RUCH CHORZÓW-Lechia Gdańsk 2006-11-03 (19:00)
szpil ok wygrano zasluzono jedno mie yno snerwowalo -czamu mlyn wyloz zaro po lostatnim gwizdku i ni podzinkowol Naszym fussballerom? to bolo take nismaczne a tela sie chopcy s mlyna sam ciepiom co mlyn mo czimac doping a reszta sie mo podporzondkowac rozumia jakby swalili kompromitujonco (ale tedy nowet by przeca ni kcieli podlysc pod mlyn) a tu Nasze chopcy wygrywajom lecom w strona mlyna a tam echo ni rozumia tego beztoz zarozki zareagowala 10 spiwkom tylko10 na Ruchu tylko10 to mocie machery lod stimmungu tak do przemyslynio
-
- Kontakt:
Cieszą 3 pkt. i cieszy że Miki sie przełamał. A tak jeśli chodzi o stadion to czas najwyższy na podgrzewaną murawę. jeden knefel i ... śniega za godzina nie ma. Chwała kibicom za odśnieżanie. Lutz - nie do pomyslenia żeby śnieg leżał gdziekolwiek na stadionach Bundesligi. Także nie porównuj Hannoveru do Chorzowa, bo Niemiec wygodny nie przyjdzie na szpil jak nie mo podgrzewanego sitza.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Moje przemyslenia co do kontrowersyjnego transparentu który pojawił się na 7:
Jestem w tym temacie raczej obiektywny gdyż Chorzów to nie mój okręg i będe głosował w innym...
A więc tak, transparent brzmiał:
Wspólny Ruch* + Wspólny Chorzów** = Nowy stadion*** (w oryginale Chorzów był pierwszy ale dodawanie jest przemienne)
To równanie mozna odebrac tak: obecnie mamy tylko Ruch* (wspólny klub nas wszystkich) z nienajlepszym stadionem, a jesli slogan "wspólny Chorzów**"(a więc także z Ruchem, gdyż jak wiadomo jest to chorzowski klub) ma byc prawdziwy to powinien zostać wybudowany nowy stadion***... A jesli nie zostanie to zrobione to wtedy okarze się że plany budowy nowego stadionu^ bez wspólnej troski o dobro Chorzowa^^ sprowadzają nas do tego co mamy dziś: czyli nasz wspólny Ruch^^^, wciąż bez stadionu na miare tego klubu, czyli matematycznie:
Nowy stadion^ - Wspólny Chorzów^^ = Wspólny Ruch^^^
...i jesteśmy w punkcie wyjścia.
Jak dla mnie nie była to żadna reklama partii tylko znak że jeśli już ktoś uzywa hasla "Wspólny Chorzów" to powinien zadbać o to aby trzymac się znaczenia słowa "wspólny" i nie zapomnieć o Ruchu, ponieważ:
Jeśli nasz Ruch* zostanie pozbawiony perspektywy nowego stadionu**, to wtedy całe to hasło "wspólny Chorzów***" znajdzie się na wielkim minusie mieszkańców.. Wiadomo że jeśli a+b=c to a-c=(-b), więc:
Wspólny Ruch* - Nowy stadion** = (-Wspólny Chorzów)***
..i o co bylo tyle krzyku?
Jestem w tym temacie raczej obiektywny gdyż Chorzów to nie mój okręg i będe głosował w innym...
Wspólny Ruch* + Wspólny Chorzów** = Nowy stadion*** (w oryginale Chorzów był pierwszy ale dodawanie jest przemienne)
To równanie mozna odebrac tak: obecnie mamy tylko Ruch* (wspólny klub nas wszystkich) z nienajlepszym stadionem, a jesli slogan "wspólny Chorzów**"(a więc także z Ruchem, gdyż jak wiadomo jest to chorzowski klub) ma byc prawdziwy to powinien zostać wybudowany nowy stadion***... A jesli nie zostanie to zrobione to wtedy okarze się że plany budowy nowego stadionu^ bez wspólnej troski o dobro Chorzowa^^ sprowadzają nas do tego co mamy dziś: czyli nasz wspólny Ruch^^^, wciąż bez stadionu na miare tego klubu, czyli matematycznie:
Jak dla mnie nie była to żadna reklama partii tylko znak że jeśli już ktoś uzywa hasla "Wspólny Chorzów" to powinien zadbać o to aby trzymac się znaczenia słowa "wspólny" i nie zapomnieć o Ruchu, ponieważ:
Jeśli nasz Ruch* zostanie pozbawiony perspektywy nowego stadionu**, to wtedy całe to hasło "wspólny Chorzów***" znajdzie się na wielkim minusie mieszkańców.. Wiadomo że jeśli a+b=c to a-c=(-b), więc:
..i o co bylo tyle krzyku?

[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]
-
- Kontakt:
Racja ARCIO
Chodziło mi o symboliczny przykład nowoczesności. Myślę też że publiczność też musiałaby "dorosnąć" do nowego stadionu. Tzn. nie przeskakiwać płotów bo sędzia źle odgwizdał, nie malować murów, bo "kocham Ruch" albo "nie kocham policji" (ale to problem ogólniejszy niż tylko na stadionach bo agresja przeniosła się już do szkół). Niemcy spijają hektolitry piwa na stadionach i nikt nie wszczyna burd, bo wypił dwa małe. Daleko nam i do kultury dopingu swojej drużyny jak i do nowego stadionu dla Ruchu. To taka sama fikcja jak przyznanie organizacji ME 2012 Polsce.
Chodziło mi o symboliczny przykład nowoczesności. Myślę też że publiczność też musiałaby "dorosnąć" do nowego stadionu. Tzn. nie przeskakiwać płotów bo sędzia źle odgwizdał, nie malować murów, bo "kocham Ruch" albo "nie kocham policji" (ale to problem ogólniejszy niż tylko na stadionach bo agresja przeniosła się już do szkół). Niemcy spijają hektolitry piwa na stadionach i nikt nie wszczyna burd, bo wypił dwa małe. Daleko nam i do kultury dopingu swojej drużyny jak i do nowego stadionu dla Ruchu. To taka sama fikcja jak przyznanie organizacji ME 2012 Polsce.
-
- Kontakt:
Podziękowanie za przygotowanie boiska
Obok Mikiego i Wleciałowskiego to jedyne podziękowania dla osób przygotowujących murawęSODA pisze:acha i zapomnialem podziekowac wszystkim tym co doprowadzili stadion do normalnosci
WIELKIE BRAWA !!!!!!!!
A ja dziękuje dokładnie:
uczniom II LO im. J. Ligonia w Chorzowie (13 osób) i dyrektor Grażynie Widera za to, że ich puściła
zawodnikom Klubu Sportowego Capoeira "Artes das Gerais" Chorzów
juniorom i zawodnikom UKS-ów Ruchu
kilkunastu kibicom, którzy odpowiedzieli na apel w internecie
Dzięki za bezinteresowną pomoc
-
- Kontakt:
Brawo MIKI już drugi mecz uratował w tym sezonie ( bramka na 1:0 ).
Brawo S. Nowak - sytuacja z pierwszej minuty meczu - 100 % sytuacja dla Lechii obroniona przez Sebę.
Minus Pepe
co sie stało
- 2 sytuacje 100 % z początku II połowy..
Minus Kibice - co nas tak mało
Jeszcze tylko odprawić rezerwy Wisły z PP i nie przegrać w Bielsku i będzie SUPER WIOSNA i lepsze czasy ...
Brawo S. Nowak - sytuacja z pierwszej minuty meczu - 100 % sytuacja dla Lechii obroniona przez Sebę.
Minus Pepe

Minus Kibice - co nas tak mało

Jeszcze tylko odprawić rezerwy Wisły z PP i nie przegrać w Bielsku i będzie SUPER WIOSNA i lepsze czasy ...
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]
[/quote]
- swce
- Kontakt:
"Minus Kibice-co nas tak mało" mi sie wydaje że jak na tako piździawa to wiyncyj kibiców przyjść niy mogło :roll: mi aż rzić to sitza przymarzłasebaro pisze:Brawo MIKI już drugi mecz uratował w tym sezonie ( bramka na 1:0 ).
Minus Pepeco sie stało
Minus Kibice - co nas tak mało![]()
![]()

Ruch Chorzów - Gůrny Ślůnsk
"Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę. Kocham śląską ziemię i śląską krainę..."
Juliusz Ligoń.
"Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę. Kocham śląską ziemię i śląską krainę..."
Juliusz Ligoń.
-
- Kontakt:
[quote="uRodzony na sektoRze"]Moje przemyslenia co do kontrowersyjnego transparentu który pojawił się na 7:
A ja myśle po prostu : WSPÓLNY Chorzów ( MIASTO W KTÓRYM GRA NASZ RUCH ) + WSPÓLNY RUCH ( KLUB, KTÓREMU WSZYSCY KIBICUJEMY ) = NOWY STADION ( MOŻE UDA SIĘ ZBUDOWAĆ NOWY STADION ) - dla mnie jest to proste jak metr sznurka w kieszeni.
Super pomysł z transparentem - mimo, że mieszkam teraz w Chorzowie też nie idę na wybory :nie_wie:
A ja myśle po prostu : WSPÓLNY Chorzów ( MIASTO W KTÓRYM GRA NASZ RUCH ) + WSPÓLNY RUCH ( KLUB, KTÓREMU WSZYSCY KIBICUJEMY ) = NOWY STADION ( MOŻE UDA SIĘ ZBUDOWAĆ NOWY STADION ) - dla mnie jest to proste jak metr sznurka w kieszeni.
Super pomysł z transparentem - mimo, że mieszkam teraz w Chorzowie też nie idę na wybory :nie_wie:
Ostatnio zmieniony 5 lis 2006, o 23:17 przez sebaro, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]
[/quote]
-
- Kontakt:
Trzeba było stać i :niebiescy: a po za tym znam kilka sposobów na rozgrzewkę np. "góralska herbatka ".mike świony pisze:"Minus Kibice-co nas tak mało" mi sie wydaje że jak na tako piździawa to wiyncyj kibiców przyjść niy mogło :roll: mi aż rzić to sitza przymarzłasebaro pisze:Brawo MIKI już drugi mecz uratował w tym sezonie ( bramka na 1:0 ).
Minus Pepeco sie stało
Minus Kibice - co nas tak mało![]()
![]()
W sumie to było zimno

[/quote]
[/quote]
-
- Kontakt:
Tylko, że Ruch grał w piątek a tamte mecze były w sobotę w trakcie śnieżycy. Z kolei Piast o którtm nie piszesz grał w piątek swój mecz i miał odśnieżone tylko pole karne. Oczywiście nie umniejsza to ogromnej pracy odgarniających murawę.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).