Wpisz się jeśli chcesz odejścia Rogali
-
- Kontakt:
wpisz sie jezeli chcesz odejscia rogali.
Jak pamietam jakies 1.5 roku temu jebalismy z LYSYM na forum na Rogale zeby go wy***ac z Ruchu i prawie wszyscy nas chcieli zlinczowac ze jak to tak mozna prezesa kochanego w tak radykalny sposob.A ja jestem zwolennikiem radykalnych ciec ,bardzo sa bolesne ale przynosza owoce i sa skuteczne.Jeszcz raz morze przypomne wypowiedz prezesa Wisly Krakow ktury przed objeciem Wisly przez Telefonike.W oficjalnym wywiadzie dla telewizji powiedzial"" ODCHODZE DLA DOBRA WISLY"I tego samego zycze panu ROGALI. WYPIRDALAJ Z wyrazami szacunku stara gwardia z PIOTROWC.
wierny do konca
- vahanara
- Kontakt:
Rzeczywiście czas na zmiany ale jak czytam takie posty jak powyżej to ręce opadają. Rozumiem argumenty, rzeczową dyskusję ale nie znoszę prostackiego jebania.grzes pisze: Ale wy honoru nie macie i nie odejdziecie.
Prawda Panie Rogala?
Ani jednego udanego transferu za Pana kadencji.
Ani jednego sponsora z prawdziwego zdarzenia.
Ani jednego wychowanka gotowego do gry w 1 lidze.
Oto Pański dorobek.
Brawo, brawo.
My, prawdziwi kibice Ruchu, bardzo Panu dziękujemy.
Obyśmy się więcej nie spotkali !!!
ad.1 Transfer : Mario do legii za Włodarczyka a potem zpowrotem to był majstersztyk. Gdyby wtedy Ruch był Sp. giełdową jego akcje leciałyby zaje...ie w górę.
ad.2 Sponsor : Stalexport - wtedy jedna z najbogatszych firm. Nie jest winą Rogali że ówczesny minister skarbu (p.Wąsacz) postanowił to rozpie...ić.
ad.3 Wychowanek : Tu się chłopie ośmieszyłeś. Gorawski jest jednym z lepszych piłkarzy w Polsce.
Więc nie zawsze było tak źle. Uważam że trzeba szybko przekształcic klub w SSA lecz do tego trzeba jeszcze udziałowców.
Jeszcze jedno. Sprawa stadionu. Ten obiekt jest własnością miasta, nie klubu. Każda złotówka wydana przez klub na stadion jest wydana na nie swój obiekt!
Czas rządów (a głownie sposobu rządzenia) Rogali minął. Obyśmy tylko nie wpadli z deszczu pod rynnę.
-
- Kontakt:
Ja bym jeszcze do udanych posuniec Rogali dopisal :
-wspolprace z Wisla(jesli chodzi o transfery) - oddalismy wprawdzie Baszczynskiego ale za to przyszedl do nas Wierzchowski , Surma i Paluch.(a byl jeszcze do tego Dubicki i Smolinski)
-Jesli chodzi o wychowankow - to dodac warto wlasnie Baszcza(uwazanego za naszego wychowanka) kupionego za PILKI!!!! z Pogoni Nowy Bytom oraz Molka (do czasu zlamania nogi)
I jeszcze z plusow to to ze Ruch jest Ruchem a nie jakim HopoPtakiem.
Moze to marne pocieszenie ale dla mnie osobisci tradycja jest wazna
Co nie zmienia faktu ze czas Rogali i czerwonych towarzyszy sie juz skonczyl ( a powinien juz kilka sezonow temu) i ze kondycja Ruchu jest taka jak jego stadion ,niestety
I tak jak wyzej zostalo napisane -JESLI KRYTYKA TO KONSTRUKTYWNA POPARTA PRZYKLADAMI.
-wspolprace z Wisla(jesli chodzi o transfery) - oddalismy wprawdzie Baszczynskiego ale za to przyszedl do nas Wierzchowski , Surma i Paluch.(a byl jeszcze do tego Dubicki i Smolinski)
-Jesli chodzi o wychowankow - to dodac warto wlasnie Baszcza(uwazanego za naszego wychowanka) kupionego za PILKI!!!! z Pogoni Nowy Bytom oraz Molka (do czasu zlamania nogi)
I jeszcze z plusow to to ze Ruch jest Ruchem a nie jakim HopoPtakiem.
Moze to marne pocieszenie ale dla mnie osobisci tradycja jest wazna
Co nie zmienia faktu ze czas Rogali i czerwonych towarzyszy sie juz skonczyl ( a powinien juz kilka sezonow temu) i ze kondycja Ruchu jest taka jak jego stadion ,niestety

I tak jak wyzej zostalo napisane -JESLI KRYTYKA TO KONSTRUKTYWNA POPARTA PRZYKLADAMI.
-
- Kontakt:
moim skromnym zdaniem czas Rogali w Ruchu stanowczo powinien dobiec końca, jednak zmiana nie powinna dotyczyc tylko jego - człowieka ze świecznika, na którym skupiają się wszystie nasze żale i częstokroć bluzgi. aby Ruch funkcjonował sprawnie, potrzebna jest głęboka odnowa klubu. po co nam wiceprezesi poroju panów bembenków - nie mających grosza przy duszy i kszty zainteresowania Ruchem??? to własnie ich w pierwszej kolejności nalezy wynieść na butach z klubu, bo dla nich Ruch to coś, co daje profity, miejsce w życiu, gdyż do niczego innego się nie nadają.
wiele razy już pisałem, że Rogala to nie największe zło tego klubu, że byłby to świetny prezes klubu, który posiadałby spore śroki finansowe, jednakże za to co czego doprowadził Ruch, pan Rogala powinien odpowiedzieć głową.
nie wiem jakim sposobem, ale aby Ruch zaczął działać skutecznie, powinno dojść do rozwalenia towarzyskiego układu w zarządzie, okroić stanowiska i z sercem wziąść się do pracy.
obecnie rządzący klubem dowiedli, że niestety nie są do tego zdolni, a obawiam się, że ze szkodą dla Ruchu będą chcieli dalej ciągnąć ten wózek...
wiele razy już pisałem, że Rogala to nie największe zło tego klubu, że byłby to świetny prezes klubu, który posiadałby spore śroki finansowe, jednakże za to co czego doprowadził Ruch, pan Rogala powinien odpowiedzieć głową.
nie wiem jakim sposobem, ale aby Ruch zaczął działać skutecznie, powinno dojść do rozwalenia towarzyskiego układu w zarządzie, okroić stanowiska i z sercem wziąść się do pracy.
obecnie rządzący klubem dowiedli, że niestety nie są do tego zdolni, a obawiam się, że ze szkodą dla Ruchu będą chcieli dalej ciągnąć ten wózek...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Moim zdaniem Rogala wraz z Zarządem pwoinni podać się do dymisji bo dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane i za same dobre chęci nie należy im sie stanowisko w zarządzie.
Winą Rogali jest to ze wciągał nowych do zarządu doprowadzając do jego monstrualnych rozmiarów co spowodowało, że się ubezwłasnowolnił i stał się ich zakladnikiem. Kilku gości chciało się pzobyć Srutwy, to nawet Rogala jego zwolennik nie miał nic do powiedzenia. Świadomie spowalniał powstanie SSA, gdyż sam nie ma takich środków aby mógł w niej coś znaczyć. Podpisywał puste umowy sponsorskie z Stalexportem i Budusem, którymi się szczycił, a z których nie bylo kasy. Wyprzedał zawodników, a pieniędze, skoninad czasami wielkie (Włodar, Śrutwa) się rozpłynęły. Sądzę, że przydałaby sie porządna kontrola kto czerpał z tego tytułu zyski. Jego polityka spowodowała ze od klubu odsuneło się wielu wartościowych ludzi (Wira, Gucio, Dąbrowski, Lorens, Mikulski, Wyrobek i wielu, wielu innych). Wyprzedał całą drugą linię (Jikia, Górski, Madej, Grzelak, Kwiciński, Woś, Surma, Bartos, Potok) co spowodowało, że w ostatnim sezonie gralismy w pomocy obrońcami (Matyja, Malina, Szyndrowski, Cecot, Jarczyk, Fornalik) i emerytami (Kulawik, Mizia).
I mozna by tak jeszcze wyliczać i wyliczać, co zrobiono z wychowankami, transfery rumuna, chorwata i wiele innych.
Już połowa tego wystarczy, żeby ten człowiek odszedł w zapomnienie,
ŻEGNAMY BEZ CIENIA WSPÓLCZUCIA i PODZIĘKOWANIA
Winą Rogali jest to ze wciągał nowych do zarządu doprowadzając do jego monstrualnych rozmiarów co spowodowało, że się ubezwłasnowolnił i stał się ich zakladnikiem. Kilku gości chciało się pzobyć Srutwy, to nawet Rogala jego zwolennik nie miał nic do powiedzenia. Świadomie spowalniał powstanie SSA, gdyż sam nie ma takich środków aby mógł w niej coś znaczyć. Podpisywał puste umowy sponsorskie z Stalexportem i Budusem, którymi się szczycił, a z których nie bylo kasy. Wyprzedał zawodników, a pieniędze, skoninad czasami wielkie (Włodar, Śrutwa) się rozpłynęły. Sądzę, że przydałaby sie porządna kontrola kto czerpał z tego tytułu zyski. Jego polityka spowodowała ze od klubu odsuneło się wielu wartościowych ludzi (Wira, Gucio, Dąbrowski, Lorens, Mikulski, Wyrobek i wielu, wielu innych). Wyprzedał całą drugą linię (Jikia, Górski, Madej, Grzelak, Kwiciński, Woś, Surma, Bartos, Potok) co spowodowało, że w ostatnim sezonie gralismy w pomocy obrońcami (Matyja, Malina, Szyndrowski, Cecot, Jarczyk, Fornalik) i emerytami (Kulawik, Mizia).
I mozna by tak jeszcze wyliczać i wyliczać, co zrobiono z wychowankami, transfery rumuna, chorwata i wiele innych.
Już połowa tego wystarczy, żeby ten człowiek odszedł w zapomnienie,
ŻEGNAMY BEZ CIENIA WSPÓLCZUCIA i PODZIĘKOWANIA
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
i to jest bardzo bolesne - mam nadzieje ze ludzieopisani powyzej nie obrazili sie na Ruch tylko na prezesagerhat pisze: Jego polityka spowodowała ze od klubu odsuneło się wielu wartościowych ludzi (Wira, Gucio, Dąbrowski, Lorens, Mikulski, Wyrobek i wielu, wielu innych).
born and bred Blue!
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
KS RUCH CHORZOW
Górny Śląsk
- vahanara
- Kontakt:
Kolejne puste oskarżenia. Akurat Budus (jego właściciel)- wbrew pozorom - bardzo Ruchowi pomógł i pomaga. Piłkarze mieli zgrupowania w ośrodku będącym jego własnością - gratis.gerhat pisze: Świadomie spowalniał powstanie SSA, gdyż sam nie ma takich środków aby mógł w niej coś znaczyć. Podpisywał puste umowy sponsorskie z Stalexportem i Budusem, którymi się szczycił, a z których nie bylo kasy. Wyprzedał zawodników, a pieniędze, skoninad czasami wielkie (Włodar, Śrutwa) się rozpłynęły. Sądzę, że przydałaby sie porządna kontrola kto czerpał z tego tytułu zyski. Jego polityka spowodowała ze od klubu odsuneło się wielu wartościowych ludzi (Wira, Gucio, Dąbrowski, Lorens, Mikulski, Wyrobek i wielu, wielu innych). Wyprzedał całą drugą linię (Jikia, Górski, Madej, Grzelak, Kwiciński, Woś, Surma, Bartos, Potok) co spowodowało, że w ostatnim sezonie gralismy w pomocy obrońcami (Matyja, Malina, Szyndrowski, Cecot, Jarczyk, Fornalik) i emerytami (Kulawik, Mizia).
Krzyczysz że wyprzedał drugą linie i wymieniasz kogo. Czemu nie powiesz kto ich na Cichą sprowadził?
Młodych w składzie nie chcieli trenerzy. Nie tylko Mandrysz ale wcześniej również Lenczyk.
Co od ludzi którzy się odsunęli od Ruchu to pierwsze słyszę żeby Wyrobek czy Gucio się odsunęli. Co do Lorensa to sam niedawno pisałeś że dla niego liczy się tylko kasa a Albin? Co takiego zrobił dla klubu?Będąc trenerem spuścił Ruch a jako dyrektror sportowy, znalazł jakis talent? Perełkę? Znasz kogos takiego!?
Pamiętam że chyba w przerwie zimowej broniłeś transferu Kulawika pisząc że to ciężka runda i trzeba doświadczonych ludzi...
Ja też chciałbym żeby Ruch zajmował godne siebie miejsce ale powiedz mi kto wykupi akcje w ewentualnej SSA? Ty? Ja? Pozostali kibice? Powiedz mi po co jakaś firma ma kupować akcje klubu? Czy ktoś w tym kraju zarobił na klubie piłkarskim? Znasz chętnych? Cupiał jest tylko jeden i nawet On ma teraz problemy... Jeszcze jedno co do Rogali - parę lat temu ten właśnie Cupiał bardzo chciał żeby Rogala został prezesem Wisły - to chyba o czymś świadczy.
Pozdrawiam i liczę że w nowo powstałej K.S. Ruch SSA, prócz nas kibiców i miasta będzie jeszcze jakiś udziałowiec bo w przeciwnym razie takie przekształcenie nie ma sensu.
ja to widze tak moze i jest to też wina rogali ale tak nie do konca wszyscy go obwiniaja o to tez między innymi że klub nie am kasy i że piłkarze jejj nie dostaja ale za takie pieniadze co oni powinni dostawac to lekko zmiescilibysmy sie w pucharach ale te nasze gwiady to pierdolom mówie o piłkarzach jak rogala by sie nie zgadzał na ich żadania finanowe to kim bysmy grali????jakimiś 18 latkami i teraz byśmy nie zlatywali do 2 ligi ino do okregówki to tylko moje zdanie i nie ma zamiaru tu nikomu nic udawadniac ani wdawac sie w dyskusje.
PozdRówka dla wszystkich wiernych fanów swoich klubów
PozdRówka dla wszystkich wiernych fanów swoich klubów
- radzion
- Kontakt:
no i stalo sie,prezes w poniedzialek na zarzadzie zlozy rezygnacje!!
tylko teraz kto po nim przejmie stery?????
mimo wszystko prezes Rogala mial tez plusy za swojej kadencji i za to aleza mu sie podzikeowania,niestety jego czas minal,trzeba zmian!!
a i Prezeowi(jeszcze) trza zyczyc zdrowia bo jak mozna przeczytac na stronie osattnio nie bylo z jim najlepiej
tylko teraz kto po nim przejmie stery?????
mimo wszystko prezes Rogala mial tez plusy za swojej kadencji i za to aleza mu sie podzikeowania,niestety jego czas minal,trzeba zmian!!
a i Prezeowi(jeszcze) trza zyczyc zdrowia bo jak mozna przeczytac na stronie osattnio nie bylo z jim najlepiej