2 liga w tv
2 liga w tv
Przed chwilą otrzymaliśmy sprostowanie od Marcina Stefańskiego dotyczące Naszego apelu odnośnie pokazywania spotkań II ligi w stacji Canal+.
Jak się dowiedzieliśmy od Marcina Stefańskiego , Dyrektora Departamentu Rozgrywek Polskiego Związku Piłki Nożnej, od ubiegłego sezonu prawa do meczów II ligi posiada wyłącznie PZPN, który - na wniosek Klubu - odstępuje je nieodpłatnie.
Co to oznacza? Jeżeli klub znajdzie sam telewizję, która chciałaby transmitować mecze (na żywo, następnego dnia, skróty, całość - do woli), to nic nie stoi na przeszkodzie. Wystarczy porozumieć się z TV, nawet lokalną
tekst z forum kibicow
Jak się dowiedzieliśmy od Marcina Stefańskiego , Dyrektora Departamentu Rozgrywek Polskiego Związku Piłki Nożnej, od ubiegłego sezonu prawa do meczów II ligi posiada wyłącznie PZPN, który - na wniosek Klubu - odstępuje je nieodpłatnie.
Co to oznacza? Jeżeli klub znajdzie sam telewizję, która chciałaby transmitować mecze (na żywo, następnego dnia, skróty, całość - do woli), to nic nie stoi na przeszkodzie. Wystarczy porozumieć się z TV, nawet lokalną
tekst z forum kibicow
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
News:
"Bież±co sytuacja klubu z zaplecza ekstraklasy" z dnia 01.07.2003
http://www.ruch.chorzow.pl/pelne.php?id=369
"Transmisje telewizyjne
Jako klub z zaplecza ekstraklasy znikniemy z pierwszych stron gazet i niestety ekranów telewizora. Oczywi¶cie jako oficjalny serwis klubu zamierzamy jeszcze ciężej pracować w celu wypełnienia luk, ale sprawa z telewizj± jest dużo bardziej skomplikowana. CANAL+ co prawda opłaca kluby drugoligowe, ale transmisji, a nawet skrótów ze spotkań nie emituje. Zezwolił na szczę¶cie na współpracę klubów z regionalnymi stacjami TV. Sternicy Ruchu doszli do wstępnego porozumienia z katowickim oddziałem TVP3. Teraz obie strony czekaj± na zgodę z centrali przy Woronicza w Warszawie."
Dzis postaram sie wyjasnic jak sprawa ma sie obecnie:)
"Bież±co sytuacja klubu z zaplecza ekstraklasy" z dnia 01.07.2003
http://www.ruch.chorzow.pl/pelne.php?id=369
"Transmisje telewizyjne
Jako klub z zaplecza ekstraklasy znikniemy z pierwszych stron gazet i niestety ekranów telewizora. Oczywi¶cie jako oficjalny serwis klubu zamierzamy jeszcze ciężej pracować w celu wypełnienia luk, ale sprawa z telewizj± jest dużo bardziej skomplikowana. CANAL+ co prawda opłaca kluby drugoligowe, ale transmisji, a nawet skrótów ze spotkań nie emituje. Zezwolił na szczę¶cie na współpracę klubów z regionalnymi stacjami TV. Sternicy Ruchu doszli do wstępnego porozumienia z katowickim oddziałem TVP3. Teraz obie strony czekaj± na zgodę z centrali przy Woronicza w Warszawie."
Dzis postaram sie wyjasnic jak sprawa ma sie obecnie:)
- Wilus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Teraz juz wiem skąd jestem taki mądry :lol: :lol:Kkubicki pisze: Sternicy Ruchu doszli do wstępnego porozumienia z katowickim oddziałem TVP3. Teraz obie strony czekaj± na zgodę z centrali przy Woronicza w Warszawie."
Nadejdzie wiosna i lepsze czasy, powróci K.S. Ruch Chorzów w szeregi Ekstraklasy !!!
- 19r20
- Kontakt:
Dobrze by bylo zeby pokazywali chociaz urywki i komentarze po meczu. Tego dawno w telewizji publicznej nie bylo.
Jakos mi sie nie chce wierzyc ze Rogala zalatwi te transmisje.
Kurde gdyby jakos jednak sie udalo te transmisje wykombinowac sponsorki zglaszaly by sie do nas same.
Jeszcze jedno. Jezeli ewentualnie TVP3 wykupilo by prawa transmisji to i tak nie bylo by relacji z wyjazdow. Zdaje sie ze oni nie jezdza po calej polsce. A na mecze u siebie to wole isc na stadion niz ogladac przed ekranem. No chyba ze sie myle. Jak tak to niech mnie ktos oswieci.
Jakos mi sie nie chce wierzyc ze Rogala zalatwi te transmisje.
Kurde gdyby jakos jednak sie udalo te transmisje wykombinowac sponsorki zglaszaly by sie do nas same.
Jeszcze jedno. Jezeli ewentualnie TVP3 wykupilo by prawa transmisji to i tak nie bylo by relacji z wyjazdow. Zdaje sie ze oni nie jezdza po calej polsce. A na mecze u siebie to wole isc na stadion niz ogladac przed ekranem. No chyba ze sie myle. Jak tak to niech mnie ktos oswieci.
Podejrzewam, że gdyby Rogalik był bardziej przedsiębiorczy ( a niestety jak wszyscy wiemy nie jest ) to załatwił by nam mecze w TVP3. A że ten gość jest bez jaj ( to też wszyscy wiemy ) to sprawa stanie w martwym punkcie. Wszystko więc zależy od nas kibiców... 8)
--------------------------------------
FOREVER RUCH !!
--------------------------------------
FOREVER RUCH !!
-
- Kontakt:
- Nie ma szans na transmisje z całych spotkań. Na przeszkodzie stoją finanse i brak czasu antenowego. Stać nas obecnie na emisję 25 minutowego materiału z jednej kamery, którego koszt wynosi 25.000 złotych. Jeśli oczywiście Ruch wyrazi zgodę, mogę obiecać tylko 5 minutowe skróty z bramkami i wywiadami emitowane w Studiu Gol – wyjaśnił nam popularny sprawozdawca i komentator.
Czyli chyba nic z tego choć jeszcze podobno będzie jeszcze spotkanie ale o całych meczach możemy raczej zapomnieć
Czyli chyba nic z tego choć jeszcze podobno będzie jeszcze spotkanie ale o całych meczach możemy raczej zapomnieć
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Bogdan Kalus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przeszkoda wydaje mi się jest jedna. Mianowicie na całym świecie telewizje płacą klubom za transmisję a nasza regionalna 3 sama by chciała na tym zarobić, gdyż podobno nie mają na nic pieniędzy (guzik prawda), więc nie wydaje mi się aby doszło do realizacji tego pomysłu, aczkolwiek chciałbym się mylić. Pozdrawiam. Jeszcze jedno właśnie przygotowuję płytę z "piłkarskimi" utworami, które mam nadzieję będą puszczane przed meczami. Do zobaczenia 13.08.