Spotkanie z piłkarzami i prezydentem

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#91 Post autor: SzaRlin » 10 lis 2006, o 21:32

Bizak16 pisze:"Najważniejsza jest tRadycja - Ruch Chorzów - legenda bez końca"

Jedną z tRadycji Naszego klubu jest gRa przy ul. Cichej 6 i żadne godanie o Stadionie Śląskim nie jest dla mnie rozwiązaniem!

I skąd sie Koplowi wzieło "granie dwóch meczy na podgrzewanej murawie" ?
Orange, PP, Puchar Ekstraklasy oraz ewentualne mecze PU czy LM ....policzcie ile bedziemy grać tych meczy ... a gdy niebedzie śniegu to i murawy niebedzie sie podgrzewać bo po co?...a do tego dochodzi porządna trawa! która jak wiemy jest NIEZBĘDNA naszej drużynie...więc takie gadanie że jest ona niepotrzebna to kompromitacja pana Kopla!
A gadanie że można wypozyczać Stadion Śląski tez jest bezsensu bo tam też trzeba bedzie ogrzewac tą murawe i dodatkowo płacic za wypozyczanie stadionu (bądz jego części) więc jest to większy koszt aniżeli zainwestowanie i ogrzewanie sztucznej murawy na Cichej 6 !! bo na Śląskim nikt za darmo jej nam grzać niebedzie!!

I najlepszy tekst Kopla "Na Śląski przychodzili by ludzie z całego Śląska" no może i tak, ale napewno niebyło by ich 40 czy 50 tys jak to mówił Kopel....bo jakoś niewidze a nawet niechciałbym!...żeby gieksiarze, żabole i inne przychodziły oglądać Ruch.....a nawet jeśli tak by sie stało (w co niewierze) to bedzie to tylko okazja do kolejnych burd posród Śląskich klubów, ale o tym oczywiscie p.Kopel nie myśli !
Panowie panowie! kubeł zimnej wody poprosze! narazie to som my na dobrej drodze do awansu, choc przed nami jeszcze 18 meczy w lidze + bankowe 2 w PP. droga daleka! a tu juz o ewentualnych występach w UEFA czy LM! narazie to my nie są jeszcze w I lidze! klupli my Wiśle, ok, ale jak wdupiemy zas na jakejś wiosce to bydzie płacz i lament!
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

Bizak16

#92 Post autor: Bizak16 » 10 lis 2006, o 21:52

Sza19R20lin --> ok, do OE jeszcze daleka droga...ale kiedy mamy o tym myślec?....jak już bydymy w OE i bydymy bez licencji?....przeca to sie niy montuje 2 dni ino trocha dłuzyj, a i kasa z nieba niy zleci ino cza jom zoorganizowac....a to sie ino wydaje że jeszcze duzo czasu przed nami, ale przez ten czas Ci ludzie nic niy zrobiom, a potem p.Kopel zas powie " bo sie dowiedziołech kilka dni tymu"....a na prawie kożdym szpilu jest na trybunie i niby niy widzi dziur w murawie ja?

Jeszcze ros powtórza, wim że do OE jeszcze długo droga, ale ło tym cza myslec tera, a nie jak juz sie bydzie w OE, bo trza tam przyleźć z "czymś" a niy z pustymi rekami!!!

kleyu

#93 Post autor: kleyu » 10 lis 2006, o 21:56

Panewniki pisze:Jak nie ma pieniedzy :?: :!: Wszyscy jakos potrafia wziasc srodki unijne ale Kopel jakos nie :!: :!: Dla mnie i wiekszosciu tutaj osob jest problem zeby Ruch grol 2 spotkania na slaskim bo miejsce Ruchu jest na CICHEJ 6 :!: :!: Koniec kropka. :!:
Skoro tych środków unijnych na budowę stadionów jest tak dużo i wszyscy potrafią po nie sięgnąć to wymień mi przynajmniej 4 polskie miasta, które z tych środków skorzystały i postawiły sobie nowiutkie europejskie stadiony.

A może miejsce Ruchu jest na "hasioku na kalinie" kaj teraz som ogródki działkowe? A jakby przyszedł sponsor i chciał wybudować stadion Ruchu dajmy na to w Chorzowie II to też byś przez 3 dni pisał, że miejsce Ruchu jest na Cichej 6?
Ostatnio zmieniony 10 lis 2006, o 21:59 przez kleyu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#94 Post autor: SzaRlin » 10 lis 2006, o 21:58

Bizak16 pisze:Sza19R20lin --> ok, do OE jeszcze daleka droga...ale kiedy mamy o tym myślec?....jak już bydymy w OE i bydymy bez licencji?....przeca to sie niy montuje 2 dni ino trocha dłuzyj, a i kasa z nieba niy zleci ino cza jom zoorganizowac....a to sie ino wydaje że jeszcze duzo czasu przed nami, ale przez ten czas Ci ludzie nic niy zrobiom, a potem p.Kopel zas powie " bo sie dowiedziołech kilka dni tymu"....a na prawie kożdym szpilu jest na trybunie i niby niy widzi dziur w murawie ja?

Jeszcze ros powtórza, wim że do OE jeszcze długo droga, ale ło tym cza myslec tera, a nie jak juz sie bydzie w OE, bo trza tam przyleźć z "czymś" a niy z pustymi rekami!!!
W sumie to mosz racja, ale tak jak godosz. kasa z nieba niy zleci, a Kopel tyz nom jej niy do, yno wyśle nos na swój ulubiony Śląski! No chyba ze po awansie wkroczył by do nos sponsor z ogromnym kapitałem i wtedy rozmowa wyglądo całkiem inaczej :)
A tak pozatym to moim zdaniem w Chorzowie trzeba jeszcze zrobić kilka obiektów ze sztuczną trową! :? to jest osiągnięcie Pana Prezydenta na skala całego kraju ze tyla je tych boisk i chwała mu za to, ale czy niy za duzo?
pozdRo

@Kleyu: Zawsze idzie przemianować nazwa ulicy :P
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

Bizak16

#95 Post autor: Bizak16 » 10 lis 2006, o 22:22

No własnie winc trza myslec ło tym już tera!....co do sponsora no to wiadomo że łodrazu inno godka by była....zresztom jak narazie jest cisza ło tym sponsorze strategicznym, może w 2010 sie coś dowiemy...

....ale co do tych boisk w Chorzowie to jak do mie to idzie na Plus do p.Kopla....bo to jest dobre do naszej młodziezy...a przeciez łod tego sie zaczyno kożdy klub ! winc mysla że to je dobro inwestycjo

Panewniki
Kontakt:

#96 Post autor: Panewniki » 10 lis 2006, o 22:31

kleyu pisze:
Panewniki pisze:Jak nie ma pieniedzy :?: :!: Wszyscy jakos potrafia wziasc srodki unijne ale Kopel jakos nie :!: :!: Dla mnie i wiekszosciu tutaj osob jest problem zeby Ruch grol 2 spotkania na slaskim bo miejsce Ruchu jest na CICHEJ 6 :!: :!: Koniec kropka. :!:
Skoro tych środków unijnych na budowę stadionów jest tak dużo i wszyscy potrafią po nie sięgnąć to wymień mi przynajmniej 4 polskie miasta, które z tych środków skorzystały i postawiły sobie nowiutkie europejskie stadiony.

A może miejsce Ruchu jest na "hasioku na kalinie" kaj teraz som ogródki działkowe? A jakby przyszedł sponsor i chciał wybudować stadion Ruchu dajmy na to w Chorzowie II to też byś przez 3 dni pisał, że miejsce Ruchu jest na Cichej 6?
Koles ty mosz takie problemy ze szkoda pisac no ale dobra.... 1.Kielce,2.Poznan,3.Wisla,4.Warszawa(bydzie budowac).......A co do miejsca nowego stadionu Ruchu...To powiedz mi kaj bys chciol postawic tyn stadion :?: Wedlug mje nojlepsze miejsce jest na Cichej i tyla :!: :!: I nie godejcie mi juz sam o zadnym slaskim :evil:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

gregor
Kontakt:

#97 Post autor: gregor » 10 lis 2006, o 22:32

Weście teraz na tapeta ta wypowiedz Kopla i artykuł z gazety z wypowiedzią Klimka :cry: już widać czymu chodzą po gowie pomysły przeniesienia Ruchu kaj indzi :evil: bo nima współpracy na lini klub miasto tako jest prowda. A słowa otym ze sie nie opłaci robić podgrzewanej płyty dokładnie otym oświadcza.
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

Mik20
Kontakt:

#98 Post autor: Mik20 » 10 lis 2006, o 22:32

Kopel hmm facet trzesie Chorzowem ile lat?? i co on takiego dobrego zrobił?? chcial bym przypomniec ze Chorzów nie kończy sie na ul. Wolnosci ktora od ilus lat ten pan sie chwali to raz teraz zaczyna sie zaslamiac stadionem sląskim heh tylko przypone ze pare lat wstecz mial zostac wybudowany nowy stadion był nawet projekt i co jajco:P wszyscy roszczulamy sie nad boiskami ze sztuczna murawa oki ale za czyja kase jest to budowane za kase supermarketu ktory powstal na Aksie od ilu lat ci panowie nie moga nic zrobi z terenami po Hucie Kosciuszko??? przeciez to jest centrum miasta ?? przed sezonem byly zapewnienia od strony miasta ze jesli wejdzimy do OE bedzie pdgrzewana murawa a teraz sie z tego wycofuje ??? bez jaj.
I niech mi nikt nie pisze ze jest przynajmniej znami szczery nie on jest dla mnie nie wiarygodny a pamietacie co dzialo sie z terenami parku WPKIW rok czy dwa lata temu ?? jak p. Kopel podzielil czesc ternow pod dzialki budowlane sprawa ucichla pewnie lepiej wybudowac domy dla bogatych jak pomoc puszakac inwestora ktory mogl jakos madrze zainwestowac, Park to dobro wszystkich mieszkancow nie tylko naszego miasta gdzie idziecie z dzieckiem na spacer w wakacje??
facet zostal pierwszym prezydentem miasta po upadku komuny i jest nim do dzis. Jak dla mnie to czas na zmiane dac szanse innym ktorzy maja nowe pomysly nie tylko jak załatwic sprawe z Ruchem ale jak rozwinac te miasto jak zmniejszyc bezrobocie
jak dac szanse ludzia mlodym

pozdRo

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#99 Post autor: vahanara » 10 lis 2006, o 22:44

Panewniki pisze:Koles ty mosz takie problemy ze szkoda pisac no ale dobra.... 1.Kielce,2.Poznan,3.Wisla,4.Warszawa(bydzie budowac).......
Kielce ok, nie wiem jak Poznań ale w Krakowie jest na razie jedna trybuna i zalążek drugiej a w wa-wie... W wa-wie nie ma nic. Nawet dobrego pomysłu nie ma.
Jest wiele większych, prężniejszych i bogatszych miast, które aspiracje mają nie mniejsze niż my. Stadionów tam jednak za specjalnych nie ma. Why???
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Panewniki
Kontakt:

#100 Post autor: Panewniki » 10 lis 2006, o 22:47

vahanara pisze:
Panewniki pisze:Koles ty mosz takie problemy ze szkoda pisac no ale dobra.... 1.Kielce,2.Poznan,3.Wisla,4.Warszawa(bydzie budowac).......
Kielce ok, nie wiem jak Poznań ale w Krakowie jest na razie jedna trybuna i zalążek drugiej a w wa-wie... W wa-wie nie ma nic. Nawet dobrego pomysłu nie ma.
Jest wiele większych, prężniejszych i bogatszych miast, które aspiracje mają nie mniejsze niż my. Stadionów tam jednak za specjalnych nie ma. Why???
Ja ale Poznan i Krakow jakos potrafia wziasc choc trocha kasy na te trybuny...Co do warszawy to sie nie bojcie bo jakby to moglo byc gdyby stolica nie skozystala z tego a chca wybudowac stadion na miejscu stadionu 10-lecia.....A w Chorzowie nic nie idzie zalatwic pra....
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

wojtas 81

#101 Post autor: wojtas 81 » 10 lis 2006, o 23:01

czas na zmiane. Jak dla mnie p.Kopel nawet nie wyrazil ochoty zeby POSTARAC sie o fundusze na nowy stadion , ktory 86letniemu klubowi sie nalezy (powinna byc na to ustawa) i nie powinno to podlegac dyskusji. Pracujemy , placimy podatki i raz na kilkadziesiat lat mamy prawo czegos chciec , a nie prosic sie o to. Oni biora ciezkie pieniadze ktorych 95% z nas nigdy nie zobaczy , ale oni to biora z naszych podatkow i mamy prawo domagac sie czegos z tych podatkow dla nas! Oni , urzednicy sa dla nas a nie MY dla nich, zrozumcie to wreszcie , oni nam laski nie robia!!! To my ich desygnujemy na te stanowiska zeby zadzili naszymi pieniedzmi i naszym miastem i powinni sluchac naszego glosu!!! Pan Kopel nawet nie wyrazil jednoznacznej checi o postaranie sie o srodki unijne! Ludzie otworzcie oczy!!! Macie glos!!! To jest tez odpowiedzialnosc oddania tego glosu!!! Po wyborach bedzie Prezydent , nowy lub obecny, wybrany WIEKSZOSCIA glosow, szkoda zeby to byla wiekszosc z 30% glosujacych!!! Mamy prawo glosu, o to walczyli nasi dziadkowie i ojcowie! Nie mozna o tym zapomniec!!!

P.S.
Wierze w wolny wybor, ale to wszyscy decydujemy, bo narzekajacych jest potem wiecej niz bioracych udzial w wyborach!!!

Pozdrawiam Niebieska rodzine!!! I kocham RUCH!!!

adamo chorzow

#102 Post autor: adamo chorzow » 10 lis 2006, o 23:07

JA wOM POWIEM KROTKO...KOPEL MO IPI aLa..........Ruch z tego co on dupcy to mo poprostu do OE nie awansowac w tym sezonie.....................tak to odbierom ...................przeca na slaskim zaczna sie na wiosna prace i nie bedzie tam mozna meczy rozgrywac.............
A jak Ruch wejdzie to jo proponuja aby KOPELEK som wziol sie za odgarnianie boiska...................

wojtas 81

#103 Post autor: wojtas 81 » 10 lis 2006, o 23:09

Chcialbym tez zauwazyc, ze o ile zostanie namprzyznana organizacja EURO2012, to beda one, jak na dzien dzisiejszy stoi, rozgrywane w miastach ktore nie maja dzisiaj mozliwosci na organizacje takiej imprezy, bo nie maja stadionow. My ten stadion "mamy" i co?

adamo chorzow

#104 Post autor: adamo chorzow » 10 lis 2006, o 23:11

Nawet nie wie o tym ze na slaskim bedzie remont....On nie wie co sie dzieje w Chorzowie co za ..ach chciolem napisac ciu..l...............
ale jakos nie moga....itak pojda na niego glosowac bo Chorzow to nie tylko stadion Ruchu,ale MY GO CHCEMY MY SIE GO DOMAGAMY................................
Panie Kopel jak Ruch awansuje to sie pan obudzi z reka w nocniku..................ja pi***ole juz sobie wyobrazam reakcje kibicow Na Ruchu jak Kopel przyjdzie na mecz i dalej nic nie bedzie wiadomo w sprawie dotacji.....
ludzie go zjedza

wojtas 81

#105 Post autor: wojtas 81 » 10 lis 2006, o 23:15

adamo chorzow pisze:JA wOM POWIEM KROTKO...KOPEL MO IPI aLa..........Ruch z tego co on dupcy to mo poprostu do OE nie awansowac w tym sezonie.....................tak to odbierom ...................przeca na slaskim zaczna sie na wiosna prace i nie bedzie tam mozna meczy rozgrywac.............
A jak Ruch wejdzie to jo proponuja aby KOPELEK som wziol sie za odgarnianie boiska...................
Tu chodzi o teren na Cichej 6! Jedna legenda Chorzowa , AKS juz jest zaorany, moja ciotka z AKSem zdobyla Mistrzostwo Polski w pilce recznej! Teraz moze w miejscu gdzie stal Puchar za Mistrza kupic se ZYMLY albo inne pierdoly! Boja sie co bedzie dalej!

ODPOWIEDZ