Do tych, którzy twierdzą, że szukam sobie kozła ofiarnego.
Wleciałowski pisze:W ostatnim meczu widziałem, że mieliśmy duże problemy w środku pola. Było wiele niedokładności i zdecydowałem się na korektę w ustawieniu. W tym momencie można mieć wiele wątpliwości czy były to uzasadnione zmiany, ale myślę że trzeba to na spokojnie przemyśleć.
Uzasadnione były, tylko nie takie jak powinny. Nie rozumiem dlaczego nie korzystać ze sprawdzonego niejednokrotnie układu Pulkowski-Baran. Ktoś tam napisał, że Baran też jest dobry w odbiorze, zgoda, z tym że w takim wypadku chyba lepiej postawić na Pulkowskiego, który jest dobry i w odbiorze i w kreowaniu akcji, a już na pewno zdecydowanie lepszy w grze z pierwszej piłki niż playmaker kóleczko-Bonk, który w dodatku w grze defensywnej nie istnieje, zaś jego angażowanie się w mecz jest himeryczne i bardzo długie okresy po prostu odpuszcza czy spaceruje sobie po boisku (najlepszym tego obrazem jest akcja z meczu z KSZO, w której jest jego prosta strata w środku i całkwowite odpuszczenie zawodnika, który w śmieszny sposób mu tą piłkę odebrał). Hasło o doszyciu 16stce kieszeni do spodenek nie jest niestety moje oryginalne, a zapozyczone od jednego starszego piknika z 5tki. Z tym, że trudno sie z tym hasłem nie zgodzić.
Zresztą jak zawodnik oddaje swobodnie strzał z około 30 metrów to czyja to strefa. (Polecam wrzutkę przed drugą bramką dla Łomży i pasywną postawę Osy i właśnie Bonka, który najchetniej uciekłby dalej byle tylko piłką nie oberwać.)
Rozumiem motywacje ale niestety zmiany całkowicie nie trafione.
podsumowując - porządny środkowy pomocnik i ktoś do środka obrony koniecznie potrzebny !