CZWARTEK: SPOTKANIE Z M. KLIMKIEM W SPRAWIE STADIONU !
-
- Kontakt:
napisze ci ponowniebuger23 pisze:arcio - tylko ze my nie umiymy znalezc zadnego sponsora, bydac na tak wysokim miejscu!
jeżeli uważasz że zrobisz pstryk palcami i bedzie sponsor to sie mylisz
myslisz że jest kolejka sponsorów na Cichej i każdy chce dac kasa bo my som na pierwszym placu w II lidze?
znajdź jedną firme która pomoże dając nawet 10tyś miesiącznie a serdecznie ci podziękuję jak i chyba każdy kibic
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
no zobaczymy te tlumy napewno :roll: mysle ze 6 , 7 tys maxlos_madeyos pisze:Aleś teraz wyjechał... :shock: Ręce opadają...na mecze, na których prawdopodobnie będzie najwyższa frekwencja chcesz obniżyć bilety do 5 złotych? Na najatrakcyjniesze dla kibiców mecze? Czyli co, na mecz z Łomża, albo Unią Janikowo ludzie zapłacą 15 zeta, a na szlagiery z Sosnowcem czy Polonią po 5??? Weź przestań... :roll:OjTi pisze:Jo sie zgadzom z tymi 15 zl to jest 10 zl wiecej na miesiac wiec nie ma zas przesady, ale fajnie by tez bylo jak by np na 1 lub 2 meczu u siebie byly bilety za 5zl np z polonia lub z sosnowcem i napewno by sie im to zwrocilo a nawet by cos zostalo
-
Tylko ze z dlugami nie idzie dobrze funkcjonowac na dluzsza mete. W przeciweństwie do nas jakby Jaga, Lechia, Sosnowiec czy Hydrobudowa awansowaly do I ligi to tam klub ma otwarta droge do dzialania. W miare dobra sytuacja finansowa i brak długow. My niestety będziemy wiązali koniec z końcem tak jak ma się to w przypadku Górnika czy Odry. Przed sezonem będziemy modlić się o utrzymanie. Ponadto lepiej zainwestować w duże i bogate miasta. A Górny Śląsk z definicji jest szary, brzydki i biedny. Żeby istnieć w I lidze i walczyć o górną połówkę trzeba mieć przynajkmniej 15 mln budżet. W tej chwili nasz budżet porywa się o 2-3 mln co z dodatkowymi pieniędzmi od sponsorów (Canal+, Orange) daje około 4-5 mln. Czyli dokładnie tyle ile mają Odra Wodzisław i Górnik Zabrze.
Stadion też mamy bardzo brzydki. Przykro mi to mówić ale Stadion przy ul. Cichej wstyd pokazać w Polsce a co dopiero w Europie. Zwróćcie uwagę jak wyglądaja stadiony bogatszych w OE klubów. Taki stadion w Bełchatowie może nie jest wielki ale bardzo zadbany i w miarę ładnie się prezentuje.
Sprawa nowego stadionu nie jest prosta. Sama budowa potrwa 2-3 lata. A nie wiadomo kiedy ta budową będzie miała ruszyć. Nawet 2010 rok wydaje się mało prawdopodobny.
Fundacja to dobry pomysł tylko że to będzie niewielka kwota jaka bedzie potrzbna na stadion. Jesli miasto, minsterstwo sporti i UE nas nie wspomoze to nie ma na co liczyć
Sponsor to też na chwile obecna marzenia scietej glowy. Jesli inwestor wplaca pieniadze to chce cos w zamian. A co moze Chorzow zaoferowac takiemu biznesmenowi?? Niewiele.
Podwyżka biletów to dobry pomysł tylko jak widze ze polowa narzeka to zaczynam watpic czy ten klub kiedys stanie na nogi. W Bialymstoku bnilety kosztuja po 20 zloty. W Krakowie, Poznaniu czy Warszawie jeszcze wiecej. Fakt. Sa to duzo wieksze miasta od Chorzowa ale bilet w cenie 15 zloty to nie jest zadna tragedia, tymbardziej ze kupujac karnet oszczedza sie duzo kasy.
Rozpisalem sie, ale podsumowywujac jesli nie zdarzy sie CUD (tzn. nie zjawi sie ktos z walizka wypchana pieniedzmi) to czekac nas bedzie balansowanie miedzy I a II liga. Pieniadze pana Mariusza nie sa wystarczajace na spokojne funkcjonowanie klubu. Do tego jesli ktorys z dluznikow uweznie sie to Ruch dostanie ujemne punkty i skonczy sie zabawa bardzo przykro. Na chwile obecna organizacyjnei i finanowo balansujemy na poczatku trzeciej dziesiatki w kraju. Jest to mniej wiecej srodek tabeli II ligi
Dlatego brawa dla dzialaczy i pilkarzy ktorzy mimo nienajlepszych warunkow prezentuja sie znakomicie
Stadion też mamy bardzo brzydki. Przykro mi to mówić ale Stadion przy ul. Cichej wstyd pokazać w Polsce a co dopiero w Europie. Zwróćcie uwagę jak wyglądaja stadiony bogatszych w OE klubów. Taki stadion w Bełchatowie może nie jest wielki ale bardzo zadbany i w miarę ładnie się prezentuje.
Sprawa nowego stadionu nie jest prosta. Sama budowa potrwa 2-3 lata. A nie wiadomo kiedy ta budową będzie miała ruszyć. Nawet 2010 rok wydaje się mało prawdopodobny.
Fundacja to dobry pomysł tylko że to będzie niewielka kwota jaka bedzie potrzbna na stadion. Jesli miasto, minsterstwo sporti i UE nas nie wspomoze to nie ma na co liczyć
Sponsor to też na chwile obecna marzenia scietej glowy. Jesli inwestor wplaca pieniadze to chce cos w zamian. A co moze Chorzow zaoferowac takiemu biznesmenowi?? Niewiele.
Podwyżka biletów to dobry pomysł tylko jak widze ze polowa narzeka to zaczynam watpic czy ten klub kiedys stanie na nogi. W Bialymstoku bnilety kosztuja po 20 zloty. W Krakowie, Poznaniu czy Warszawie jeszcze wiecej. Fakt. Sa to duzo wieksze miasta od Chorzowa ale bilet w cenie 15 zloty to nie jest zadna tragedia, tymbardziej ze kupujac karnet oszczedza sie duzo kasy.
Rozpisalem sie, ale podsumowywujac jesli nie zdarzy sie CUD (tzn. nie zjawi sie ktos z walizka wypchana pieniedzmi) to czekac nas bedzie balansowanie miedzy I a II liga. Pieniadze pana Mariusza nie sa wystarczajace na spokojne funkcjonowanie klubu. Do tego jesli ktorys z dluznikow uweznie sie to Ruch dostanie ujemne punkty i skonczy sie zabawa bardzo przykro. Na chwile obecna organizacyjnei i finanowo balansujemy na poczatku trzeciej dziesiatki w kraju. Jest to mniej wiecej srodek tabeli II ligi
Dlatego brawa dla dzialaczy i pilkarzy ktorzy mimo nienajlepszych warunkow prezentuja sie znakomicie
jak juz wspominałem niejestem za podnoszeniem cen biletów...przynajmniej jeszcze nie teraz, spodziewałem sie że podwyżka bedzie miała miejsce wraz z awansem do OE !....stanie sie to jednak juz teraz na wiosne....no OK I runde wczesniej, tylko mam nadzieje że po tej rundzie i awansie do OE nie nastąpi kolejna podwyżka
z drugiej strony racja miasto nie chce stadionu nie chce Ruchu to po co Pan Klimek My kibice i cala reszta sie tym wszystkim przejmujemy..moze zaorac to wszystko zrobic porzadek i ZAPOMNIEC?????????????CO BYLO BY TO DOBRE WYJSCIE PANIE KOPEL GLUCHY KOPEL GLUCHY NA APELE KIBICOW,JO W PRZYPADKU AWANSU TEGO NIE WIDZA NIECH KOPEL WSADZI SE W ZYC TYN KLUCZ CO DOL CIESLIKOWI I WARZYSZE BO PO CIUL IM KLUCZ DO MIASTA W KTORYM SIE NIC NIE DZIEJE CHYBA PO TO ABY SIEDNAC SIE I PLAKAC...................OJ PANIE KOPEL BEDZIE PAN MIOL CIEZKIE DNI W PRZYSZLYM ROKU TAK COS CZUJA ,ALE NIE CHCA NIC GODAC BO POTYM SAM MNIE JESZCZE DO SONDU PODAJA ZE ZAMIESZKI WYWOLUJA,ALE MOZE BYC NIE WESOLO JAK RUCH PAN ZOSTAWI NA PASTWA LOSU.
-
- Kontakt:
ja uwazam podobnie jak Wilus , ze ta fundacja to kropla w morzu potrzeb. Ale z 2 strony moze ktos nas zauwazy ( sponsor) i cos z tego bedzie
natomiast sprawa podwyzki cen biletow wg mnie to poroniony pomysl
teraz trzeba nauczyc ludzi kibicowania, przychodzenia na stadion calymi rodzinami , a dopiero w przypadku awansu do oe dac wieksze ceny
obecnie trzeba zarazac ludzi pozytywna atmosfera na stadionie itd. a takie posuniecie ograniczy publicznosc ponownie do 3 tys
teraz trzeba nauczyc ludzi kibicowania, przychodzenia na stadion calymi rodzinami , a dopiero w przypadku awansu do oe dac wieksze ceny
obecnie trzeba zarazac ludzi pozytywna atmosfera na stadionie itd. a takie posuniecie ograniczy publicznosc ponownie do 3 tys
- esiu1920
- Kontakt:
Moim zdaniem cena biletu powinna być dopasowana do klasy przeciwnika. Już ta runda pokazała że na meczach z druzynami z czołówki tabeli można było liczyć na komplet i na taki mecz można podnieść cene biletów. Mecze typu Łomża , Unia nigdy nie bedą elektryzować na tyle kibiców żeby zapełnić stadion , a wyższa cena biletu jeszcze mocniej obniży frekwencję.
W przyszłej rundzie na spokojnie można podnieść ceny biletów na mecze z Sosnowcem , Polonią Bytom nie obawiając się o ilość kibiców.
Niestety pikniki co od święta chodzą na mecze będą musieli wydać troszkę więcej kasy , a Ci co zawsze są obecni na Ruchu łatwo to zrozumią ( przynajmniej tak mi się wydaje )
W przyszłej rundzie na spokojnie można podnieść ceny biletów na mecze z Sosnowcem , Polonią Bytom nie obawiając się o ilość kibiców.
Niestety pikniki co od święta chodzą na mecze będą musieli wydać troszkę więcej kasy , a Ci co zawsze są obecni na Ruchu łatwo to zrozumią ( przynajmniej tak mi się wydaje )
Halemba zawsze z RUCHEM !!!
zgadzom sie z toba w 100 %Viro pisze:ja uwazam podobnie jak Wilus , ze ta fundacja to kropla w morzu potrzeb. Ale z 2 strony moze ktos nas zauwazy ( sponsor) i cos z tego bedzie
Pomysl manifestacji pod prezydium takze dobry .
panowie nie rozumia niektorych chca miec druzyna na OE
chcemy sie wzmocniac chcemy zatrzymac tych grajkow co momy
chcemy miec nowy stadion
i co .....
5 zl podwyzki i juz placz.
wiadom ze my kibice tej druzyny nie utrzymiemy ale pokorzmy ze somy
z druzyna i zarzadem ,miasto mo nos w du***, ciezko o sponsora a som pan
M. KLIMEK tego nie utrzymie
chyba ze chceci grac w A klasie wtedy bydziecie miec bilety za darmo.
PANOWIE JUZ DZISIEJ CZA MYSLEC O WIOSNIE
Z POLKOWICAMI LICZA NA 10.000 I SZLUS
POKORZMY ZE NOM NA RUCHU ZALEZY
chcemy sie wzmocniac chcemy zatrzymac tych grajkow co momy
chcemy miec nowy stadion
i co .....
5 zl podwyzki i juz placz.
wiadom ze my kibice tej druzyny nie utrzymiemy ale pokorzmy ze somy
z druzyna i zarzadem ,miasto mo nos w du***, ciezko o sponsora a som pan
M. KLIMEK tego nie utrzymie
chyba ze chceci grac w A klasie wtedy bydziecie miec bilety za darmo.
PANOWIE JUZ DZISIEJ CZA MYSLEC O WIOSNIE
Z POLKOWICAMI LICZA NA 10.000 I SZLUS
POKORZMY ZE NOM NA RUCHU ZALEZY