PRASA KLAMIE-czyzby znowu?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
marcyk
Kontakt:

PRASA KLAMIE-czyzby znowu?

#1 Post autor: marcyk » 2 lip 2003, o 10:29

Odezwal sie nastepny po Albinie Wirze, Mariuszu Srutwie, Aranie Linesie, Robercie Gorskim, Bartlomieju Jamrozie, a jest nim nasz byly 'super trener' Piotr Mandrysz.
Polecam wywiad z nim w dzisiejszym Dzienniku Zachodnim. Bardzo ciekawa sprawa.
ku*** NA JAKI CUD LICZY JESZCZE ROGALA. Rozumie, ze Mandrysz sie tam moze troche bronic, ale niebiesko to napraede nie wyglada.
Jamroz oddaje sprawe do sadu,Gorski o ile wiem do firmy windykacyjnej, Mandrysz do sadu, a rogalik wypoczywa.
Jak dak dalej pojdzie to czuje zakaz transferow i gramy tym co mamy.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#2 Post autor: radzion » 2 lip 2003, o 10:48

marcyk jak juz piszesz to mogles przynajmniej bardziej pr\zyblizyc sprawe!moge domyslac sie o co chodzi!!co do twoego wpisu nie wszystko jaest tak jak napisales ,ale mniejsza z tym!
wracajac do mandrysza,ten kurwis.... jeszcze czegos rzada????ja sie pytam za co???????ale fakt faktem ze rogala zamiast siedziec w klube i szukac sponsorow itp to ku*** odpoczywa sie nad morzem!!!a jak mial miec spotkanie z cecotem to zapomnial,a teraz wszyscy sie dziwia ze cecot ma isc do zaboli!!!ku*** rogalik mzoe bys ruszol te swje du9sko do roboty co????

krempy1

#3 Post autor: krempy1 » 2 lip 2003, o 11:20

Artykuł w dzienniku mówi wszystko o organizacji pracy w Ruchu tzn. totalnym braku organizacji pracy. Już teraz nie dziwie sie Górskiemu, Jamrozowi i wielu innym ze chca czy chcieli odejsc z Ruchu bo ja sam gdybym mial pracowac w takich warunkach, wiedzac ze w innym miejscu bedzie normalnie, to bym to rzucil i poszedl. Ale na szczescie nie musze nic takiego robic-:). Czas pokaze co sie bedzie dalej dzialo z Ruchem ale teraz juz wiem napewno ze ci panowie ktorzy przez ostatnie lata siedzieli w zarzadzie badz byli blisko niego MUSZĄ ODEJŚĆ Z RUCHU i zostawic ten caly bajzel do posprzatania komus innemu bo oni juz sobie z tym nie poradza. ALE KOMU???????????????????????????????????

marcyk
Kontakt:

#4 Post autor: marcyk » 2 lip 2003, o 11:26

sorry radzion i dzieki krempny, ze naswietliles sprawe bardziej, prawie to chcialem to zrobic.
A tak na marginesie ciekawe kto nastepny?

WOJTEKK

#5 Post autor: WOJTEKK » 2 lip 2003, o 12:11

juz to kiedys napisałem niedajboze jak nagle wszyscy sie zaczna wypowiadac o organizacji Ruchu i o problemach finansowych to wyjdzie wszystko na jaw i bec zaczeło sie .Marcyk mam nadzije,ze twój scenariusz sie nie sprawdzi co do transferów choc i tak jak czyta sie w gazetach o transferach to strach sie bac narazie wszyscy odchodza ale za to jak wyczytałem na treningu przybeda piłkarze z całej Polski :roll:

volek
Kontakt:

#6 Post autor: volek » 2 lip 2003, o 12:21

Nie wiem co pisze w Dzienniku,ale w dzisiejszym Sporcie też jest artykuł o problemach w Ruchu.Nie chce tu bronic Mandrysza bo sam na niego narzekałem,ale przytocze jego słowa:
"Piszecie że Gieksa nie płaci swoim trenerom,to napiszcie też wreszcie,że Ruch również nie płaci.Pracowałem w Chorzowie 9 miesięcy i narazie otrzymałem 3 pensje i 30% zaliczki na poczet styczniowej wypłaty.O zaległościach płacowych piłkarzy i pracowników można sie tylko domyślać.Łatwo podać do prasy,ile klub wydał pieniędzy.O długach było cicho.Gdy zwróciłem uwagę prezesowi,że z czegoś musimy żyć,odparł-"ja też mam rodzinę".Zapomniał tylko,że to on mnie zatrudnia,a nie ja jego.Zdawałem sobie sprawe z sytuacji piłkarzy i doskonale ich rozumiałem.Zimą po sparringu z Banikiem Ostrawa zawodnicy chcieli zastrajkować i nie jechać na obóz.Tylko na moją prośbę zrezygnowali i uniknęliśmy kompromitacji.Na drugi dzień znalazło się trochę grosza,ale to była kropla w morzu potrzeb.Zresztą o czym my rozmawiamy.W pażdzierniku zapłaciłem 200 złotych za trening na boisku Chorzowianki i potem 4 miesiące czekałem,by oddano mi moje pieniądze!"
Wychodzi na to ,że piłkarze i trenerzy są chyba zastraszani przez pana R.,bo otwierają usta dopiero jak przestają pracować w Ruchu.Poczytajcie Sport a znajdziecie wiecej tego typu "kwiatków"
Pozdrawiam Niebieską brać.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7 Post autor: hanys1920 » 2 lip 2003, o 12:43

co do tego wywiadu to zawsze pisze ze mnie w tym klubie nic juz nie zaskoczy ale przy kazdym nastepnym wywiadzie coraz bardziej jestem zaskoczony.Mandrysz sie broni broni swe nazwisko nie chce być jedynym winnym spadku.ale takze mimo niecheci do niego wierze w to co powiedzial.nie zmienia to mimo wszytsko mojego stosunku co do jego warsztatu trenerskiego(profesjonalista pelna geba "gramy o jeden punkt").jednak popieram go co do kwesti finansowej skoro chcemy byc klubem profesjonalnym to musimy sie wywiazywac z zawartych umow nie tylko co do pilkarzy ale takze do trenera, chocby nawet nie zdobyl z druzyna jednego punktu. mial umowe podpisana Rogala go nie zwolnil czyli w jakims sensie byl zadowolony z trenera,dlatego kasa powinna za prace byc wyplacona.nie wiem jak wlasnie bylo ze spotkaniem z Cecotem ale skoro sie umawia na spotkanie (a nie wydaje mi sie zeby Cecot sam date spotkania sobie wymyslil)to powinno sie dotzrymac slowa lub zawiadomic ze spotkania nie bedzie.juz nawet nie chce wspominac o tym ze nikt nie umie wypelnic swiadectwa pracy.wiem ze to sa szczegoly drobnostki ale takie szczegoly decyduja byc moze o tym czy zawodnik przyjdzie do nas.jesli np.Jaromin przeczyta taki wywiad albo pare nastepnych(może np.Cecota kto wie?) to chyba bedzie wolal wybrac szczakowianke niz nas.
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

niebieski78

#8 Post autor: niebieski78 » 2 lip 2003, o 14:16

dzisiaj na cichej na szumnie zapowiadanym kastingu powinna byc cala slaska prasa ciekawe jak nasz zarzad odbije pileczke Mandrysza i kogo zaoferuja nam w zamian za wyzej wymienionych zawodnikow

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#9 Post autor: Mikoruch » 2 lip 2003, o 21:26

Po tym artykule dziwię się, że pozostali piłkarze jeszcze chcą grać w Ruchu. Mieć takiego szefa jak Rogala - nic tylko się załamać

Gość

#10 Post autor: Gość » 2 lip 2003, o 21:43

Tez czytalem ten artykul !!! Dla mnie to jest skandal !!!
A najciekawsze jest to zarazem skandaliczne ze Janek Wos zeby odsdzedl dla tego ze chcial dostawac 12 razy w roku wyplate a nie tylko 5 razy tak jak to bylo u nas!!!I jescze zeby klub pozwolil na odejscie Wosia ,on musial zrezygnowac z zaleglych piebniedzy (60tys!!!!)SKANDAL I JESCZE RAZ SKANDAL!!!!Jescze to z ta Chorzowianka oni tam trenowali za jego pieniadze (wogule po co oni tam trenowali jak mamy jedno BOISKO TRENINGOWE :roll: )i jescze musial tyle czekac na sowoje pieniadze :roll: a to z rtym ze pilkarze musieli sie kompac w jednym pokoju to juz zostawie BEZ KOMENTARZA!!!

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#11 Post autor: radzion » 2 lip 2003, o 22:55

akurat w to ze musieli kompac sie w 1 pokoiku to nie wierze!!!wyszlo by to najaw wczesniej a nie dopiero teraz!!!

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#12 Post autor: jalboss » 3 lip 2003, o 08:46

Jest tragicznie, ale miejmy nadzieje że powtórzy się historia. GKSa też ledwie przędła a teraz wychodzi na prostą. może i u nas tak będzie.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

niebieski78

#13 Post autor: niebieski78 » 3 lip 2003, o 10:19

Beniger ,Mandrysz ,Wira ,Aran, Tempo, Gorski, Jamroz,przedtem Mariusz
oni wszyscy klamia ,tylko nasz prezes Krstiano i jego przydupasy sa uczciwi

psy szczekaja a karawana jedzie dalej , znowu zadnych zmian i gadki o awansie!w zeszlym sezonie bylo tak samo w lipcu dupienie o pucharach ,w maju spadek

Dezerter ma taki kawalek 'wasze zmiany nic nie zmieniaja"goraco ci go prezesiku dedykuje

AndRe
Kontakt:

#14 Post autor: AndRe » 3 lip 2003, o 10:39

No i odbijanie pileczki sie juz zaczelo:

"Przyznaję się do winy i porażki jaką był spadek. Moim głównym błędem było również zachowanie na swojej pozycji trenera Mandrysza. Do dziś uważałem Mandrysza za trenera bez klasy. Po dzisiejszym żenującym wywiadzie uważam go również za człowieka bez klasy – powiedział Rogala. Prosił także uspokoić sympatyków chorzowskiego klubu, iż sytuacja w klubie nie jest i nie była tak tragiczna jak, to opisywał Mandrysz. Szkoleniowiec próbuje według Rogali uratować swoje nazwisko, które nie czarujmy się obecnie w piłkarskim środowisku już nie wiele znaczy."

Jak cale forum tfu cale forum cala publika Ruchu mowila a nawet glosno krzyczala ze Mandrysz jest za slaby na trenera(niektorzy to mowili po 5 meczach , niektorzy pozniej) to nic nie bylo robione by to zmienic.Teraz mozna mowic to jest przyslowiowa "musztarda po obiedzie"
Teraz sie pewnie zacznie wzajemne opluwanie na lamach prasy(mandrysz na Rogale , Rogala na Mandrysza etc)
A najbardziej bedzie cierpiec na tym dobre imie klubu.

krempy1

#15 Post autor: krempy1 » 3 lip 2003, o 11:50

Nie chce sie tu wymadrzac ze mialem racje ale ja juz w llistopadzie po przegranym 0-3 meczu z Zagłebiem napisałem MANDRYSZ RAUS. Teraz kazdy jest madrzejszy o doswiadczenia, a napewno nasz prezes, ale teraz to juz niestety jest za pozno. Mamy II lige i musimy w niej grac (oby tylko rok), choc cos mi mowi ze niestety II liga wchlonie nas na troszke dluzej. Rogala powiedzial ze teraz traktuje mandrysz jako czlowieka bez klasy, a ja chcialbym sie zapytac Rogalę gdzie on ma klase? Jest pan najgorszym prezesem Ruchu w jego całej historii i wie pan o tym bardzo dobrze ale ciagle jest pan u steru. Prawda podal sie pan do dymisji ale zarzad jej nie przyjal i znowu nic pan nie robi tylko wyjezdza na wakacje (czy pan na nie uczciwie zapracowal w tym roku? 1.Spadek 2. Chlopaki nie otrzymuja pensji? ) W Ruchu nic sie nie dzieje od 3 lat tylko jedna wielka wyprzedaz i bledy w doborze zawodnikow jak i trenerow. Przez te ostatnie 3 lata pan i caly zarzad popelnil tak wiele bledow ze kazdy inny kto bylby na waszym miejscu podziekowalby i odszedl dla "dobra ukochanego klubu" ale wy trzymacie sie twardo i dopiero po spadku zaczynacie mydlic oczy kibicom o zmianach w zarzadzie itp. W Ruchu jest potrzebna calkowita wymiana stolkow i moze wtedy w tym klubie znowu bedzie dobrze tak jak bylo kiedys kiedy w ogromnej wiekszosci tych panow nie bylo w poblizu.

ODPOWIEDZ