Dlaczego nie u nas....

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Viro

#31 Post autor: Viro » 23 cze 2003, o 12:49

Konrad niezle ja myslalem , ze milosc do ruchu zostala Ci po sztamie jaka mielismy z wami w latach 90 ale widze , ze to cos o wiele wiekszego z pokolenia na pokolenie

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#32 Post autor: vahanara » 23 cze 2003, o 13:06

Wymyśliłem internetową rejestrację członków po to żeby każdy sympatyk mógł się identyfikować z klubem i w jakiś sposób mu pomóc. Pisząc o tym pomyśle do J. Bloka zapytałem również jakie będą konsekwencje takiego członkostwa w świetle przekaształcenia w SSA. To pytanie pozostało bez odpowiedzi...
Uważam że kibice powinni zostawać członkami stowarzyszenia bo nawet jeśli nie dziś to za pół roku czy rok będą mieli wpływ na losy Ruchu (a chyba o to chodzi). Co do Spółki Akcyjnej to osobiście nie bardzo w nią wierzę i tak jak już w którymś temacie dyskutowałem o tym z Gerhatem - to moja prywatna ocena - nie sądzę żeby była konieczna (brak konkretynych udziałowców, długi stowarzyszenia, brak - poza nazwą - jakichkolwiek środków by w tej spólce coś znaczyć).

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#33 Post autor: Konrad » 23 cze 2003, o 13:37

He, he ViRo.. początki tego wszystkiego siegają końcówki lat 40, a sztama mojego RUCHU z Hetmanem to był jeden z fajniejszych okresów....
Pozdrawiam
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#34 Post autor: gerhat » 23 cze 2003, o 13:53

vahanara pisze:Pisząc o tym pomyśle do J. Bloka zapytałem również jakie będą konsekwencje takiego członkostwa w świetle przekaształcenia w SSA. To pytanie pozostało bez odpowiedzi...
:lol: :lol: no i tutaj masz potwierdzenie vahanara, że jak dojdzie do przekształcenia członkostwo nie będzie miało zadnego przełozenia na wybory w zarządzie. Te informacje o wpływie członków na wybór prezesa podobnie jak przecieki o niby zatrudnieniu Probierza, Gesiora są jak padlina rzucana gawiedzi aby się najadła i siedziała cicho. To dobre dla fantastów lecz nie dla realistów. Realisci widza co się dzieje, po cichu szuka się nabywców na gorawskiego, linesa bo ruch jest prawie bankrutem finansowym, a patrząc na działania zarządu również moralnym.
Ja jestem za tym aby powstała SSA bo tylko w ten sposób będzie mozna rozliczyc zarzad z tego co robi (WZA, bilans, rachunek wyników, kodeks handlowy), a nie tak jak teraz gdzie nie działa komisja rewizyjna i mozna robic machloje jakie się chce. Przecież obecna forma stowarzyszenia jest poza wszelka kontrolą, wystarczy spełnic wymogi licencyjne ale pozostaje wielkie pole do machlojek i oszustw.
W jednym się z Tobą zgadzam, nalezy się zapisywać jako członkowie klubu, ale po to aby zamanifestować swoja przynależność, bo realnego wpływu na decyzje to członkostwo nie będzie miało. W wymiarze symbolicznym, napewno tak.

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#35 Post autor: vahanara » 23 cze 2003, o 13:59

Uwierz że mnie się też nie podoba to co się dzieje na Cichej ale taki sposób wymyśliłem i sądzę że lepiej tak spróbować (zostać członkiem i walczyć o jakieś zmiany) niż siedzieć jak (niestety) większość w domu i biadolić x narzekać x jęczeć etc...
Pozdrawiam

AndRe
Kontakt:

#36 Post autor: AndRe » 23 cze 2003, o 14:03

Panowie jeszcze sie nieemocjonujmy tym stowarzyszeniem itp.
Dzis sie wszystko roztrzygnie

cytat

"Jeśli Krystian Rogala przeforsuje swoje propozycje być może sytuacja w kuluarach chorzowskiego klubu wreszcie wyzdrowieje."

Jesli przeforsuje ...:roll:

Punkty na dzisiejszym walnym zgromadzeniu to:

1. Zredukowanie zarządu z 25 do 7 osób. Ma to na celu usprawnienie działania klubu.
2. Zaproponować przełomową decyzję o systemie wybierania prezesa. W momencie przyjęcia uchwały prezesa wybieraliby wszyscy członkowie klubu, a nie tylko zarząd jak to było do tej pory.

Z niecierpliwoscia czekam na wiesci z Cichej.....
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

ukasz77
Kontakt:

#37 Post autor: ukasz77 » 7 lip 2003, o 16:48

Następny przykład jak powinno wyglądać zarządzanie klubem, następny z Lecha Poznań.

http://sport.onet.pl/760080,wiadomosci.html

Taki turniej to nie lada gratka dla kibiców, Lech na tym napewno zarobi fajną kasę.

Kuba.

#38 Post autor: Kuba. » 7 lip 2003, o 20:01

Czesc wszystkim

Niewiem czy wiecie ale teraz ( z tego co slyszalem ) to Era GSM chce zainwestowac w jakis klub pilkarski . Z moich informacji wynika ze ma to byc klub pierwszoligowy..... ( z niebieskimi barwami ) . Niewiem tak na 100% czy to prawda . Ale moim zdaniem watro by bylo sie tym zainteresowac pomimo iz juz nie jestesmy pierwszoligowcami . Jesli ktos ma dobra wtyczke w Erze to moze dowiedzial by sie dokladnie na jakich warunkach mial by byc ten sponsoring . ( z moich informacji : Logo na koszulkach plus reklama na stadionie plus logo kolo loga klubu - choc te info nie jest w 100 pewne (wiem od kumpla ktory pracuje w Erze- i to nie jakoo sprzedawca w salonie ) . Mysle ze mozna by sie kolo tego zakrecic . Wkoncu podobno nie mamy pieniedzy . Choc z drugiej strony jak patrze na zachowanie naszych sternikow to malo prawdopodobne Mi sie wydaje aby taka firma chciala zainwestowac u Nas. ( PATRZ - SZEF=PREZES= WAKACJE. )

Pan J. Blok ktorego zadaniem ( z tego co sie orietuje ) powinien szukac sponsora = WAKACJE .

Oby tak dalej.:(

I JAK W TYM KLUBIE MA SIE COS ZMIENIC .....

volek
Kontakt:

#39 Post autor: volek » 7 lip 2003, o 20:49

Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że Era zainwestuje w klub drugoligowy.Napewno jest to inwestor o solidnych podstawach finansowych i dobrze by sie stało jak by zawitał do nas,ale myśle że są to marzenia ściętej głowy.A poza tym słychać,ze podobno rozmawiają z Wisłą.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

ODPOWIEDZ