Reprezentacja Górnego Śląska - Polska

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
swce
Kontakt:

#451 Post autor: swce » 10 gru 2006, o 20:32

DjMaciar pisze:Tak pisali pojebolki z Legly o nos

ci*** nie potrafia sie opanowac nawet na meczu charytatywnym i Fabianski co dojdzie do pilki to gwizdy...
tak milo ze strony sympatyków Ruchu, ze nie gwizdali podczas grania hymnu...
mogli gwizdac jak byl mecz Polska-Austria na Śląskim podczas grania hymnu Austrii caly stadion gwizdol....

mariuszp

#452 Post autor: mariuszp » 10 gru 2006, o 20:54

a grali hymn ślonska :|

mzak65

#453 Post autor: mzak65 » 10 gru 2006, o 21:24

NIE POTRZEBNIE GWIZDALISCIE NA FABIANSKIEGO SZKODA CHOPA

kolend

#454 Post autor: kolend » 10 gru 2006, o 21:24

acha - bardzo ladnie zachowal sie Piechniczek wpuszczajac na ostatnie 10 sekund bodajze Jankowskiego... chlopak szybki jest, to choc do srodka boiska zdazyl dobiec

albert1
Kontakt:

#455 Post autor: albert1 » 10 gru 2006, o 22:08

Moje zdanie jest takie ,gdyby ten mecz odbyl się na stadionie Górnika,Gkesu albo Poloni to tyż by gwizdali i nie rozumia świętego oburzenia niktórych ludzi na forum .

kadett

#456 Post autor: kadett » 10 gru 2006, o 22:08

mimo ze urodzilem sie w chorzowie, czyli jestem slazakiem i czuje ogromna wiez przywiazania do tego regionu, moim zdaniem zachowanie niektorych kibicow, gwizdy na fabianskiego sa po prostu wstydem. tak jak ktos juz wyzej napisal, fabianski mogl sie wygrzewac na kanarach, ale zagral dla gornikow, ktorzy chyba tez byli slazakami nie? reprezentacja Polski choc nie musiala, chciala pomoc rodzinom zmarlych gornikow, i byl to mecz charytatywny to takie rzeczy nie powinny sie zdarzyc. i niech nikt nie ma pretensji za bluzgi na kibicow pisane na forach onetu czy gdzies tam. to jest po prostu wstyd i tyle. pozniej o kibicach ruchu jako ogole mowi sie jak o idiotach, ale sami sobie jestesmy winni. przywiazanie do regionu przywiazaniem ale trzeba umiec odroznic jaka byla "stawka" meczu. widac niektorzy nie potrafia, wiec powinni zostac w domu i nie przynosic ganby. znajac zycie, jak ktorys z pilkarzy ruchu dostalby powolanie do kadry Polski, 5 dni by skakal z radosci bo mamy reprezentanta kraju nie? gdzie ta podnieta jak juniorzy byli w kadrach mlodziezowych Polski? jakos kazdy dumny byl ze wychowankowie reprezentuja kraj nie? czasem jak jestem na meczu i widze zachowanie co poniektorych to az zal dupe sciska i nasuwa sie jedno pytanie. czy tylko u nas pojawiaja sie az tak wyrazne przypadki prostactwa i prymitywizmu

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#457 Post autor: jajo » 10 gru 2006, o 22:13

gwizdom na Fabianskiego jestem przecwiny, ale nie idealizujmy go tak. Zagrali, bo dostali powolania i sie przed Leo chcieli pokazac. To samo pewnie dotyczyło czesci reprezentacji Śląska. Podziekowac nalezy Leo i innym odpowiedzialnym za rozegranie meczu. Zeby nie bylo, nie odbieram pilkarzom tego, ze mogli przejac sie ta tragedia.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
bara2
Kontakt:

#458 Post autor: bara2 » 10 gru 2006, o 22:28

na forum kibice.net niezle po nas jada :wink: to samo bylo na onetach i reszcie portali ... 90% negatywnych wpisow nie bylo na temat slaskich kibicow ale na temat kibicow RUCHU za to jaka wioche o.d.p.i.e.r.d.o.l.i.l.i , dlatego wszystko zostalo zwalone na nas , gdyby mecz rozgrywany byl na Gorniku czy GKS to teraz kibice tych klubow byli by teraz je***i , ja niestety obejzalem ten mecz tylko w TV i niestety spalilem sie ze wstydu :wink: ... to mecz charytatywny dla zmarlych ludzi ! rozumie rozne animozje , pogwizdajcie se na swoje baby albo na lidze ale nie podczas takiej ceremonii :roll: ...

Elmer
Kontakt:

#459 Post autor: Elmer » 10 gru 2006, o 23:25

Mi też się to nie podobało, ale darek Szpakowski powiedział, że kibice gwiżdzą bo nie podoba im się to, że Fabiańki często gra na przedpolu, a Szpak się zna na piłce, no nie :wink:

A tak na serio to bez sensu. Znowu się jakiś sponsor obrazi...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#460 Post autor: wolfik » 11 gru 2006, o 00:02

Opis meczu w GW -> http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3783669.html
Pawel Czado pisze:Podkreślając świetną asystę Chwalibogowskiego, wyjaśnić należy, co w ogóle w tej drużynie robili piłkarze Zagłębia Sosnowiec. Powołanie przez Antoniego Piechniczka trzech graczy tej drużyny wywołało u co bardziej szowinistycznie nastawionych śląskich kibiców paroksyzmy wściekłości. Niesłusznie!
Słusznie, slusznie. Żenada panie Czado. Górny Śląsk to jest wlasnie kraina historyczna o okreslonym terytorium, do którego Sosnowiec z pewnością nie należy. I żeby to stwierdzic nie trzeba szowinizmu, a wystarczy elementarna wiedza o ziemi na której sie mieszka, Nazwanie tej druzyny Górny Śląsk do czegos zobowiazuje
Adam Kompała pisze:Atmosfera na meczu była świetna. Dobrze, że zagraliśmy właśnie w Chorzowie, to jedno z ostatnich tak naprawdę śląskich miast. Sam jestem Ślązakiem i cieszę się, że hanysy dziś dopisały.
Grzegorz Fonfara pisze:Cieszę się, że zagrałem w reprezentacji Leo Beenhakkera, choć oczywiście jako Ślązak marzę, że zagram też kiedyś w reprezentacji Górnego Śląska. Byłby to dla mnie zaszczyt.
Naprawde Szacunek za te wypowiedzi, o dziwo szczegolnie dla Kompały
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

bogas1985

#461 Post autor: bogas1985 » 11 gru 2006, o 00:37

Kompała za bajtla był sympatykiem Ruchu, kiedys o tym zech czytol

scanerboy

#462 Post autor: scanerboy » 11 gru 2006, o 09:48

Jeszcze słowo na temat gwizdów na Fabiańskiego. Od razu mówię, że powinniśmy się wstydzić tych, co gwizdali. A tak z drugiej strony, to ciekawe co by było, gdyby taki mecz, z innej okazji odbył się w warszawie, krakowie lub poznaniu? Pewnie by nas zlinczowali...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#463 Post autor: gerhat » 11 gru 2006, o 10:32

Mecz charytatywny ale pare ciekawych akcji było.
Dwa minusy:
- zmiany Piechniczka żenujace, w drugiej połowie grał górnik, odra, sosnowiec, a w pierszej Ruch, odra, sosnowiec, a to co zrobił z tym synkiem z Paniówek to trudno bydzie zapomniec staremu pierdzielowi
- paru idiotów chciało koniecznie zaznaczyc swo obecność robiąc sobie jaja z Fabiańskiego i zaznaczyli swój niski próg inteligencji

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#464 Post autor: jajo » 11 gru 2006, o 10:41

o co Wom chodzi z synkiem z Paniówek? Wszedł na boisku w takim meczu. Marzenie wielu Ślonozków. A ze tak krotko? Widocznie zalezalo nam na wyniku. A zenujace jest okreslenie 'stary pierdziel'
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#465 Post autor: gerhat » 11 gru 2006, o 12:19

rzeczywiście 3 sek. na boisku bez dotykania piłki w takim meczu to fest wyróżnienie

Zablokowany