hydrobudowa Chorzów !?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Pavlique
Kontakt:

#106 Post autor: Pavlique » 24 paź 2006, o 09:39

tron jakbys nie wiedzial to przepsiy sie zmienily i juz miasto moze pomagac klubowi tak bylo ale w tym roku z tego co slyszalem juz taka pomoc moze byc udzielana przez gminy!!!
ni ma takij opcji abo my som zawodowy klub abo lepij w A klasie ciupać jako lzs; i nie ma że boli, miasto może kasę dać na infrastrukturę, miejsca pracy, zwolnienia z podatków dla tworzących miesjca pracy ale nie na zawodowy klub czyli de facto prywatną firmę, chyba że przejmie większosć pakietu akcyjnego i wówczas bydymy MKS Ruch... ale wtedy ni ma kasy na rozwój, na oświetlenie ulic, budowę parkingów, utrzymywanie szkół, przedszkoli i takie tam
i tela w tymacie
I'm a man who walks alone

DjMaciar
Kontakt:

#107 Post autor: DjMaciar » 24 paź 2006, o 09:45

Co za porabane czasy przyszly kluby z tradycjami znmieniaja nazwy miasta podszywaja sie pod nie jakies koncerny
mnie juz rece opadaja ale jak RUCH beda rozpiepszac i nie dej boze jeszcze przenosic z jednego estadio na drugi co 2 tydnie to jo nie wiem mozeKlimek miol na mysli SLASKI Estadio??
bo raczej nic innego mi nie przychodzi do mysli i nic innego nie zaakceptuja
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#108 Post autor: Goscioo » 24 paź 2006, o 11:02

teraz tym bardziej powinnismy pokazac ze w Chorzowie jest potrzbeny nowy stadion i zapelniac go szczelnie nakazdym szpilu frefencja powyzej 10 tys ale szpil z Stala chyba pokazal ze to niemozliwe - na stronei oficialnej 5 tys ino :cry:

J. Stroop

#109 Post autor: J. Stroop » 24 paź 2006, o 11:56

Na dzień dzisiejszy w Chorzowie nie ma stadionu spełniającego wymogi I ligowe, w takim razie po ch** awansować. Montują bez sensu stołki na tych rozjebanych przedwojennych wałach a potem w ulotce przedwyborczej napiszą że dupnie zmodernizowali stadion, biorąc pod uwagę wyżej opisaną sytuację, w przypadku awansu nie będzie innego wyjścia tylko wydupiać i grać gdzie indziej. Koplowi i jego sługusom mówimy: DZIĘKUJEMY.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#110 Post autor: 19r20 » 24 paź 2006, o 12:06

bez paniki, będzie dobrze
a jeśli chodzi o niebieskie miasto na Śląsku ze stadionem to tylko Wodzisław
nigdzie indziej nie ma tych 2 warunków- Niebieskie i ze stadionem :)
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

domin11hks
Kontakt:

#111 Post autor: domin11hks » 24 paź 2006, o 12:15

własnie tak wszyscy godaj ze nasz stadiona na pierwsza liga nie dopuszcza, a przeca stadion w Wodzisławiu czy Zabrzu tez jakos do cudow swiata nie nalezy.

abnamro
Kontakt:

#112 Post autor: abnamro » 24 paź 2006, o 12:24

Ja tez jestem przeciwny przenoszenia Ruchu z Chorzowa - to byłaby porażka takiego klubu!!!!

Ale.... Powiedzcie mi co zrobic jesli miasto wypnie dupe na nasz klub i dejmy na to awansujemy... Bez pewnych krokow i kasy licencji nie dostaniemy, a dajmy na to znajdzie sie miejsce do rozgrywania meczu?? Co wtedy?? Sam nie wiem co bym wolal 2 lige przez brak licencji czy 1 na innym obiekcie. Oczywiscie to tylko bicie piany ale wszystko jest mozliwe. Osobiscie modle sie o to zeby cicha 6 wygladala przynajmniej tak jak stadion korony... ale na niebiesko :D:D

P.S Pan Kopel ma w du*** niebieska familije to niech niebieska familija zrobi to samo... ale kazdy gledzi a On zas bedzie rzadzil w Chorzowie...
Elektorat kibiców Niebieskich w Chorzowie jest wielllki i pamietajcie że mozecie namieszać... Ja niestety nie moge...

Pozdrawiam!!
Zawsze i wszędzie RUCH

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#113 Post autor: Simone » 24 paź 2006, o 12:28

To wtedy gramy na Slaskim i kropka ... wkrotce ma tam byc podgrzewana murawa

Z Chorzowa Ruch napewno nie wyjedzie a w ostatecznosci na Cicha bedziemy chodzic co tydzien sie pomodlic :wink:

Ale Cicha to Cicha i to rozwiazanie docelowe ...

scanerboy

#114 Post autor: scanerboy » 24 paź 2006, o 12:54

Jak dla mnie to sytuacja nie jeste jasna. Na pewno chodzi o wybory. Mógłby Pan Klimek nam powiedzieć, czego dokładnie oczekuje od miasta. Kibice to jest duża siła wyborcza. Pan Kopel uwielbia pokazywać się na stadionie. Niech ktoś jasno powie, o jakie pieniądze toczy sie gra i kto komu ma coś dać i za co. Wtedy się okaże, czy chodzi o jakieś tereny, czy może Pan Klimek chce zmiany władzy w mieście (na swoich), nie wiem. Wiem na pewno, że jeśli Pan Kopel powie nie, to pozostali kandydaci będą się prześcigali w obietnicach, co zrobią dla klubu. Jest też możliwe, że Pan Klimek chce uczynić ze sprawy Ruchu, główny punkt kampanii wyborczej.

tron

#115 Post autor: tron » 24 paź 2006, o 12:59

Salas powiedz mi na jakiej podstawie.Ruch to obecnie prywatna firma i nie ma możliwości dotacji finansowej.Byłoby to paranoją.Z drugiej strony należałoby nacisnąć na UM aby pomógł w kwestiach, w których może pomóc, a nawet powiniene.A teraz cytat: "Można zatem wnioskować, że Mariusz Klimek mocno blefuje, a może nawet szantażuje obecne i przyszłe władze Chorzowa, by te mocniej włączyły się we współfinaowanie klubu z Cichej.Nie da się ukryć, że dobry jest na to moment, w najlepsze przecież wra kampania samorządowa.Kandydaci do władz miasta zostali w ten sposób postawieni przed takim oto wyborem: kto za Ruchem w Chorzowie, a kto przeciw?Majstersztyk!"-Andrzej Grygierczyk, Dziennik Zachodni.Panowie dziennikarze do roboty przepytać kandydatów na władze miasta o stosunek do Ruchu, my kibice mamy ograniczone możliwości, wy możecie dużo, a dzięki temu my poznamy trochę lepiej przyszłość naszego stadionuitp.

arcio
Kontakt:

#116 Post autor: arcio » 24 paź 2006, o 14:44

powtarzam - nie ma wojny, nie ma gry - nie ma tematu!

a topic zamykac zanim wynikną kolejne teorie spiskowe.

za niedługo powinno coś się w prasie ukazać to się ciut wyjaśni co i jak i dlaczego

koniec
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Kaluś1991
Kontakt:

#117 Post autor: Kaluś1991 » 24 paź 2006, o 16:20

oby to była nieprawda bo niemam zamiaru jeździć gdzieśdo innego miasta niż Chorzów u ul. Cicha 6 ; chyba że kupią new stadion :):)
[url=http://imageshack.us][img]http://img517.imageshack.us/img517/1323/badboyox0.jpg[/img][/url]
[url=http://imageshack.us][img]http://img217.imageshack.us/img217/7222/kokociniecbh5.jpg[/img][/url]

kleyu

#118 Post autor: kleyu » 24 paź 2006, o 16:22

simonsays pisze:Nie wyobrazom sobie zeby stadion Ruchu miol sie znajdowac w innej dzielnicy Chorzowa jak w Batorym. Bo to klub z Batorego i juz. Boja sie...
Też się pod tym podpisuja - patrzcie wiela majstrów zdobyli my jako Ruch Hajduki Wielkie (nota bene nie kumam czemu ktoś zrobił fana z błędem "Wielkie Hajduki"...)

evn
Kontakt:

#119 Post autor: evn » 24 paź 2006, o 17:34

moze lekko akcja na szpilu lechia Ruch jes ino w CHORZOWIE mało fana tako jak byla przeciwko akcji ultras
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]

arcio
Kontakt:

#120 Post autor: arcio » 24 paź 2006, o 18:33

evn pisze:moze lekko akcja na szpilu lechia Ruch jes ino w CHORZOWIE mało fana tako jak byla przeciwko akcji ultras
ja i proponuja wlyż na stadion 15 minut później - jak protest to protest!!

ludzie - na dniach wszystko zostanie "wyprostowane" bo to nie do końca jest tak jak w gazetach pisze!
nie panikujcie
nigdy nie jest za późno

ODPOWIEDZ