Ruch Chorzów - Miedż Legnica
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
za Ruch.Chorzow-online.pl
Zamknięcie stadionu lub ograniczenie ilości widzów na jeden mecz – takiej kary może się spodziewać Ruch Chorzów, za wkroczenie kibiców w strefę bezpieczeństwa podczas spotkania ligowego z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. - Decyzja miałaby rygor natychmiastowej wykonalności, a zatem dotyczyłaby najbliższego spotkania z Miedzią Legnica – wyjaśnia kierownik bezpieczeństwa na stadionie Ruchu, Krzysztof Hermanowicz.
Cała sprawa rozstrzygnie się dopiero w najbliższy czwartek. Właśnie wtedy odbędzie się posiedzenie Wydziału Dyscypliny, na które zostali zaproszeni przedstawiciele Ruchu.
Najłagodniejszym wymiarem kary będzie wyłączenie z użytku na jeden mecz sektora 10, co wiąże się z ograniczeniem ilości widzów do 6.000. Najczarniejszy scenariusz przewiduje natomiast całkowite zamknięcie stadionu na piątkowe spotkanie.
Przypomnijmy, że sprawa dotyczy wtargnięcia kilkunastu kibiców z sektora nr 10 poza barierki ochronne w trakcie ligowego spotkania z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Sympatycy nie wkroczyli jednak na boisko, ani nie spowodowali przerwania gry. Co ważne, kibice powrócili na sektor przed upływem pięciu minut.
Feralne zdarzenie zostało jednak opisane w raporcie delegata tego meczu, na podstawie którego zostało wszczęte postępowanie dyscyplinarne.
Zamknięcie stadionu lub ograniczenie ilości widzów na jeden mecz – takiej kary może się spodziewać Ruch Chorzów, za wkroczenie kibiców w strefę bezpieczeństwa podczas spotkania ligowego z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. - Decyzja miałaby rygor natychmiastowej wykonalności, a zatem dotyczyłaby najbliższego spotkania z Miedzią Legnica – wyjaśnia kierownik bezpieczeństwa na stadionie Ruchu, Krzysztof Hermanowicz.
Cała sprawa rozstrzygnie się dopiero w najbliższy czwartek. Właśnie wtedy odbędzie się posiedzenie Wydziału Dyscypliny, na które zostali zaproszeni przedstawiciele Ruchu.
Najłagodniejszym wymiarem kary będzie wyłączenie z użytku na jeden mecz sektora 10, co wiąże się z ograniczeniem ilości widzów do 6.000. Najczarniejszy scenariusz przewiduje natomiast całkowite zamknięcie stadionu na piątkowe spotkanie.
Przypomnijmy, że sprawa dotyczy wtargnięcia kilkunastu kibiców z sektora nr 10 poza barierki ochronne w trakcie ligowego spotkania z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Sympatycy nie wkroczyli jednak na boisko, ani nie spowodowali przerwania gry. Co ważne, kibice powrócili na sektor przed upływem pięciu minut.
Feralne zdarzenie zostało jednak opisane w raporcie delegata tego meczu, na podstawie którego zostało wszczęte postępowanie dyscyplinarne.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jo wszystko rozumia, bo od razu wiedziołch, ze bez kary sie nie obejdzie nawet dopuszczołech możliwość zamknięcia stadionu na jeden mecz, ale jednak nie rozumia jak można podejmować decyzja na jeden dzień wcześniej, jakoś Jaga z Łomżą grała dzień później od nos, a kara już dostali na zeszłym zebraniu, a naszym zajmują sie dopiero dzień przed meczem, jeżeli rzeczywiście zamkna nam stadion na dzień przed meczem, to dla mnie bedzie to kolejny dowód na to, że w pzpnie siedzą idioci. Rozumia, jak ograniczą do tych 6000, ale jak w całości zamkną i dzień prędzej o tym powiedzą to kuźwa bez jaj, plakaty, gazetka, bilety wszystko w dupe bo takie jest komuś widzimisie.
Edit,. no chyba, ze sami nasi działacze tak postanowiom, że wolą brak na miedzi nawet, ze dzień wcześniej to bedzie niż brak kibiców na meczu z Hydrotworem. Bo w meczu z Łomża to tego na pewno nie bedzie można odtrąbić No, ale oby sie ino skończyło na ograniczeniu.
Edit,. no chyba, ze sami nasi działacze tak postanowiom, że wolą brak na miedzi nawet, ze dzień wcześniej to bedzie niż brak kibiców na meczu z Hydrotworem. Bo w meczu z Łomża to tego na pewno nie bedzie można odtrąbić No, ale oby sie ino skończyło na ograniczeniu.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- viktor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
moze juz niydugo z debilami z pzpn bydymy mieli spokójheli pisze:jo wszystko rozumia, bo od razu wiedziołch, ze bez kary sie nie obejdzie nawet dopuszczołech możliwość zamknięcia stadionu na jeden mecz, ale jednak nie rozumia jak można podejmować decyzja na jeden dzień wcześniej, jakoś Jaga z Łomżą grała dzień później od nos, a kara już dostali na zeszłym zebraniu, a naszym zajmują sie dopiero dzień przed meczem, jeżeli rzeczywiście zamkna nam stadion na dzień przed meczem, to dla mnie bedzie to kolejny dowód na to, że w pzpnie siedzą idioci. Rozumia, jak ograniczą do tych 6000, ale jak w całości zamkną i dzień prędzej o tym powiedzą to kuźwa bez jaj, plakaty, gazetka, bilety wszystko w dupe bo takie jest komuś widzimisie.
oby ino na ich miejsce niy przyszły jeszcze wiynksze barany....
...drina goni kolejny drin remix browar,wóda,gin...
nie wiem czy ktos wczoraj ogladal na TVP3 o 21.55 program pilkarski. Wypowiadal sie w nim Marcin Bochynek. I na pytanie prowadzacego: Czy w przyszlym sezonie powiekszy sie grono Slaskich zespolow w I lidze" trener Bochynek odpowiedzial:
"Mam nadzieje ze awansuje Ruch. Dlaczego?? Bo graja kapiatalną piłkę. Dużo gry z pierwszej piłki i prostopadłych zagrań. Zasługują na grę w I lidze"
Mam nadzieje że naszych 11 muszkieterow potwierdzi to w piatek
Do boju Niebiescy!!!!
"Mam nadzieje ze awansuje Ruch. Dlaczego?? Bo graja kapiatalną piłkę. Dużo gry z pierwszej piłki i prostopadłych zagrań. Zasługują na grę w I lidze"
Mam nadzieje że naszych 11 muszkieterow potwierdzi to w piatek

Do boju Niebiescy!!!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- 19r20
- Kontakt:
ja uważam ze za huligańskie wybryki na sektorze 10 powinno się odebrać Ruchowi 10 punktów, zamknąć stadion do końca rundy jesiennej i ukarać grzywną 100.000 zł
niech zapanuje sprawiedliwość!!
PS
Wisła jak skopała kopaczy Arki po ostatnim meczu zeszłego sezonu, o czym tak pisali w gazetach itd odwołała się i nie dostała żadnej kary
a teraz Zagłębie Sosnowiec dostało karę - 1 mecz bez publiki - za OBRAŻANIE Baniaka...
wolność słowa w polsce mamy... szkoda że na papierze
aha i tylko czekam na nowe propozycje darmowych czy półdarmowych karnetów :lol:
no bo przecież aż 4 mecze pod rząd u siebie...
niech zapanuje sprawiedliwość!!
PS
Wisła jak skopała kopaczy Arki po ostatnim meczu zeszłego sezonu, o czym tak pisali w gazetach itd odwołała się i nie dostała żadnej kary
a teraz Zagłębie Sosnowiec dostało karę - 1 mecz bez publiki - za OBRAŻANIE Baniaka...
wolność słowa w polsce mamy... szkoda że na papierze
aha i tylko czekam na nowe propozycje darmowych czy półdarmowych karnetów :lol:
no bo przecież aż 4 mecze pod rząd u siebie...
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com
-
- Kontakt:
Od razu czułem, że kara będzie orzeczona dzień przed meczem. I jak zwykle coś na zamkną. Myślę, że "10" zostanie zamknięta + kara finansowa. Na Wiśle i Legii (Puchar Polski z Lechem w 2005) można bić piłkarzy albo kraść medale, a u nas nie wolno przeskoczyć przez barierkę. Nich zmienią przepisy i napiszą, że za wejście na murawę bez zgody 10 tys. dla osoby i się skończy, a nie że za wybryk kilku musi odpowiadać kilka tysięcy ludzi. Jak dostaniemy ograniczenie do 6 tys. to i tak będzie dobrze, bo wszyscy chętni i tak się upchną na reszcie stołków, a "10" może się przenieść na ten jeden szpil przeciwległy łuk koło sektora przyjezdnych. No chyba, że PZPN ma dla nas "niespodziankę" i dostaniemy karę na 2 mecze. Przypomnę, że kiedyś za haję na gieksie nam zamknęli stadion!
I pytanie do tych co przesoczyli ten płotek: Po co to było? Wiecie co nam może zrobić PZPN, więc dlaczego znowu dajemy im powód żeby nam dowalili?
I pytanie do tych co przesoczyli ten płotek: Po co to było? Wiecie co nam może zrobić PZPN, więc dlaczego znowu dajemy im powód żeby nam dowalili?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Simone
- Kontakt:
Jak nam zamkna stadion dzien przed meczem to nawet zalosne czy smieszne juz to nie bedzie ...
Oby zamkneli tylko 10 to i tak wszyscy wejdziemy
Kary finansowej nie da sie pewnie uniknac , oby bylo tego jak najmniej
A nadpobudliwi niech sobie pija ziolka na nastepne szpile , tak bedzie lepiej dla wszystkich
Oby zamkneli tylko 10 to i tak wszyscy wejdziemy
Kary finansowej nie da sie pewnie uniknac , oby bylo tego jak najmniej
A nadpobudliwi niech sobie pija ziolka na nastepne szpile , tak bedzie lepiej dla wszystkich
- wolfik
- Kontakt:
no to widac ze sa rowni i rowniejsi, ale w obliczu braku kary dla Wisly stadionu nam nie zamkna, to juz by bylo megakurestwo, wiec jak juz skonczy sie na zamknieciu 10, czyli wszyscy i tak wejda, czyli nie ma co siac paniki bo to moze jedynie zmniejszyc frekwencje. Najgorsze jest to ze pzpn da nam kare i nie mamy nawet czasu na odwolanie.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.