CZWARTEK: SPOTKANIE Z M. KLIMKIEM W SPRAWIE STADIONU !

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
DJ ZYCHA

#226 Post autor: DJ ZYCHA » 28 lis 2006, o 14:32

Nojlepszy by był sam bilet do FC(spoza Chorzowa oczywiscie) który był by tonszy bo do modych karlusów którzy som z innych bergów (miasta) tako podwyżka to dużo geltu bo to nie tylko bilet ale tyz dojazd +kupienie jakis suchej zymły do tego i mineralki choćby,wiec nie dupccie ze to tylko tyla szczególnie do karlusów co się uczą.Tako prowda to Ruch to przede wszystkim FC i jak sie nie bedzie o nie dbał to poza Chorzowem i kilkoma dzielnicam w siemcach świonach czy rudzie (a i tu moze dojśc do spadku ilosciowego i jakościowego a co za tym idzie do przyrostu kibiców innych klubów) nikt nie bydzie jezdził bo taki bajtel como 13,14 lot to mu sie kształtuje światopogląd kibicowski i jak bydzi mioł wybór na Ruch za 15 a NA BEKSA Z 5 TO WYBIERE TA DRUGO OPCJA,szczególnie mi chodzi o te dzielnice podzielone z zabolami,gejami czy innymi lwowiakmi albo w bergach gdzie w szczególności jak nie ma na niej za barzdo ekipy tam by młodych odpowiednio nastawiać . Wtedy zacznie sie masowe przerzucanie kilkunastoletnich bajtli którza za kilka lat bedom stanowić o sile ekipy wroga i tyla.
Tu WIELKI SZACUNEK DO CHOPCÓW Z PF dzięki nim mozemy sie cieszyć ze jeszce pomimo kryzysu naszej druzyny momy fest duzo tych FC dla tego nie utrudniajcie pracy im jeszcze jakims zajeb..podwyzkami.Oczywiście trzeba bedzie podnieśc ceny ale trzeba to robić stopniowo i z głową bo tyn zysk który przyjdzie w pierszym roku dwóch moze sie pózniej obrucic w strate kibiców z innych bergów a co z tym idzie niższa frekwencje.
Tako prawda ze o ilosci a takze o jakosc kibiców decyduja dwa czynniki
-dobra gra fussbalerów (ilośc)
-dobro ekipa (jakość a co za tym idzie ilosć, przypływ kibiców dzieki "edukacji" ekipy:) )
Tyn drugi czynnik wazniejszy przyklad Craxy albo wielu innych polskich klubów gdzie decydował jakośc ekipy dzięki niej chocby w Krakowie Craxa mo takom samo ilosc kibiców jak Wisła (która mo same sukcesy pilkarskie) a kazdy wie ze jak Cracovia nie miała takiej ekipy(lata 80-te)to było ich zdecydowanie mniej i by skonczyli jak Bałtyk albo Polonia Warszawa.
A tako drastyczno podwyzka odbije sie na mlodym na rybku którego nom moze sam kiedyś braknac bo noszym HEIMACIE JEST W CIUL DRUZYN I KIBICÓW RÓZNYCH KLUBÓW CO Z CHĘCIOM ZAGSPODARUJOM MODYCH.

Jo mom tako propozycja np

15 zł normalny ale tylko do chopów z Chorzowa
10 zł klub kibica + do FC z innych Bergów
Kobiety wiadom wstep wolny i bajtle do 14 roku życia (teroz jest do 12).
Myśla ze jest to salomonowe rozwiązanie :wink: .Pyrsk kamraty.

Kobold
Kontakt:

#227 Post autor: Kobold » 28 lis 2006, o 14:44

Ja już widze jak na bramkach każdy jest legitymowany, żeby pokazać miejsce zamieszkania inna sprawa że wtedy na meczu 99% obecnych byłoby z spoza Chorzowa ...

Jedyny podział jaki wg mnie ma sens to wg wieku
do 14 lat za friko
szkolna i ucząca się jakaś zniżka (to do ustalenia)
reszta 15 zł
a kobiety to wiadomo :wink:
i w ten sposób sprawa jest prosta

arcio
Kontakt:

#228 Post autor: arcio » 28 lis 2006, o 14:47

za niedługo to sam bydzie 50 stron i 300 propozycji na ceny biletów

zróbcie jedno-dwa (albo ile chcecie) opcji, spiszcie to i idźcie do klubu i przekażcie Wasz punkt widzenia

myślicie że Klimek czyta forum i bydzie wyciągoł wnioski z tych wszystkich zapisanych stron?
trzeba to podać na "tacy" i porozmawiać o tym, a po ostatnich słowach naszego właściciela wynika, że chce on z kibicami rozmawiać - tylko ktoś to musi zorganizować z głową
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#229 Post autor: L-o » 28 lis 2006, o 15:31

Nojlepsze wyjście:

Baby i dzieci do 14 lot za free na "1", a za 10 zł na pozostałe sektory.
Młodzież do 18 lot 10 zł.
Reszta 15 zł.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#230 Post autor: gerhat » 28 lis 2006, o 15:33

arcio pisze:
gerhat pisze:Dla mnie podwyżka cen biletów łączy się z ideą nowego stadionu, albowiem z tego co było powiedziane te pieniądze nie mają iść na długi lecz na finansowee wsparcie nacisku na UM ws nowy obiektu.
albo ja coś niedosłyszałem albo ktoś źle zinterpretował słowa Patermana bodajże
podwyżka biletów nie ma nic wspólnego z budową stadionu
podwyżka biletów robiona jest po to żeby docelowo zwiększyć kwote dochodu bo walczymy o OE i potrzeba większych środków aby to zapewnić
lepsi zawodnicy, podwyżki dla wyróżniających się piłkarzy obecnej kadry, dwa a najlepiej trzy obozy ...
koszty coraz wieksze i jak widać zarząd podjął decyzje o podwyżce
czy słusznie to się okaże ale można zawsze podejść na Cichą, umówić się z kims z zarządu/władz i pogadać, zaproponować jakieś rozwiązanie, kto wie może się przekona do swojej teorii
mój błąd, zasugerowałem się jedną z poczatkowych wypowiedzi w tym temacie gdzie ktoś pisze że podwyżka idzie na stadion i tak już poszło, zresztą chyba nie tylko ja odniosłem takie wrażenie, co nie zminia jednak mojego zdania że jestem za podwyżką

USH
Kontakt:

#231 Post autor: USH » 28 lis 2006, o 15:52

Danion pisze:Nojlepsze wyjście:

Baby i dzieci do 14 lot za free na "1", a za 10 zł na pozostałe sektory.
Młodzież do 18 lot 10 zł.
Reszta 15 zł.
myśla ze takie coś trza by forsować ,mysla ze kobiety mogly by placic jakies symboliczne 2-3 zł

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#232 Post autor: L_M » 28 lis 2006, o 15:53

to zeby zakonczyc jeszczesprawe workow, to nie czuje sie urazony bo nie mam powodu, po prostu nie zawsze mamy takie samo zdanie i tyle. a ze podwyzka biletow nic nie ma wspolnego z inwestowaniem w stadion co napisal Ci arcio, to i ja zostaje przy swoim zdaniu.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#233 Post autor: gerhat » 28 lis 2006, o 16:00

ok Lukas,
zwracam honor

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#234 Post autor: Patton » 28 lis 2006, o 16:57

Taa - ja teraz nie chce nowego stadionu :) Gerhat slicznie wszystko upraszczasz!! A ja wam powiem tylko tyle - 14 latek ktorego chce zabrac na mecz, nie pyta, czy Ruch ma 14 mistrzow, czy Ruch to slaski klub, czy w Ruchu gral wilimowski. Pierwsze pytanie: po ile sa bilety?? A wiecie co ja mu wtedy odpowiadam? O kase na bilety sie nie martw, bo Ci wyloze... I on pojedzie, zakosztuje tej atmosfery, nastepnym razem sprzeda te puszki, czy pojdzie zbierac zlom i tez pojedzie. Ale pierwsze pytanie bedzie zawsze jedno: po ile sa bilety...? Jezeli ktos mi nie wierzy to znaczy, ze nigdy nie chcial wyciagnac malolatow na mecz. I ja poswiece kazda zlotowke, zeby tacy jezdzili, bo na swoim terenie mam do wyboru Ruch, Gornik, Cidry, a nawet Giekse. I mozecie mi wierzyc lub nie, Ci co ich nie stac na bilet, nie maja tez dostepu do Internetu, baaa nawet kompa w domu nie maja. Jezeli w waszych Fc kazdy ma dostep do netu, stac go na bilety, wyjazdy, to gratuluje. Bo ogladanie Ruchu nie ogranicza sie tylko i wylacznie do meczy u siebie. Na koniec dodam tylko, jezeli z 5 zl podwyzki zostanie splacony 1 mln. dlugow, to jo zezra lacie ;) PozdRawiam!!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Viro

#235 Post autor: Viro » 28 lis 2006, o 17:04

gerhat chyba zle pojmujesz moje slowa
jasne ze bylem i nadal uwazam ze modernizacja byla nam niepotrzebna bo mozna bylo ju za to zrobic 1 fajna trybune
co do biletow i podwyzki to chyba nie myslisz, ze za to wybudujemy stadion?????
do tego potrzebne sa grube miliony i tylko widze tu kierunek UE i zadnego innego wyjscia nie ma
jestem nastawiony bardzo pesymistycznie do tej podwyzki, bo uwazam , ze to zly moment na nia i tak jak napisalem wczsniej rozumiem calkowicie podwyzke po awansie do OE i po za***istym sezonie przy pelnych trybunach i zajebustym dopingu jaki mamy do tej pory przy cenie 10 zeta
ja poprostu boje sie, ze wiecej stracimy na tym niz zyskamy
moje obawy sa co do spadku frekfencji, spadku mlodych na fc, zmniejszenie zainteresowania sponsorow nasza druzyna

J. Stroop

#236 Post autor: J. Stroop » 28 lis 2006, o 17:22

Z biletów kokosów nie będzie za ch***, a kibiców co mogą zasilić nasze szeregi możemy stracić i tyle w temacie.
Kibice Ruchu w większości wywodzą się z mniej zamożnych rodzin i na to trzeba patrzeć, a z drugiej strony za to co się proponuje na Ruchu np. widoczność, komfort oglądania itp. to chyba się ku*** więcej niż 10 zeta nie należy.

los_madeyos

#237 Post autor: los_madeyos » 28 lis 2006, o 18:12

Dokładnie J. Stroop, niby płacimy więcej, a komfort jest taki jaki był. Po awansie to by można wybaczyć zarządowi podwyżkę, ale teraz? I coś mi się zdaje że droższe bilety długu nie spłacą...Patton, nie kupuj Ranigastu na zapas, lacie w oleju cie ominą...;)

I proponuje już skończyć gadac w kółko o tym samym. Ględzimy i ględzimy i co to zmienia???Jak ktoś bedzie mial jakąś racjonalna propozycje to prosze, ale narazie cicho sza. Ten temat przypomina ten o nowym stadionie (kilkanaście zapisanych stron). Z tamtego tematu wynikło spotkanie z panem Klimkiem? A co z biletami?

Pozdrawiam

adamo chorzow

#238 Post autor: adamo chorzow » 28 lis 2006, o 19:40

Patton a czy uwazasz ze przez te 5 zloty stracimy rzesze kibicow????
jesli tak to ci gratuluje.
Kibicow zdobywa sie gra nie tanimi biletami,bo jakby tak bylo to Rozwoj Katowice mial by najwieksza publike na Slasku.
Ceny biletow maja byc mierzone ranga klubu.Trudno zeby na Gieksie bilety byly po tej cenie co na Ruch to tak jakbys chciel kupic hamburgera w cenie lososia...................Pomysl czasem.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#239 Post autor: Patton » 28 lis 2006, o 20:16

adamo chorzow pisze:Patton a czy uwazasz ze przez te 5 zloty stracimy rzesze kibicow????
jesli tak to ci gratuluje.
Oo dziekuje, nie trzeba bylo. Ja tylko stwierdzam jakie sa realia w moim FC! I ile pracy trzeba poswiecic, zeby mlodzi jezdzili na Ruch ( ich na poczatku nie przyciaga poziom sportowy, bo nie maja o nim pojecia ).
adamo chorzow pisze: Kibicow zdobywa sie gra nie tanimi biletami,bo jakby tak bylo to Rozwoj Katowice mial by najwieksza publike na Slasku.
Ceny biletow maja byc mierzone ranga klubu.
Dziwny tok myslenia - to moze od razu dajmy po 30 zl? W koncu ceny biletow maja byc mierzone ranga klubu, a Ruch to chyba najwyzsza polka??
adamo chorzow pisze: Trudno zeby na Gieksie bilety byly po tej cenie co na Ruch to tak jakbys chciel kupic hamburgera w cenie lososia...................Pomysl czasem.
A na Hutnika Krakow sa... Dziwne? O moje myslenie sie nie martw. PozdRawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Viro

#240 Post autor: Viro » 28 lis 2006, o 22:22

simon dobrze napisane sa za i przeciw co do fundacji , stadionu mozna by zbierac podpisy i przekazac je na rece wladz miasta!!! moze to i nie wiele ale nas jest wielu, mozna naglosnic to w mediach itd.

ODPOWIEDZ