Zimowe Transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
rem34

#391 Post autor: rem34 » 21 lis 2006, o 09:11

widac jeszcze emocje z konca rundy nie opadly a juz zaczyna
sie krecic karuzela transferowa;
chciolbych zwrocic uwaga na trzy nzawiska
Mężyk polonia wpozyczony z lks podobno chce go sosnowiec
Marczak lomza - jagielonia
Misan legnica -plock
trzeba teraz powalczyc o takiech chopow co bydom wzmocnieniem
a nie melodia przyszlosci. bo teraz juz zarty sie skonczyly

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#392 Post autor: Simone » 21 lis 2006, o 10:55

Nie zgodze sie co do Mezyka i Misana . Mamy swoich chlopakow i w nich trzeba inwestowac , uwazam ze Janoszka bedzie wkrotce lepszym napastnikiem niz tych dwoch razem wzietych ...

Pojawil sie juz zreszta nastepny talent Sobiech

Marczak to inna sprawa gdyz nie mamy u nas zawodnika zdolnego , mlodego na ta pozycje jednak go trzeba wykupic

Tutaj pole do popisu dla dzialaczy bo Lomza chce Petasza . Jednak on tez duzo potrafi i jakby zaczal pracowac jak inni ...

Trudno wyczuc jak to z nim bedzie

bogas1985

#393 Post autor: bogas1985 » 21 lis 2006, o 15:57

W Zabrzu sie rozmarzyli. Chca Cwielonga, Barana i Janoszke :lol:

Co do Mezyka. Potrafi grac na pozycji ofensywnego pomocnika i ma znakomity przeglad pola. Mysle ze przydalby sie. Napastnikow nam nie potrzeba. Jest Cwielong, Ludzinski, Mikulenas i Janoszka. W II lidze nie ma duzo lepszych napastnikow (jesli w ogole tacy sa) wiec o linie napadu jestem spokojny. Wystarczy poprawic skutecaznosc i bedzie dobrze. Bo stwarzanie okazji strzelckich naszym napastnikom nie przychodzi z trudem.

Jesli chodzi o wzmocnienia to warto sprowadzic ofensywnego pomocnika, srodkowego obronce i lewego obronce (co gra lewą nogą!!!!!!!!).

Innych pozycji wzmacniac specjalnie nie trzeba. Wystarczy uzupelnic sklad mlodymi, ambitnymi chlopakami, ktorzy mogliby sie uczyc od starszych - Grzyba czy Sokoła.

Będzie dobrze!!!!

Elmer
Kontakt:

#394 Post autor: Elmer » 21 lis 2006, o 16:21

Ja uważam, że ci pewniacy powinni mieć jakąś konkurencję żeby nie czuli się zbyt pewnie. Już kiedyś takie coś z dwoma pewniakami w składzie przerabialiśmy z małymi przerwami przez ponad 10 lat.

Nawet grze Kubicy w Ruchu nie powiem nie, bo on ma "papiery" na granie, a przy naszyh trenerach każdy ambitny i utalentowany zawodnik jest w stanie grać na bardzo dobrym poziomie (np. Mikulenas, Sokołowski, a nawet Śrutwa z wiosny. Tych piłkarzy wielu już przekreślało, a tymczasem pokazali na co ich stać).

W zespole musi być rywalizacja i piłkarz powinien wiedzieć, że do każdego meczu musi się na maxa przyłożyć, bo może stracić miejsce w składzie.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Raulito
Kontakt:

#395 Post autor: Raulito » 21 lis 2006, o 17:41

za 90min.pl

Ruch Chorzów
Przychodzą: Paweł Drumlak (P - Cracovia), Łukasz Janoszka (N - Walka Makoszowy (Zabrze)), Andrzej Kubica (N - Górnik Łęczna), Jacek Magiera (P - Cracovia), Krzysztof Nykiel (O - Radomiak Radom), Piotr Petasz (P - ŁKS Łomża), Grzegorz Rajman (P - brak klubu), Maciej Sadlok (Pasjonat Dankowice), Wojciech Sadlok (Pasjonat Dankowice)

Odchodzą: Grzegorz Baran (O - Górnik Zabrze), Piotr Ćwielong (N - GKS Bełchatów, Górnik Zabrze, Legia Warszawa, Wisła Kraków), Przemysław Łudziński (N - Wisła Kraków, ?)
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

slavo
Kontakt:

#396 Post autor: slavo » 21 lis 2006, o 18:03

Raulito pisze:za 90min.pl

Ruch Chorzów
Przychodzą: Paweł Drumlak (P - Cracovia), Łukasz Janoszka (N - Walka Makoszowy (Zabrze)), Andrzej Kubica (N - Górnik Łęczna), Jacek Magiera (P - Cracovia), Krzysztof Nykiel (O - Radomiak Radom), Piotr Petasz (P - ŁKS Łomża), Grzegorz Rajman (P - brak klubu), Maciej Sadlok (Pasjonat Dankowice), Wojciech Sadlok (Pasjonat Dankowice)

Odchodzą: Grzegorz Baran (O - Górnik Zabrze), Piotr Ćwielong (N - GKS Bełchatów, Górnik Zabrze, Legia Warszawa, Wisła Kraków), Przemysław Łudziński (N - Wisła Kraków, ?)
a w "fuckcie", "skandalach", faktach i mitach" czegoś nie było ??

aju
Kontakt:

#397 Post autor: aju » 21 lis 2006, o 18:15

nie do przyjecia !!!!!
MŁODZI TRENUJCIE!!!

arcio
Kontakt:

#398 Post autor: arcio » 21 lis 2006, o 19:43

kupa śmiechu z tymi spekulacjami LOL
nigdy nie jest za późno

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#399 Post autor: grzej » 22 lis 2006, o 10:24

Darek Gęsior odszedł z Grdziska...

- Wracam do Chorzowa, gdzie mam dom. W grudniu zrobię sobie wolne, a do połowy stycznia zdecyduję, co będę robił później. Na razie nic nie planuję. Na pewno jestem bliższy podjęcia decyzji o zakończeniu kariery, ale na 100 proc. nie mogę jeszcze tego powiedzieć - opowiada. (za 90minut)

W sumie przydałby sie na pół rundy.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#400 Post autor: radzion » 22 lis 2006, o 10:42

jesli chodzi o Gesiora to mo swoje lata ale....... zawsze szanowolch go jako zawodnika, Darek zawsze kojarzyl mi sie jako zawodnik podchodzacy profesjonalnie do roboty!
a ze ciagle potrafi dobzre grac przekonywol o tym tam gdzie ostatnio gral!

ale czy by sie przydol?decyzja nalezy do Wleciala

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#401 Post autor: spyru » 22 lis 2006, o 10:57

Jakby miał sie do czegoś przydać to tylko do walki o awans. I nic wiecej. Nie wyobrażam sobie żeby po ewentualnym awansie w Ruchu graliby zawodnicy 37-38 letni
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#402 Post autor: Simone » 22 lis 2006, o 11:17

Ja tam wole Darka Gesiora na pol do poltorej sezonu niz takiego Magiere na 3-4 ...

To jest pilkarz o wciaz niespotykanych umiejetnosciach w naszej lidze ...

Zupelnie mi nie przeszkadza jego wiek biorac pod uwage zasade ze graja aktualnie najlepsi

Tak swoja droga to Mistrz Polski z Ruchem z 89 r , pieknie sie kojarzy 8)

Elmer
Kontakt:

#403 Post autor: Elmer » 22 lis 2006, o 16:48

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=159715
Jagiellonia jest zainteresowana wypożyczeniem do końca sezonu dwóch utalentowanych graczy ŁKS-u Łomża. Białostocki klub wystosował już oficjalne pismo w tej sprawie. - W przyszłym tygodniu jesteśmy umówieni na kolejne spotkanie z łomżyńskimi działaczami - dodaje prezes Jagi.

Działacze chcą skusić na występy w Białymstoku Mariusza Marczaka i Rafała Bałeckiego. Obaj piłkarze są żywo zainteresowani tą ofertą.

- Jeśli kluby dojdą do porozumienia, jestem za - zapowiada 23-letni Marczak. Jednak Jagiellonia nie jest jedynym klubem, który widziałby u siebie pomocnika ŁKS. W grę wchodzą także: Zawisza Bydgoszcz, Górnik Polkowice, Ruch Chorzów, Unia Janikowo, Lechia Gdańsk czy ŁKS Łódź.

Sam zawodnik zastrzega, że żadna decyzja jeszcze nie zapadła i kwestia jego transferu jest sprawą otwartą. - Konkretnych rozmów nie było - przyznaje.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

arcio
Kontakt:

#404 Post autor: arcio » 22 lis 2006, o 22:30

Z wodzisławia chce Woś odejść
myśle że taki grajek na środku pomocy jako ofensywny byłby dobrym rozwiązaniem
kiedys u nas juz był - mam pozytywne wspomnienia po jego grze

tylko czy nas na niego stać i czy go chcemy ;)
nigdy nie jest za późno

Pavlique
Kontakt:

#405 Post autor: Pavlique » 22 lis 2006, o 23:17

Co do Wosia jeżech jak nojbarzij za, cza z Grzybkiym pogodać, łon go przekabaci na nasze... :wink:
I'm a man who walks alone

ODPOWIEDZ