urodzony na sektorze pisze:
Prawda jest troche inna i nie mydl nam tu oczu piepszeniem o walce o wpływy!
Kibice Zawiszy byli gotowi na sponsoring ale na zdrowych zasadach - czyli klub nazywa się Zawisza Bydgoszcz, gra w IV lidze i pnie się do góry dzieki postawie na boisku a nie jakimś chorym fuzjom i wchłanianiem Kujawiaka... Jednak hydro-włodarze woleli iśc na łatwizne i dostac sie do II ligi bocznym wejściem, wtedy prawdziwi kibice Zawiszy powiedzieli - NIE!
Naprawde w to uwiezyles?Widac ze znasz historie tylko z jednej strony. Gdyby nasi kibice byli naprawde tacy honorowi to bylibysmy juz w III lidze -niestety postanowili za 500zl kupic mecz w IV lidze i PZPN odebral nam punkty.
Tak jak ktos napisal prawda lezy po srodku.
- brakuje prawdziwego dopingu, a doping IV jest na innym poziomie
- brakuje oprawy (flag szalikow itp - ja nie biore starego szalika na hydro - po prostu mi tam nie pasuje)
- brakuje kibicow gosci
- brakuje ekipy na wyjazdy (niestety nasza "ekipe" zobaczycie u Was)
- obie strony sie zwalczaja
- jedna propaganda pisze 8tys druga pisze 3tys. Jedna pisze zlodzieje -druga bandyci....
ale
+ Frekwencja na meczach hydro rosnie (oczywiscie 8tys jeszcze nie bylo - rekord to 5,5tys)
+ druzyna wygrywa i gra efektownie przynajmniej w Bydgoszczy
+ wzrasta doping ktorego na poczatku nie bylo wcale
+ ludzie w bydzi ciesza sie ze gramy ze Slaskiem, Ruche, czy Jagą
+ na II lige przychodzi czesc kibicow IV (oczywiscie nie siedzimy w mlynie i tylko ogladamy pilke)
+ druzyna ma wsparcie miasta (wkrotce nastapi poprawa infrastruktury) i TV regionalnej
+ jest wielu ludzi po obu stronach ktorzy widza potrzebe kompromisu
Jedyna nadzieja w ludziach ktorzy tak jak prawda sa po srodku!!!
P.S. Nie planowalem tutaj pisac o naszych brudach. Przekonywanie kogos w obecnej patowej sytuacji i tak nie ma sensu. Wszedlem na forum tylko dlatego ze gramy ze soba, a ja chcialem tylko dowiedziec sie czy bede mogl zobaczyc skroty.