Nic by sie nie stalo bo teraz i tak zylismy wiele lat w nieswiadomosci a rogalik nie musialby sie tlumaczyc i z czystym sumieniem kasowac po 5 000 zl comiesiecznej wyplaty.WOJTEKK pisze:to by sie dopiero rozpanoszył Rogala a my nic bysmy niewiedzieli co sie dzieje w klubie
PRASA KLAMIE-czyzby znowu?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zwyczaj naszych pilkarzy przejeli takze kopacze innych druzyn:
ze strony Gornika:
"Kolasa: Po Górniku została nazwa"
"....................Poza tym ważne były również kwestie finansowe. Górnik nadal zalega piłkarzowi z wypłatami wszystkich należności. Sam zainteresowany mówi krótko: wiszą mi i to sporo. Jak sporo? Wszystkie wiosenne premie. W sumie zadłużenie sięga ostatnich dwóch lat.
- Nie dostaliśmy pieniędzy obiecanych dwa lata temu za utrzymanie się w I lidze - dodaje. - Poza tym w ostatnim sezonie ścięli nam premie ze względu na ciężką sytuację w klubie. Wiosną nie płacono nam już nawet tego. Górnik organizacyjnie stoi bardzo słabo. Można śmiało powiedzieć, że została po tym klubie tylko nazwa.............."
ze strony Gornika:
"Kolasa: Po Górniku została nazwa"
"....................Poza tym ważne były również kwestie finansowe. Górnik nadal zalega piłkarzowi z wypłatami wszystkich należności. Sam zainteresowany mówi krótko: wiszą mi i to sporo. Jak sporo? Wszystkie wiosenne premie. W sumie zadłużenie sięga ostatnich dwóch lat.
- Nie dostaliśmy pieniędzy obiecanych dwa lata temu za utrzymanie się w I lidze - dodaje. - Poza tym w ostatnim sezonie ścięli nam premie ze względu na ciężką sytuację w klubie. Wiosną nie płacono nam już nawet tego. Górnik organizacyjnie stoi bardzo słabo. Można śmiało powiedzieć, że została po tym klubie tylko nazwa.............."
-
- Kontakt:
- vahanara
- Kontakt:
"(...)Zostaję w Ruchu. Dogadałem się w klubie w sprawie zaległego wynagrodzenia, w większości pieniądze zostały mi wypłacone i ustaliliśmy warunki nowej umowy. Podpisanie kontraktu wydaje się formalnością - stwierdza doświadczony bramkarz, Marek Matuszek(...) Zdecydowałem się pozostać w Ruchu, bo mamy duże szanse, by walkę o powrót do ekstraklasy zakończyć powodzeniem już w najbliższych rozgrywkach - stwierdza Marek Matuszek. - Utwierdza mnie w tym przekonaniu zaangażowanie na treningach tych piłkarzy, którzy zostali w Chorzowie.
(...)Marek Wleciałowski, który przez pewien czas był grającym asystentem trenera (na tę funkcję mianował go Orest Lenczyk), właśnie z profesją szkoleniową wiąże swoją przyszłość.
- Myślę, że w Ruchu wciąż mogę zyskać wiele cennych doświadczeń jako zawodnik i będzie to procentowało w mojej późniejszej pracy - stwierdza. - Poza tym, mimo że nie ukrywałem swojego negatywnego zdania na temat kilku spraw dotyczących Ruchu w ostatnim okresie, uznałem, że wciąż jestem coś też winien temu klubowi"
Co by nie mówić to te wypowiedzi pozwalają trochę cieplej spojrzeć na to co się dzieje w Ruchu
(...)Marek Wleciałowski, który przez pewien czas był grającym asystentem trenera (na tę funkcję mianował go Orest Lenczyk), właśnie z profesją szkoleniową wiąże swoją przyszłość.
- Myślę, że w Ruchu wciąż mogę zyskać wiele cennych doświadczeń jako zawodnik i będzie to procentowało w mojej późniejszej pracy - stwierdza. - Poza tym, mimo że nie ukrywałem swojego negatywnego zdania na temat kilku spraw dotyczących Ruchu w ostatnim okresie, uznałem, że wciąż jestem coś też winien temu klubowi"
Co by nie mówić to te wypowiedzi pozwalają trochę cieplej spojrzeć na to co się dzieje w Ruchu

- radzion
- Kontakt:
hmm tak sobie teraz myslalem o ty wszystkim i zauwazylem jedna rzecz:
otoz:pokazcie mi zawodnika ktory na lamach prasy czy gdziekolwiek narzekal na dlugi klubu itd a ktory gral w ruchu dobrze!!!nie ma takiego
co z soba pokazali w soattnim czasie jamroz,kulawik, mandrysz czy wczesniej gorski!!
zgoda kiedys jamroz czy gorski grali dobrze!
Bluzgaja tymczasem Ci, ktorzy probuja znalezc swoje usprawiedliwienie... Dla mnie hot news... Jamroz i Matyja, ktorzy podobno mieli oferty z zagranicy przymierzaja sie do gry w... Hutniku krakow :shock: :shock:
Nedza jednak jest, cieszy mnie jednak ze sa ludzie na ktorych mozemy liczyc
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
O.K. co do artukułów jakie ostatnio ukazuja sie na łamach prasy to nalezy sie zgodzic ze Ruch jest nad przepascią ale w takim wypadku stawiam pytanie Czy Ruch stac na lepsza organizacje i gre w pierwszej lidze?
Wydaje mi sie ze nie . Trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i wzorujac sie na Lechu Poznan zrobic porzadek w klubie!!
Wydaje mi sie ze nie . Trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i wzorujac sie na Lechu Poznan zrobic porzadek w klubie!!
-
- Kontakt:
Co do tytulu tematu... Kilka przykladow nierzetelnsci prasy z ostatnich tygodni:
1. Lines trenuje w Grodzisku (a nawet podpisuje kontrakt) - źródło PS, a tymczasem:
"Ze w Grodzisku trenowal, to sie absolutnie nie zgadza z faktami. Aaran tam nie trenowal nawet minuty" - powiedzial mi menedzer Linesa
2. Sparing Ruch Chorzów - Pogoń Szczecin - źródło PS, a tymczasem dzwonie do D. Fornalaka i obaj z Wyrobkiem wysmiewaja ta informacje.
3. Podpisanie kontraktow z Kundra i Zajdelem - źródlo wczorajszy PS, a tymczasem prezes nie wie nic na ten temat.
I taki moj prywatny ranking gazet sportowych:
1. Dziennik Zachodni/Trybuna Slaska
2. Gazeta Wyborcza
3. SPORT
Poza rankingiem dwa szmatławce:
Przeglad Sportowy i Super Express
I polecam jeszcze artykul
"Warszawska praso - odwal się od Wisły!"
http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=3539
Tak na zakonczenie... Informacje na naszej stronie sa w 90% sprawdzone. Nie mowie tutaj o newsach z PRASOWKI, tylko o naszych autorskich textach... Pozdro
1. Lines trenuje w Grodzisku (a nawet podpisuje kontrakt) - źródło PS, a tymczasem:
"Ze w Grodzisku trenowal, to sie absolutnie nie zgadza z faktami. Aaran tam nie trenowal nawet minuty" - powiedzial mi menedzer Linesa
2. Sparing Ruch Chorzów - Pogoń Szczecin - źródło PS, a tymczasem dzwonie do D. Fornalaka i obaj z Wyrobkiem wysmiewaja ta informacje.
3. Podpisanie kontraktow z Kundra i Zajdelem - źródlo wczorajszy PS, a tymczasem prezes nie wie nic na ten temat.
I taki moj prywatny ranking gazet sportowych:
1. Dziennik Zachodni/Trybuna Slaska
2. Gazeta Wyborcza
3. SPORT
Poza rankingiem dwa szmatławce:
Przeglad Sportowy i Super Express
I polecam jeszcze artykul
"Warszawska praso - odwal się od Wisły!"
http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=3539
Tak na zakonczenie... Informacje na naszej stronie sa w 90% sprawdzone. Nie mowie tutaj o newsach z PRASOWKI, tylko o naszych autorskich textach... Pozdro
-
- Kontakt:
Co do rankingu Krzyska zgadzam sie w 100 %.
Dodam do szmatlawcow jeszcze niestety Pilke Nozna
Szkoda bo jest to pismo na ktorym zdobywalem wiedze o pilce noznej , niestety z roku na rok bylo to pismo bardziej kolorowe z mniejsza zawartoscia cennych informacji.
Teraz te pismo przypomina mi bardziej Brawo Sport niz fachowa gazete
Ale fakt nic nie przebije SuperExpresu :lol: Jesli chodzi o wiarygodnosc informacji dotyczacej sportu jest ona u nich zerowa 8)
Dodam do szmatlawcow jeszcze niestety Pilke Nozna

Szkoda bo jest to pismo na ktorym zdobywalem wiedze o pilce noznej , niestety z roku na rok bylo to pismo bardziej kolorowe z mniejsza zawartoscia cennych informacji.
Teraz te pismo przypomina mi bardziej Brawo Sport niz fachowa gazete
Ale fakt nic nie przebije SuperExpresu :lol: Jesli chodzi o wiarygodnosc informacji dotyczacej sportu jest ona u nich zerowa 8)
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
co do tematu gazet to trzeba sie zgodzic z przedmówcami co do Przegladu Sportowego.rzeczywiscie istne dno.co do Super Expressu to oni maja chyba taka polityke programowa ze wola napisac o jakiejs wielkiej sensacji w ktorej nie ma ani ziarnka prawdy nz pisac cos prawdziwego ale o malym kalibru znaczeniowym.i dopoki sprzedaazz gazety nie bedzie spadac tak polityka SE sie nie zmieni.co do PN to rzeczywiscie jest gorzej niz kilka kilaknascie lat temu ale i tak jest to nadala bardzo fachowe pismo jedyne w kraju na temat pilki noznej.a na marginesie te teskty ktore swiadzcyly zle o organizacji Ruchu to byly wywiady slowa pilkarzy pewnie autoryzowane zreszta sami pilkarze nie przeczyli tym slowom.ale to tylko wszytsko na marginesie (dosyc szerokim
)na temat naszego klubu

MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów
www.wolnyposredni.pl
www.wolnyposredni.pl
-
- Kontakt:
Tak apropo Piłki Nożnej to ja tak jak Andre czerpałem z niej wiadomości graściami, ale tak było do czasu powrotu na jej łamy znienawidzonego przezemnie J.Atlasa.
A pamiętałem jak kilka lat wczesniej się z nim rozstawali i suchej nitki na nim nie zostawili, a tu nagle patrze a ten osioł zaś w gazecie .Tym mnie powalili i przestałem kupowac tą gazetę.
Teraz w sumie to nic nie czytam z Gazet, internet w zupełności wystarcza.
A pamiętałem jak kilka lat wczesniej się z nim rozstawali i suchej nitki na nim nie zostawili, a tu nagle patrze a ten osioł zaś w gazecie .Tym mnie powalili i przestałem kupowac tą gazetę.
Teraz w sumie to nic nie czytam z Gazet, internet w zupełności wystarcza.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jak dla mnie wlasnie Janusz Atlas to jeden z najlepszych dziennikarzy piszacy swego czasu dla PN.oprocz niego jeszcze Waldemar lodzinski i ś.p Robert Kużnicki(Andre kontynuuj jego opowiadania na temat polskiej pilki tylko ze w tematyce tylko Ruchu).zreszta wszyscy piszacy dla PN to jakby nie bylo wielcy fachowcy...ale teraz juz lektura PN odbywa sie tylko w Empiku 

MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów
www.wolnyposredni.pl
www.wolnyposredni.pl