Skład w II lidze

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
AndRe
Kontakt:

#46 Post autor: AndRe » 30 cze 2003, o 22:41

No Panowie nie chce siac paniki ale sytuacja staje sie powoli katastrofalna jesli chodzi o pomoc

info ze strony glownej:
"...Niebieskich" koszulek na pewno nie założą natomiast Toni Jurjev, Aaran Lines, Sergiusz Wiechowski i Marcin Narwojsz. Niepewna jest przyszłość Marcina Malinowskiego i Damiana Gorawskiego, którzy mają propozycje z innych klubów...."

Chodzi mi glownie o Malinowskiego.Jesli odejdzie to w pomocy mamy:

› Pomocnicy
› Damian Krajanowski
› Adam Krzęciesa
› Marcin Molek

:shock: :shock: :shock: :shock:

czyli pomocy nie mamy.Czasu coraz mniej.Gegaly u nas na 100 % nie bedzie.Jeszcze faktem staje sie odejscie Cecota :(

Jedyna nadzieja w Wyrobku ze znajdzie kogos utalentowanego bo jak nie to ...... :(

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#47 Post autor: Wilus » 1 lip 2003, o 08:58

Kurcze tego sie wlasnie obawialem. Minal czas poszukiwan, a u nas zero wzmocnien, pare ubytkow, na tydzien przed planowanym obozem przygotowawczym, nie ma jeszcze wybranego miejsca. Ogolnie kicha. Na poczatek jak zwykle poinformowano kibicow o planowanych wzmocnieniach, ale bez konkretow bo wiadomo, ze konkurencja nie spi, potem okres ciszy a na koniec jak zwykle wielkie gowno z tego.
Nie wiem jak Wy ale dla mnie Ruchu w tej sytuacji na pewno nie bedzie stac na awans do ekstraklasy :(
Widac, ze spadek niczego i nikogo nic nie nauczyl, chyba ze wszyscy wierza w cudowna moc Jurka Wyrobka. Tylko, ze on sam na boisko nie wyjdzie

Wilus

Awatar użytkownika
Bogdan Kalus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#48 Post autor: Bogdan Kalus » 1 lip 2003, o 12:06

Wczoraj byłem w klubie i z tego co wiem jutro tj. w środę ma się odbyć casting nowych kandydatów do gry w Ruchu. Jak powiedział mi Jurek Wyrobek ma ich być kilkunastu, ale nie ujawniają narazie nazwisk. Tak jak podała prasa odchodzą Jamróz, Jurjew, Matyja, Wiechowski, Narwojsz, a nie wiadomo co z Cecotem, który ma być dzi

Awatar użytkownika
Bogdan Kalus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#49 Post autor: Bogdan Kalus » 1 lip 2003, o 12:08

Kończąc, który ma być dzisiaj na treningu Górnika Zabrze, Gora się dogadał z Wisłą, ale prezes chce za niego 500.000 Euro! Malina natomiast też chętnie by odszedł, więc nie ma co dywagować nad tym, że ktoś grał kiedyś w Górniku czy GKS-ie, trzeba brać wszystkich, którzy się nadają do gry i walczyć o powrót do ligi. Pozdrawiam wszystkich.

AndRe
Kontakt:

#50 Post autor: AndRe » 1 lip 2003, o 12:17

A wiadomo o ktorej ma sie odbyc ten "casting"??

Z gory dzieki za odpowiedz

Awatar użytkownika
Bogdan Kalus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#51 Post autor: Bogdan Kalus » 1 lip 2003, o 12:49

Casting odbędzie się jutro o 16.00.

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#52 Post autor: Wilus » 1 lip 2003, o 12:56

Widzi Pan Panie Bogdanie, najgorsze jest to, ze nastal czas, ze musimy zbierac kogokolwiek kto sie nadaje. To nas boli, ze nasz klub jest na łasce jakiegos podrzednego gracza, a nie gdzie gra stanowila by powod do dumy i bylaby marzeniem, awansem sportowym dla pilkarzy itp.
Z tego co slyszelismy w castingu glownie wezma udzial gracze z nizszych lig. Jak dla mnie zawodnicy Ci moga byc uzupelnieniem kadry, a nie tymi, ktorzy beda decydowac o grze i losie druzyny. Wiemy, ze sytuacja materialna jest taka a nie inna, ale jakos nikt w klubie nie ma odwagi powiedziec, na co obecnie naprawde Ruch stac w 2 lidze ( walka o awans, srodek tabeli,.... ). Moze zaoszczedziloby to kibicom niepotrzebnych stresow podczas sezonu.

Wilus

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#53 Post autor: jalboss » 1 lip 2003, o 13:55

O ile wiem (a jeżeli się myle to niech mnie ktos poprawi) specem w Ruchu od transferów i wyławiania kandydatów do Ruchu jest Jan Rudnow. To ja sie pytam co on robił przez cały ubiegły sezon, jeżeli teraz trzeba robić jakies castingi. Wiadomo, że najlepiej oglądac zawodnika podczas meczu ligowego a nie wewnętrznej gierki, bo potem wychodza takie kwiatki jak Narwojsz czy Wiechowski. Czy nie mial dużo czasu by pooglądać zawodników skoro wiadomo było kogo potrzebujemy? Dziwne. Oby jutro nie było tak, że casting będzie polegał na tym iz ustawią ich wszystkich w rzędzie i będą odliczać raz dwa trzy zostajesz ty.
:wink:
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

niebieski78

#54 Post autor: niebieski78 » 1 lip 2003, o 14:10

jalboss pisze:O ile wiem (a jeżeli się myle to niech mnie ktos poprawi) specem w Ruchu od transferów i wyławiania kandydatów do Ruchu jest Jan Rudnow. To ja sie pytam co on robił przez cały ubiegły sezon, jeżeli teraz trzeba robić jakies castingi.
:wink:
masz racje ale ...Jan Rudnow to OSTATNIA osoba w Ruchu ktorej sie mozna o cos czepiac czapki z glow przed tym kolesiem bo Albin na pozycji ktora piastuje teraz Rudnow wytrzymal znacznie mniej i wcale sie mu nie dziwie, kto chcialby swoim nazwiskiem markowac ten syf
totyp czlowieka ktory do pracy przychodzi pierwszy a wychodzi ostatni , zobacz jak zawodnicy sie do niego odnosza a jego odpowiedzialnosc za transfery jest taka jak nasza moze se pogadac ... niestety

AndRe
Kontakt:

#55 Post autor: AndRe » 1 lip 2003, o 14:30

potwierdzenie slow Bogdana Kalusa->

za onetem:

Gorawski uzgodnił kontrakt z Wisłą Kraków

Jak poinformowało "Tempo", napastnik Ruchu Chorzów, Damian Gorawski, uzgodnił już warunki kontraktu z Wisłą Kraków. Teraz w sprawie transferu muszą się porozumieć zainteresowane kluby.

Może to jednak nie być sprawa prosta, bowiem Ruch zażyczył sobie za swojego napastnika odstępnego w wysokości 500 tysięcy euro. Warto jednak dodać, że zawodnikowi kontrakt wygasa w grudniu tego roku.

"Wisła zgodziła się na moje warunki i za pośrednictwem menedżera przekazała mi odpowiedź. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to podpiszę czteroletni kontrakt" - powiedział Gorawski.

AndRe
Kontakt:

#56 Post autor: AndRe » 1 lip 2003, o 14:40

No i zeby miec na biezaco nasz kadre to mamy (dzien przed "castingiem")

Bramkarze
› Marek Matuszek
› Sebastian Nowak

› Obrońcy
› Tomasz Balul
› Tomasz Fornalik
› Sławomir Jarczyk
› Mariusz Masternak
› Maciej Mizia
› Marek Szyndrowski
› Marek Wleciałowski

› Pomocnicy
› Damian Krajanowski
› Adam Krzęciesa
› Marcin Malinowski (niepewny)
› Marcin Molek

› Napastnicy
› Krzysztof Bizacki
› Lasha Rekhviashvili (nasze megamozgi chca go wypozyczyc :roll: )
› Marek Suker
› Mariusz Śrutwa

Jestem ciekaw jak odejdzie Lasza ciekawe jaki bedzie powod :
-Dziwnie patrzyl na kolegow z druzyny
-Nie pil piwa po treningu
-trenowal wiecej niz reszta
-trenowal nawet w mieszkaniu
-wszystko naraz(lub wymysla inny powod np
a) za krotkie wlosy
b) zbyt latwo mija kolegow na treningu
c) nie sprzedaje dlugow Ruchu w gazetach

Kazdy powod jest dobry aby kogos wywalic.....

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#57 Post autor: Mikoruch » 1 lip 2003, o 14:41

robi się powoli dobry trzecioligowy skład. Matuszek jeszcze się rozmyśli, Bizak przejdzie do Tychów, Mario zajmie się biznesem i jesteśmy w III lidze.

AndRe
Kontakt:

#58 Post autor: AndRe » 1 lip 2003, o 14:49

a nasi przeciwnicy sie wzmacniaja....:

z obozu Cracovii:

-Rozmawiamy także z Robertem Kolasą, doświadczonym obrońcą Górnika Zabrze i Jerzym Wojneckim, wychowankiem Sandecji, grającym ostatnio w Wiśle Płock. Trwają rozmowy z Michałem Stolarzem, piłkarzem ŁKS – dodał trener.

z Piotrcovii:

Ze Stasiaka Ceramiki Opoczno przybyli: Waldemar Przysiuda, Artur Bugaj i Waldemar Grzanka (ma dojść także Feliksiak). Z Aluminium Konin przyjechał Adam Bała, zaś z Pelikana Łowicz Robert Rzeczycki. Z Pogoni Szczecin zawitał Adam Więckowski, a z poznańskiego Lecha Krzysztof Michalski

.. Dziś także pojawić mają się zawodnicy warszawskiej Polonii Dariusz Dźwigała i Marcin Drajer – mówi trener Bogusław Baniak.

Na rozmowy przyjechać ma także Igor Gołaszewski. Być może dojadą z Pogoni Szczecin Marek Walburg, Dariusz Szubert. - Liczymy także na Roberta Dymkowskiego. Prezes Mirosław Stasiak pertraktuje z Lubinem w sprawie Brasilii.

wszystkie wiadomosci z onetu

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#59 Post autor: vahanara » 1 lip 2003, o 15:30

"Wczoraj wokół boiska biegało 27 piłkarzy, w tym siedmiu zupełnie nowych. Wawrzyńczok, Lindner, Krzenciesa, Afeltowicz to juniorzy. Trzej pierwsi są wychowankowami Ruchu, ostatni - Stadionu Śląskiego, stawkę uzpełnili Zachnik i Przybyłek. Siódmego "nowego" nie udało się nikomu rozszyfrować. (...) Trener Ruchu dodał, że odpowiedzialnym w klubie za ruchy transferowe jest Jan Rudnow. - Atak mamy niezły, defensywa też jest w miarę - dodawał Wyrobek - brakuje nam natomiast ludzi do pomocy. W tym kierunku idą nasze poszukiwania. Wiem, że dogadaliśmy się z Hubertem Jarominem z Radzionkowa, reszta jest sprawą otwartą. (...) Musimy wykorzystać siłę ataku. Liczę na kibiców i... na przychylność prasy. Wspólnie możemy dokonać czegoś wielkiego."

Jerzy Wyrobek

Brzmi raczej optymistycznie, może czasem warto poszukać paru pozytywów?

Viro

#60 Post autor: Viro » 1 lip 2003, o 16:13

znam Afeltowicza mieszka w bloku obok mnie widzialem go wielokrotnie jak gral w stadionie oraz gralem z nim nieraz na placu
na stadionie byl jednym z najlepszych w swoim roczniku ale jak na warunki ligowe nie daje mu wiekszych szans
obym sie mylil

ODPOWIEDZ