oj, trochę się kłania brak wiedzy, Karkosik jest właścicielem notowanego na giełdzie BORYSZEWA, mieszka w jakiejś wiosce pod Toruniem. Jeden z najbogatszych ludzi w Polsce. Żadko bywa na Śląsku, wątpię, żeby się interesował Ruchem. Pozatym jak napisałem wyżej, on się nie nadaje na sponsora naszego klubu. Nasza duma i tradycja dla takich ludzi nic nie znaczy, a jego interesy to jest oferta dla przemysłu a nie dla konsumentów - kibiców. Jakby się zdecydował, to za parę lat mógłby przenieść RUCH do Torunia lub coś w tym stylu, albo zmienił by nazwę na "PODKŁADY IZOLACYJNE Chorzów"gizm pisze:ciekawe czi lon na Ruch lajzi moze by ciepnol jakos kassa na Nowy Stadion :wink:scanerboy pisze:Karkosik ma jeszcze parę innych zakładów w okolicy: Katowicach, Świętochłowicach itd. On się nie nadaje na sponsora - gość ma węża w kieszeni, podległe firmy są czyszczone z każdej złotówki. Pozatym, jego zakłady nie oferują towarów konsumpcyjnych. Lepszy byłby taki, któremu zależy na kibicach i trafieniu z produktem do kibiców, ja przez to rozumiem takiego jak (to tylko przykłady): BROWARY,TELEKOMUNIKACJA, CIUCHY, ŻARCIE, a nie surowce i chemikalia, które nawet nie wiadomo, do czego służą.Dorcia pisze:czytałem w Sporcie że zainteresowany sponsorowaniem Apatora jest Pan Roman Karkosik. Ale podobno nie odpowiadają mu ludzie z zarządu czy coś takiego. Karkosik jest podobno 5 na liście najbogatszych Polaków. Do swojej "kolekcji" kupił niedawno dwa wydziały Huty Batory i jest teraz właścicielem spółki Huta Batory Sp. z o.o. Podobno przymierza się żeby kupić jeszcze jeden wydział z huty a także Walcownię Rur Jedność. Nie wiem czy już o nim było pisane. Jak tak i to już historia to sorry za zaśmiecanie tematu. Jak nie to może warto by...
czy w chorzowie bedzie sponsor strategiczny????
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3756266.html
Nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony dobrze że coś ruszy się w śląskiej piłce. Z drugiej strony może się okazać ze nasz największy rywal szybko dokoptuje do czołowki ligowej. Aż żal, że u nas nic nie może ruszyć w dobrą stronę
Nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony dobrze że coś ruszy się w śląskiej piłce. Z drugiej strony może się okazać ze nasz największy rywal szybko dokoptuje do czołowki ligowej. Aż żal, że u nas nic nie może ruszyć w dobrą stronę

-
- Kontakt:
Papier wszystko przyjmie, dziennikarz wszystko napisze...
W Zabrzu o sponsorach mówi się przynajmniej tak długo jak u nas, a moim zdaniem ich prezes chce zatrzymać najlepszych piłkarzy, bo jak oni odejdą to Zabrze z ligi spadnie na pewno.
W Zabrzu o sponsorach mówi się przynajmniej tak długo jak u nas, a moim zdaniem ich prezes chce zatrzymać najlepszych piłkarzy, bo jak oni odejdą to Zabrze z ligi spadnie na pewno.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Simone
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na świecie mają wieksze problemy i doskonale dają sobie z nimi radę
Coraz lepiej wygląda sytuacja klubu Euzebiusza Smolarka, Borussii Dortmund. Jeszcze dwa lata temu klub był na granicy banrkuctwa, a teraz niemal pozbył się długów i przejął już wcześniej na własność stadion nazywany obecnie Signal Iduna Park.
Jeszcze w zeszłym roku długi BVB wynosiły niemal 75 mln euro, a teraz zostały zredukowane do poziomu 3.9 mln euro. Przyczyniło się do tego ograniczenie wydatków na pensje piłkarzy o 8 mln euro, a także 29 mln euro oszczędności w innych dziedzinach działalności klubu.
Klub wypuścił wcześniej obligacje, które dały mu 54 mln euro i zwiększyły kapitał do 98 mln euro. Ponadto obroty klubu wzrosły do poziomu 90 mln euro, czyli o 13 mln więcej niż zanotował grający w Lidze Mistrzów Werder Brema.
Prezydent Reinhard Rauball nie krył zadowolenia z sytuacji klubu w trakcie Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy.
- Stałem tutaj rok temu i powiedziałem: Za nami najtrudnejszy rok w historii tego klubu. Dzisiaj mogę powiedzieć: Klub został uzdrowiony. Uciekliśmy śmierci spod kosy - powiedział Rauball.
Borussia po 14 kolejkach Bundesligi zajmuje 7. miejsce w Bundeslidze i ma szansę powalczyć o miejsce w europejskich pucharach.
-
- Kontakt:
Gerhat i co z tego WESTFALLEN STADION zmienil nazwa nie wiem za ila sprzedali te prawo i za wiela ale na 10 lub 20 lot
i za grube pieniadze choc BVBb to inny temat
popatrz na Schalke dlugow maja jak wosow jest na gowie wszystko juz posprzedowali co bylo od nich
a dalej ich jest stac na krezusow tak tez jest z BVB moze troche mniej ekstremalnie nie porownuj tego do polskich realiow
poki co to tak naprawde z tych duzych to Bayern nie musi sie niczym martwic ale to zasluga dlugoletnia (nie sympatyzuje z ta druzyna jak by co)
Werder jeden klub ktory sobie radzi w buli bez dlugow i glupot jak narazie i z dobrym skutkiem
nie wydaja astronomicznych kwot na zakupy a sa liczaca sie druzyna w buli tak ze przykladow moge ci podac jeszcze wiecej i wcalwe tak wesolo to nie wyglada jak tu piszesz tyle odemnie a jest tu znawcow jeszcze wiecej bundesligi bo ja sie do nich nie zaliczam tylko przytaczam to co jest rzeczywistoscia niech i oni sie wypowiedza
i za grube pieniadze choc BVBb to inny temat
popatrz na Schalke dlugow maja jak wosow jest na gowie wszystko juz posprzedowali co bylo od nich
a dalej ich jest stac na krezusow tak tez jest z BVB moze troche mniej ekstremalnie nie porownuj tego do polskich realiow
poki co to tak naprawde z tych duzych to Bayern nie musi sie niczym martwic ale to zasluga dlugoletnia (nie sympatyzuje z ta druzyna jak by co)
Werder jeden klub ktory sobie radzi w buli bez dlugow i glupot jak narazie i z dobrym skutkiem
nie wydaja astronomicznych kwot na zakupy a sa liczaca sie druzyna w buli tak ze przykladow moge ci podac jeszcze wiecej i wcalwe tak wesolo to nie wyglada jak tu piszesz tyle odemnie a jest tu znawcow jeszcze wiecej bundesligi bo ja sie do nich nie zaliczam tylko przytaczam to co jest rzeczywistoscia niech i oni sie wypowiedza
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
DjMaciar jo nie porównuja tego z Ruchem bo tam mowa o milionach ojro a u nos 1,25 ojro okazuje sie problemem jak w temacie obok.
Mnie bvb ani ziębi ani parzy podobnie jak S04.
Chca ino pokozac że mieli nie lada kłopoty i z nich szybko bo w dwa lata wyszli, wiec i u nas może się jeszcze wszystko zmienić.
Wyśmiewaliśmy tu gościa z bvb, ale widac że tam robota takich mrówek przyniosła efekty.
Mnie bvb ani ziębi ani parzy podobnie jak S04.
Chca ino pokozac że mieli nie lada kłopoty i z nich szybko bo w dwa lata wyszli, wiec i u nas może się jeszcze wszystko zmienić.
Wyśmiewaliśmy tu gościa z bvb, ale widac że tam robota takich mrówek przyniosła efekty.
- Goscioo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nowy sponsor Ruchu: żeby coś miało sens, trzeba zaangażować się finansowo
wiecej http://www.ruch.chorzow-online.pl/prasa.php?id=527Dobrze postrzegana marka to największe dobro Ruchu. Rozmawiam z różnymi biznesmenami, którzy są także kibicami. Gdy wspominam o Ruchu, zawsze okazują swój szacunek. Taka marka to skarb! - mówi Dariusz Smagorowicz, nowy sponsor Ruchu.
38-letni Smagorowicz jest nowym członkiem Rady Nadzorczej SSA Ruch Chorzów. Spotykamy się w katowickiej siedzibie formy Pronox Technology, która jest jego dzieckiem. - Zaczynaliśmy osiem lat temu z grupą znajomych ze studiów. Gdy wynajmowaliśmy na biuro starą stołówkę Uniwersytetu Śląskiego, niektórzy pukali się w głowy - opowiada 38-letni wiceprezes Pronoksu. Firma najpierw handlowała częściami komputerowymi, potem elektroniką użytkową, teraz przyszedł czas na poważniejsze interesy. W Dąbrowie Górniczej trwa właśnie budowa fabryki telewizorów LCD i odtwarzaczy DVD. Plany zakładają, że za kilka lat Pronox ma uzyskiwać 2 miliardy złotych przychodu rocznie! Smagorowicz nie chce rozmawiać o pieniądzach, które włoży w klub, ale wiadomo, że jego pomoc będzie znaczna.
-
- Kontakt:
Gerhat jo nie godom ze nie duzo rzeczy u nosa tez poszlo do przodu przezte dwa lata
i to na dobre wszystkim Stadion pelny brzuchy pilkarzy tez nie musza czekac na jalmurzne czy< bedzie wyplata czy nie
sportowo tez nie wygladamy najgorzej trenej jak do trej pory dobry wie co chce jeszcze tylko ten jeden aspekt by sie przydal
aby miec druzyne godna ekstraklasy a jest nim strategiczny sponsor ktory byl by w stanie wylorzyc gotowke
i czekac na profity i ueffa lub ligi mistrzow wiadomo ze teraz to sa pieniadze w tych rozgrywkach
Wisla tez byla zajechana a jednak po telefonice sie umocnila na rynku i trwa taki kolporter co to bylo czy ktos slyszal kiedys o nich a szli z ligi do ligi i dzis sa na wysokiej polce ekstraklasy tylko przez to ze sponsor jest i sa pieniadze
tego tez oczekuja kibice RUCHu a okarze sie ze nasz stadion jest zbyt maly by wszystkich chetnych pomiescic czego sobie i tobie zycze
i to na dobre wszystkim Stadion pelny brzuchy pilkarzy tez nie musza czekac na jalmurzne czy< bedzie wyplata czy nie
sportowo tez nie wygladamy najgorzej trenej jak do trej pory dobry wie co chce jeszcze tylko ten jeden aspekt by sie przydal
aby miec druzyne godna ekstraklasy a jest nim strategiczny sponsor ktory byl by w stanie wylorzyc gotowke
i czekac na profity i ueffa lub ligi mistrzow wiadomo ze teraz to sa pieniadze w tych rozgrywkach
Wisla tez byla zajechana a jednak po telefonice sie umocnila na rynku i trwa taki kolporter co to bylo czy ktos slyszal kiedys o nich a szli z ligi do ligi i dzis sa na wysokiej polce ekstraklasy tylko przez to ze sponsor jest i sa pieniadze
tego tez oczekuja kibice RUCHu a okarze sie ze nasz stadion jest zbyt maly by wszystkich chetnych pomiescic czego sobie i tobie zycze
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]
- Goscioo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- L_M
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Simone
- Kontakt:
Kto wie moze u nas sprawdzi sie model kilku mniejszych sponsorow zamiast jednego wielkiego ...
Jednak jak plan rozwoju tej firmy sie sprawdzi to bedzie miala ona na tyle srodkow zeby przejac nas calkowicie
Narazie trzeba szukac nastepnych udzialowcow , grunt ze dwoch powaznych wskazalo droge innym
To wszystko melodia przyszlosci , narazie nie mamy na co narzekac Jest stabilnie i uczciwie
Duzo Klubow chcialoby miec taki komfort , szczegolnie ze Slaska
Jednak jak plan rozwoju tej firmy sie sprawdzi to bedzie miala ona na tyle srodkow zeby przejac nas calkowicie
Narazie trzeba szukac nastepnych udzialowcow , grunt ze dwoch powaznych wskazalo droge innym
To wszystko melodia przyszlosci , narazie nie mamy na co narzekac Jest stabilnie i uczciwie
Duzo Klubow chcialoby miec taki komfort , szczegolnie ze Slaska
Ostatnio zmieniony 4 gru 2006, o 19:30 przez Simone, łącznie zmieniany 1 raz.