CZWARTEK: SPOTKANIE Z M. KLIMKIEM W SPRAWIE STADIONU !
- swce
- Kontakt:
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- wolfik
- Kontakt:
Sa żądania aby klub dzialal na zasadach rynkowych, stal sie dochodowym przedsiebiorstwem, a od kibicow wymaga sie kompletnie nierynkowego kupowania biletow niezaleznie od ceny, gry. Jest logiczne ze nie przychodza sami fanatycy, bo tak to by bylo na kazdym meczu, ba na kazdym wyjezdzie po 10 000 ludzi. Tak to na pojscie na mecz wplywa wiele czynnikow, pogoda, gra , przeciwnik, cena biletu rowniez. I prosta sprawa na tej podwyzce mozemy sie przejechac gdy zamiast 6000 za 10 bedzie przyhodzic 4000 za 15. Oczywiscie mozna tlumaczyc ludziom ze placac wiecej za bilet pomagamy klubowi, tylko ze ktos zaplaci czy za bilet 5 zl czy 50 nijak nie odczuje jak pomogl klubowi. Do tego trzeba by podawac na biezaco informacje o wielkosci zadluzenia, zyski z biletow, a watpie by klub oficjalnie chcial podawac takie informacje.
Nie mozemy zapominac o tych co naprawde nie maja na bilet, nie wyobrazam sobie sytuacji zeby Ruch stal sie klubem tylko dla bogatych. Dziwne sa tu wyliczenia 15 zl za bilet czyli 30 zl na miesiac, mamy kibicow nie tylko w Chorzowie, na mecz trzeba dojechac co tez kosztuje, dodajmy do tego mecze wyjazdowe i juz z tych 30 zrobi sie ze 100zl, nie mowiac o jakiejs kielbasce, czyms do picia, kasie na oprawe czy jakims niebieskim gadzecie. Oczywiscie nieraz mozna spotkac przed stadioniem kibicow proszacych o dobicie do biletu ktorzy sa juz po kilku piwach, i dla wiekszosci w tym wielu narzekajacych na podwyzki 5 zl wiecej na szpil nie bedzie specjalnym problemem o dwa piwa mniej, ale sa tacy ktorzy naprawde nie maja i mam nadzieje ze klub o nich nie zapomni, bo gdy klub byl w potrzebie to kibice zawsze mu pomagali przypomnijmy sobie np. akcje odsniezania
Posumowujac nie spodziewalbym sie jakis ogromnych zyskow z podwyzki kibicow, ale nie spodziewalem sie tez 10 000 ludzi na meczu ligowym mam nadzieje, ze znowu milo sie zaskocze. A w przypadku podwyzki mlodziez do lat 18 powinna miec tansze bilety
Nie mozemy zapominac o tych co naprawde nie maja na bilet, nie wyobrazam sobie sytuacji zeby Ruch stal sie klubem tylko dla bogatych. Dziwne sa tu wyliczenia 15 zl za bilet czyli 30 zl na miesiac, mamy kibicow nie tylko w Chorzowie, na mecz trzeba dojechac co tez kosztuje, dodajmy do tego mecze wyjazdowe i juz z tych 30 zrobi sie ze 100zl, nie mowiac o jakiejs kielbasce, czyms do picia, kasie na oprawe czy jakims niebieskim gadzecie. Oczywiscie nieraz mozna spotkac przed stadioniem kibicow proszacych o dobicie do biletu ktorzy sa juz po kilku piwach, i dla wiekszosci w tym wielu narzekajacych na podwyzki 5 zl wiecej na szpil nie bedzie specjalnym problemem o dwa piwa mniej, ale sa tacy ktorzy naprawde nie maja i mam nadzieje ze klub o nich nie zapomni, bo gdy klub byl w potrzebie to kibice zawsze mu pomagali przypomnijmy sobie np. akcje odsniezania
Posumowujac nie spodziewalbym sie jakis ogromnych zyskow z podwyzki kibicow, ale nie spodziewalem sie tez 10 000 ludzi na meczu ligowym mam nadzieje, ze znowu milo sie zaskocze. A w przypadku podwyzki mlodziez do lat 18 powinna miec tansze bilety
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
każda podwyżka jest krokiem ryzykownym, i choć jo na pewno nie zrezygnuja skuli tego to może sie okazać, że dla kilkudziesięciu osób, te 5 zł bedzie nie do przeskoczenia. Cały problem tu również jest niestety w infrastrukturze baszego stadionu, bo teoretycznie są dwa wyjścia na zmniejszenie skutków tej podwyżki,
a) wprowadzić bilety ulgowe od 14-18 lat za te 10 czy nawet 7 złotych jednak czas wchodzenia na stadion już jest u nas bardzo długi, a jak by jeszcze trzeba było psrawdzać i nie żadko by było pewnie podejrzenie, że ktoś oszukuje to czas by sie jeszcze bardziej wydłużył, ale na pewno jest jakieś rozwiązanie jak choćby tylko jedne wejście dla tych z ulgowymi.
b) drugie rozwiązanie to powstały sektory z których obecnie widoczność jest kijowa, a wiec wprowadzić tylko na nie + ew. plus młyn bilety za 10 czy 7 zeta, przy czym kolejny problem jak poprowadzić tam przejście takl by nie było fulania, pczywiście można liczyć na uczciwość, ze każdy tam pójdzie z tych co kupi taki bilet bo inaczej to trzeba by jakoś najbardziej n alewo wejście na stadion oddzielić i otworzyć przejście dołem, przy czym i tak by musiała stać ochrona przy wejściu na 10 czy nawet na powró na prosta. Ale dobrze wiemy, że jakokolwiek ostrzejrzo reakcja kogoś z ochrony by nie dopuścić do oszustw z włążeniem spotkała by sie z nerwową reakcją kibiców, wiec może w klubie myślą po co rezykować. Tutaj rozwiązaniem byłoby chyba jedynie możliwe, gdyby porządkowymi między sektorami zostali by kibice i oczywiscie na tyle uczciwy by nei za dwójka wpuszczoł na inne sektory.
a) wprowadzić bilety ulgowe od 14-18 lat za te 10 czy nawet 7 złotych jednak czas wchodzenia na stadion już jest u nas bardzo długi, a jak by jeszcze trzeba było psrawdzać i nie żadko by było pewnie podejrzenie, że ktoś oszukuje to czas by sie jeszcze bardziej wydłużył, ale na pewno jest jakieś rozwiązanie jak choćby tylko jedne wejście dla tych z ulgowymi.
b) drugie rozwiązanie to powstały sektory z których obecnie widoczność jest kijowa, a wiec wprowadzić tylko na nie + ew. plus młyn bilety za 10 czy 7 zeta, przy czym kolejny problem jak poprowadzić tam przejście takl by nie było fulania, pczywiście można liczyć na uczciwość, ze każdy tam pójdzie z tych co kupi taki bilet bo inaczej to trzeba by jakoś najbardziej n alewo wejście na stadion oddzielić i otworzyć przejście dołem, przy czym i tak by musiała stać ochrona przy wejściu na 10 czy nawet na powró na prosta. Ale dobrze wiemy, że jakokolwiek ostrzejrzo reakcja kogoś z ochrony by nie dopuścić do oszustw z włążeniem spotkała by sie z nerwową reakcją kibiców, wiec może w klubie myślą po co rezykować. Tutaj rozwiązaniem byłoby chyba jedynie możliwe, gdyby porządkowymi między sektorami zostali by kibice i oczywiscie na tyle uczciwy by nei za dwójka wpuszczoł na inne sektory.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Tak z rynkom na hercu powiedzcie wiela ludzi robi w konia klub, innych kibiców itd włażąc na krecha na szpil i jeszcze późnij się z tego napinajom, jak to poradzom sie załatwić abo jacy to som do przodku, jak kombinować poradzom; realnie rzecz biorąc Ci ftorzy som biydni to nawet 10 to dla nich abstrakcyjnie wysoko kwota...
Ale na świecie ni ma nic za darmo bo dojdymy do absurdu; za chwila bydzie tekst że za darmo bilety sie należom; sorki winetu, to ni ma tak, ze Ci co kasa majom to im z nieba śleciała, a ni co niy majom to siedzom i badolom że im pod boczek nie doł;
a po mojymu nom richtog poczeba ludzi na szpilu co kasa majom; dyć było godane ze nojwiynkszym skarbem vel skarbonkom tego klubu som kibice....
Żeby niy boło, kożdo podwyżka mie mierzi bo tyz chciołbych płacić jak nojmnij za jak nojlepsze, tyle że abo chcymy tonio, abo chcymy dobrze....
Na Barcelona, Real, Bayern i inksze kluby żeby sie w tydniu wlyźć i boisko połoglondać cza kupić bilet wstępu...a co dopiyro na szpil; i niy godejcie mi, że w Hiszpanii som bogaci a u nos yno slumsy i biydota
Pozdr
I żeby niy boło, łod kiedy kibicuja i łaza na szpile mie kożdy szpil - no może z wyjontkiem szpilu (łod poru lot :lol: ) na Piaście kosztuje daleko wiyncyj niż 10 czy 15 zł
Ale na świecie ni ma nic za darmo bo dojdymy do absurdu; za chwila bydzie tekst że za darmo bilety sie należom; sorki winetu, to ni ma tak, ze Ci co kasa majom to im z nieba śleciała, a ni co niy majom to siedzom i badolom że im pod boczek nie doł;
a po mojymu nom richtog poczeba ludzi na szpilu co kasa majom; dyć było godane ze nojwiynkszym skarbem vel skarbonkom tego klubu som kibice....
Żeby niy boło, kożdo podwyżka mie mierzi bo tyz chciołbych płacić jak nojmnij za jak nojlepsze, tyle że abo chcymy tonio, abo chcymy dobrze....
Na Barcelona, Real, Bayern i inksze kluby żeby sie w tydniu wlyźć i boisko połoglondać cza kupić bilet wstępu...a co dopiyro na szpil; i niy godejcie mi, że w Hiszpanii som bogaci a u nos yno slumsy i biydota
Pozdr
I żeby niy boło, łod kiedy kibicuja i łaza na szpile mie kożdy szpil - no może z wyjontkiem szpilu (łod poru lot :lol: ) na Piaście kosztuje daleko wiyncyj niż 10 czy 15 zł

I'm a man who walks alone
jo miol tako sytuacje i to niedowno kumpel mi sie chwolol ze wciagnol go jakis znajomy na gorno trybuna za pol cyny czy tam za 15 zeta.......Zech go zjebol i tyla............................takie sytuacje trzeba w zarodku niszczyc..jeden z drugim dzialaja na niekorzysc RUCHU CHORZOW Ruchu ktory lezy w naszych sercach.niech otwieraja ta fundacja........bo chca byc w pierwszej setce wplacajacych......................
- Bytom20
- Kontakt:
Żal mi tych ludzi którzy naprawde nie będa mieć tych 15 zł a takich ludzi jest sporo. Choć nie ukrywam, że podwyżka jest potrzebna bo miasto Nas nie poratuje. Ja mam takie odczucia że Nasze skucesy dla miasta są kulą u nogi. Boje się tylko że podwyżka w tym momencie na mecze typu Łomża, Unia, Kmita może przyjść naprawde mało ludzi. Moim zdaniem dla klubu najlepiej by było jakby przdstawił cennik przed rozgrywkami np. Ruch - polonia b 15 zł, Ruch - łomża 10 zł. To by przyniosło większe zyski dla klubu i też polepszyłoby frekwencje. Wiadomo że na mecze z Polonia Bytom, Zagłębie Sosnowiec, Piast Gliwice + mecz inauguracyjny z Górnikiem Polkowice powinno przyjśc dużo ludzi więc podwyżka nie zmieni znacząco frekwencji. Natomiast na meczach z mniej atrakcyjnymi rywalami frekwencja się znacznie obniży. Wiadomo kto ma przyjśc ten przyjedzie zawsze. Ja tylko pisze jak to wygląda z punktu widzenia dochodów.
-
- Kontakt:
Tylko dlaczego nie stac mlodzikow z dzielnic Siemianowic, Katowic, Swietochlowic?
wprowadzić bilety ulgowe od 14-18 lat za te 10 czy nawet 7 złotych
A w przypadku podwyzki mlodziez do lat 18 powinna miec tansze bilety
jeszcze jest czas zeby zrobić cos w tym kierunkuniech bilety beda po 15 zl! ale niech chociaz mlodziez do np 16 lat bedzie miala bilety po 5/10zl ! to chyba jest do zrobienia?

pomysł z podniesieniem cen biletów jest do bani (delikatnie piszac)
Jak bydom bilety za 15 zeta to mysla ze bydzie na stadionie z 3000 kibicow
a zoboczcie sie jak na gorniku ktos od marketingo mo gowa do interesow
bilety za 5 zeta i wchodzilo po 12 tys osob!!
a pozatym porównojac ceny biletow z takimi miastam jakimi sa warszawa krakow poznan czy inne
WIELKIE MIASTA to jest wielka pomylka!! Chorzów jest taki pyci przy nich ! I tam se moga pozwolic na takie ceny !!!
Porownajcie sobie np. wyplate slazaka z warszawiokiem !!!???
Jak bydom bilety za 15 zeta to mysla ze bydzie na stadionie z 3000 kibicow
a zoboczcie sie jak na gorniku ktos od marketingo mo gowa do interesow
bilety za 5 zeta i wchodzilo po 12 tys osob!!
a pozatym porównojac ceny biletow z takimi miastam jakimi sa warszawa krakow poznan czy inne
WIELKIE MIASTA to jest wielka pomylka!! Chorzów jest taki pyci przy nich ! I tam se moga pozwolic na takie ceny !!!
Porownajcie sobie np. wyplate slazaka z warszawiokiem !!!???
- Goscioo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tylko takie cos trzeba dopracowac ! i do do perfekcji , bo kazdy wie jak byly tansze bilety dla emerytow i rencistow na ktore wchodzily osoby nie nalezace do tej grupy ( bo nie powiecie mi ze 20 latek to emeryt)USH pisze:Tylko dlaczego nie stac mlodzikow z dzielnic Siemianowic, Katowic, Swietochlowic?wprowadzić bilety ulgowe od 14-18 lat za te 10 czy nawet 7 złotychA w przypadku podwyzki mlodziez do lat 18 powinna miec tansze biletyjeszcze jest czas zeby zrobić cos w tym kierunkuniech bilety beda po 15 zl! ale niech chociaz mlodziez do np 16 lat bedzie miala bilety po 5/10zl ! to chyba jest do zrobienia?![]()
![]()
zeby nie bylo zas lamentu ze kibice okradaja klub !
z wchodzeniem za free kobiet i dzieci na sektory inne niz 1 se poradzili wiec mysla ze z tym by se tyz jakos poradzili
-
- Kontakt:
a porównej sie ceny tam i u nos... to jest droga do nikond....Porownajcie sobie np. wyplate slazaka z warszawiokiem !!!???
Idzie pomyśleć o 1 sektorzez z biletami za 5 abo 8 zł kaj za bramkom kaj bydom miejsca stojonce i tela i z całom surowościom tego przestrzegać, zeby tam yno bajtle były i tela; wszelkim ulgom padom niy bo to yno złodziejstwo a korzystajom z nich z reguły yno Ci kerych na to stać!!!!!!
To tak jak z ulgami w podatkach, to jest derek to samo
-
- Kontakt:
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jakoś tu nie widze nikogo kto by napisał "mnie nie bedzie stać na droższy bilet". Kazdy tylko pisze - "mnie sie wydaje", "znam takich co nie bedzie ich stać", "to zły pomysł".
To może poczekajmy do pierwszych meczy wiosennych, jak frekwencja faktycznie siądzie to zarząd sam podejmie decyzje o obniżce biletów.
Chcemy zbierac na stadion. Mają powstać fundacje, tylko się pytam po co? Jak teraz juz wszyscy lamentują, że w miesiącu 10 zł mają więcej zapłacić na klub. To z czego będa się dorzucać do puszki na stadion? Każdy zas powie, że "jo jest bidny, niech kto inny dociepnie". To dobrze było widac jak chodziły dziewczyny z puszkami na oprawy. Siedzi jeden z drugim, drogie ciuchy, ekstra komórki itp a jak przyszła dziewczyna to nic nie wciepli. I to nie był odosobniony przypadek. Ktoś tu pisał, że trzeba dojechać, napic sie, kupic bułka itp. A teraz nie dojeżdżali, nie pili, nie kupowali bułek. Wszystko zostaje tak jak było oprócz ceny biletu!
Chcemy grać w OE? Tam w większości bilety kosztują 25 zł, z małymi wyjątkami. Żabki mają tanie bilety i pomimo 10-12 tys. cienko przędą. Znając Postolskiego w przyszłym sezonie bilety pójda w górę. Tak więc już teraz chopcy i dziewczyny zaczynajmy zbierac kase na wstęp na OE.
Może sie powtarzam ale tak uważam, że jezeli za coś się płaci to się to szanuje. A tym bardziej jeżeli trzeba było się natrudzic aby zdobyc kasa.
To może poczekajmy do pierwszych meczy wiosennych, jak frekwencja faktycznie siądzie to zarząd sam podejmie decyzje o obniżce biletów.
Chcemy zbierac na stadion. Mają powstać fundacje, tylko się pytam po co? Jak teraz juz wszyscy lamentują, że w miesiącu 10 zł mają więcej zapłacić na klub. To z czego będa się dorzucać do puszki na stadion? Każdy zas powie, że "jo jest bidny, niech kto inny dociepnie". To dobrze było widac jak chodziły dziewczyny z puszkami na oprawy. Siedzi jeden z drugim, drogie ciuchy, ekstra komórki itp a jak przyszła dziewczyna to nic nie wciepli. I to nie był odosobniony przypadek. Ktoś tu pisał, że trzeba dojechać, napic sie, kupic bułka itp. A teraz nie dojeżdżali, nie pili, nie kupowali bułek. Wszystko zostaje tak jak było oprócz ceny biletu!
Chcemy grać w OE? Tam w większości bilety kosztują 25 zł, z małymi wyjątkami. Żabki mają tanie bilety i pomimo 10-12 tys. cienko przędą. Znając Postolskiego w przyszłym sezonie bilety pójda w górę. Tak więc już teraz chopcy i dziewczyny zaczynajmy zbierac kase na wstęp na OE.
Może sie powtarzam ale tak uważam, że jezeli za coś się płaci to się to szanuje. A tym bardziej jeżeli trzeba było się natrudzic aby zdobyc kasa.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
też myślałem o tym że za bramką bielty mogłyby byc tańsze, problem tylko z tym, jak to zrobić, skoro aby dojść na 10 czeba przejść przez te sektory, więc zrozumiałe jest to, że każdy kupi bilet za bramkę a pojdzie na 10. Tak samo aby dojśc za bramkę czeba przejść przez 7, więc każdy z 7 kupi też bilet za bramkę tylko tam nie dojdzie.USH pisze:Pavlique pisze:jak widać pomysły som tylko trzeba to jakos przeforsować
Idzie pomyśleć o 1 sektorzez z biletami za 5 abo 8 zł kaj za bramkom kaj bydom miejsca stojonce i tela i z całom surowościom tego przestrzegać, zeby tam yno bajtle były i tela;
Aby to było wykonalne nalezałby pobudowac nowe płty i bramy, co się mija z celem, bo ponoc chcemy nowego stadionu.
Jestem za podwyżką cen biletów i tego się nie wstydzę. I żadne biadolenie "prospołeczne" mnie nie przekona.
Jak kogoś nie stać, to nie musi chodzić na mecze, może sobie kupic w poniedziałek Sport (to jest tańsze od dotychczasowego biletu) i poczytać o meczu, mając nadal w sercu Ruch.
Czy tym co wyjechali do Irlandii czy Bundesrepubliki za chlebym i mają niebieskie serca Kliemek mo fundowac co tydzień flugi, żeby sobie mogli Ruch zoboczyć, a może powinni mieć bilet za 1,- ojro bo dojazd kosztuje, a ludzie sa na dorobku.Jakoś żodyn z obrońców tych co się im nie przelywo nie płacze tu z powodu spadku frekwencji na meczach ze względu na IrischTours. Ci ludzie wybrali "Ruch na odległość" do czego mają pełne prawo, tak samo jak ktoś mo prawo kibcowac Ruchowi nie chodząc na mecze bo mo dylemat margarina czy bilet.
Leninów jak widac jest u nos dostatek.
-
- Kontakt:
Gerhat 100% poparcio z tymi lyninami i lewactwem w myśleniu u wielu ludzi do dzisioj jeszcze w Polsce inni niż lewicowcy niy rzondzili, a jak włonczysz radio vel TV to łod lewackij godki mdli człowieka że szkoda godać...bez to ni ma sie co dziwać ze lewactwo ludziom mózg zżarło
natomiast co do wejści za bramka dla młodziezy np do 16 roku zycia, bo niych żodyn mi niy godo ze 17 latek niy poradzi sie przydłubać kasy na szpil, som żech dymoł przez cały koniec podstawówki, liceum i parwie całe studia kożdy łikend i prawie cołki 2 miechy wakacji i żyja - to zdo mi sie coby szło zrobić osobne wejscie łod strony parkingu przy hotelu tam za kiblami, to niy bołby wielki koszt... troszka yno pokombnowac z przejściem ale myśla że to dałoby sie zrobić...
natomiast co do wejści za bramka dla młodziezy np do 16 roku zycia, bo niych żodyn mi niy godo ze 17 latek niy poradzi sie przydłubać kasy na szpil, som żech dymoł przez cały koniec podstawówki, liceum i parwie całe studia kożdy łikend i prawie cołki 2 miechy wakacji i żyja - to zdo mi sie coby szło zrobić osobne wejscie łod strony parkingu przy hotelu tam za kiblami, to niy bołby wielki koszt... troszka yno pokombnowac z przejściem ale myśla że to dałoby sie zrobić...