Remont stadionu
Kopel w spotkaniu z kibicami kiedyś powiedzioł, ze nowego stadionu nigdy nie bedzie, bo jest Śląski i tam mo grać Ruch.
Inwestycje na sport, to nie do konca pieniądze z miasta, bo tak naprawde to wynik umowy przy sprzedaniu terenów pod AKS - wynik presji mieszkaców Chorzowa, by część pieniedzy z sprzedaży i podatku płaconego corocznie przez Carefour przeznaczać obowiązkowo na inwestycje w infrastruktorę sportową. Zatem Kopel nie ma innego wyjscia za bardzo.
Inwestycje na sport, to nie do konca pieniądze z miasta, bo tak naprawde to wynik umowy przy sprzedaniu terenów pod AKS - wynik presji mieszkaców Chorzowa, by część pieniedzy z sprzedaży i podatku płaconego corocznie przez Carefour przeznaczać obowiązkowo na inwestycje w infrastruktorę sportową. Zatem Kopel nie ma innego wyjscia za bardzo.
-
a tak, jak go w koću kiedyś przykryjemy, to za tych pare lat będziemy mieli stadion tej klasy, co nie tak dawno miał Bayern... tylko, że oni już sobie nowy wybudowali, nie pierdolili się w modernizację. Tak samo jak Anglicy, którzy mieli odwagę zrównać z ziemią Wembley.arcio pisze:po raz kolejny wyłazi to że jakby te 360 przeznaczyć na budowa od podstaw to by my na śląsku mieli taki stadion że nikt by długo nie dorównołŚląski - koszt inwestycji wyniesie 360 mln. zł
p.s. Podobno stadion Korony miał kosztować 40 mln. Wiem, że wygląda dość "surowo" i betonowo, ale na nasze warunki to i tak jest to najlepszy piłkarski stadion w PL
- Patton
- Kontakt:
Powiem w ten sposob: modernizacje to jest worek bez dna, teraz juz nie ma sensu robic jakichs trybunek za bramkami. Nalezy postawic nowy stadion na terenie bocznego boiska z uwzglednieniem nastepujacych wytycznych:
- pojemnosc 18 tysiecy
- trybuny jednopoziomowe
- w trybunie "glownej" kilka loz VIP, salka konferencyjna. Wszystkie biura moga zostac w starej trybunie
- jupitery - ja chcialbym na slupach, ale koszt duzo wiekszy
- w trybunie od strony hali MORiS sklepik z gadzetami i muzeum klubu!!
- od strony DTS moze byc parking.
- cena do 100 mln. zlotych ( to jest REALNE!! )
- Omega na honorowym miejscu, tak wkomponowana w rog stadionu, ze ma byc podswietlona w czasie meczu
- telebim na drugim rogu
- na elewacji od DTS podswietlony napis: Niebiescy!, taki z fantazja
teraz pare fotek i wizualek w jakim stylu stadion:

Pomarzyc mozna
- pojemnosc 18 tysiecy
- trybuny jednopoziomowe
- w trybunie "glownej" kilka loz VIP, salka konferencyjna. Wszystkie biura moga zostac w starej trybunie
- jupitery - ja chcialbym na slupach, ale koszt duzo wiekszy
- w trybunie od strony hali MORiS sklepik z gadzetami i muzeum klubu!!
- od strony DTS moze byc parking.
- cena do 100 mln. zlotych ( to jest REALNE!! )
- Omega na honorowym miejscu, tak wkomponowana w rog stadionu, ze ma byc podswietlona w czasie meczu
- telebim na drugim rogu

- na elewacji od DTS podswietlony napis: Niebiescy!, taki z fantazja

teraz pare fotek i wizualek w jakim stylu stadion:

Pomarzyc mozna

Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
-
- Kontakt:
Darth Kabut BARDZO DOBRZE NAPISANE.
Jak by byl ladniejszy stadion to napewno bylo by wiecej ludzi.Kto chce ogladac mecz zeby lalo mu na glowe przeciez nie mieszkamy w hiszpani albo afryce.Nie ma nawet isc sie gdzie odlac nie mowiac juz o ....no wiecie juz.
Wszyscy leja pod maszty oswietleniowe i to one wlasnie beda nastepnym etapem modernizacji naszego stadionu bo ineczej
przewroca sie panu Koplowi na glowe. :lol: :lol: :lol:
Te punkty z jedzeniem sa smieszne ale wazne ze sa.
Jesli chodzi o miejsce w ktorym sie nasz obiekt znajduje to jest super.Mysle ze jak by sie znalazl jakis prywatny sponsor
ktory dofinansowal by budowe nowego stadionu i nazwal ja np "Mittal ARena" to ma wspaniala reklame.Tysiace samochodow jadacych droga srednicowa widza ta reklame dniem i noca.....
Nie wiem czy doczekam nowego stadionu naprawde stadionu z prawdziwego zdarzenia bardzo by mnie to ucieszylo.
Wiec panie Kopel do dziela
Jak by byl ladniejszy stadion to napewno bylo by wiecej ludzi.Kto chce ogladac mecz zeby lalo mu na glowe przeciez nie mieszkamy w hiszpani albo afryce.Nie ma nawet isc sie gdzie odlac nie mowiac juz o ....no wiecie juz.
Wszyscy leja pod maszty oswietleniowe i to one wlasnie beda nastepnym etapem modernizacji naszego stadionu bo ineczej
Jesli chodzi o miejsce w ktorym sie nasz obiekt znajduje to jest super.Mysle ze jak by sie znalazl jakis prywatny sponsor
ktory dofinansowal by budowe nowego stadionu i nazwal ja np "Mittal ARena" to ma wspaniala reklame.Tysiace samochodow jadacych droga srednicowa widza ta reklame dniem i noca.....
Nie wiem czy doczekam nowego stadionu naprawde stadionu z prawdziwego zdarzenia bardzo by mnie to ucieszylo.

[color=blue][b]JESTESMY WSZEDZIE ALE NASZE SERCA SA ZAWSZE NA CICHEJ[/b][/color]
- Rolik
- Kontakt:
Bardzo dobrze powiedzieniane nic dodac nic ujacHBSiwy pisze:Darth Kabut BARDZO DOBRZE NAPISANE.
19NIEBIESKI BYTKÓW20

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Patton wiesz że nasze zdania co do stadionu są prawie identyczne ale może nalezy w obecnych czasach iść troszkę dalej
postawić stadion na obecnym miejscu i zaplecze jednej trybuny dac inwestorowi pod dowolną zabudowę tzn z wykorzystanem na knajpy, sklepiki i inne punkty usługowe
wtedy inwestor który pomaga stawiać stadion ma prawo do dzierżawienia powierzchni w tej trybunie
parkingi się robi pod "duzymi trybunami" wiec nawet dodatkowych parkplaców nie trzeba
klub/miasto ma stadion a inwestor ma miejsce na biura i sklepy na naszej arenie
położenie stadionu jest idealne wiec mysle że na pewno sie znajdą firmy które bedą chciały wykupić powierzchnie do zagospodarowania
pomarzyć można
postawić stadion na obecnym miejscu i zaplecze jednej trybuny dac inwestorowi pod dowolną zabudowę tzn z wykorzystanem na knajpy, sklepiki i inne punkty usługowe
wtedy inwestor który pomaga stawiać stadion ma prawo do dzierżawienia powierzchni w tej trybunie
parkingi się robi pod "duzymi trybunami" wiec nawet dodatkowych parkplaców nie trzeba
położenie stadionu jest idealne wiec mysle że na pewno sie znajdą firmy które bedą chciały wykupić powierzchnie do zagospodarowania
pomarzyć można

nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
eeeeeeee fajny jest ale leprzy jest stadion od Rody KerkradeTrue Blue pisze:jak patrza na stadion Alkmaaru to mi sie żol robi.

- Patton
- Kontakt:
arcio nie bardzo kapuje jak to ma wygladac. Nie przypominam sobie, aby jakis klub/miasto wynajmowalo w trybunach stadionu biura, czy tez sklepy ( pasaze handlowe ). Tez jakos nie widze tego: w trybunie polnocnej powstaje Chorzowskie Centrum Biznesuarcio pisze:Patton wiesz że nasze zdania co do stadionu są prawie identyczne ale może nalezy w obecnych czasach iść troszkę dalej
pomarzyć można

-
- Kontakt:
- Patton
- Kontakt:
Powiem tak - kibice Ruchu sa nadzwyczaj cierpliwi, duzo potrafia zniesc. Ale jak w najblizszym czasie, tak do 2010 nie otrzymamy nowego stadionu, to osobiscie podziekuje tym z UM. A mieszkancy Chorzowa powinni to zrobic juz dawno. Dlaczego? Bo wg. raportu Rzeczpospolitej, Chorzow jest najbardziej atrakcyjnym miastem w aglomeracji slaskiej. To widza wszyscy, oprocz tych panow, ktorzy maja wladze w tym pieknym miescie... W calym kraju stawia sie nowe obiekty sportowe, a u nas jest "dalsza modernizacja". Wstyd panie Kopel, WSTYD!!arcio pisze:patrząc jednak realnie nie ma szans na nowy stadion
- bara2
- Kontakt:
a co ze srodkami z UE ? przeciez sa na wyciagniecie reki :? , pare kompetentnych osob i pieniadze sie znajda ... UE pokryje ze 40% czy wiecej ? nie chce wprowadzac w blad ale cos takie slyszalem , jesli ktos jest bardziej poinformowany to prosze mnie poprawic ... musimy isc z biegem czasu i za europa (chociaz do zachodu brakuje nam ze 2 miliony lat swietlnych)