Hymn Ruchu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#16 Post autor: L_M » 18 lis 2006, o 00:21

los_madeyos pisze:Ja do górników i hutników nic nie mam, ale mamy troche inne czasy niz 20 lat temu. Smutna prawda jest taka, ze wiekszosc kopalni i hut polikwidowali, i teraz sztygary nie ida po modrej kapuscie z rolada na szpiel na Ruch z kumplami, potem na piwo. Sory, ale tak juz jest. Ale hymn OK, i powtarza, NIE CHODZI O TO żeby wymyśleć nowy hymn czy przyśpiewke. Wszyscy musza kibicować. A nie ukrywajmy, nawet ci ktorzy dra gardla przez 90 minut, nie zaspiewaja hymnu (jesli go umia) bo ejst ich za malo.

Pozdrawiam
Ludzie, Ruch to Slask, Slask to historia, historia gornictwa, hutnictwa. Kibice Ruchu to w duzej mierze ci obecni i ci byli przedstawiciele wyzej wymienionych zawodow, i NIGDY jednym z moich skojarzen z Ruchem nie przestanie byc gornik i hutnik! NAJWAZNIEJSZA JEST TRADYCJA, jak juz ktos tu wspomnial, i pomysly na nowe spiewki jak najbardziej na tak, ale proby zmieniania starych i wycinania jakichkolwiek ich czesci na nie! To ze teraz hajerow co po roladzie, kluskach i modrej kapuscie ida na szpil jest mniej, nie znaczy o tym zapominac i eliminowac! Choc rozumiem ze nie to autorzy tego typu postow maja na celu ;)

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17 Post autor: L-o » 18 lis 2006, o 00:26

Tekst fajny. Niy zmiyniać hymnu ino wprowadzić to jako pieśń na doping. Do tego co jest dopisać jescze 1 abo 2 zwrotki i podkład muzyczny dać i bycie fajno spiywka.

gizm
Kontakt:

#18 Post autor: gizm » 18 lis 2006, o 07:04

na tyj stronie jest duzo fajnych filmikow o Ruchu
ale niywiym czamu niy umia ich scingnonc ino otwozic
moze mi wtos je poslac na Maila [email protected]

ich jest ino 20 :wink:

zgory dziynki

kopax

#19 Post autor: kopax » 18 lis 2006, o 10:13

a może ktoś z talentem do pisanie jakis rymów wymyśliłby piosenkę co by można spiewać w knajpach podczas oglądania szpilu w telwzuji przy piwku. słyszałem taka piosenke w knajpie arsenalu. zaczynała sie od "rise your glass" czy coś.
piosenka ruchu mogła by sie zaczynac od "kufle w góre za nasz Ruch"
jak ktos ma poimysł to dopisywac dalsze wersy.
tylko nie mam pomysłu na jaka to melodie pasi
kopax

tomasz_

#20 Post autor: tomasz_ » 18 lis 2006, o 12:40

swietne te filmiki... marzy mi sie takie cos kiedys w takiej ilosci na Ruchu :))) np: http://www.youtube.com/watch?v=XHa99gWF ... ed&search=

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#21 Post autor: wolfik » 18 lis 2006, o 12:46

tomasz_ pisze:swietne te filmiki... marzy mi sie takie cos kiedys w takiej ilosci na Ruchu :))) np: http://www.youtube.com/watch?v=XHa99gWF ... ed&search=
Na ta melodie mozna by cos fajnego wymyslic
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

tomasz_

#22 Post autor: tomasz_ » 18 lis 2006, o 14:16

Mógłby mi ktoś podać tytuł tej piosenki ( orginal ) :lol:

Awatar użytkownika
THOMY
Kontakt:

#23 Post autor: THOMY » 18 lis 2006, o 14:44

Tomasz - ´nur nach hause gehen wir nicht´ spiywane po zwyciynskich szpilach to jest na Hertha BSC
http://www.fcd-ruchchorzow.de" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
osik
Kontakt:

#24 Post autor: osik » 18 lis 2006, o 17:44

wolfik pisze:
tomasz_ pisze:swietne te filmiki... marzy mi sie takie cos kiedys w takiej ilosci na Ruchu :))) np: http://www.youtube.com/watch?v=XHa99gWF ... ed&search=
Na ta melodie mozna by cos fajnego wymyslic

przyspieszone England Football Songs - The Great Escape

BLEZ1920

#25 Post autor: BLEZ1920 » 18 lis 2006, o 19:03

tekst jest za***isty ale jak byś mógł to wymyśl coś na ta melodia co podają ten link
pozdro :D

tomicher
Kontakt:

#26 Post autor: tomicher » 19 lis 2006, o 17:44

tak samo moało być kiedyś wykorzystane za***iste PAO i nic z tego chyba nie wyszło...
Obrazek

Niebieski_Wojownik

#27 Post autor: Niebieski_Wojownik » 19 lis 2006, o 23:13

Hymn naszego kochanego Ruchu jes dobry ale jo sadza ze jes łon za stary i mogiemy przeciez zrobic nowy :) pomysł dobry moim zdaniem :)

DjMaciar
Kontakt:

#28 Post autor: DjMaciar » 20 lis 2006, o 19:11

Ja tu od siebie wrzuce cos Thommy sie bedzie cieszyl

http://www.youtube.com/watch?v=A2aoQ7SeJHE
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
THOMY
Kontakt:

#29 Post autor: THOMY » 20 lis 2006, o 19:56

o ja aachen - bochum z kwiytnia i wspolny fajer i awans do BuLi :lol:
http://www.fcd-ruchchorzow.de" onclick="window.open(this.href);return false;

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#30 Post autor: gerhat » 21 lis 2006, o 08:50

Niebieski_Wojownik pisze:Hymn naszego kochanego Ruchu jes dobry ale jo sadza ze jes łon za stary i mogiemy przeciez zrobic nowy :) pomysł dobry moim zdaniem :)
Popierom, albowiem ten hymn "Ruchu nasz Kochany.." nie jest śpiewany wogóle przez kibiców, tylko leci paybeck w wykonaniu jakiegoś zespołu na poziomie oazowym. Tym hymnem tylko sie ośmieszamy.

My potrzebujemy hymnu który będzie śpiewany przez cały stadion.

Wariant 1
Jeżeli miałby to być hymn do słów własnych to prośba do Wojtka Kuczoka (jeżeli to czyto) żeby ułożył jakis zgrabny tekst, bo to co tu się ukazuje to raczej amatorka nie nadająca się do śpiewania.

Wariant 2
Można wykorzystać istniejące hity np. "W życiu piękne sa tylko chwile" R.Ridla czy jakiś utwór Gary Glittera, które świetnie nadają się do zagrzewania do walki jak również do podziekowań za dobry mecz.

ODPOWIEDZ