PRASA KLAMIE-czyzby znowu?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
marcyk
Kontakt:

#31 Post autor: marcyk » 8 lip 2003, o 07:22

WOJTEKK pisze:to by sie dopiero rozpanoszył Rogala a my nic bysmy niewiedzieli co sie dzieje w klubie
Nic by sie nie stalo bo teraz i tak zylismy wiele lat w nieswiadomosci a rogalik nie musialby sie tlumaczyc i z czystym sumieniem kasowac po 5 000 zl comiesiecznej wyplaty.

AndRe
Kontakt:

#32 Post autor: AndRe » 8 lip 2003, o 13:26

Zwyczaj naszych pilkarzy przejeli takze kopacze innych druzyn:

ze strony Gornika:

"Kolasa: Po Górniku została nazwa"

"....................Poza tym ważne były również kwestie finansowe. Górnik nadal zalega piłkarzowi z wypłatami wszystkich należności. Sam zainteresowany mówi krótko: wiszą mi i to sporo. Jak sporo? Wszystkie wiosenne premie. W sumie zadłużenie sięga ostatnich dwóch lat.
- Nie dostaliśmy pieniędzy obiecanych dwa lata temu za utrzymanie się w I lidze - dodaje. - Poza tym w ostatnim sezonie ścięli nam premie ze względu na ciężką sytuację w klubie. Wiosną nie płacono nam już nawet tego. Górnik organizacyjnie stoi bardzo słabo. Można śmiało powiedzieć, że została po tym klubie tylko nazwa.............."

marcyk
Kontakt:

#33 Post autor: marcyk » 8 lip 2003, o 13:37

Wali mnie i napewno wielu innych co sie dzieje w korniku. Liczy sie tylko RUCH a, ze derby tradycje - mom to w ciuli jezeli chodzi lo somsiadow za miedzy.

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#34 Post autor: vahanara » 8 lip 2003, o 15:04

"(...)Zostaję w Ruchu. Dogadałem się w klubie w sprawie zaległego wynagrodzenia, w większości pieniądze zostały mi wypłacone i ustaliliśmy warunki nowej umowy. Podpisanie kontraktu wydaje się formalnością - stwierdza doświadczony bramkarz, Marek Matuszek(...) Zdecydowałem się pozostać w Ruchu, bo mamy duże szanse, by walkę o powrót do ekstraklasy zakończyć powodzeniem już w najbliższych rozgrywkach - stwierdza Marek Matuszek. - Utwierdza mnie w tym przekonaniu zaangażowanie na treningach tych piłkarzy, którzy zostali w Chorzowie.
(...)Marek Wleciałowski, który przez pewien czas był grającym asystentem trenera (na tę funkcję mianował go Orest Lenczyk), właśnie z profesją szkoleniową wiąże swoją przyszłość.

- Myślę, że w Ruchu wciąż mogę zyskać wiele cennych doświadczeń jako zawodnik i będzie to procentowało w mojej późniejszej pracy - stwierdza. - Poza tym, mimo że nie ukrywałem swojego negatywnego zdania na temat kilku spraw dotyczących Ruchu w ostatnim okresie, uznałem, że wciąż jestem coś też winien temu klubowi"

Co by nie mówić to te wypowiedzi pozwalają trochę cieplej spojrzeć na to co się dzieje w Ruchu :)

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#35 Post autor: radzion » 8 lip 2003, o 15:56

hmm tak sobie teraz myslalem o ty wszystkim i zauwazylem jedna rzecz:
otoz:pokazcie mi zawodnika ktory na lamach prasy czy gdziekolwiek narzekal na dlugi klubu itd a ktory gral w ruchu dobrze!!!nie ma takiego

co z soba pokazali w soattnim czasie jamroz,kulawik, mandrysz czy wczesniej gorski!!
zgoda kiedys jamroz czy gorski grali dobrze!![pamietam jak jimmy strzelal piekne brameczki ale kiedy to bylo!!!osattnio byl w beznadziejnej formie!!to samo gorski,ostatni jego okres gry w ruchu byl slaby!!
o kulawiku i mandryszu jzu nie ma co pisac,jednym slowem mozna ich okreslic: SKURW....!!!

nie wiem,ale jakos np surma czy wos az takkrytycznie sie nie wypowiadali!!!oczywiscie nie zmienia to faktu ze jest nedznie!!!ale jakos ci pilkarze zyja,czemu np taki matuszek,ktory spokojnie moglby znalezc miejsce w innych klubie 1ligowym zostaje!!czemu biza chce zostac!!malina rowniez najprawdopodobniej zostanie!!tylko gora chce odejsc!!zreszta peda....uslyszal ze stara sie o niego wisla i w glowie mu odbilo!!!

to wszystko podkresla tylko stare powiedzenie:

JAKA PRACA TAKA PŁACA

tak wiec panowie kulawik,jamroz,mandrysz i inni!!gdybyscie wykonywali swoja prace tak jak powinniscie to moze byscie nie musieli nazekac na klub na lamach prasy!!!

KK
Kontakt:

#36 Post autor: KK » 8 lip 2003, o 16:22

Tesh mialem podobne odczucia co Radzion...
"Niebiescy" pokroju Mariusza, Wleciala, Bizaka zakasaja rekawy i to wlasnie oni prowadzili lagodzenie wszystkich konfliktow i przedostawaniu sie brudow do prasy... Na nich mozemy liczyc.
Wos mimo konfliktu z kibicami tesh nie obraza Ruchu. Kazdy pamieta jak Surma :cry: po ostatnim meczu z GKS Katowice.

Bluzgaja tymczasem Ci, ktorzy probuja znalezc swoje usprawiedliwienie... Dla mnie hot news... Jamroz i Matyja, ktorzy podobno mieli oferty z zagranicy przymierzaja sie do gry w... Hutniku krakow :shock: :shock:

Nedza jednak jest, cieszy mnie jednak ze sa ludzie na ktorych mozemy liczyc

fuhr
Kontakt:

#37 Post autor: fuhr » 8 lip 2003, o 16:58

w koncu jakies pozytywne newsy!
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Pepek
Kontakt:

#38 Post autor: Pepek » 8 lip 2003, o 17:08

KKubicki Nic Dodac Nic Ujac ! ! !

malolat

#39 Post autor: malolat » 13 lip 2003, o 11:54

O.K. co do artukułów jakie ostatnio ukazuja sie na łamach prasy to nalezy sie zgodzic ze Ruch jest nad przepascią ale w takim wypadku stawiam pytanie Czy Ruch stac na lepsza organizacje i gre w pierwszej lidze?
Wydaje mi sie ze nie . Trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i wzorujac sie na Lechu Poznan zrobic porzadek w klubie!!

KK
Kontakt:

#40 Post autor: KK » 18 lip 2003, o 13:05

Co do tytulu tematu... Kilka przykladow nierzetelnsci prasy z ostatnich tygodni:
1. Lines trenuje w Grodzisku (a nawet podpisuje kontrakt) - źródło PS, a tymczasem:
"Ze w Grodzisku trenowal, to sie absolutnie nie zgadza z faktami. Aaran tam nie trenowal nawet minuty" - powiedzial mi menedzer Linesa

2. Sparing Ruch Chorzów - Pogoń Szczecin - źródło PS, a tymczasem dzwonie do D. Fornalaka i obaj z Wyrobkiem wysmiewaja ta informacje.

3. Podpisanie kontraktow z Kundra i Zajdelem - źródlo wczorajszy PS, a tymczasem prezes nie wie nic na ten temat.

I taki moj prywatny ranking gazet sportowych:
1. Dziennik Zachodni/Trybuna Slaska
2. Gazeta Wyborcza
3. SPORT

Poza rankingiem dwa szmatławce:
Przeglad Sportowy i Super Express

I polecam jeszcze artykul
"Warszawska praso - odwal się od Wisły!"
http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=3539

Tak na zakonczenie... Informacje na naszej stronie sa w 90% sprawdzone. Nie mowie tutaj o newsach z PRASOWKI, tylko o naszych autorskich textach... Pozdro

AndRe
Kontakt:

#41 Post autor: AndRe » 18 lip 2003, o 14:24

Co do rankingu Krzyska zgadzam sie w 100 %.
Dodam do szmatlawcow jeszcze niestety Pilke Nozna :(
Szkoda bo jest to pismo na ktorym zdobywalem wiedze o pilce noznej , niestety z roku na rok bylo to pismo bardziej kolorowe z mniejsza zawartoscia cennych informacji.
Teraz te pismo przypomina mi bardziej Brawo Sport niz fachowa gazete

Ale fakt nic nie przebije SuperExpresu :lol: Jesli chodzi o wiarygodnosc informacji dotyczacej sportu jest ona u nich zerowa 8)
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#42 Post autor: hanys1920 » 18 lip 2003, o 15:37

co do tematu gazet to trzeba sie zgodzic z przedmówcami co do Przegladu Sportowego.rzeczywiscie istne dno.co do Super Expressu to oni maja chyba taka polityke programowa ze wola napisac o jakiejs wielkiej sensacji w ktorej nie ma ani ziarnka prawdy nz pisac cos prawdziwego ale o malym kalibru znaczeniowym.i dopoki sprzedaazz gazety nie bedzie spadac tak polityka SE sie nie zmieni.co do PN to rzeczywiscie jest gorzej niz kilka kilaknascie lat temu ale i tak jest to nadala bardzo fachowe pismo jedyne w kraju na temat pilki noznej.a na marginesie te teskty ktore swiadzcyly zle o organizacji Ruchu to byly wywiady slowa pilkarzy pewnie autoryzowane zreszta sami pilkarze nie przeczyli tym slowom.ale to tylko wszytsko na marginesie (dosyc szerokim :D )na temat naszego klubu
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

ukasz77
Kontakt:

#43 Post autor: ukasz77 » 18 lip 2003, o 20:04

Tak apropo Piłki Nożnej to ja tak jak Andre czerpałem z niej wiadomości graściami, ale tak było do czasu powrotu na jej łamy znienawidzonego przezemnie J.Atlasa.
A pamiętałem jak kilka lat wczesniej się z nim rozstawali i suchej nitki na nim nie zostawili, a tu nagle patrze a ten osioł zaś w gazecie .Tym mnie powalili i przestałem kupowac tą gazetę.

Teraz w sumie to nic nie czytam z Gazet, internet w zupełności wystarcza.

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#44 Post autor: hanys1920 » 19 lip 2003, o 13:51

jak dla mnie wlasnie Janusz Atlas to jeden z najlepszych dziennikarzy piszacy swego czasu dla PN.oprocz niego jeszcze Waldemar lodzinski i ś.p Robert Kużnicki(Andre kontynuuj jego opowiadania na temat polskiej pilki tylko ze w tematyce tylko Ruchu).zreszta wszyscy piszacy dla PN to jakby nie bylo wielcy fachowcy...ale teraz juz lektura PN odbywa sie tylko w Empiku :D
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

ODPOWIEDZ