Decyzje Walnego... zmiany w zarządzie
- vahanara
- Kontakt:
Decyzje Walnego... zmiany w zarządzie
Coś drgnęło. Kto wie czy to nie jest ważniejsze dla klubu niż jakikolwiek transfer tego lata.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
szkoda tylko,ze dopiero teraz zaczyna góra robic porzadki.Czy okaza sie dobrymi rozwiazaniami czas pokaze.Mam nadzieje,ze doprowadza one do tego,ze przedewszystkim za rok bedziemy w I lidze i wreszcie klub bedzie naprawde dobrze funkcjonował.A tak pozatym wydajemi sie ,ze jest to zrobione pod naciskiem wszystkich nas,którzy od dawna domagali sie reformy klubu,tylko ze majac tak tepych i niereformowalnych przedtawicieli klubu dopiero teraz po spadku sami zrozumieli o potrzebie reformy klubu :twisted:
Witam wszystkich,
To, że będą zmiany w liczbie członków zarządu wcale nie musi oznaczać poprawy. Mogą tam zostać wybrane te same "betony" co są obecnie. Czytałem, że liczba członków stowarzyszenia wynosi około 90 a było ich wczoraj 30 - może to były te same osoby co zasiadają w zarządzie
Jeśli tak to wątpię czy się coś zmieni, bo zostanie ta sama mentalność rządzenia.
Znacie kogoś z kibiców, kto jest członkiem stowarzyszenia?
Może by z taką osobą się jakoś dogadać, aby mówiła głosem wszystkich nas - kibiców i wydatnie udzielała się podczas podejmowanych w najbliższej przyszłości ważnych decyzji?
Mówienie, że kibice będą decydować o prezesie jest w tej chwili trochę nieprecyzyjne. Jacek Blok napisał, że aby móc głosować to trzeba opłacać składki co najmniej przez 6 miesięcy. A na zimę to już może być "po ptokach". Mogą zostać powołani ci sami ludzie (mentalnie) na nową kadencję (4 lata?) i nic się nie zmieni.
Oby się to nie sprawdziło
To, że będą zmiany w liczbie członków zarządu wcale nie musi oznaczać poprawy. Mogą tam zostać wybrane te same "betony" co są obecnie. Czytałem, że liczba członków stowarzyszenia wynosi około 90 a było ich wczoraj 30 - może to były te same osoby co zasiadają w zarządzie

Znacie kogoś z kibiców, kto jest członkiem stowarzyszenia?
Może by z taką osobą się jakoś dogadać, aby mówiła głosem wszystkich nas - kibiców i wydatnie udzielała się podczas podejmowanych w najbliższej przyszłości ważnych decyzji?
Mówienie, że kibice będą decydować o prezesie jest w tej chwili trochę nieprecyzyjne. Jacek Blok napisał, że aby móc głosować to trzeba opłacać składki co najmniej przez 6 miesięcy. A na zimę to już może być "po ptokach". Mogą zostać powołani ci sami ludzie (mentalnie) na nową kadencję (4 lata?) i nic się nie zmieni.
Oby się to nie sprawdziło

Przepraszam jakie zmiany???
Jakieś roszady personalne , ograniczenie zarządu czy to są zmian na jakie
oczekiwaliśmy i jakie są potrzebne Ruchowi ???
Każdy hodowca trzody wie że jak koryto mniejszcze i nie ma co do niego wlać to trzeba coś na spęd wywieżć .
Dla mnie najważniejsze jest to że Prezes otrzymał absolutorium
czyli jego praca została ocyniona pozytywnie i to mi mówi wszystko.
Czy spadek był konieczny aby te zmiany przeprowadzić ???
Jeśli tak ,to może konieczny jest spadek do III ligi aby powstało S.A.
- a i tak już mogę przypuszczać kto chciałby zostać i to z akcjami w kieszeni !!!
Jakieś roszady personalne , ograniczenie zarządu czy to są zmian na jakie
oczekiwaliśmy i jakie są potrzebne Ruchowi ???
Każdy hodowca trzody wie że jak koryto mniejszcze i nie ma co do niego wlać to trzeba coś na spęd wywieżć .
Dla mnie najważniejsze jest to że Prezes otrzymał absolutorium
czyli jego praca została ocyniona pozytywnie i to mi mówi wszystko.
Czy spadek był konieczny aby te zmiany przeprowadzić ???
Jeśli tak ,to może konieczny jest spadek do III ligi aby powstało S.A.
- a i tak już mogę przypuszczać kto chciałby zostać i to z akcjami w kieszeni !!!
,,3. prezes będzie wybierany w wyborach bezpośrednich (wcześniej decydował zarząd).
Ta ostatnia zmiana oznacza, że prezesem Ruchu może teraz zostać każdy, kto cieszy się dużym poparciem kibiców, bo też każdy kibic może zostać członkiem klubu. Wystarczy, że wypisze deklarację członkowską i będzie regularnie wpłacał składki.
- Ruch jak Barcelona - uśmiechał się prezes, ale nie chciał powiedzieć, co legło u podstaw tej odważnej decyzji. - Tak chciała większość - podkreślał tylko. - Nowi członkowi klubu będą dokładnie weryfikowani - dodał.,,
Czy w tej wypowiedzi jest sprzeczność czy też nie ?????
,, ... każdy kibic może zostać członkiem klubu... ,, - ,,Nowi członkowi klubu będą dokładnie weryfikowani ,, ( + 6 miesięcy karencji )
Mnie ta wypowiedz i to działanie przypomina lat 70.Wtedy też mówiło się takim językiem i też mówiono że wiekszość jest za.
,, Warchołom i innym wrogim elementom mówimy stanowcze NIE !!! ,,
Ta ostatnia zmiana oznacza, że prezesem Ruchu może teraz zostać każdy, kto cieszy się dużym poparciem kibiców, bo też każdy kibic może zostać członkiem klubu. Wystarczy, że wypisze deklarację członkowską i będzie regularnie wpłacał składki.
- Ruch jak Barcelona - uśmiechał się prezes, ale nie chciał powiedzieć, co legło u podstaw tej odważnej decyzji. - Tak chciała większość - podkreślał tylko. - Nowi członkowi klubu będą dokładnie weryfikowani - dodał.,,
Czy w tej wypowiedzi jest sprzeczność czy też nie ?????
,, ... każdy kibic może zostać członkiem klubu... ,, - ,,Nowi członkowi klubu będą dokładnie weryfikowani ,, ( + 6 miesięcy karencji )
Mnie ta wypowiedz i to działanie przypomina lat 70.Wtedy też mówiło się takim językiem i też mówiono że wiekszość jest za.
,, Warchołom i innym wrogim elementom mówimy stanowcze NIE !!! ,,
- vahanara
- Kontakt:
Zdaje się że tekst o tym że każdy kibic może zostać członkiem stowarzyszenia jest komentarzem Gazety. Chyba nie wyobrażasz sobie że będzie się zostawało członkiem K.S. Ruch przychodząc z ulicy i mówiąc "Mam taki kaprys"??? A jak przyjedzie 20 żaboli, zostanie członkami i będzie muliło to co wtedy powiesz? Że zarząd spier...ił bo nie weyfikował podań?
Jak myślisz że zarząd czy Prezes mówiąc że będzie weryfikował te wnioski
o członkostwo pod kątem tego czy przypadkiem ktoś nie jest kibicem np.
Zagłebia i nie jest 5 kolumną, to chyba żartujesz .
Żartowałeś prawda ???
a tak również żartem to mam jedno pytanie , nie jesteś przypadnkiem spokrewniony z kimś z zarządu ???
Wyjątkowo dobrze ich rozumiesz i masz tak dobre inf.
o członkostwo pod kątem tego czy przypadkiem ktoś nie jest kibicem np.
Zagłebia i nie jest 5 kolumną, to chyba żartujesz .
Żartowałeś prawda ???
a tak również żartem to mam jedno pytanie , nie jesteś przypadnkiem spokrewniony z kimś z zarządu ???
-
- Kontakt:
PBB - jak ktos ma inne zdanie niz 3/4 marudzacych wciaz osob z tego forum to musi zaraz byc lizidupa, krewnym itp.?
Ja uwazam ze Vahanara po raz kolejny zauwazyl ciekawa rzecz i przedstawil argument. Ale widac niektorzy juz sie nie ograniczaja bo zaczynaja bluzgac juz nie tylko na grajkow, zarzad, ale nawet na te osoby z forum ktore mysla inaczej...
Ciekawe tylko czy ty PBB zrobisz cos zeby bylo lepiej... Nie zrobisz tak jak te 3/4 i bedziesz nadal najezdzal... Nie podobal sie zarzad, wybieraja czlonkowie tesh jest zle... Bo jest weryfikacja...
Czlonkiem powinien zostac kazdy chetny, ale nie powinni to byc ludzie przypadkowi (nie kojarzcie tego z slowami prezesa), ktorzy zaczna dodatkowo tylko mieszac... A przyklad z kibicami jest ciekawy, ale takowych moze byc duzo wiecej...
Jeszcze raz prosze zeby przeciwko argumentom przedstawiac argumenty, bo zdanie "a tak również żartem to mam jedno pytanie , nie jesteś przypadnkiem spokrewniony z kimś z zarządu ??? Wyjątkowo dobrze ich rozumiesz i masz tak dobre inf." nie jest dla mnie zadnym argumentem a stekiem glupot
Ja uwazam ze Vahanara po raz kolejny zauwazyl ciekawa rzecz i przedstawil argument. Ale widac niektorzy juz sie nie ograniczaja bo zaczynaja bluzgac juz nie tylko na grajkow, zarzad, ale nawet na te osoby z forum ktore mysla inaczej...
Ciekawe tylko czy ty PBB zrobisz cos zeby bylo lepiej... Nie zrobisz tak jak te 3/4 i bedziesz nadal najezdzal... Nie podobal sie zarzad, wybieraja czlonkowie tesh jest zle... Bo jest weryfikacja...
Czlonkiem powinien zostac kazdy chetny, ale nie powinni to byc ludzie przypadkowi (nie kojarzcie tego z slowami prezesa), ktorzy zaczna dodatkowo tylko mieszac... A przyklad z kibicami jest ciekawy, ale takowych moze byc duzo wiecej...
Jeszcze raz prosze zeby przeciwko argumentom przedstawiac argumenty, bo zdanie "a tak również żartem to mam jedno pytanie , nie jesteś przypadnkiem spokrewniony z kimś z zarządu ??? Wyjątkowo dobrze ich rozumiesz i masz tak dobre inf." nie jest dla mnie zadnym argumentem a stekiem glupot
- vahanara
- Kontakt:
Poprostu rozumię co czytam. Ślepa złość (nienawiść???) nie przysłania mi perspektywy. Trochę obiektywizmu stary. Zaczynam się bać że jak Kriszo mnie tak będzie bronił to się okaże że też jesteśmy spokrewnieniPBB pisze: a tak również żartem to mam jedno pytanie , nie jesteś przypadnkiem spokrewniony z kimś z zarządu ???

- vahanara
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
chcialbym wyrazic tu swe zdanie na temat zmian dokonanych w klubie i odniesc sie do postu Kkubickiego (prosze tylko teraz mnie nie brac za adwokata PBB i nie wiazac mnie z jego rodzina
)
a wiec tak 3/4 ludzi narzeka wtym takze ja. ale widzisz tu jakies powody do radosci widzisz jakies pozytywy w tym klubie oprocz osobyJ.Wyrobka .spadlismy do drugiej ligi zadnych zmian w sumie nie ma wiec z czego tu sie cieszyc? ciesze sie ze trenerem jest J.Wyrobek i daje temu upust na forum.wiec nie tylko narzekam a to ze nie ma wiecej powodow do radosci to juz nie moja zasluga.tak na marginesie PBB napisal ten tekst zartem wiec nie ma co sie denerwowac ze to steki glupot.piszesz ze nic nie robimy?co ja mam zrobic zeby zmienic zarzad gdyz tylko to mi sie wydaje wyjsciem z tej sytuacji w jakiej sie znalezlismy.byla propozycja manifestacji -upadla, teraz jest mozliwosc zostania czlonkiem klubu i mam zamiar z tego skorzystac (jesli zostane pozytywnie zweryfikowany).innego dzialania nie widze w tym celu.a jakie kryteria weryfikacji beda?wg. miejsce zamieszkania?kibic Ruchu ktory mieszka na terenie żaboli potencjalnie wg.niektorych musi byc odrzucony.a moze wreyfikacja wg.internetu czy masz a jesli tak to jaki nick.zle sie wypowiadales o zarzadzie nie masz szans
.i tak na koniec .to jest forum kazdy wypisuje swoje zdanie a ze wiekszosci sie nie podoba to co sie dzieje z klubem to widocznie cos jest na rzeczy.Kkubicki szanuje twoje zdanie choc jest diametralne inne niz moje .tak samo mam nadzieje ze moje zdanie zostanie uszanowane. a dyskutowac w kulturalny sposob zawsze mozemy.pozdrawiam optymistów i pesymistów

a wiec tak 3/4 ludzi narzeka wtym takze ja. ale widzisz tu jakies powody do radosci widzisz jakies pozytywy w tym klubie oprocz osobyJ.Wyrobka .spadlismy do drugiej ligi zadnych zmian w sumie nie ma wiec z czego tu sie cieszyc? ciesze sie ze trenerem jest J.Wyrobek i daje temu upust na forum.wiec nie tylko narzekam a to ze nie ma wiecej powodow do radosci to juz nie moja zasluga.tak na marginesie PBB napisal ten tekst zartem wiec nie ma co sie denerwowac ze to steki glupot.piszesz ze nic nie robimy?co ja mam zrobic zeby zmienic zarzad gdyz tylko to mi sie wydaje wyjsciem z tej sytuacji w jakiej sie znalezlismy.byla propozycja manifestacji -upadla, teraz jest mozliwosc zostania czlonkiem klubu i mam zamiar z tego skorzystac (jesli zostane pozytywnie zweryfikowany).innego dzialania nie widze w tym celu.a jakie kryteria weryfikacji beda?wg. miejsce zamieszkania?kibic Ruchu ktory mieszka na terenie żaboli potencjalnie wg.niektorych musi byc odrzucony.a moze wreyfikacja wg.internetu czy masz a jesli tak to jaki nick.zle sie wypowiadales o zarzadzie nie masz szans

MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów
www.wolnyposredni.pl
www.wolnyposredni.pl
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
[quote="PBB"]
Ta ostatnia zmiana oznacza, że prezesem Ruchu może teraz zostać każdy, ...[/b]
Nie tak do końca, to wcale nie oznacza że kandydatem na prezesa będzie móg zostać każdy członek. Sa jescze procedury wyłanianai kandydatów i dopiero wówczas po zatwierdzeniu kandydatów kazdy członek bedzie mógł głosować.
A w sprawie sporów z wahanara i kristem to wyluzujcie wszyscy. Nie warto sie kłócić, bo cała sprawa wg. mnie to bańki mydlane, jak powstanie SSA całe to stowarzyszenie z członkami będzie mogło stawiać babki w piaskownicy, tyle z tego zostanie.
Ta ostatnia zmiana oznacza, że prezesem Ruchu może teraz zostać każdy, ...[/b]
Nie tak do końca, to wcale nie oznacza że kandydatem na prezesa będzie móg zostać każdy członek. Sa jescze procedury wyłanianai kandydatów i dopiero wówczas po zatwierdzeniu kandydatów kazdy członek bedzie mógł głosować.
A w sprawie sporów z wahanara i kristem to wyluzujcie wszyscy. Nie warto sie kłócić, bo cała sprawa wg. mnie to bańki mydlane, jak powstanie SSA całe to stowarzyszenie z członkami będzie mogło stawiać babki w piaskownicy, tyle z tego zostanie.