konto...NOWY STADION K.S.RUCH WIELKIE HAJDUKI.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
adamo chorzow

#181 Post autor: adamo chorzow » 13 lis 2006, o 21:55

Wlasnie napisalem do prezydenta Marka Kopla wiadomosc i zadalem pytanie czy miasto poprze nasz incjatywe wraz z zarzadem klubu,i czy pomoze przy organizacji tego naszego ''ruchu''.chodzi aby brali w tym udzial slawni niebiescy...zobaczymy czy odpisze.
Dobranoc

slavo++

#182 Post autor: slavo++ » 13 lis 2006, o 22:02

adamo chorzow pisze:Wlasnie napisalem do prezydenta Marka Kopla wiadomosc i zadalem pytanie czy miasto poprze nasz incjatywe wraz z zarzadem klubu,i czy pomoze przy organizacji tego naszego ''ruchu''.chodzi aby brali w tym udzial slawni niebiescy...zobaczymy czy odpisze.
Dobranoc
i dostaniesz odpowiedź, że lepiej to co nazbieramy dorzucić do dachu na Śląskim bo po co w Chorzowie dwa kryte stadiony :-)

KacoR
Kontakt:

#183 Post autor: KacoR » 13 lis 2006, o 22:45

adamo chorzow pisze:Chopcy dopiero teroz zech wrocil z roboty i powiem Wom tak wszyscy sa za................a ci z kerymi zech godol w wiekszosci lazili na Ruch w latach osiemdziesiatych.kozdy jest za.........
Jo zech to przedstawil w ten sposob.dla normalnego kibica wydaje sie ta suma bardziej dostepna w skali miesiaca a wiec .........................przedstawil zech to ludziom tak...........ZE ZOSTANIE WYPRODUKOWANYCH DWA MILIONY CEGIELEK Z CZEGO KAZDA BEDZIE KOSZTOWALA JEDYNE 25zl............Jesli je sprzedamy mamy piecdziesiat milionow zlotych na stadion bez laski od Unii Europejskiej.......................
Trzeba zorganizowac te spotkanie o ktorym na stronie On line pisal ''KLIMZOWIEC'' I zarzad niech wspolnie z Urzedem miasta to zorganizuje...................Proponuje punkty w Miastach takich jak PSZCZYNA,SWIONY,SIEMCE ,KATOSY,MIKOLOW,RUDA SLASKA,TARN.GORY,CHORZOW,albo tylko na Ruchu....ale tylko na Ruchu gdzie mozna by te cegielki kupowac...............

patrzcie teraz pesymistyczny akcent jesli w Krakowie w srodku tygodnie bylo 1000 kibicow to Ci na bank raz w miesiacu (minimum )kupia jedna cegielke wiec na dzien dobry mamy 25.000zl miesiecznie,ale to przeciez absolutne minimum WIEC.............................JASNE JEST JEDNO NASZ AKCJA BEDZIE JEDNORAZOWA ZYSKAMY NIESAMOWITY SZACUNEK,KTORY JUZ ITAK MAMY W CALEJ POLSCE......................musimy zrozumiec ze Chorzoe jako stu tysieczne miasto bedzie mialo ciezko bez srodkow prywatnych zbudowac stadion na miare 14-krotnego mistrza Polski wiec trzeba pomoc obojetnie w jaki sposob........................Ruch Ruch HKS...
WISLA ............
CO?????????
Ruch CHORZOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wszystko piknie ino jedno pytanie fto wyprodukuje cegielki bo w dzisiejszych czasach tylko hajs wchodzi w gre czyli nic za darmo :?

slavo++

#184 Post autor: slavo++ » 13 lis 2006, o 22:51

przecież "ciegiełka" też może iść z duchem czasu i mieć postać elektroniczną

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#185 Post autor: wolfik » 13 lis 2006, o 23:17

Panowie spokojnie Zamiast narzekac na Kopla, podajcie lepszego kandydata, ja takiego nie widzialem i chorzowianie jak widac tez. Ale Kopel nie rzadzi przeciez sam, jest kilku Niebieskich w Radzie Miejskiej Sadłoń, Wieczorek, Sevkovic, chyba Otte, jak inni to nie wiem. Ciekawi mnie tez stanowisko klubu w tym temacie, bo cos go nie slychac, a w klubie widzialem plakat Kopla. A nie mozna powiedziec ze miasto nic dla nas nie robi, wystarczy sie na Kresy przejechac, ba jeszcze kilka lat temu nie gralismy przy oswietleniu bo klubu nie bylo na to stac, gdy miasto przejelo stadion juz nie ma mowy o takich problemach.

pomysly fajne, cegelki itp, wiadomo trzeba do tego poparcia jakis znanych osobistosci, o co pewnie nietrudno, poparcia klubu przede wszystkim dobrej woli miasta. Mysle, ze glownie trzena rzeczowej debaty na linii klub-kibice-miasto na temat naszego stadionu
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Stary kibic

#186 Post autor: Stary kibic » 13 lis 2006, o 23:29

wolfik pisze:Panowie spokojnie Zamiast narzekac na Kopla, podajcie lepszego kandydata, ja takiego nie widzialem i chorzowianie jak widac tez. Ale Kopel nie rzadzi przeciez sam, jest kilku Niebieskich w Radzie Miejskiej Sadłoń, Wieczorek, Sevkovic, chyba Otte, jak inni to nie wiem. Ciekawi mnie tez stanowisko klubu w tym temacie, bo cos go nie slychac, a w klubie widzialem plakat Kopla. A nie mozna powiedziec ze miasto nic dla nas nie robi, wystarczy sie na Kresy przejechac, ba jeszcze kilka lat temu nie gralismy przy oswietleniu bo klubu nie bylo na to stac, gdy miasto przejelo stadion juz nie ma mowy o takich problemach.

pomysly fajne, cegelki itp, wiadomo trzeba do tego poparcia jakis znanych osobistosci, o co pewnie nietrudno, poparcia klubu przede wszystkim dobrej woli miasta. Mysle, ze glownie trzena rzeczowej debaty na linii klub-kibice-miasto na temat naszego stadionu
Tak ale zadaj sobie pytanie ile juz pieniedzy wyrzucono w bloto? Chodzi o dzial "Sport" w Chorzowie. Ile szkolnych obiektow -bois, bierzni, sal gimnastycznych ulega dewastacji po przez brak zainteresowania kierownictwa szkol, bo po co za niedlugo miasto zrobi nowe, i po sprawie. A tak jeszcze nawiasem lepiej wydac bardzo malo i zrobic kolo tego szumu niz wiecej jak np. na Ruch. Co ma z tego Ruch? Kresy, nowy AKS. ?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#187 Post autor: gerhat » 13 lis 2006, o 23:35

Stary Kibic nie rozmydlej tematu, bo zaroz zamiast o stadionie bydymy tu rozważać o szkolnictwie, służbie zdrowia i problemach komunikacji miejskiej.

Darth Kabut

#188 Post autor: Darth Kabut » 14 lis 2006, o 01:12

Panowie dejcie mi pora dni.

W sobota jada na przymusowy urlop /wlasciwie niy jo ino moja baba a jo w tyj kwestii niy mom zdanio i musza tyz jechac/
ale zarozki po powrocie beda miol spotkanie z pewnom osobom co moze nom pomoc.
Jak ino byda cos wiyncyj wiedziec to zaroz Wom sam wszystko wciepna.

A propo tych ceglowek:
przeca idzie pogodac z roznymi drukarniami /choby ta co nom bilety robi/ dac jij sie zareklamowac na tych ceglowkach i moze zrobiom to za darmo.

Je takie przysłowie:
Fto pyto niy bladzi.

Wiync ino sie brac za robota.
Dobre ftos zauwazol ze cisnie zima dupnymi krokami i zamiast na gorniec w barze to dac na sztadion.
Jo wom powiym jeszcze to:
jak mi baba bydzie o te piyniondze larwa plula to w rzic loberwie :)

Pyrsk.

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#189 Post autor: uRodzony na sektoRze » 14 lis 2006, o 06:34

simonsays pisze:Porazka z Jaga i na nast. mecz przylazi o 4000 kibicow mniej. Nie chca nic godac, ale kiepsko to wyglado.
Niesety jest tak wszędzie, na każdym stadionie.. Jest jakaś liczba która uczęszcza na mecze stale oraz druga - która przychodzi w wyjątkowych okazjach...
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

gizm
Kontakt:

#190 Post autor: gizm » 14 lis 2006, o 06:51

slavo++ pisze:
adamo chorzow pisze:Wlasnie napisalem do prezydenta Marka Kopla wiadomosc i zadalem pytanie czy miasto poprze nasz incjatywe wraz z zarzadem klubu,i czy pomoze przy organizacji tego naszego ''ruchu''.chodzi aby brali w tym udzial slawni niebiescy...zobaczymy czy odpisze.
Dobranoc
i dostaniesz odpowiedź, że lepiej to co nazbieramy dorzucić do dachu na Śląskim bo po co w Chorzowie dwa kryte stadiony :-)
a chocby nawet tak odpowiedziol to nos moze wzadek pocalowac ale wto niywieza on teraz poczebuje glosy jak che za 2 tydnie wygrac i dali zondzic
jak by tak napisol to wiy ze by miol zaroz conajmnij 10tys glosow przeciwko nim i bezto bydzie prubowol to przeciongnonc na po wyborach besto cza dzialac jak lon niychce pomuc bo mo sztres ze wyborami albo jeszcze co innego to niypopuszczac bo po wyborach to nos zas kas bydom mieli
niydo odpowiedzi to szukac kas indzij pomocy aly do wyborow mo byc wszysko gotowe cza to teraz wykorzystac ze loni wasze glosy porzebujom jakby niybolo 10tys glosow to jest kozdymu poczebne
dobro umowa zrobic i bydzie potym leciec zgorki
albo zaroz media wlonczyc i sie niybydom mogli wycofac

juz to widza jak Fukt na piyrwszyj stronie pisze Kibice Ruchu zbiyrajom na Stadion a UM niychce im wtym pomuc :lol:

Kobold
Kontakt:

#191 Post autor: Kobold » 14 lis 2006, o 08:33

A jak jest ze zdobyciem statusu organizacji pożytku publicznego ? Czy Ruch ma szanse stać się czymś takim ? W końcu można by pomyśleć o czymś takim - za niedługo kończy się kolejny rok podatkowy i niektórzy zaczną się zastanawiać gdzie przekazać 1 % ...

Awatar użytkownika
esiu1920
Kontakt:

#192 Post autor: esiu1920 » 14 lis 2006, o 09:57

gizm pisze:
slavo++ pisze:
Dobranoc
a chocby nawet tak odpowiedziol to nos moze wzadek pocalowac ale wto niywieza on teraz poczebuje glosy jak che za 2 tydnie wygrac i dali zondzic
jak by tak napisol to wiy ze by miol zaroz conajmnij 10tys glosow przeciwko nim i bezto bydzie prubowol to przeciongnonc na po wyborach besto cza dzialac jak lon niychce pomuc bo mo sztres ze wyborami albo jeszcze co innego to niypopuszczac bo po wyborach to nos zas kas bydom mieli
niydo odpowiedzi to szukac kas indzij pomocy aly do wyborow mo byc wszysko gotowe cza to teraz wykorzystac ze loni wasze glosy porzebujom jakby niybolo 10tys glosow to jest kozdymu poczebne
dobro umowa zrobic i bydzie potym leciec zgorki
albo zaroz media wlonczyc i sie niybydom mogli wycofac

juz to widza jak Fukt na piyrwszyj stronie pisze Kibice Ruchu zbiyrajom na Stadion a UM niychce im wtym pomuc :lol:
Już jest po wyborach.
Halemba zawsze z RUCHEM !!!

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#193 Post autor: spyru » 14 lis 2006, o 10:01

Nie wypowiadałem sie wcześniej w tym temacie bo traktuje go z przymrużeniem oka. Ale jeżeli komuś sie wydaje że zbierze ileś tam milionów złotych to chyba śni na jawie. :roll: To jest nierealne. 2 miliony ludzi da 25 zł? No bądźmy poważni. Ja oczywiście jestem zwolennikiem utworzenia grupy która coś zacznie w kierunku powstania stadionu ( czy modernizacji ) robić, ale nie w ten sposób. Jak dla mnie to jest porywanie sie z motyką na słońce.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
ch-R

#194 Post autor: ch-R » 14 lis 2006, o 10:14

Ten pesymizm mnie rozpierdziela :evil: Ino mi nie odpisujcie o realizmie :evil:

Awatar użytkownika
ch-R

#195 Post autor: ch-R » 14 lis 2006, o 11:05

atomic pisze:
chorzowskaR pisze:Ten pesymizm mnie rozpierdziela :evil: Ino mi nie odpisujcie o realizmie :evil:
No to zyj sobie dalej w rózowej chmurce... :roll:

Jeszcze kilka miesiecy temu wielki placz i smucenie ze bilety za drogie, ze nikt kasy nie ma - a teraz nagle tysiace chetnych ma sie znalezc i zebrac miliony na budowe stadionu?

Kibice najpierw powinni sie zorganizowac w jakims konkretnym Stowarzyszeniu, a potem dopiero mozna myslic o jakichkolwiek akcjach!

Zobocz kiedy powstał temat i ile mo stron i nie pisz mi tu o biletach bo ci co o te ceny biletów płacza to najczesciej mlodzi szkoleni

ps. a jeszcze jedno , ludzie sie napolaja np u mnie w robocie i moi znajomi a takimi wpisami to ty napewno im otuchy i wsparcia dajesz :cry:

Zablokowany