym.
-
- Kontakt:
ciekawe co jest na tyj liscie rezerwowyj moze zadaszynie albo nowo trybuna RuchuRadiatoR pisze:taki maly OT:
gazeta.pl pisze: Zarząd województwa przewiduje możliwość przeznaczenia pozostałej kwoty na projekty z listy rezerwowej ZPORR-u.

ta co Kopel obiecywol :oops:
moze wtos napisze do Zarzondu Wojewuckiego we imieniu Kibicow Ruchu
prosba o pomoc wremoncie Stadionu ze kopiom 100.000 podpisuw Kibicow Ruchu
-
- Kontakt:
I tak właśnie trzeba sprawe postawic, probowali wszyscy wymusic budowe stadionu. Powiedział prezydent ze tego sie nie da zalatwic w 3 miesiące i trzeba czekac, ale proponuje iśc na Sląski jak za mało miejsc jest . Bedzie mecz z Legią , Widzewem czy Górnikiem to sie zrobi na Sląskim, bo przyjdzie 20 tyś ludzi a na reszta Cicha styknie.gerhat pisze:Wydaje mi sie że tych odpowiedzi nie uzyskamy a nowy stadion jest mniej prawdopodobny niz chociazby finał pucharu uefa z udziałem Ruchu.
-
- Kontakt:
Chudy Różanka pisze:I tak właśnie trzeba sprawe postawic, probowali wszyscy wymusic budowe stadionu. Powiedział prezydent ze tego sie nie da zalatwic w 3 miesiące i trzeba czekac, ale proponuje iśc na Sląski jak za mało miejsc jest . Bedzie mecz z Legią , Widzewem czy Górnikiem to sie zrobi na Sląskim, bo przyjdzie 20 tyś ludzi a na reszta Cicha styknie.gerhat pisze:Wydaje mi sie że tych odpowiedzi nie uzyskamy a nowy stadion jest mniej prawdopodobny niz chociazby finał pucharu uefa z udziałem Ruchu.
Coz druzyn w ekstraklasie jest 16 jesli wejdziemy bedzie 15 meczy na runde. Do tych trzech ktore odliczyles należy dodac mistrza np GKS Belchatow czy Wisle i plus jeszcze zakladajac ze na Cichej nie bedzie podgrzewanej murawy to dwa mecze na Slaskim gdyby byl snieg lub niesprzyjajace warunki. I wychodzi na to ze na naszym stadionie bylyby 9 meczy na runde no moze dziesiec. Biarac pod uwage fakt ze nawet jesli bylby stadion na 20 tys przy Cichej to i tak mecz z Legia bylby na Slaskim
Bo Królem jest zawsze najsilniejszy, nie tylko dzięki samej sile, ale dzięki sile, sprytowi i szczęściu. Królem wśród szczurów.
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dwa lata temu liczba 10.000 wydawała się kosmiczna.
Patrząc przez pryzmat dnia dzisiejszego napewno Stadion Sląski jest o wiele za duży ale ....AS Roma gra na Stadio o podobnej konstrukcji iktóry często świeci pustakmi.
Prawie jak AS Roma :lol:
Patrząc przez pryzmat dnia dzisiejszego napewno Stadion Sląski jest o wiele za duży ale ....AS Roma gra na Stadio o podobnej konstrukcji iktóry często świeci pustakmi.
Prawie jak AS Roma :lol:
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, o 11:52 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.
- SzaRlin
- Kontakt:
Po co na Śląski? Kibice pokozali ze jest ich masa juz na meczu barazowym ze zniczem u siebie. mecz za friko, najemnicy grali hu***a z grzybnią a na trybunach 10000 ludzi!simonsays pisze:Szczerze mowiac na chwile obecna nie chce mi sie wierzyc, ze na Ruch moze przyjsc 20 tys kibicow. DObrym sprawdzianem bylby mecz za friko. Czyli jakis szlagier, na ktory wpuszczonoby kibicow Ruchu na Stadion Slaski nieodplatnie. Wtedy moze sie okazac ilu tak naprawde kibicow ma obecnie Ruch, takich, ktorzy pokwapia sie na mecz. Oczywiscie wynajecie Slaskiego, plus to ze kibice by nie zaplaciliw tym dniu za bilety, to bylby pewnie spory cios finansowy dla klubu, niestety. Przed nami chyba sporo pracy, bo na Gornik ostatnio przychodzily naprawde tlumy. My przy normalnych cenach biletow tylko 2 razy osiagnelismy w ostatnich pieciu latach liczbe ok lub troche ponad 12 000. A jak wiemy, liczba to mizerna. Trzeba naprawde bobrych pomyslow na to jak przyciagnac ludzi, dobrej atmosfery i poziomu widowiska przez co najmniej kilka rund, zeby Cicha znow kipiala ludzmi.
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]
-
- Kontakt:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=168988
W najbliższym okresie, warunki licencyjne, które muszą spełniać zespoły I ligi, obejmą także rozgrywki o szczebel niższe. Drużyny drugiego frontu będą zobligowane do posiadania podgrzewanych boisk, odpowiedniej liczby zadaszonych miejsc i sztucznego oświetlenia. Wiele klubów, już teraz ledwo wiążących koniec z końcem, może finansowo nie wytrzymać tych obostrzeń i być zmuszonym do opuszczenia szeregów II ligi. Dlatego kluczowa wydaje się być kwestia sponsora tytularnego dla zaplecza ekstraklasy.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Simone
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
to ze stadiony som w oplakanym stanie i zabardzo niema sie czym pochwalic to jest fakt -kluby tyz majom problym rozgrywac puchary u siebie.takie kraje jak Turcja, Bołgaria i Rumunia majom juz pozomne stadiony a bjyda w kraju az piszcy!
tylko zamiast w pzpn podnosic poprzeczka w standardzie mogli by poszukac roziwazania jak uzdrowic nasze stadiony i polskie fousbal zeby unos tyz chcieli grac a nie tylko pitac kaj indziej!
tylko zamiast w pzpn podnosic poprzeczka w standardzie mogli by poszukac roziwazania jak uzdrowic nasze stadiony i polskie fousbal zeby unos tyz chcieli grac a nie tylko pitac kaj indziej!
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]
[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]
[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]
dobrze ze mobilizuja i dają wymogi bo jka zaś przijedzie zachodnio drużina na meczt to siara na yuropa cało
a u nos trza rozumu i kasa sie znajdzie każdy to wie eno trza stworzyć społęczeństwo kiere tego bydzie pilnowoało aby jeyn z drógim nie kradli eno sie wzięli za robota, a to moji sie u nos rozwinie za paronoście lot.. jak tera ludzi nie umieja se w społdzielni załatwioć prostych spraw bo sie wadzą co dopiero jak trza bydzie stadion zbudować... ?
pozdRo

pozdRo

-
- Kontakt:
Jaga tez chce pozyskac kase z unii na budowe stadionu tylko zas unos nic sie nie robi w tym kierunku!!!!
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=170962
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!
- L_M
- Kontakt:
tak na dobra sprawe to powazne przebudowy albo budowy stadionow w ostatnich latach sa moze ze trzy. a to ze co tydzien prasa pisze ze tu chca i tam chca o niczym nie swiadczy, chca od 10 lat i ciagle tylko chca, wiec tym to ja bym sie nie sugerowal. a nam sie tu na forum licytacja zaczela ktore miasto w polsce chce. odpowiadam zatem - kazde miasto 'chce'salas pisze:Jaga tez chce pozyskac kase z unii na budowe stadionu tylko zas unos nic sie nie robi w tym kierunku!!!!

-