CZWARTEK: SPOTKANIE Z M. KLIMKIEM W SPRAWIE STADIONU !
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zgadzom sie w 100%. Jo mieszkom w dzielnicach kaj dużo modych jeździ lub zaczyno jeździć i po podwyżce ceny biletów może to spaść i to gwałtownie bo modzi kasy za dużo nie mają a rodziców też nie stać na wyłożenie 30 abo 45 zt miesięcznie. A teksty jedno piwo mni abo trzeba coś pokombinować to dlamnie jakieś pierdzielenie i nie może być tak że na Ruch mogą chodzić ino wybrani mający kasa bo tako selekcja może robić Barcelona kaj sie walczy o bilet i mo sie pelny stadion my jak narzazie muszymy wałczyć o kibiców. I jo rozumia że klub trzeba jakoś utrzymać ale jest i drugo strona medalu pozostawmy ceny jakie są zachęćmy ludzi do przychodzenia na mecze(reklama w radiu plakaty itd.) i szukajmy sponsorów reklamo dawców bo mając frekwencja rozmowy powinny być łatwiejsze.Viro pisze:ja nienazywam P. Klimka zlodziejem itd . bo to byloby jakims nieporozumieniem totalnym, bo czlowiek ten uratowal nasz klub i tu nie ma co dyskutowac.
Ale to chyba on powiedzial, ze chce zrobic z tego klubu dobrze prosperujace przedsiebiorstwo i tu w pelni sie z nim zgadzam i mam nadzieje, ze mu sie uda. Ale ja nie jestem bledna owca, ktora zawsze przytakuje. Decyzje, ktore wg mnie sa dobre popieram, natomist zle nie:)
Spokojnie moge powiedziec tak jak niektorzy, ze 15 zl to dobra cena bo mnie na to stac i pi***ole cala reszte. Tylko, ze mi nie chodzi o mnie tylko wlasnie o ta cala reszte , ktorej na to nie stac, ktora chce chodzic na Ruch, a nie na Chorzowianke i wk***ia mnie takie pi***olenie coponiektorych w stylu ' niestac cie to spierdalaj'
tak jak zostalo napisane o Amice - chyba nikt nie chce zebysmy zostali takim klubem
napisalem tez ze rozumiem podwyzke cen biletow w przypadku awansu do OE ale czy zaraz musi to byc 50%??? Dopiero zachecilismy luzi do przychodzenia i znow robimy cos zeby ich zniechecic. Niektorzy niestety nie sa takimi fanatykmi jak 'my' i potrzebuja troche zcasu, zeby weszlo im w krew kibicowanie i regularne chodzenie na nasz stadion, a niestety zwiekszenie cen biletow o 50% kiedy jestesmy dopiero w polowie dalekiej drogie do sukcesu jest jak dla mnie pomyslem poronionym. A co w przypadku jak nie awansujemy???????????
ceny znow spadna???? i wtedy bedziemy mieli znowu nasze stale 2500 tych samych ludzi co zawsze. Nie mamy sponsora strategiczneg, a budowa Wielkiego Ruchu to mialbyc plan dlugofalowy. Zostalismy juz zauwazeni, ze wzgledu na wspaniala atmosfere na trybunach i dobra frekfencje, wiec po co to psuc w polowie drogi????
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]
-
- Kontakt:
Nie ważne jaka będzie cena biletu, bo ci co chcą to na mecz i tak przyjdą.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
100% racji oby nie było spierdolone to co sie na jesieni na pewnych dzielnicach w pewnym stopniu odbudowałogregor pisze: Zgadzom sie w 100%. Jo mieszkom w dzielnicach kaj dużo modych jeździ lub zaczyno jeździć i po podwyżce ceny biletów może to spaść i to gwałtownie bo modzi kasy za dużo nie mają a rodziców też nie stać na wyłożenie 30 abo 45 zt miesięcznie.
-
- Kontakt:
- ch-R
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
malyZarzecze pisze:Atom ześ teraz dowalił,znasz ludzi i wiesz ile zarabiajom a myslisz że bajtle jak i mlodzież zarabia czy bierze od starszych ?? wydaje mi się że ta podwyżka pogorszy sprawe.pozdRo
Obłuda 1 - problem z bajtlami i młodzieżą
Bajtle chodzom na sektor 1 za darmo bo podobnie jak i młodzież są na kuście rodziców, a jak rodziców nie stać to nie stać zabrac bajtla za darmo na mecz, to nie oznacza wcale że Ruch mo rodziców dotować, tak jak nie dotuje ich żaden operator telefonii komórkowej, producenci MP3, kino tp.
Co najwyżej maja tam bilety ulgowe podobnie jak na Ruchu, więc prosze nie uzywąc argumentów niedorzecznych.
Obłuda 2 - fundacja nie uzbiero na stadion
Viro, a kaj żeś to sie dowiedzioł że ta fundacja mo wybudowac stadion?
Po mojemu tu chodzi o wywarcie presji na UM żeby sie tematem zainteresowoł i złozył wnioske du UE aby dofinansowała 85%, bo wydaje mi się że z tym wnioskiem dla UM jest jeden problem, tam czeba złozyć konkretny projekt budowlano-kosztowy. Cos takiego nalezy zamówić w biurze projektowym i kosztuje to na dzień dobry jakieś kilkaset tysięcy. Skąd wziąść te kilkaset tysięcy jak miasto się nie kwapi i nie ma gwarancji że wogóle nawet z tym projektem sie pokwapi? Mo je wyłozyć Klimek?, albo lepiej niech spłaco długi Rogali? Wiadomo że i jednemu i drugiemu nie do rady. Dlatego zbieranie środków chociaż niewspółmiernych do kosztów wybudowania stadionu uważam za jak najbardziej słuszne.
Oczywiście mozna dalej twierdzić że pomysł z fundacją i podwyższeniem cen biletów jest zły, ale co w zamian?
Chyba nic i należałoby wówczas uznać że domaganie się nowego stadionu też jest złym pomysłem, wobec czego te wszystkie pomysły typu "chca stadionu prostokatnego", "chca owalnego", "chca piętrowego" należałoby tu obśmiać i napiętnować a przynajmniej uznać za niebyłe.
-
- Kontakt:
juz chyba wszystko na temat cen biletow zostalo powiedziane.dyskusja moze trwac wiecznie...
rzeczywistosc zwerfikuje. Ale wszystkich wiernych i nowych kibicow RUCHU chcacych kontynuowac najcenniejsze tradycje oraz budowac chorzowska sile serdecznie zapraszamy na nasz stadion.
BYC NA RUCHU-BEZCENNE :P
rzeczywistosc zwerfikuje. Ale wszystkich wiernych i nowych kibicow RUCHU chcacych kontynuowac najcenniejsze tradycje oraz budowac chorzowska sile serdecznie zapraszamy na nasz stadion.
BYC NA RUCHU-BEZCENNE :P
MŁODZI TRENUJCIE!!!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zdaje się, póki co nie ma takiej możliwości. Chorzów dostaje obecnie z UE kasę na Śląski.gerhat pisze:Viro, a kaj żeś to sie dowiedzioł że ta fundacja mo wybudowac stadion?
Po mojemu tu chodzi o wywarcie presji na UM żeby sie tematem zainteresowoł i złozył wnioske du UE aby dofinansowała 85%,
od małego NIEBIESKI
ale mnie ta dyskusja zaczęła wk***iać (sorki za bluzgi - ale już naprawdę nie mogę).
Jak można mówić o stadionie za 100 mln zeta, a się nie ma 15 zł na bilet. Jak jest lament z powodu 5 zł podwyżki za bilet, to nie znaczy nic innego tylko tyle, ŻE O WIELKIM RUCHU MOZEMY ZAPOMNIEĆ!
Ludzie - wy się k**wa opamiętajcie!!!! Chcecie fundacje zakładać, cegiełki sprzedawać, zbiórki robić, a pękacie przy pierwszym piątalu. Trzeba się zdecydować na coś, albo robimy wielki klub i się szanujemy (cenimy), albo zostawiamy wszystko tak jak jest i za parę lat jedyny szlagier, to będzie mecz z Radzionkowem - tylko pytanie w której lidze.
wg mnie za parę lat powinno być tak, że na stadion będzie można wejść tylko jak się ma karnet na cały sezon za 2000 zł, wtedy człowiek będzie wiedział, że nie jest w knajpie, nie jest w supermarkecie, nie w jakimś pierdolonym kinopleksie tylko przyszedł na RUCH - czyli ma karnet na coś naprawdę ekstra!!!
Jak można mówić o stadionie za 100 mln zeta, a się nie ma 15 zł na bilet. Jak jest lament z powodu 5 zł podwyżki za bilet, to nie znaczy nic innego tylko tyle, ŻE O WIELKIM RUCHU MOZEMY ZAPOMNIEĆ!
Ludzie - wy się k**wa opamiętajcie!!!! Chcecie fundacje zakładać, cegiełki sprzedawać, zbiórki robić, a pękacie przy pierwszym piątalu. Trzeba się zdecydować na coś, albo robimy wielki klub i się szanujemy (cenimy), albo zostawiamy wszystko tak jak jest i za parę lat jedyny szlagier, to będzie mecz z Radzionkowem - tylko pytanie w której lidze.
wg mnie za parę lat powinno być tak, że na stadion będzie można wejść tylko jak się ma karnet na cały sezon za 2000 zł, wtedy człowiek będzie wiedział, że nie jest w knajpie, nie jest w supermarkecie, nie w jakimś pierdolonym kinopleksie tylko przyszedł na RUCH - czyli ma karnet na coś naprawdę ekstra!!!
Niektórzy z was są oburzeni podwyżką cen biletów ale z drugiej strony jak chcemy żeby Ruch groł w OE i utrzymoł tyn som skłat to tyż muszymy byc gotowi na to aby za bilet płacic więcej.Ruch to jest firma i jak dotąd to my momy tanie bilety. Zdarzo się że jadymy na jakies za przeproszyniem wsie kaj grają przeciętne drużyny i płacymy za bilet więcej niż u nos .Dlatego nie może tak byc dalej zresztą to jest dla dobra naszego klubu i z naszyj strony cza tyż jakoś mu pomuc . Co do mlodzieży to mogą kupic na legitka zawsze tonszy bilet.Pozdro.