Rogala zostaje!
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jestem w szoku, człowiek który firmuje bandę nieudaczników po raz kolejny spuszcza najlepszy klub w Polsce do II ligi powoli kreowany jest na męża opatrznościowego Ruchu. Pytam się pachołków zarządu co trzeba jeszcze zdupcyc w klubie żebyście zauważyli że idziemy na dno?
-10 lat kierowania klubem
-dwa spadki do II ligi
-odejścia najlepszych piłkarzy prawie zawsze w atmosferze skandalu
-krytyka prezesa i zarządu wszystkich piłkarzy którzy kiedykolwiek grali w Ruchu(nawet Marek Wleciałowski odważył się powiedzieć prawdę)
-odwrócenie się od klubu ludzi związanymi z Ruchem
-fatalny spadek frekwencji
-uwłaczające warunki oglądania meczów i katastrofalna infrastruktura stadionu (krzesełka były wymuszone przepisami PZPN)
-żenujące wyniki II drużyny Ruchu
-klub nie wyszkolił w ciągu ostatnich lat żadnego dobrego wychowanka
-nieumiejętność dostrzegania talentów(Grzelak, Madej Moskała ,Olisadebe, Grzyb i wielu innych)
-nieumiejętność pozyskiwania (w ciągu 10 lat!!) strategicznego sponsora
-pozyskiwanie trefnych sponsorów którzy nie wywiązują się z ustalonych umów
-brak polityki marketingowej
-lekceważenie kibiców chociażby przez kretyńskie odpowiedzi na pytania zadawane przez kibiców rzecznikowi jackowi b.
-rozszerzenie zarządu do gigantycznego grona 26 osób
To w telegraficznym skrócie "zasługi" zarządu którego prezesem jest nie kto inny jak krystian rogala.
Każdy honorowy człowiek po takim paśmie niepowodzeń chociażby dla dobra klubu podałby się do dymisji, prawdziwej dymisji nie jednodniowej.
-10 lat kierowania klubem
-dwa spadki do II ligi
-odejścia najlepszych piłkarzy prawie zawsze w atmosferze skandalu
-krytyka prezesa i zarządu wszystkich piłkarzy którzy kiedykolwiek grali w Ruchu(nawet Marek Wleciałowski odważył się powiedzieć prawdę)
-odwrócenie się od klubu ludzi związanymi z Ruchem
-fatalny spadek frekwencji
-uwłaczające warunki oglądania meczów i katastrofalna infrastruktura stadionu (krzesełka były wymuszone przepisami PZPN)
-żenujące wyniki II drużyny Ruchu
-klub nie wyszkolił w ciągu ostatnich lat żadnego dobrego wychowanka
-nieumiejętność dostrzegania talentów(Grzelak, Madej Moskała ,Olisadebe, Grzyb i wielu innych)
-nieumiejętność pozyskiwania (w ciągu 10 lat!!) strategicznego sponsora
-pozyskiwanie trefnych sponsorów którzy nie wywiązują się z ustalonych umów
-brak polityki marketingowej
-lekceważenie kibiców chociażby przez kretyńskie odpowiedzi na pytania zadawane przez kibiców rzecznikowi jackowi b.
-rozszerzenie zarządu do gigantycznego grona 26 osób
To w telegraficznym skrócie "zasługi" zarządu którego prezesem jest nie kto inny jak krystian rogala.
Każdy honorowy człowiek po takim paśmie niepowodzeń chociażby dla dobra klubu podałby się do dymisji, prawdziwej dymisji nie jednodniowej.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2003, o 00:35 przez wojt, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeszcze tylko jedno. W prasówce przedstawionej przez Andre, padają daty 23 czerwiec zmniejszenie zarzadu i ta najwazniejsza blizej nie okreslona data zimowa, po której Ruch ma być przekształcony w spólkę akcyjna. Moge się załozyc że to puste obietnice i rozpoczynając sezon wiosenny w marcu 2004 bedziemy towarzystwem, potencjalni sponsorzy nagle odwróca sie od Ruchu, a to za sprawą żle grajacych piłkarzy albo przez mała liczbe kibiców. Coś się wymysli. Obrońcy Rogali znów bedą płakać wraz z prezesem jaki to nasz region biedny i sponsorzy niesłowni. Miesiace leca a ciepła posadka nadal jest, no i etat w Pzpn ( co znaczył by rogala w Pzpn gdyby nie był prezesem klubu) Kto sie ze mna założy? Wyciagne ten temat w marcu 2004
HAHAHAHAHAHAH i tym razme ja mialrem racje , piszac w poscie tym poprzednim o Rogali, ze zarzad i tak nie przyjmie jego decyzji hahah. To jest jawne sk***ysynstwo i chamstwo , ja juz nie wiem czy smiac csie czy plakac, beda dalej z nami leciec w ciula. Wiecej tego nie skomentuje, bo juz to chyba nie ma sensu, kazdy przelal na tym forum juz miliony swoich przemyslen, ktorzy niestety niektorzy maja w du***. ROGALA RAUS!!
- Wilus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
vahanara :
Mowisz, zeby Ci podac przyklad, kto zarobil na pilce ? Kiedys byl w Wyborczej wywiad z Ciupialem. Bardzo dobry wywiad w ktorym Wislak powiedzial jak powinno sie podchodzic do pilki noznej. On juz inwestuje w Wisle prawie 8 lat, wsadzil 20 mln $ a dopiero zaczyna wychodzic na zero. Amica, Groclin tez nie od razu dochodzily do jakichkolwiek sukcesow, do tego trzeba czasu i pewnej konsekwencji. Problemem Ruchu jest to, ze ( zgadzam sie z Gerhatem ) nie ma podstaw stworzonych pod normalne funkcjonowanie klubu. Mysle, ze jakby sytuacja prawna byla unormowana to i Ruch pozyskal by sponsora, ktory byc moze za ??? lat doprowadzil do tego, ze liczylibysmy sie przynajmniej w Polsce. Niestety nikt nie da kasy w interes na ktory nie ma wplywu i moim zdaniem nalezy to zmienic.
Wiem, ze moga sie odezwac Ci co mowia, ze wtedy moze sponsor zadac zmiany nazwy klubu itd, ale jedno jest pewne, ze jak nie sprobujemy zmian to bedzie coraz gorzej. Popatrzmy tez na to z drugiej strony, ze Ruch miernote gra juz od paru sezonow ( wyjatek sezon Intertoto i 3 miejsce ) i IMO jak nie w tym sezonie to spadlby w nastepnym.
Teraz to nalezy wierzyc ( tylko to nam pozostaje ), ze uda sie zmniejszyc zarzad, aby mozliwebylo podejmowanie jakichkolwiek sensownych decyzji, przeksztalcic Ruch w spolke, i moim zdaniem dobre by bylo, aby ktos z kibicow rowniez byl w zarzadzie, przynamniej wiedzielibysmy co sie dzieje w naszym kochanym klubie.
Wilus
Mowisz, zeby Ci podac przyklad, kto zarobil na pilce ? Kiedys byl w Wyborczej wywiad z Ciupialem. Bardzo dobry wywiad w ktorym Wislak powiedzial jak powinno sie podchodzic do pilki noznej. On juz inwestuje w Wisle prawie 8 lat, wsadzil 20 mln $ a dopiero zaczyna wychodzic na zero. Amica, Groclin tez nie od razu dochodzily do jakichkolwiek sukcesow, do tego trzeba czasu i pewnej konsekwencji. Problemem Ruchu jest to, ze ( zgadzam sie z Gerhatem ) nie ma podstaw stworzonych pod normalne funkcjonowanie klubu. Mysle, ze jakby sytuacja prawna byla unormowana to i Ruch pozyskal by sponsora, ktory byc moze za ??? lat doprowadzil do tego, ze liczylibysmy sie przynajmniej w Polsce. Niestety nikt nie da kasy w interes na ktory nie ma wplywu i moim zdaniem nalezy to zmienic.
Wiem, ze moga sie odezwac Ci co mowia, ze wtedy moze sponsor zadac zmiany nazwy klubu itd, ale jedno jest pewne, ze jak nie sprobujemy zmian to bedzie coraz gorzej. Popatrzmy tez na to z drugiej strony, ze Ruch miernote gra juz od paru sezonow ( wyjatek sezon Intertoto i 3 miejsce ) i IMO jak nie w tym sezonie to spadlby w nastepnym.
Teraz to nalezy wierzyc ( tylko to nam pozostaje ), ze uda sie zmniejszyc zarzad, aby mozliwebylo podejmowanie jakichkolwiek sensownych decyzji, przeksztalcic Ruch w spolke, i moim zdaniem dobre by bylo, aby ktos z kibicow rowniez byl w zarzadzie, przynamniej wiedzielibysmy co sie dzieje w naszym kochanym klubie.
Wilus
Na razie to na Śląsku od paru dobrych lat ledwo są puchary. Kiedy Górnik grał w pucharach Dospel po 8 latach widać że jedynie Odra cos tam grała ostatnio a My wymagamy żeby Ruch był w czolówce. NIestey prawda o Ślaskiej piłce jest taka że tu niema kasy na bale wszystko odchodzi w Polske ten region jest narazie be dla całej Polski.
A co do Rogali to chłop chciał odejsc (przynajmniej tak mówił) został i trzeba sie z tym pogodzic !!! Czas pokaże ale tak na marginesie to My kibice tez nie jesteśmy tacy cacy średnia na mecz u siebie wsezonie była najgorsza na śląsku
1. Lech Poznan 14 600
6. GKS Katowice 4 928
7. Górnik Zabrze 4 900
9. Szczakowianka Jaworzno 4 666
12. Ruch Chorzów 3 428
TAK WIEC NA II LIGE MARSZ Z RODZINAMI I ZNAJOMYMI
A co do Rogali to chłop chciał odejsc (przynajmniej tak mówił) został i trzeba sie z tym pogodzic !!! Czas pokaże ale tak na marginesie to My kibice tez nie jesteśmy tacy cacy średnia na mecz u siebie wsezonie była najgorsza na śląsku
1. Lech Poznan 14 600
6. GKS Katowice 4 928
7. Górnik Zabrze 4 900
9. Szczakowianka Jaworzno 4 666
12. Ruch Chorzów 3 428
TAK WIEC NA II LIGE MARSZ Z RODZINAMI I ZNAJOMYMI
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z przedstawionych komunikatów wynika, że zarząd wierzu w awans, bo wierzy w Jurka Wyrobka. Na tym ma się opierać przyszłość klubu. Reszta komunikatów to mgliste zyczenia. Równie dobrze na czele tego klubu moglaby zasiadać wróżka.
pan rogala ze stanu przygnębienia nagle tryska optymizmem bo paru kolesiów poparło go, a raczej siebie, bo bez niego nie byłoby ich. Coż takiego się stało, że człowiek, który jeszcze wczoraj twierdził że czuje się wypalony i ma dość nagle dzisiaj ma siły na wyciagnięcie klubu z bagna, które sam stworzył. Zaczął od ataku na piłkarzy, na ich zarobki i że wszystko jest niemal popłacone, jak to się ma do jego niedawnych słów, że w przypadku spadku nie wypłaci zaległości kontraktowych, chociażby zawodnicy poszli do sądu. Czy tamte słowa były kłamstwem skoro nie ma takich zaległości, czy tez teraz kłamie próbując stworzyć obraz inny niz rzeczywistość.
pan rogala ze stanu przygnębienia nagle tryska optymizmem bo paru kolesiów poparło go, a raczej siebie, bo bez niego nie byłoby ich. Coż takiego się stało, że człowiek, który jeszcze wczoraj twierdził że czuje się wypalony i ma dość nagle dzisiaj ma siły na wyciagnięcie klubu z bagna, które sam stworzył. Zaczął od ataku na piłkarzy, na ich zarobki i że wszystko jest niemal popłacone, jak to się ma do jego niedawnych słów, że w przypadku spadku nie wypłaci zaległości kontraktowych, chociażby zawodnicy poszli do sądu. Czy tamte słowa były kłamstwem skoro nie ma takich zaległości, czy tez teraz kłamie próbując stworzyć obraz inny niz rzeczywistość.
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nasi pseudodziałacze musieli by przejść najtrudniejszą pod słońcem operację chirurgiczną: odżynanie dupy od stołka...
Kurde, miałem nadzieję, ze po odejściu rogali odejdzie pseudozarząd i bedzie wreszcie szansa rozpocząć, budowę znów wielkiego RUCHU...
Okazało się jednak, że byłem tylko głupkiem w tej swojej naiwności.....
Kurde, miałem nadzieję, ze po odejściu rogali odejdzie pseudozarząd i bedzie wreszcie szansa rozpocząć, budowę znów wielkiego RUCHU...
Okazało się jednak, że byłem tylko głupkiem w tej swojej naiwności.....
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
-
- Kontakt:
Rogala zostal? Wale mnie to nie dziwi: zarzad odrzucil dymisje, bo w przeciwnym razie sam by polecial. A tak? Wujaszek Rogala utrzymuje 25 nierobow.
Zgadzam sie z przedmowcami, ze sponsora niekoniecznie trzeba szukac na Slasku, a jak juz, to na pewno nie Bank Slaski
Tam tez klopoty: zwalniaja ludzi, obcinaja wyplaty no i maleje tez oprocentowanie . Energeryka to owszem niezly pomysl.
Rogala chce kupic 2-3 nowych zawodnikow. Za co??? Cala Polska wie, jak to bylo z Lines'em wiec kto bedzie chcial przyjsc do klubu, w ktorym nie placa ?? Chyba nadzieja tylko w III-IV lidze....
Grunt, ze Pan Wyrobek jest z nami - wierze w rychly powrot do I ligi.
NADEJDZIE WIOSNA I LEPSZE CZASY POWROCI KS RUCH CHORZOW W SZEREGI EKSTRAKLASY.
Mysle, ze uslysze to na Cichej?...
Zgadzam sie z przedmowcami, ze sponsora niekoniecznie trzeba szukac na Slasku, a jak juz, to na pewno nie Bank Slaski

Rogala chce kupic 2-3 nowych zawodnikow. Za co??? Cala Polska wie, jak to bylo z Lines'em wiec kto bedzie chcial przyjsc do klubu, w ktorym nie placa ?? Chyba nadzieja tylko w III-IV lidze....

Grunt, ze Pan Wyrobek jest z nami - wierze w rychly powrot do I ligi.
NADEJDZIE WIOSNA I LEPSZE CZASY POWROCI KS RUCH CHORZOW W SZEREGI EKSTRAKLASY.
Mysle, ze uslysze to na Cichej?...
Ja bym chciał aby najblizszy chat odbył sie z Rogala,albo lepiej zrobic takie spotkanie na stadionie,napewno padło by wiele pytan ja mam jedno pytanie-zarzad nie przyjał rezygnacji hmmmm,a rogala na to,ze zarzad bedzie liczył 5-9 członków no ciekawe jak to zrobi,o co znowu chodzi ???kto na to pójdzie z zarzadu???? wjaki sposób zostanie to wykonane ????Kolega 19pablo20 piszesz,ze nie jestesmy kibicami hmmmm ja na Ruch jezdze od 15-roku zycia a mam 33- teraz wiec wiele juz przezyłem z RUCHEM i dobre chwile i złe,ale miarka według mnie sie przebrała bo takiego syfu nie było nigdy na Ruchu i my jako kibice mamy prawo wypowiadac sie w taki a nie inny sposób i jezeli według ciebia sa sami po....ludzie jak to napisałes to moze ty wogóle sie nie wypowiadaj a jezeli juz to nie obrazajac nikogo ta tym polega wolnosc wypowiedzi a komentarze pozostawmy gdzie indziej i najlepiej dla siebie
-
- Kontakt:
ku*** plakac mi sie chce nad tym co sie stalo.
Wczoraj przewidzialem scenariusz tego zebrania w innym poscie dot. tego pana
"-Krystian zostan
-Nie zostane, rezygnuje
-No krystian,krystian
-No dobra zostane".
I mam nadzieje, ze tylko do 23.06.2003 do zebrania. I niech sie juz konczy jego era.
Jednym z kibicow ktorzy by wrocili na Cicha jest moj ojciec aktywny kibic w latach 50-70, pozniej troche w 80-tych ktory swego czasu stwierdzil, ze za prezesury rogali z tego klubu nic nie bedzie i to sie niestety sprawdza
Ja juz tego pana nie prosze ja zadam DAJ SPOKOJ TEMU KLUBOWI
19pablo20 zmien myslenie otworz oczy, niewiem ile masz lat, jak dlugo chodzisz na RUCH, ale jak widze po 20 latach jezdzenia na na RUCH widze do jakiego stanu zostal doprowadzony mowie glosno i drukowanymi literami sp***dalac.
Przyklady: gornik, wentylatory katowice, odra i nawet taka wiocha jak szczakowa potrafia? A z RUCHU zrobiono dziadostwo.
Wczoraj przewidzialem scenariusz tego zebrania w innym poscie dot. tego pana
"-Krystian zostan
-Nie zostane, rezygnuje
-No krystian,krystian
-No dobra zostane".
I mam nadzieje, ze tylko do 23.06.2003 do zebrania. I niech sie juz konczy jego era.
Jednym z kibicow ktorzy by wrocili na Cicha jest moj ojciec aktywny kibic w latach 50-70, pozniej troche w 80-tych ktory swego czasu stwierdzil, ze za prezesury rogali z tego klubu nic nie bedzie i to sie niestety sprawdza
Ja juz tego pana nie prosze ja zadam DAJ SPOKOJ TEMU KLUBOWI
19pablo20 zmien myslenie otworz oczy, niewiem ile masz lat, jak dlugo chodzisz na RUCH, ale jak widze po 20 latach jezdzenia na na RUCH widze do jakiego stanu zostal doprowadzony mowie glosno i drukowanymi literami sp***dalac.
Przyklady: gornik, wentylatory katowice, odra i nawet taka wiocha jak szczakowa potrafia? A z RUCHU zrobiono dziadostwo.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
AndRe wiesz że, wczoraj wieczorem tez mi to przyszło na mysl, ale zapomniałem o tym napisać.
A to, że roagala przez 10 lat nie potrafił sobie wychowac nastepcy to tez świadczy o nim że jest dyletantem. Otacza się kmiotkami i pozostawia za sobą spaloną ziemię. Te wszystkie bzdury, które wygaduje i tak w ostateczności biją w niego.
Ja osobiście widzę taki scenariusz, obecna drużyna poza kilkoma wyjątkami się rozleci, nie kupimy nikogo bo i za co, a wszystko się rozstrzygnie na koniec sezonu transferowego, dostaniemy ochłapy z Pańskiego stołu, czyli wszystkich tych, którzy się nie załapią na kontrakty pierwszoligowe. Pytanie tylko czy wsród tych ochłapów znajda się wartościowi gracze, z ktorych Wyrobek stworzy druzynę. Cieszy mnie że Jurek zapowiada, że oprze druzynę na doświadczonych wyjadaczach niekoniecznie pierwszoligowych.Jeżeli nie będzie wsparcia finansowego, nawet jeżeli awansujemy to Ci co się wybili odejdą tam gdzie lepiej płacą i wrócimy do stanu jaki mamy dzisiaj.
Życzyłbym rogali aby zamknął nam wszystkim geby i w końcu zrobił z tego klubu potegę, wówczas pierwszy go przeproszę, ale póki co będę dla niego bezlitosny, bo tylko na to sobie zasługuje.
A to, że roagala przez 10 lat nie potrafił sobie wychowac nastepcy to tez świadczy o nim że jest dyletantem. Otacza się kmiotkami i pozostawia za sobą spaloną ziemię. Te wszystkie bzdury, które wygaduje i tak w ostateczności biją w niego.
Ja osobiście widzę taki scenariusz, obecna drużyna poza kilkoma wyjątkami się rozleci, nie kupimy nikogo bo i za co, a wszystko się rozstrzygnie na koniec sezonu transferowego, dostaniemy ochłapy z Pańskiego stołu, czyli wszystkich tych, którzy się nie załapią na kontrakty pierwszoligowe. Pytanie tylko czy wsród tych ochłapów znajda się wartościowi gracze, z ktorych Wyrobek stworzy druzynę. Cieszy mnie że Jurek zapowiada, że oprze druzynę na doświadczonych wyjadaczach niekoniecznie pierwszoligowych.Jeżeli nie będzie wsparcia finansowego, nawet jeżeli awansujemy to Ci co się wybili odejdą tam gdzie lepiej płacą i wrócimy do stanu jaki mamy dzisiaj.
Życzyłbym rogali aby zamknął nam wszystkim geby i w końcu zrobił z tego klubu potegę, wówczas pierwszy go przeproszę, ale póki co będę dla niego bezlitosny, bo tylko na to sobie zasługuje.
tak jak juz podkreslalem ogala nie jest najgorszym zlem jakie mamy w klubie, a nawet wiecej on bylby dobrym prezesem tylko chyba sam rozumie swoj blad
otoczyl sie banda 25 dzialaczy i nie wie jak sie ich teraz pozbyc
i to jego wina , ze tak jest i wydaje mi sie , ze on to rozumie
narazie sa szumne zapowiedzi o zmiejszeniu zarzadu , pamietacie byly juz takie zapowiedzi dokladnie identyczne i co sie stalo:) nie musze odpowiadac. Nastena sprawa to przeksztalcenie Ruchu w SSA. Myslicie , ze to mozliwe?? Ja narazie szczerze w to watpie bo zarzad nigdy nie dopusci sponsora strategicznego ktory bedzie posiadal 51% akcji
moze dlatego ich tam tak duzo bo 5 osob nie byloby w stanie wykupic tych akcji wiec sie podziela??:)
jezeli chodzi o marketing to u nas on nie wystepuje wcale, czy te kilka plakatow ciagle w tych samych miejscach maja cos dac nie badzmy smieszni
pozdRawiam
otoczyl sie banda 25 dzialaczy i nie wie jak sie ich teraz pozbyc
i to jego wina , ze tak jest i wydaje mi sie , ze on to rozumie
narazie sa szumne zapowiedzi o zmiejszeniu zarzadu , pamietacie byly juz takie zapowiedzi dokladnie identyczne i co sie stalo:) nie musze odpowiadac. Nastena sprawa to przeksztalcenie Ruchu w SSA. Myslicie , ze to mozliwe?? Ja narazie szczerze w to watpie bo zarzad nigdy nie dopusci sponsora strategicznego ktory bedzie posiadal 51% akcji
moze dlatego ich tam tak duzo bo 5 osob nie byloby w stanie wykupic tych akcji wiec sie podziela??:)
jezeli chodzi o marketing to u nas on nie wystepuje wcale, czy te kilka plakatow ciagle w tych samych miejscach maja cos dac nie badzmy smieszni
pozdRawiam
- bluemario
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie tylko my kibice uważamy że w klubie źle się dzieje i potrzeba radykalnych zmian.
Edward Lorens
To co się stało jest bardzo przykre dla ludzi którzy noszą Ruch w sercu Sądzę że ci co odpowiadają za ten stan rzeczy powinni przekazać pałeczkę tym którzy wiedzą jak bawić się w te klocki Czas na kompetencję i świeże spojrzenie na nowoczesne funkcjonowanie.
Prezes jest umiarkowanym optymistą i uważa że zatliło się światełko w tunelu firma handlująca węglem Dąbrowa chce podobno pomóc klubowi.
SPORT
Edward Lorens
To co się stało jest bardzo przykre dla ludzi którzy noszą Ruch w sercu Sądzę że ci co odpowiadają za ten stan rzeczy powinni przekazać pałeczkę tym którzy wiedzą jak bawić się w te klocki Czas na kompetencję i świeże spojrzenie na nowoczesne funkcjonowanie.
Prezes jest umiarkowanym optymistą i uważa że zatliło się światełko w tunelu firma handlująca węglem Dąbrowa chce podobno pomóc klubowi.
SPORT