Zimowe Transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RadiatoR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1096 Post autor: RadiatoR » 10 sty 2007, o 14:24

Spokojnie to jes ino tako plota zeby sie go sosnowiec wziol..
Nie kłóć się z idiotami. Sprowadzą dyskusję do swojego poziomu i pobiją cię doświadczeniem.

arcio
Kontakt:

#1097 Post autor: arcio » 10 sty 2007, o 15:10

wszystkim którzy oczekują spektakularnych, gotówkowych transferów polecam lekture dzisiejszego PS
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1098 Post autor: spyru » 10 sty 2007, o 15:21

Ja sie nie spodziewam, ale mógłbyś przybliżyć ten artykuł?
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

arcio
Kontakt:

#1099 Post autor: arcio » 10 sty 2007, o 15:36

Wierzyciele w kolejce

Ruch może liczyć na szczególne traktowanie w PZPN.
Chorzowianom groziła utrata licencji, jednak uratował
ich program restrukturyzacyjny, zgodnie z którym w ciągu
trzech lat mają spłacić prawie 4 miliony złotych długu.

Zdesperowani wierzyciele twierdzą, że piłkarska centrala chroni Ruch i w żadnym wypadku nie pomaga im odzyskać zależności. – Klub czuje się bezkarny, gdyż został objęty programem restrukturyzacyjnym i nie mogą go spotkać żadne sankcje – twierdzi mecenas Agata Wantuchowa, która reprezentuje w sporze z „Niebieskimi” grono byłych piłkarzy. Chociażby Damiana Gorawskiego, aktualnie zawodnika FK Moskwa, któremu były klub zalega łącznie z odsetkami 130 tysięcy złotych. Rekordzistą w gronie niespłaconych graczy jest pomocnik Odry Wodzisław Marcin Malinowski, który ma na papierze dwukrotnie większą kwotę. – Wygrałem sprawę w Piłkarskim Sądzie Polubownym i to w dwóch instancjach. I co z
tego? Teraz pozostaje mi czekać, albo oddać sprawę do sądu cywilnego – bezradnie rozkłada ręce Gorawski. Papierowe ugody Mecenas Wantuchowa jest jednak kobietą czynu i nigdy nie oddaje pola. Jeśli nie wyszarpie pieniędzy swoich klientów za pośrednictwem PZPN, pośle do klubu armię komorników. –
Ruch w swoich sprawozdaniach do PZPN pisze o różnych kwotach, ale są to tylko pobożne życzenia – dowodzi pani mecenas.
– To nie są spłacone wierzytelności, ale proponowane ugody, które niektórzy podpisują, rezygnując z części pieniędzy. To ładnie wygląda na papierze, ale nie ma nic wspólnego ze spłacaniem długów. Uchwała zarządu PZPN została podjęta bez zgody wierzycieli. A w sytuacji, gdy jeden z nich dostaje pieniądze, a pozostali już nie, to jest to ewidentne działanie na ich szkodę. Tracą cierpliwość Wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator częściowo zgadza się z argumentami mecenas Wantuchowej,
jednak nie widzi złej woli w postępowaniu związku. – Na pewno nie chronimy Ruchu, tylko realizujemy uchwałę prezydium zarządu – ripostuje Kolator. – Jeśli zarząd uzna, że klub nie realizuje tej uchwały, przekaże sprawę Wydziałowi Dyscypliny, który może nawet odebrać licencję Ruchowi. Ale takiego czarnego scenariusza nie przewiduję. A pani Wantuchowa może pójść do sądu powszechnego i czekać na dodatkowe rozstrzygnięcia. Niech potem wysyła komorników do klubu i ściąga pieniądze. Niektórzy wierzyciele stracili już cierpliwość i skierowali swoje roszczenia do sądu. Inni zamierzają to uczynić. – PZPN nie ujął mnie na liście wierzycieli, gdyż nie występowałem o ukaranie klubu. Liczyłem, że Ruch jakoś się ze mną dogada, ale widzę, że jedynym wyjściem jest sąd – przyznaje były kapitan „Niebieskich” Maciej Mizia, któremu chorzowianie
są winni około 100 tysięcy złotych. Dyrektor Ruchu Krzysztof Ziętek nie zgadza się z panującą w środowisku opinią, że PZPN jest sojusznikiem klubu, fundując mu wspomniany program restrukturyzacyjny. – Jedni są z niego niezadowoleni, inni już
nie – dowodzi Ziętek. – Byli i tacy, którzy uważali, że ich pieniądze szlag trafił. A dzisiaj mają szanse na to, by je odzyskać. Ale muszą czekać cierpliwie w kolejce. Gdybyśmy nie realizowali uchwały związku, to dostalibyśmy po grzbiecie. Ale ją realizujemy i z długu, który przekraczał pięć milionów jest teraz mniej niż cztery. Do ministra Mecenas Wantuchowa, mając
w ręku korzystne wyroki Piłkarskiego Sądu Polubownego i Powszechnego, wystąpiła o wszczęcie postępowania komorniczego, ale zażalenia Ruchu wstrzymały egzekucję. – W tej sytuacji złożyłam skargę na działanie komornika do ministra sprawiedliwości – dodaje Wantuchowa.
JERZY MUCHA
nigdy nie jest za późno

Elmer
Kontakt:

#1100 Post autor: Elmer » 10 sty 2007, o 18:31

Nie no bez przesady z tym PZPN. Niektóre kluby (np. Widzew) nie spłacają w ogóle woich wierzytelności i PZPN przymyka na oko na to że klub się przekształcił. To że Ruch spłaca należności to tylko i wyłącznie zasługa działaczy z Chorzowa z p. Klimkiem na czele.

A swoją drogą za to wszystko powinien zapłacić rOGALA. Ciekawe czy tak jak obiecał pojawi się kiedykolwiek na Cichej.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

bogas1985

#1101 Post autor: bogas1985 » 10 sty 2007, o 18:34

gdy sie to czyta, to mam wrazenie ze Ruch jest w trakcie smierci klinicznej, i jest sztucznie podtrzymywany przy zyciu. Pozostaje tylko wiara ze znajdziemy lekarstwo (powazna gotowke) na calkowite wyleczenie. Ale jak na razie ta choroba jest nieuleczalna (Rogalikowy smrod)

Pavlique
Kontakt:

#1102 Post autor: Pavlique » 10 sty 2007, o 18:35

A tak juz zupełnie z boku pacząc to mimo wszysko jest to śmiychu warte te całe spłacanie skoro ubyło 1 mln z czego jedyn z wierzycieli zrzekł sie tudziez zamiynioł na akcje = odpisało się lod długi 400 tys......
I'm a man who walks alone

Raulito
Kontakt:

#1103 Post autor: Raulito » 10 sty 2007, o 18:40

Wie ktos czy Jikija i Radunovic dojechali ?
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

salas
Kontakt:

#1104 Post autor: salas » 10 sty 2007, o 19:48

teraz niecale 4 mln po sprzedazy pepka niecale 3 mln a jakbysmy weszli o OE to czarno to widza jak nie bedzie sponsora strategicznego!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

COBRA

#1105 Post autor: COBRA » 10 sty 2007, o 20:04

salas pisze:teraz niecale 4 mln po sprzedazy pepka niecale 3 mln a jakbysmy weszli o OE to czarno to widza jak nie bedzie sponsora strategicznego!
No bedzie bardzo ciezko niewiem czy nie za ciezko a dotego coraz glosniej sie wierzyciele dobijaja masakra.Ale badzmy dobrej mysli.

Pavlique
Kontakt:

#1106 Post autor: Pavlique » 10 sty 2007, o 21:47

Piłkarze Ruchu Chorzów zaliczyli wczoraj testy szybkościowe i wydolnościowe. W treningach chorzowskiej drużyny po raz pierwszy uczestniczyli Mamia Dżikija i Aleksandar Radunović (obaj ostatnio ŁKS Łódź) oraz František Kundra (1.FC DAC Dunajska Streda).

to z GW... no wiync przijechali i na tryningu byli ale co dalij?
I'm a man who walks alone

arcio
Kontakt:

#1107 Post autor: arcio » 10 sty 2007, o 22:02

a dalij to sie okaże jak im pojdzie
najważniejsze że przeszli pozytywnie badania medyczne wiec tylko od ich umiejętności zależy czy zostaną
nigdy nie jest za późno

bogas1985

#1108 Post autor: bogas1985 » 10 sty 2007, o 22:19

GW pisze:W połowie stycznia 26-osobowa grupa wyleci na obóz do Turcji. Jest wielce prawdopodobne, że na to zgrupowanie pojedzie zawodnik Ruchu Chorzów Piotr Ćwielong. W poniedziałek Kraków odwiedził dyrektor sportowy Ruchu Mirosław Mosór, być może do końca tygodnia zostanie podpisana umowa
szczerze mam dosc juz tej telenoweli. Mam nadzieje ze do konca tygodnia wszystko sie wyjasni. Od tych plotek najbardziej cierpi "Pepe"

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1109 Post autor: grzej » 10 sty 2007, o 22:23

Kolejny cytat z GW: "Działacze Górnika Z. chcą też stanąć do walki z Ruchem Chorzów o pozyskanie byłego obrońcy ŁKS-u Łódź Serba Aleksandra Radunovica"

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#1110 Post autor: Simone » 10 sty 2007, o 22:26

No wlasnie , chcialem to napisac ... ciekawe jakie bedzie rozstrzygniecie , ciekawe czy w ogole Wlecial bedzie go chcial

ODPOWIEDZ