Zimowe Transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Lukas89
Kontakt:

#211 Post autor: Lukas89 » 31 paź 2006, o 07:09

Lutz pisze:
W klubie czynią już pierwsze przymiarki transferowe. Z listy potencjalnych wzmocnień ubył Bartosz Karwan, który ma kontynuować karierę w Arce Gdynia. Z gry w Ruchu wciąż natomiast nie rezygnuje Mariusz Śrutwa, który latem pożegnał się z klubem w niezbyt przychylnej atmosferze. - Od tamtego czasu spotkałem się już kilka razu z Mariuszem. Ręce sobie podajemy - mówi Wleciałowski. Czy możliwy jest powrót doświadczonego piłkarza do kadry niebieskich? - Na dziś nie ma takiego tematu - podkreśla trener.

Sam Śrutwa zdradza nam, że będzie czynił takie starania. - Po zakończeniu sezonu na pewno będę rozmawiał w tej sprawie z Mariuszem Klimkiem [główny udziałowiec i sponsor klubu - przyp. red.] - mówi. - Chcę wrócić na boisko i chcę to zrobić w niebieskiej koszulce.
A czy mi się to uda, to już zupełnie inna sprawa. Mam oferty z kilku klubów, także z ekstraklasy [prawdopodobnie z Widzewa Łódź - przyp. red.]. Ale nie wiem, czy to byłoby dobre rozwiązanie, żeby grać daleko od domu - dodaje. Śrutwa zaprzecza, jakoby miał kontynuować karierę w Polonii Bytom, której jest wychowankiem. - Trener Dariusz Fornalak to mój przyjaciel, ale zaręczam, że tego tematu jeszcze nie poruszaliśmy - mówi.
Kule tyn chop bydzie nos prześladowoł i po śmiyrci , pra Slavo & Co. :?: :)
Dokładnie :roll: i ja nic nie mam do MŚ ale uważam że jego czas sie skończył jako zawodnika w Ruchu..mamy Mikiego,Pepka,Łudzińskiego,Misiure..więc uważam że MŚ nie jest już potrzebny...
Obrazek

Dziobol

#212 Post autor: Dziobol » 31 paź 2006, o 07:31

Lukas89 pisze:
Lutz pisze:
W klubie czynią już pierwsze przymiarki transferowe. Z listy potencjalnych wzmocnień ubył Bartosz Karwan, który ma kontynuować karierę w Arce Gdynia. Z gry w Ruchu wciąż natomiast nie rezygnuje Mariusz Śrutwa, który latem pożegnał się z klubem w niezbyt przychylnej atmosferze. - Od tamtego czasu spotkałem się już kilka razu z Mariuszem. Ręce sobie podajemy - mówi Wleciałowski. Czy możliwy jest powrót doświadczonego piłkarza do kadry niebieskich? - Na dziś nie ma takiego tematu - podkreśla trener.

Sam Śrutwa zdradza nam, że będzie czynił takie starania. - Po zakończeniu sezonu na pewno będę rozmawiał w tej sprawie z Mariuszem Klimkiem [główny udziałowiec i sponsor klubu - przyp. red.] - mówi. - Chcę wrócić na boisko i chcę to zrobić w niebieskiej koszulce.
A czy mi się to uda, to już zupełnie inna sprawa. Mam oferty z kilku klubów, także z ekstraklasy [prawdopodobnie z Widzewa Łódź - przyp. red.]. Ale nie wiem, czy to byłoby dobre rozwiązanie, żeby grać daleko od domu - dodaje. Śrutwa zaprzecza, jakoby miał kontynuować karierę w Polonii Bytom, której jest wychowankiem. - Trener Dariusz Fornalak to mój przyjaciel, ale zaręczam, że tego tematu jeszcze nie poruszaliśmy - mówi.
Dokładnie :roll: i ja nic nie mam do MŚ ale uważam że jego czas sie skończył jako zawodnika w Ruchu..mamy Mikiego,Pepka,Łudzińskiego,Misiure..więc uważam że MŚ nie jest już potrzebny...
I powiedz mi co pokazal Miki , Pepe i Misiura w tej rundzie ??

Lukas89
Kontakt:

#213 Post autor: Lukas89 » 31 paź 2006, o 07:42

Dziobol pisze:
Lukas89 pisze:
Lutz pisze:

I powiedz mi co pokazal Miki , Pepe i Misiura w tej rundzie ??
Może nic wielkiego..ale gdyby nie własnie Mikulenas,Ćwielong czy Misiura to pare meczy byśmy przegrali na pewno..pare ważnych bramek strzelili....dla przykładu mecz z Polonia W-wa w pucharze Polski...
Obrazek

niebieskifanatyk
Kontakt:

#214 Post autor: niebieskifanatyk » 31 paź 2006, o 08:03

Mi sie wydaje ze trzeba by sie powaznie rozgladnac za bramkarzem. Moze Radek Janukiewicz za Śląska Wrocław. Niestety niewiem czy kontrakt mu sie konczy czy ma jeszce wazny

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#215 Post autor: arango-mokre » 31 paź 2006, o 08:20

na ława jako zmiennik mario by sie przydoł zapewne wiecej wniesie jak misiura fakt jest mlody ale bez przesady ze szczelil pora torów z bardzo nic nie wznosi

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#216 Post autor: AdiC » 31 paź 2006, o 09:20

Mario na boisko! W tym klubie potrzeba chopa z niebieskim sercem który w trudnych momentach jest w stanie zebrać zespół do kupy i zmotywować do walki. Nie rozumia uporu Marka - zostały 2 kolejki, ambicje trzeba schować głeboko i skoro wyskoczył nam Sokół - to potrzeba nam doświadczonego zawodnika. Niewiele do stracenia a sporo do zyskania. Widać że gra się nie klei więc potrzebne są radykalne zmiany.
Ambicje raus - liczy się dobro drużyny.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#217 Post autor: Scypion » 31 paź 2006, o 09:47

AdiC pisze:Mario na boisko! W tym klubie potrzeba chopa z niebieskim sercem który w trudnych momentach jest w stanie zebrać zespół do kupy i zmotywować do walki. Nie rozumia uporu Marka - zostały 2 kolejki, ambicje trzeba schować głeboko i skoro wyskoczył nam Sokół - to potrzeba nam doświadczonego zawodnika. Niewiele do stracenia a sporo do zyskania. Widać że gra się nie klei więc potrzebne są radykalne zmiany.
jakby Srutwa wrocil to nie byloby miejsca do Wleciala, a uwazom ze dobro klubu raczy ogniskuje sie wokol osoby naszego trenera niz Srutwy kiery zawsze bardzi dzielil niz laczyl co widac chocby w podziale wsrod kibocow... Veto do odwolywanio sie do Srutwy jako zbawcy Ruchu

marcyk
Kontakt:

#218 Post autor: marcyk » 31 paź 2006, o 10:23

AdiC pisze:Mario na boisko! W tym klubie potrzeba chopa z niebieskim sercem który w trudnych momentach jest w stanie zebrać zespół do kupy i zmotywować do walki. Nie rozumia uporu Marka - zostały 2 kolejki, ambicje trzeba schować głeboko i skoro wyskoczył nam Sokół - to potrzeba nam doświadczonego zawodnika. Niewiele do stracenia a sporo do zyskania. Widać że gra się nie klei więc potrzebne są radykalne zmiany.
chcolech napisac .... ale no comments. widza, ze jeszcze coniektorym nie przeszlo i oczy sie nie otwarly.

BluR
Kontakt:

#219 Post autor: BluR » 31 paź 2006, o 13:23

bogas 1985

Daleko ci młodzieńcze do kultury w dyskusji.
Dlaczego nie napiszesz konkretnie (tak jak Elmer czy Jajo) dwóch słów wyjaśnienia odnoszących się do moich wątpliwości tylko zaraz bluzgasz. Aha - nie umiesz inaczej. No trudno.
Pomijając to - powiedz mi dlaczego pier...le fleki. Czy dlatego , że Pepe może zmienić klub, czy dlatego , że gwizdną nam Janoszkę ??? Uświadom mnie. Skoro praktyką polskich klubów (a może nie tylko polskich) jest podkradanie (vide kuszenie, kontraktowanie czy jak kto chce to nazwać) zawodników. Tym bardziej, że Janoszki np. Wleciał nie widział nawet w szerokiej kadrze tego sezonu. Jeśli chłopak dostanie propozycję z innego (poważnego) klubu, to stanie na głowie żeby grać na wyższym poziomie. Podobno od tego są agenci - manadżerowie sportowi, żeby takie rzeczy jak kupno czy wypożyczenie załatwiać. Wyobraż sobie, że w sztabie Ruchu też są wyławiacze takich piłkarzy. No ale może ja się nie znam i może Gorawski czy Baszczyński czy Śrutwa to urwali się nagle z nieba i spadli na Cichą 6. Jak mi się przypomina to Janoszka też nie jest rodowitym Chorzowianinem - dziwna zbierzność. Kończę już pier....lić moje fleki. Pozdrawiam.

hydroxy
Kontakt:

#220 Post autor: hydroxy » 31 paź 2006, o 13:27

Tyn to ku*** nigdy niy przestanie wichrzyć. To trzeba miec jednak charakter jak...., żeby ino czekać, na potkniyncie, zeby wylyż z nory jak gad jakiś i szukać swoich prywatnych zysków. "Porozmawiam z p. Mariuszem Klimkiem", no oczywiście jak tak za***isty zawodnik moze rozmawiać o swym ewentualnym angażu z trynerem czy prezesym. Ino niy zapomnij po droge dać z piynsci jakiś sprzontaczce, opluć Cieślika i kopnąć np. Domżalskiego

A w charakterze kogo łon niby mioł by być, rezerwowoego ? niy rośmiuszejcie mie. Co niby zrobiyli Łudziński, Cwielong, Misiura i Miki, ano szczelyli z pomocą innych 36 torów w lidze i PP, moze mi kery przipomni kedy mieli my tyla torow szczelonych na dwa szpile przed koncym rundy za panowania JE Srutwy ?

Niych już skończy załośnie skamleć ino idzie do Widzewa czy inkszy Łynczny może tam w końcu wtoś mu pokoże co znaczy być zawodnikym na NORMALNYCH warunkach i moze jak skończy jak Kubica to wreszcie do niego dotrze czym sie rózni profesjonalny sport od kolesiostwa, kumoterstwa i lizania dupy przez opłaconych wasali.

Wleciał niy dej sie omamić bo stracisz wszysko co ci sie jako modymu trynerowi udalo osiagnać. A wy pajace jakbyście zapomnieli to som my na drugim placu w tabeli. Moze kerys bys ie przipomniol na kerym placu my byli rok tymu z tym gwiazdorym na czele.
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"

bogas1985

#221 Post autor: bogas1985 » 31 paź 2006, o 13:34

BluR
Przeciez Cie nie obrazilem. Napisalem ze nie masz pi***olic flekow bo takie cos wprowadza zamet na forum. Janoszka moze byc obserwowany przez wszystkich ale decydujacy glos w sprawie jego przyszlosci ma RUCH a nie WALKA. Gornik moze z nim rozmawiac ale wyciagnac z Walki go nie moze.

bluefil
Kontakt:

#222 Post autor: bluefil » 31 paź 2006, o 13:35

hydroxy pisze: A wy pajace jakbyście zapomnieli to som my na drugim placu w tabeli. Moze kerys bys ie przipomniol na kerym placu my byli rok tymu z tym gwiazdorym na czele.
Nie do konca to jest tak. Po pierwsze mamy znacznie mocniejszy sklad niz rok temu. Po drugie ja pamietam ile Ruch zdobywal bramek i jak gral w rundzie wiosennej, wlasnie z udzialem MS. Nie jestem zwolennikiem powrotu, ale wkurzaja mnie takie komentarze. Nie nam decydowac, wiec po jaka cholere wylewacie tutaj swoja żólć!!!!!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

hydroxy
Kontakt:

#223 Post autor: hydroxy » 31 paź 2006, o 13:39

Bogas. Powtórza, zamiast wichrzyć niych idzie do Łynczny czy Widzewa wtedy w końcu sie przekonocie ile wynosi wartość sportowo MS - skończy jak Kubica (o ile w ogóle dostanie szansa grać w tami wymiarze czasu jak Kubica)
"sezon sie już zaczoł ?"

bluefil
Kontakt:

#224 Post autor: bluefil » 31 paź 2006, o 13:44

hydroxy pisze:Bogas. Powtórza, zamiast wichrzyć niych idzie do Łynczny czy Widzewa wtedy w końcu sie przekonocie ile wynosi wartość sportowo MS - skończy jak Kubica (o ile w ogóle dostanie szansa grać w tami wymiarze czasu jak Kubica)
To chyba do mnie mialo byc! Jakie to wichrzenie. Jezeli Wlecial i Klimek nie beda go widzieli w skladzie to tej roboty nie dostanie - nawet jesli stanie an glowie.
Ty jak szukasz pracy i wysylasz swoje cv i chodzisz na rozmowy to tez jestes wichrzycielem!!!!
Bedzie potrzeba zeby MS gral, Wlecial bedzie mial dla niego miejsce to zagra. Nie, to bedzie Widzew, Leczna albo jeszcze cos innego. Ja go rozumiem, ze chce skonczyc kariere w Ruchu.
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

hydroxy
Kontakt:

#225 Post autor: hydroxy » 31 paź 2006, o 13:51

Wichrzynie to niy do Ciebie ino ocyna tego co robi Srutwa, a wypowiedź prasowa akurat po blamażu w Janikowie, ze sie pódzie pogodać z właścicielym o swoim powrocie - to własnie jest wichrzynie, i niy porównuj tego do CV bo raczyj bys musiol porównać to do wypowiedzi prasowy, że póda do prezesa bo mie kierownik drozni.
Ja go rozumiem, ze chce skonczyc kariere w Ruchu.
To trza było nojpiyrw myśleć, a potym chamsko traktować ludzi wokoło i sie szarogynsić. Zresztą do mie łon skończoł kariera w Ruchu (Ruch-Polonia 5:1) I SZLUS
"sezon sie już zaczoł ?"

ODPOWIEDZ