pRojekt - Niebieski Teledysk
-
No trza sie zdecydowac czy mo to byc cos z rodzaju eurodencu zeby sie przy tym moznabylo bawic, czy cos powazniejszego do przemyslen itd dajac piosenke taka sama jak z pierwszego teledysku Ruchu "ONE BLOOD" Jo by byl za czyms rozrywkowym, jakies tricki pilkarzy, fajno piosenka do tego zrobiona przez kibicow, no a dalej nie mom pomyslu;) Ale cos w stylu queens, zeby bylo milo i przyjemne dla oka, wiec obowiazkowo musza byc na tym teledysku jakies fajne laski;)
-
- Kontakt:
Mozna przecież połaczyć dwie rzeczy. Powstająca muzyczna płytę kibiców Ruchu promowaną teledyskiem. Co do samych tekstów to niech będą krótkie , proste i chwytliwe (patrz. wielki przebój z polskim tekstem"Oleoleoleoleee, wygramy mecz....").
W naszym przypadku np.można na mikrofony nagrać chóralne " Ej niebiescy ole" i uzyć jako sampli w kawałku i teledysku + w tle teledysku odgłosy gwizdka sędziowskiego (najlepiej oryginał z PZPNu
) .
W naszym przypadku np.można na mikrofony nagrać chóralne " Ej niebiescy ole" i uzyć jako sampli w kawałku i teledysku + w tle teledysku odgłosy gwizdka sędziowskiego (najlepiej oryginał z PZPNu

Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska
Arena C6
Arena C6
- Simone
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja ale tysh co mo być w tym tekscie waszym zdaniem o obecnej drużynie o Histori o osiągnięciach coś o kibicach czy coś innego
np.
Usiądź na dziesiątke
Poczuj podniecenie
Zobacz tych kibiców
W nich siła drzemie
Tysiące gardeł
które śpiewają
tysiące kibiców
co klub ten kochają
Zostań do końca
zobacz naszą fale
potem przemyślisz
co zrobić dalej
Czy zostać na zawsze
Z ruchem i z nami
czy iść ze słabymi
Górnika kibicami
np.
Usiądź na dziesiątke
Poczuj podniecenie
Zobacz tych kibiców
W nich siła drzemie
Tysiące gardeł
które śpiewają
tysiące kibiców
co klub ten kochają
Zostań do końca
zobacz naszą fale
potem przemyślisz
co zrobić dalej
Czy zostać na zawsze
Z ruchem i z nami
czy iść ze słabymi
Górnika kibicami
A co w tym pięknego ?. Poświęcenie, który z nas każdy wkłada w to, by jechać za swoją drużyną. Miłość - Nie za pieniądze, Nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których się nigdy nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, za kolegów, którzy staną murem. Każdego dnia dziękuje bogu że jestem kibicem, a nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja. Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy... A pamięć pozostanie wiecznie
-
- Kontakt:
to raczej nie bo to bedzie prowokujacetoRpeda pisze:Ja ale tysh co mo być w tym tekscie waszym zdaniem o obecnej drużynie o Histori o osiągnięciach coś o kibicach czy coś innego
np.
Usiądź na dziesiątke
Poczuj podniecenie
Zobacz tych kibiców
W nich siła drzemie
Tysiące gardeł
które śpiewają
tysiące kibiców
co klub ten kochają
Zostań do końca
zobacz naszą fale
potem przemyślisz
co zrobić dalej
Czy zostać na zawsze
Z ruchem i z nami
czy iść ze słabymi
Górnika kibicami
- Bytom20
- Kontakt:
podkład z króla Artura jest bardzo fajny i myśle że w połączeniu z fajnym teledyskiem stworzyłby fajny kawałek. tutaj na tej przypadkowej stronie znalazłem niezły fragment ----- >>>>> http://www.cfclansite.tk/ Co o tym myślicie ??
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kilar (imie wypadlo z glowy)jalboss pisze:Pamiętam, że jeden z wspólczesnych kompozytorów polskich jest kibicem Ruchu (nazwisko - niestety - skleroza zjadła). Może jego poprosić o napisanie jakiegoś lżejszego kawałka niż to co pisze na codzień. Myslę, że nie odmówiłby.
Mozna by napisac do tego pana prosbe o skomponowanie muzyki. Piosenka nie musi byc spiewana. Wystarczy ze bedzie wypasna muza i odpowiednie slajdy...
-
- Kontakt:
Ja mam taki pomysl zeby na poczatku teledysku dac jak Niebiescy w chodza na murawe i caly stadion klaszcze. Pózniej sztuczki pilkarskie, oczywiscie pokazanie pelnego stadionu z kibicami i pokazanie jakiejs oprawy ( mozna by wziasc to np z meczu z Jaga ) a na koncu teledysku jak pilkarze schodza do szatni.
----------->Matka mnie nauczyła a ojciec wychował bym zawsze i wszędzie Ruchowi kibicował<-------
- osik
- Kontakt:
jalboss pisze:Pamiętam, że jeden z wspólczesnych kompozytorów polskich jest kibicem Ruchu (nazwisko - niestety - skleroza zjadła). Może jego poprosić o napisanie jakiegoś lżejszego kawałka niż to co pisze na codzień. Myslę, że nie odmówiłby.
http://kilar.soundtracks.pl/bio.php

- wolfik
- Kontakt:
Tak, Wojciech Kilar byloby pieknie gdyby on napisal do tego muzyke, choc ja mysle ze najlepsza bylaby taka zywa muzyka jak ten kawalek w comtv na poczatku meczu z Hydro
http://www.ruch.chorzow.pl/news.php?id=294
http://www.ruch.chorzow.pl/news.php?id=294
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
Hm... no pomysł bardzo fajny, ale raczej forma z hip-hopem odpada, bo piosenka powinna wpadać w ucho. Na przykład starsze pokolenie kibiców może nie przepadać za hip-hopem, a przecież zależy nam na tym, aby wszyscy zauważyli naszą potęge
:D:D a to z tym górnikiem też raczej nie jest dobre
:D skupmy sie na naszym kochanym ruchu!! WAlić inne kluby
W tle może być na przykład kilka opraw z naszych meczów, najpiękniejsze akcje i bramki z całej historii ruchu, kawałki treningów niebieskich, chóralne śpiewy, a w tle śpiewałby jaki solista, a refren należałby to grupy na przykład 1000 osób
tak to sobie wyobrażam, a na koniec powiewająca "erka" i wyciszenie muzyki,..... ech łezka w oku mi sie zakręciła
czekam na inne pomysły 

-
- Kontakt:
Troche masz racje i troche się mylisz... Spójrz na to z innej strony: Kawałek wpadający w ucho może sie nie sprawdzić bo młodsze pokolenie może nie przepadac za tym, a przecież zalezy nam na tym, aby wszyscy zauważyli naszą potęgeprzybyt pisze:Hm... no pomysł bardzo fajny, ale raczej forma z hip-hopem odpada, bo piosenka powinna wpadać w ucho. Na przykład starsze pokolenie kibiców może nie przepadać za hip-hopem, a przecież zależy nam na tym, aby wszyscy zauważyli naszą potęge

To było tak pół żartem, chodzi mi o to że wszystkim nigdy sie nie dogodzi bo sa gusta i guściki...
Jak dla mnie nie wazny jest rodzaj muzyki ale jej jakość.
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]
No zgadzam sięuRodzony na sektoRze pisze:Troche masz racje i troche się mylisz... Spójrz na to z innej strony: Kawałek wpadający w ucho może sie nie sprawdzić bo młodsze pokolenie może nie przepadac za tym, a przecież zalezy nam na tym, aby wszyscy zauważyli naszą potęgeprzybyt pisze:Hm... no pomysł bardzo fajny, ale raczej forma z hip-hopem odpada, bo piosenka powinna wpadać w ucho. Na przykład starsze pokolenie kibiców może nie przepadać za hip-hopem, a przecież zależy nam na tym, aby wszyscy zauważyli naszą potęge![]()
To było tak pół żartem, chodzi mi o to że wszystkim nigdy sie nie dogodzi bo sa gusta i guściki...
Jak dla mnie nie wazny jest rodzaj muzyki ale jej jakość.

-
- Kontakt:
Proste idzie zrobić coś w stylu 1 zwrotka HH 2 zwrotka rock(Polski typu Budka Suflera) a ref pop:D mieszane każdemu dogodzi ino cza znaleść odpowiedni podkład albo dwa złączyć. A zwresztą najważniejsze o czym on jest:)
A co w tym pięknego ?. Poświęcenie, który z nas każdy wkłada w to, by jechać za swoją drużyną. Miłość - Nie za pieniądze, Nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których się nigdy nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, za kolegów, którzy staną murem. Każdego dnia dziękuje bogu że jestem kibicem, a nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja. Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy... A pamięć pozostanie wiecznie