Zimowe Transfery
Simone
A widziałeś kiedyś okres transferowy w jakimkolwiek klubie bez zmian. Jeśli nie wymiana słabszych ogniw, to zawsze znajdą się zawodnicy "drugiego garnituru" , którzy juz nie chcą być tylko zmiennikami, nawet w super klubie z super składem i super trenerem i z super atmosferą. Bo tak już w mentalności człowieka jest, że nikt nie chce być drugi.
Więc przypuszczam , że ruchy w Ruchu (ale gierka słowna) będą spore.
Pozdrawiam
Wolfik
Przypuszczam, że na forum Odry albo Mysłowic Grzybek też coś szreibnoł.
Chodziło mi o to, że nie spieszył się do gry w Ruchu - chyba że ktoś nie chciał żeby dla Ruchu grał ...
Ale to tylko gdybanie.
Podkreślam, że mam ogromny szacunek do Grzyba za jego profesjonalizm i zaangażowanie na boisku.
A widziałeś kiedyś okres transferowy w jakimkolwiek klubie bez zmian. Jeśli nie wymiana słabszych ogniw, to zawsze znajdą się zawodnicy "drugiego garnituru" , którzy juz nie chcą być tylko zmiennikami, nawet w super klubie z super składem i super trenerem i z super atmosferą. Bo tak już w mentalności człowieka jest, że nikt nie chce być drugi.
Więc przypuszczam , że ruchy w Ruchu (ale gierka słowna) będą spore.
Pozdrawiam
Wolfik
Przypuszczam, że na forum Odry albo Mysłowic Grzybek też coś szreibnoł.
Chodziło mi o to, że nie spieszył się do gry w Ruchu - chyba że ktoś nie chciał żeby dla Ruchu grał ...
Ale to tylko gdybanie.
Podkreślam, że mam ogromny szacunek do Grzyba za jego profesjonalizm i zaangażowanie na boisku.
- Simone
- Kontakt:
- Simone
- Kontakt:
Tak jest. 100% racji. Albo byla budowana kadre pod haslem awans, albo nie. Teraz na nowo w wiosne buidowac zespol od nowa, przeciez to absurd! Ewentualnie po zakonczeniu i awansie mozna dyktowac warunki i ceny naszych zawodnikow. Ale i tu musi byc bardzo mocne argumenty. Wielu kibicow by nie chcialoby aby Ruch w 1.szej lidze byl chlopcem do bicia? Bo ja osobiscie nie! Chyba komus zalezy aby zniszczyc dorobek Ruchu ktory kroczy zdecydowanie w kierunku OE. Jak widze to Wisle na tym zalezy albo komus innymu z Wisly ..... .Simone pisze:Priorytetem jest awans a nie kasa , pozniej moga sprzedawac ...
Z pierwszej ligi duzo trudniej spasc niz awansowac z drugiej , bedzie latwiej luki wypelnic pozniej
A Baran musi zostac chociaz do konca sezonu , to najwazniejszy zawodnik jak dla mnie
-
- Kontakt:
Hehe. Ciekawe komu może na tym w Wiśle zależeć? 

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
nie siejcie fermentu. Wisla na pewno nie wykupi naszych pilkarzy. Dlaczego?? Ona po prostu szuka pilkarzy tanich i z wolnymi kartami. Cupial chce odzyskac czesc pieniedzy jakie wlozyl w klub i nie chce juz wydawac kasy na transfery. Dzialacze Wisly licza ze uda im sie wyciagnac za male pieniadze z Ruchu pilkarzy. A ja mam nadzieje ze za male piniadze to P. Klimek ich nie odda.
- wolfik
- Kontakt:
Tez mam watpliwosci co do Petasza, ale swego czasu pokazal naprawde spory potencjal, to co prawda nie ta skala ale odbudowali sie u nas Mikulenas, Sokolowski. A Petasz jest naszym pilkarzem, wiec niewiele tracimy, gdy damy mu szansekolend pisze:A w Petasza juz nie wierze, nie pamietam kiedy on mial ta dawna forme, o ktorej piszesz.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
Ekstra porównaniewodorost pisze:Simone
To jest tak jak u Ibisza - dopóki nie zobaczysz forsy na stole to każdy mocny ; "Nie oddam kopert" itp.
Jak ktoś przyjedzie do Chorzowa z walichą Euro to Baran , Pepek czy Łudi - do niszczarki.

Co do Petasza to lepiej go sprzedać, Misiure raczej też, a zostawić Brzozowskiego i Janoszke.
W obronie chyba jednak jest potrzebna konkurencja, przydalby sie ktos w tym celu.
Jedno jest dla mnie bardzo ważne - ktos na środek pomocy, do rozegrania. Jest potrzebny konkurent dla Pulkowskiego i w szczegolnosci Bonka, inaczej popadna w marazm. Baran jest bardzo dobry na obronie, ewentualnie mozna go dac w ta pomoc, ale lepiej jak sie ogra w obronie. W poprzednim sezonie na rozegraniu gral swietnie, ale bardziej podoba mi sie ten model, ze gra w obronie, nie ma kogos, kto moglby go tam zastapic.
Pozdrawiam
Za male pieniadze dobre sobie.Kibice kombinuja jak zebrac kase na stadion a bedziemy za grosze mawodnikow oddawac......Mozemy oddac dwoch za 50 milionow,na co przeznaczymy kase.wiadomo:):):):)
Zal mi Cupiala.ale tak to jest jak sie inwestuje nie w te kluby co sie powinno.Wisla chocby tam przyszedl Berlusconi to ligi mistrzow by nie zrobili.tam nie maklimatu na sukces.estem pewien ze w Chorzowie cze w Zabrzu osiagnol byto wkladajac 1/4 tej kasy co wtopil w Wisle.Tu poprostu jest klimat do fusbalu.
Zal mi Cupiala.ale tak to jest jak sie inwestuje nie w te kluby co sie powinno.Wisla chocby tam przyszedl Berlusconi to ligi mistrzow by nie zrobili.tam nie maklimatu na sukces.estem pewien ze w Chorzowie cze w Zabrzu osiagnol byto wkladajac 1/4 tej kasy co wtopil w Wisle.Tu poprostu jest klimat do fusbalu.
- 19HKS20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Moim zdaniem obrona jest dobRa boki: Osinski i Makuch radza sobie niezle a jeszcze paru zawodnikow moze grac na tych pozycjach Srodek tyz jest OK Adamski i Baran najlepsi a jeszcze sa: Klaczka, Balul. Pomoc boki sa dobre i duzo chlopow na tych pozycjach moze groc. a Srodek no i tu bym szukol wzmocnienia Pulo i Bonk sa ok Lae jak kontuzja bydzie to Baran musi zastapowac a jak lon bydzie potrzebny na obronbie to moze byc zle szukol bym takie Zajebistego rozgrywajacego:) ktory takze potrafi uderzyc z dystansu i wykonywac rzuty wolne bo z tym jest cieko. A napad jest spoko ale jak PEPE odejdzie co bym nie chciol to mozna kogos wziasc a tylko go! chodzi o SRUTWE! a bramkarze sa jacy sa ale wzmocniej nie szukol bym! Ogolnie mowiac taki skaldem jakim dysponujemy jestesmy wstanie wejsc do OE! a to tera jest najwaznijsze.
P.S to moj 1 post ale zech sie rozpisol:P
P.S to moj 1 post ale zech sie rozpisol:P
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH
-
- Kontakt:
Bramka - Bylem za szukaniem, ale Seba pokazal ostatnio klase.
Obrona - Lewa strona i srodek. Osa i Adams sa solidnymi zawodnikami na II lige, ale w ekstraklasie obronca musi umiec rozegrac pile, a boczny wcielic sie w role skrzydlowego - vice Owca i Maki
Pomoc - W Krakowie bylo widac, ze Bonk czasami nie radzi sobie ze wzgledow szybkosciowych. Zatem ofensywny pomocnik + kogos na lewe skrzydlo
Atak - Powrot Janoszki wystarczy. Mysle ze Miki + Pepe lub ktos z nich + Ludzi nie zawioda tak wiosna, jak i w nastepnym sezonie.
Oczywiscie nie musimy zima brac nagle 4-5 chlopa. Wystarczy 2 naprawde dobrych.
Obrona - Lewa strona i srodek. Osa i Adams sa solidnymi zawodnikami na II lige, ale w ekstraklasie obronca musi umiec rozegrac pile, a boczny wcielic sie w role skrzydlowego - vice Owca i Maki
Pomoc - W Krakowie bylo widac, ze Bonk czasami nie radzi sobie ze wzgledow szybkosciowych. Zatem ofensywny pomocnik + kogos na lewe skrzydlo
Atak - Powrot Janoszki wystarczy. Mysle ze Miki + Pepe lub ktos z nich + Ludzi nie zawioda tak wiosna, jak i w nastepnym sezonie.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
ja sie tutaj nie do konca zgodze, jesli chodzi o Ose. W Krakowie to wlasnie pokzal ze pilke rozegrac to on umie. Druga bramka rozpoczela sie od jego akcji na skrzydle. Bardziej mu brakuje szybkosci, co pokazal Paulista. Wg mne kluczowa pozycja dla nas to srodek pomocy, Bonk nie wytrzymuje wg mnie ciezaru rozgrywania i bronienia i odpuszcza defensywe. Problemem jest lawka, bo pierwsza 11 jest w porzadku, ale jesl isie chcemy liczyc to musi miec wartosciowych zmiennikow. I tutaj wiele zalezy od tego jak rozwina sie nasi mlodzi (Janoszka, Wawrzyńczok, Fosa, Misztal, Brzozowski, Musiał). Czy beda w stanie udzwignac ciezar, chocby koncowek
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
panowie napewno jest potrzebny zmienik dla nowaka
to nie podlego dyskusji, pasnik z calym szacunkiem juz na tyn poziom jest bez szans.
ci co byli na wisle to chyba wiedza o co chodzi. napewno wzomcnieni jest potrzebne do obrony tu bych widziol dwoch jedengo bocznego obroncy i na srodek. choc adamski zagrol przyzwoicie, szkoda ze tak dlugo leczol kontuzja. pomoc wymago sporych korekt wszyscy pisza ze momy boki ale soklo i grzyb sa juz trocha wiekowi jo tam nie zagladom nikomu w kalendorz ale to trzeba wzias pod uwaga. napewno jest potrzebny chop do srodka pomocy i to bez dwoch zdan.atak mysla ze na wisona przyjdzie janoszka plus jeszcze jakis grajek moze nie z pierwszej pulki .potrzebujemy co najmniej 4-5 chopow i to jeszcze niewiadomo kogo stracymy pirytetem jest zatrzyamnie barana nawet kosztem cwielonga.trudno cos za cos
W NIEDZIELA WSZYSCY NA BIELSKO.
to nie podlego dyskusji, pasnik z calym szacunkiem juz na tyn poziom jest bez szans.
ci co byli na wisle to chyba wiedza o co chodzi. napewno wzomcnieni jest potrzebne do obrony tu bych widziol dwoch jedengo bocznego obroncy i na srodek. choc adamski zagrol przyzwoicie, szkoda ze tak dlugo leczol kontuzja. pomoc wymago sporych korekt wszyscy pisza ze momy boki ale soklo i grzyb sa juz trocha wiekowi jo tam nie zagladom nikomu w kalendorz ale to trzeba wzias pod uwaga. napewno jest potrzebny chop do srodka pomocy i to bez dwoch zdan.atak mysla ze na wisona przyjdzie janoszka plus jeszcze jakis grajek moze nie z pierwszej pulki .potrzebujemy co najmniej 4-5 chopow i to jeszcze niewiadomo kogo stracymy pirytetem jest zatrzyamnie barana nawet kosztem cwielonga.trudno cos za cos
W NIEDZIELA WSZYSCY NA BIELSKO.
Tak my tu gadu gadu a na stronie http://www.ruch.chorzow-online.pl/transfery.php stoi Odchodzą (runda wiosenna 2006/2007):KK pisze:Bramka - Bylem za szukaniem, ale Seba pokazal ostatnio klase.
Data: Kto: Gdzie: Na zasadzie:
??.??.200? r. Grzegorz Baran? Legia Warszawa, Wisła Kraków ?
??.??.200? r. Piotr Ćwielong? GKS Bełchatów, Wisła Kraków ?
??.??.200? r. Przemysław Łudziński? Wisła Kraków ?
Wieym że ni ma daty ale nie chce slyszec ze na wiosna bo bydzie haja ewentualnie po awansie wtedy mozna na nich zaRobic ale co z tego jak cza na ich miejsce tyz kogos sprowadzic!!!!