konto...NOWY STADION K.S.RUCH WIELKIE HAJDUKI.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bara2
Kontakt:

#121 Post autor: bara2 » 12 lis 2006, o 20:21

ja jako uczen LO ,bede musial postac tydzien na ul.mariackiej i zostac rozdziewiczonym przez jakiegos bogatego mezczyzne , wtedy pewno jakos uciupam pare stowek :) do stadionu bardzo daleka droga :
- srodki z UE (?)
- sponsor (nie ma)
- miasto (cos wogole zrobi?)
- nasze zaangazowanie (+) ale to za malo

jestem dobrej mysli ,ale przy okazji jestem tez realista i z czystym sumieniem mowie ze nowy stadion w najblizszym czasie nie powstanie jesli tego nie ruszymy/rusza/ruszy (wybierzcie sami) ...

Joe

#122 Post autor: Joe » 12 lis 2006, o 20:27

ale fto tu godo o najbliższym czasie to jest inwestycja tzw. Długofalowa, co do środków z UE i sponsora, to bydom ino nikt nie przyzno dotacji kibicom ino klubowi, tak samo jest ze sponsorem, więc wpierwej cza miec "cos" zeby isc z tym do kubu, po czym klub moze sie starac o dofinasowania, czy sponsoring a co do miasta - one wogole chyba nie jest zainteresowane (ale zoboczymy nowe władze)

Stary kibic

#123 Post autor: Stary kibic » 12 lis 2006, o 20:37

Moja drobny kalkulacja: czyli gdybanie.
Zakladajac ze srednia frekfencja na stadionie wyniosla by 3 tys. chopoa . Wiosna jest chyba 8 meczy u siebie .To gdyby kozdy przy zakupie biletu dalby 5 zl (:- Na budowe stadionu czyli kostt karty wstepu + 5zl)
8* 30000 chopa = 24000 chopa
24 000 chopa * 5zl =120 000 zl
To jest zaledwie 1/2 sezonu czyli wiosna. Jest to cos a zaledwie mala kropelka w morzu.
Moze ktos ma inny pomysl, tez moze byc ciekawsze rozwiazanie.
Acha jeszcze mozna umiescic specjalne skarbonki na miescie w piwiarniach, sklepach . Moze sie dodatkowo by sie cos uzbieralo. Ba moze jakas firma sie tez cos by tam dorzucila.
Do Pattona
Interesuje mnie na jakiej zasadzie miasto przejelo obiekt na Cichej lacznie z gruntem. Bo co mi wiadomo to byl teren "Huty" Czy nawet klubu. Cos mi nadal nie gra.

adamo chorzow

#124 Post autor: adamo chorzow » 12 lis 2006, o 20:40

1/10 kibicow Ruchu nie chodzi na mecze,ale kasy da wiecej jak Ci co chodza.

Joe

#125 Post autor: Joe » 12 lis 2006, o 20:52

LUDZIE NIE OD RAZU RZYM ZBUDOWANO !!!
co wy tak przyjmujecie ze 3000 chopa na mecze lazi - jak sie spręzymy to powiedziłbych ze na szpil posisnie ze 5,000 albo 6,000

i wtedy kalkulacja - czysto hipotetyczna wyszla by tak :

5,000 * 5zł to skarbonki(albo przy bilecie KAŻDY) = 25,000
25,000zł * 10 szpilów (8 liga i dajmy na to 2 PP) = 250,000 czyli 1/4 miliona !!!! w 2 lata momy ok. 1,000,000 !!! wszystko jest kwestią wykonania i pomyslu.

potem moza jakeis aukcje zrobic, puszeczki dodatkowe, happening'i itd.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2006, o 20:56 przez Joe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#126 Post autor: kibol-siem-ce » 12 lis 2006, o 20:54

adamo chorzow pisze:1/10 kibicow Ruchu nie chodzi na mecze,ale kasy da wiecej jak Ci co chodza.
Jak niy chodzą to po co im stadion :?: :roll:
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Darth Kabut

#127 Post autor: Darth Kabut » 12 lis 2006, o 21:12

kibol-siem-ce pisze:
adamo chorzow pisze:1/10 kibicow Ruchu nie chodzi na mecze,ale kasy da wiecej jak Ci co chodza.
Jak niy chodzą to po co im stadion :?: :roll:
BO nie laza skuli sztadionu.
To co momy /nazywomy/ stadionem bylo 60 lot tamu nazod.

Bedzie stadion bedzie wiecej kibicow.
Przyklad Kielce.

Joe

#128 Post autor: Joe » 12 lis 2006, o 21:22

ale jest tez kwestia :

albo budowac nowy stadion albo progresywnie, stopniowo wy***przać kolejne trybuny i stawiać nowe (o ile tak idze wogole), ale jak wydac zebrany geld bydymy myslec, kiedy go bydymy miec - w co nie wątpia :)

PS a moze jeden z naszych kibiców wygro w totka ;)

aha i niewiecie moze jak to jest z tą organizacją pożytku publiczego ? (1% z podatków) bo to w sumnie o wiele skuteczniejszy i wygodniejszy sposób na zebranie upragnionej sumki
Ostatnio zmieniony 12 lis 2006, o 21:26 przez Joe, łącznie zmieniany 1 raz.

lojo
Kontakt:

#129 Post autor: lojo » 12 lis 2006, o 21:24

Som już jakies wyniki kto wygroł wybory bo może nom wybuduje jakis rosondny człowiek :P:p pytom sie bo sie natym nieznom mom 15 lot i w du*** polityka
Ruchu Chorzów kocham Cię, Tobie oddam serce swe serce moje jedyne, oddam mojej drużynie.

[img]http://img413.imageshack.us/img413/2554/halymbatf1.jpg[/img]

Damiano
Kontakt:

#130 Post autor: Damiano » 12 lis 2006, o 21:31

Jak będzie naprawdę jakieś stowarzyszenie to napewno jest jeszcze kilka sposobów na pozyskanie pieniędzy
SERCEM I DUCHEM NA ZAWSZE Z RUCHEM

qpo
Kontakt:

#131 Post autor: qpo » 12 lis 2006, o 22:01

Pomysl dobry ale wydaje mi sie malo realny. Przeliczenia ze 15 tys ludzi daje po 3333zlote sa smieszne, bo ilu kibicow ma 3 tysiaki ktore lekka reka moze dac na budowe stadionu, wzrost ceny biletu tez jest nietrafiony bo wydaje mi sie ze walczymy o jak najlepsza frekfencje a to napewno w tym niepomaga. Pozatym nawet jak zaczniemy zbierac kasa i nazbieramy te pora milionow to miasto musi chciec nowego stadionu(chocby dac jakies grunty czy wystapic po dotacje [zakladacie ze unia da 80% kasy, a w cale nimusi tak byc, bo jesli miasto da do zrozumienia ze stadionu nowego nie chce to unia nom niedoplaci].

Jedynym wedlug mnie sposobem jest zalozenie stowarzyszenia/organizacji "budowa nowego stadionu dla Ruchu" (czy cos w tym stylu) i po paru miesiacach wystapienie o status organizacji pozytku publicznego [powini przyznac gdyz rozbudowa infrstruktury sportowej w miescie, miesci sie w ramach pozytku publicznego] (koszt utrzymania niewielki bo tylko raport finansowy trzeba raz na rok publikowac czyli okolo 1tys/rok, a korzysci juz jakies sa zwolnienia z podatku, mozliwosc przekazania 1% itp. pozatym nie ma podejrzenia o to ze kasa idzie do kogos prywatnego) wiecej na: www.pozytek.ngo.pl

adamo chorzow

#132 Post autor: adamo chorzow » 12 lis 2006, o 22:03

Powiem Wam co jo np .mysla o wyborach....Nalatywali my na Marka Kopla,ale patrzcie z drugiej strony- jesli miasta narazie nie stac bo nastepna transz z Unii bedzie dopiero w zasiegu.to nie stac facet powiedzial prawde a nie sciemial prtzed wyborami............
Poza tym godnie reprezentuje nasze miasto.....popatrzcie na tereny po stalowni huty Kosciuszko nie pojmuje dlaczego miasto ze swej kasy ma doprowadzac te tereny do porzadku.....tam dzialal zaklad Panstwowy i to Panstwo Warszawka powinna dac na to kase..........niech Kaczynski przyjedzie do Chorzowa do centrum i niech sobuie to zabaczy.............a nie na gotowy tunel pod rondem przyjechac i pstrykac zdjecia.Mysle ze Kopel powinien Walczyc o to aby te tereny zostaly uporzadkowane z kasy Panstwowej a nie miejskiej.................Wkoncu Panstwo bralo stal wyprodukowana na tej stalowni......Niech teraz sprzataja po sobie.zadna firma przeciez tych terenow nie bedzie doprowadzala do porzadku to robota Tych ciulikow ze stolicy........................Jo tam, glosowalem na Kopla.....................

patrzcie nie trzeba od nikogo kupowac ternow one juz sa miejskie..........
Tu ktos pyta jak miasto dostalo tereny-co juz nie pamietacie jak to bylo????????????
Przeca jakby miasto nie przejelo stadionu to bylo by z Ruchem goraco,ale nie ma co do tego wracac.
Jest dobrze przynajmniej tereny sa nasze.(W Sosnowcu podobno znalazl sie jakis prywatny wlasciciel i Zaglebie musi mu odpalac czynsz............My na szczescie mamy te grunty miejskie wiec nie ma problemu.

slavo++

#133 Post autor: slavo++ » 12 lis 2006, o 22:08

Najważniejsze jest "zdobyć" projekt. Dobry projekt !! Dobry bo umożliwiający budowę etapową (modułową) coś a'la Lech, Wisła. Ile to może kosztować milion ? dwa ? 100 złotych x 20000 fanów. To jest realne matematycznie ale bez organizacji społecznej, ciegiełek nie wypali.

Największy problem to powołać, coś społecznego, uczciwego i wiarygodnego, podpartego autorytetem jakiejś znanej postaci (np. prof. Miodek), tyle że taka organizacja to mzonka (((

adamo chorzow

#134 Post autor: adamo chorzow » 12 lis 2006, o 22:14

A dlaczego miasta Chorzowa poprostu teraz nie stac na zadeklarowanie ze bedzie nowy stadion,poprostu dlatego ze my nie jestesmy metropolia dlatego mamy 120 tys.mieszkancow, a budzet miasta to ulice,wodociagi,prad,sluzba zdrowia...i wiele innych....Takze miasto pomoze ma grunty, powinno zalatwic dofinansowanie ,sa firmy w Laziskach,Mikolowie,Chorzowie,Swionach,Siemcach,Katowicach .i wielu innych miastach gdzie sa nasi...........dlatego Kopel ma triche zwiazane rece,ale jak My cos zaczniemy to to sie dobrze skonczy trzeba w to wierzyc....
A Clearex dostol na Siemcach-ale nie ma sie co martwic punkty zostaly w doma;)

DjMaciar
Kontakt:

#135 Post autor: DjMaciar » 12 lis 2006, o 22:42

Jo jak tak sam czytom to same KSIEGOWE kibicuja RUCH-owi

jo jest dali za tym zeby karnety sprzedowac np.na pora lot a te srodki przeznaczyc na stadion
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Zablokowany