2 liga w tv

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Viro

2 liga w tv

#1 Post autor: Viro » 30 lip 2003, o 12:42

Przed chwilą otrzymaliśmy sprostowanie od Marcina Stefańskiego dotyczące Naszego apelu odnośnie pokazywania spotkań II ligi w stacji Canal+.
Jak się dowiedzieliśmy od Marcina Stefańskiego , Dyrektora Departamentu Rozgrywek Polskiego Związku Piłki Nożnej, od ubiegłego sezonu prawa do meczów II ligi posiada wyłącznie PZPN, który - na wniosek Klubu - odstępuje je nieodpłatnie.
Co to oznacza? Jeżeli klub znajdzie sam telewizję, która chciałaby transmitować mecze (na żywo, następnego dnia, skróty, całość - do woli), to nic nie stoi na przeszkodzie. Wystarczy porozumieć się z TV, nawet lokalną

tekst z forum kibicow

Kriso
Kontakt:

#2 Post autor: Kriso » 30 lip 2003, o 13:06

To miejmy nadzieje że Rogala postara i dogada sie z Tvp Katowice.

qba
Kontakt:

#3 Post autor: qba » 30 lip 2003, o 13:09

Z tego co słyszałem, to dogadanie się TV Katowice nie stanowiłoby większego problemu. Niestety decyzja o ewentualnych transmisjach należy do warszafki... :( Ale miejmy nadzieję, że się uda.
Nadejdzie wiosna i lepsze czasy, powróci K.S. Ruch Chorzów w szeregi Ekstraklasy !!!

KK
Kontakt:

#4 Post autor: KK » 30 lip 2003, o 13:14

News:
"Bież±co sytuacja klubu z zaplecza ekstraklasy" z dnia 01.07.2003
http://www.ruch.chorzow.pl/pelne.php?id=369

"Transmisje telewizyjne
Jako klub z zaplecza ekstraklasy znikniemy z pierwszych stron gazet i niestety ekranów telewizora. Oczywi¶cie jako oficjalny serwis klubu zamierzamy jeszcze ciężej pracować w celu wypełnienia luk, ale sprawa z telewizj± jest dużo bardziej skomplikowana. CANAL+ co prawda opłaca kluby drugoligowe, ale transmisji, a nawet skrótów ze spotkań nie emituje. Zezwolił na szczę¶cie na współpracę klubów z regionalnymi stacjami TV. Sternicy Ruchu doszli do wstępnego porozumienia z katowickim oddziałem TVP3. Teraz obie strony czekaj± na zgodę z centrali przy Woronicza w Warszawie."

Dzis postaram sie wyjasnic jak sprawa ma sie obecnie:)

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5 Post autor: Wilus » 30 lip 2003, o 13:15

Mozna to zrozumiec tak, ze jakby jako kibice Ruchu zaczelibysmy naciskac TV3 to istnieje duza szansa, ze moglibysmy ogladac naszych kopaczy w telewizji. Moze warto juz teraz cos do nich skrobnac ?

Wilus

qba
Kontakt:

#6 Post autor: qba » 30 lip 2003, o 13:18

Kkubicki pisze: Sternicy Ruchu doszli do wstępnego porozumienia z katowickim oddziałem TVP3. Teraz obie strony czekaj± na zgodę z centrali przy Woronicza w Warszawie."
Teraz juz wiem skąd jestem taki mądry :lol: :lol:
Nadejdzie wiosna i lepsze czasy, powróci K.S. Ruch Chorzów w szeregi Ekstraklasy !!!

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#7 Post autor: 19r20 » 30 lip 2003, o 14:03

fajnie byłoby żeby byli w TV Katowice bo to przyciąga sponsorów
C+ oglądają nieliczni a regionalną 3 kilkaset tysięcy ludzi

ciekawe czy sie zdecydują

Viro

#8 Post autor: Viro » 30 lip 2003, o 14:43

WojtekO wspominal kiedys o tym, ze tv3 chciala transmitowac nasze mecze ale pan Preses cos wymyslil i sprawa stanela w miejscu

Dzyn

#9 Post autor: Dzyn » 30 lip 2003, o 16:24

No fajnie by bolo, bo nie zawsze widza wszystko co sie dzieje na szpilu :P ,
tylko zeby nie bolo tak, ze byda pokazywac urywki albo wywiady tak jak to bylo poprzednio, mozna takze pomyslec o nagrywaniu tego, i zrobieniu pozniej CD - Droga do Ekstraklasy

Gość

#10 Post autor: Gość » 30 lip 2003, o 22:38

Dobrze by bylo zeby pokazywali chociaz urywki i komentarze po meczu. Tego dawno w telewizji publicznej nie bylo.
Jakos mi sie nie chce wierzyc ze Rogala zalatwi te transmisje.

Kurde gdyby jakos jednak sie udalo te transmisje wykombinowac sponsorki zglaszaly by sie do nas same.

Jeszcze jedno. Jezeli ewentualnie TVP3 wykupilo by prawa transmisji to i tak nie bylo by relacji z wyjazdow. Zdaje sie ze oni nie jezdza po calej polsce. A na mecze u siebie to wole isc na stadion niz ogladac przed ekranem. No chyba ze sie myle. Jak tak to niech mnie ktos oswieci.

Sebol

#11 Post autor: Sebol » 30 lip 2003, o 22:50

Podejrzewam, że gdyby Rogalik był bardziej przedsiębiorczy ( a niestety jak wszyscy wiemy nie jest ) to załatwił by nam mecze w TVP3. A że ten gość jest bez jaj ( to też wszyscy wiemy ) to sprawa stanie w martwym punkcie. Wszystko więc zależy od nas kibiców... 8)

--------------------------------------
FOREVER RUCH !!

Pula

#12 Post autor: Pula » 30 lip 2003, o 23:18

Jak beda pokazywac 2 lige w tv to bede bardzo zadowolony :!: :!: :!:

NP07
Kontakt:

#13 Post autor: NP07 » 31 lip 2003, o 14:41

- Nie ma szans na transmisje z całych spotkań. Na przeszkodzie stoją finanse i brak czasu antenowego. Stać nas obecnie na emisję 25 minutowego materiału z jednej kamery, którego koszt wynosi 25.000 złotych. Jeśli oczywiście Ruch wyrazi zgodę, mogę obiecać tylko 5 minutowe skróty z bramkami i wywiadami emitowane w Studiu Gol – wyjaśnił nam popularny sprawozdawca i komentator.

Czyli chyba nic z tego choć jeszcze podobno będzie jeszcze spotkanie ale o całych meczach możemy raczej zapomnieć

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#14 Post autor: gerhat » 31 lip 2003, o 14:46

Jak Kamil Durczok wejdzie do zarzadu TVP, to może będą całe mecze.

Awatar użytkownika
Bogdan Kalus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#15 Post autor: Bogdan Kalus » 31 lip 2003, o 22:18

Przeszkoda wydaje mi się jest jedna. Mianowicie na całym świecie telewizje płacą klubom za transmisję a nasza regionalna 3 sama by chciała na tym zarobić, gdyż podobno nie mają na nic pieniędzy (guzik prawda), więc nie wydaje mi się aby doszło do realizacji tego pomysłu, aczkolwiek chciałbym się mylić. Pozdrawiam. Jeszcze jedno właśnie przygotowuję płytę z "piłkarskimi" utworami, które mam nadzieję będą puszczane przed meczami. Do zobaczenia 13.08.

ODPOWIEDZ