Skład w II lidze

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#16 Post autor: Patton » 5 cze 2003, o 10:27

Pora na mlodziez - jest dwoch braci Krzeciesa, ktorzy potrafia wymiatac w pomocy, jest Loch itd. Niech oni pograja w II lidze - przeciez kiedys trzeba wreszcie zaczac, a jak nie tam, to gdzie? Nastepne zmarnowane talenty? Panowie, bo jak tak dalej bedzie, to niedlugo beda sami oldboye u nas grac....
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Ruda Śląska

#17 Post autor: Ruda Śląska » 5 cze 2003, o 10:51

Właśnie o potem czytamy iż wychowankiem Ruche jest Legia zainteresowana.... Młodzież Ruch szkolic potrafi tylko potem jest coraz gorzej.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18 Post autor: gerhat » 5 cze 2003, o 16:39

Właśnie widziałem wczoraj jak młodziez Śląska Wrocław spadała do III ligi.
Tajemnicą poliszynela naszych powrotów do I ligi było zatrzymanie podstawowych graczy.
Za pierwszym razem zostali: gucio, szewczyk, nowak, bąk, szuster ...
Za drugim: mario, gęsior, gitara ...
To były gwaiazdy tych druzyn i pociagnęli ten wózek. Do tego doszła młodzież i starzy wyjadacze tacy jak wira, wrona, grzesik.
Dwa razy się powiodło więc teraz powinnismy to powtórzyć by nie podzielic losów Cidrów, Stomilu i Sląska.

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19 Post autor: AdiC » 5 cze 2003, o 17:05

Gerhat! Podpisuja sie pod tym co piszesz całom klawiaturą. Trzon musi być doświadczony i uzupełniony kilkoma młodymi zawodnikami. W II lidze jest więcej cwaniactwa i siły. Tu jest potrzebny dobry trener który to wszystko poukłada - Lorens albo Wyrobek i Ci co spadli. Moim zdaniem 80% winy powinni wziąć na siebie Rogala i Mandrysz. Reszta - zawodnicy. Kto rozpieprzył pomoc, kto grał na remisy? Statystyka jest brutalna - najwięcej asyst w sezonie ma zawodnik który grał tylko jedną rundę!!!!
Ruch trzeba odbudować ale bez Rogali i Mandrysza.
Jedna uwaga!
Nie krytykujcie Gory że nie chce grać za darmo. Ideami sie niy naje. Latka lecą, kariera minie szybko a potem co? Niy każdy jest prawnikiem jak Bednarz. Z czegoś trzeba żyć.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#20 Post autor: radzion » 5 cze 2003, o 17:15

AdiC pisze:Nie krytykujcie Gory że nie chce grać za darmo. Ideami sie niy naje. Latka lecą, kariera minie szybko a potem co? Niy każdy jest prawnikiem jak Bednarz. Z czegoś trzeba żyć.
BARDZO madrze napisane,czasy Cieslika juz dawno minely!!ja sie wcale nie dziwie gorawskiemu linesowi czy kilku innym zawodnikom!!!klub spadl do 2 ligi,w klubie jest pustka a kazdy chce przeciez miec troche kasy!!pisalem juz kiedys post na ten emat wiec sie dalej nie bede rozwijal!!
chodzi tylko oto z eniektorzy z was bezpodstawnie krytykuja tych ktorzy cha odejsc!!!sami na ich miejscu bysce to zrobili,jak mozna normalnie pracowac w tym nienormalnym klubie!!!

Tomicher

#21 Post autor: Tomicher » 6 cze 2003, o 22:34

Neza z biedą - pełna rozpacz

STING_RULEZ

#22 Post autor: STING_RULEZ » 7 cze 2003, o 23:40

Mój kumpel ostatnio rozmawiał z Bizackim w Tychach, jego możecie już na bank pożegnać, bo powiedział że do Ruchu się przywiązał, ale ma dość użerania się z kierownictwem,odchodzi na bank, coś tam o Austrii opowiadał.

malolat

#23 Post autor: malolat » 8 cze 2003, o 13:56

Ruch powinien postawic na mlodych zawodnikow nie silic sie na transfery i wydawac kase na ludzi ktorzy do klubu przychodza tylko po wyplate > Klub powinien sie tez pozbyc wiekszosci graczy z obecnego skladu - dlaczego ? Poniewaz spusicili klub do II ligi i zbytnio sie tym nie przejeli !

niebieski78

#24 Post autor: niebieski78 » 8 cze 2003, o 16:50

mlodzi ? nie rozsmieszaj mnie na co chcesz chodzic na c klase
wks postawil na mlodych prawie samych reprezentantow kraju
Kto ma ich pociagnac do sukcesow Szyndrowski , Jarczyk ,Molek?
trzeba posciagac ludzi typu Probierz zeby nasi wychowankowie mieli sie od kogo uczyc i stac sie ligowcami

AndRe
Kontakt:

#25 Post autor: AndRe » 9 cze 2003, o 11:25

Z tego co mi wiadomo propozycja dla Bizaka byla z Austri ale podobno juz jest nieaktualna.

Co do odejsc:

Lines - konczy mu sie kontrakt i raczej nowego nie podpisze

Gorawski - za niedlugo koczy mu sie kontrakt i to jedyna szansa aby go sprzedac za kase bo watpliwe jest aby podpisal nowy kontrakt

Jamroz- pewnie dostanie wolna reke w zamian za anulowanie dlugow Ruchu wobec jego osoby

Matyja - konczy mu sie kontrakt , nic nie gral bardzo watpliwe zeby podpisali z nim nowy kontrakt

Odejscie Jamroza jak i Matyji przyjmuje ze stoickim spokojem.Moim zdaniem zadna strata.Mumina szkoda (mimo ze marnuje niewiarygodne sytuacje) , Linesa tez ale jak kasa klubowa swieci pustkami to nic nie poradzimy.

Ciezko zapewne bedzie zatrzymac Cecota (watpliwe ze bedzie chcial grac w 2 lidze) , Matuszka , nie wiem jak sie ma sytuajca z Masternakiem (w zime bardzo chcial odejsc).O reszcie narazie nic mi nie wiadomo.

Z mlodziezy dobrze sobie radzi Balul (gral w waznych ostatnich meczach pod ogromna presja i egzamin zdal).Na niego mozna stawiac w obronie.Loch mimo ze wypozyczony do 3 ligowej Poloni , mimo ze ogromny talent spisuje sie przecietnie zeby nie napisac slabo (info od kibica Poloni oraz moje obserwacje z gazet).To samo tyczy sie niestety Potoka.
Jarczyk gra poprawnie jak gra w obronie , jak gra skrzydlowego dramat.
Szyndrowski -hmm - Skuter zawsze pilnuje przeciwnika na odleglosc i zawsze jest mijany.Krzeciesa i Krajanowski -podobno zdolni ,nie wiem nie widzialem.

Nie wyglada to za rozowo .Na Bizaka , Srutwe , Malinowskiego tez zapewne czekaja oferty.Co do przyjsc to cisza.Watpliwe by przyszedl do nas Magiera , Zganiacz ma oferte z Gornika Zabrze.

To narazie tyle.Z dnia na dzien bedziemy madrzejsi.

Harpo

#26 Post autor: Harpo » 9 cze 2003, o 11:30

Tak se czytam Wase posty i dziwi mnie fakt, iz niektorzy z Was maja za zle niektorym graczom, ze mysla "tylko o kasie". A O CZYM MAJA MYSLEC? Co to jest, jakas charytatywna spolka pilkarska? :shock: To jest ich praca! Owszem przywiazanie to swietosc ale czy Wy pracowalibyscie ZA DARMO, bez ZADNYCH perspektyw na odzyskanie kasy ??? Taki Rogala pieprzy, ze jak ktos zostanie w Ruchu to...SZANSE beda na pieniadze, w przeciwnym razie niech idzie do sadu.... :D Co za kretyn - i to mowi Prezes ???
:evil: Polscy prezesi to jedna banda kolesi !!! :evil:

malolat

#27 Post autor: malolat » 9 cze 2003, o 12:34

niebieski78 pisze:mlodzi ? nie rozsmieszaj mnie na co chcesz chodzic na c klase
wks postawil na mlodych prawie samych reprezentantow kraju
Kto ma ich pociagnac do sukcesow Szyndrowski , Jarczyk ,Molek?
trzeba posciagac ludzi typu Probierz zeby nasi wychowankowie mieli sie od kogo uczyc i stac sie ligowcami
Powiedz mi czemu mlodzi Grzelak , Madej sa najlepsi w swoich zespolach i ciagna klubowe wozki . Probierz ? podobni do niego to emeryci kto moze wrocic Wawrzyczek , Robicki , Warzycha o takich starych zawodnikow ci chodzi jak tak to ja dziekuje !
W Lechu z mlodzieza wiele osiagneli a nie bawili sie w starych dziadkow bo po co?
Jak taki pan majacy ponad 30 latek wejdzie do ligi to dopiero bedzie ubaw czego przykladem sa niektore osoby z obecnego zespolu!
Powiesz mi ze Probierz ma wysoka forme ok . ale co bylo w poprzednim sezonie . Popatrz na takiego Kozminskiego facet juz ledwo pamieta jak sie w pilke gra !
Na mlodziez postawili w GKS Katowice Odrze i co czyz nie osiagneli sukcesu a my ciagle mamy kolesi ktorzy sa za starzy i za gadatliwi !

niebieski78

#28 Post autor: niebieski78 » 9 cze 2003, o 12:55

madej ,grzelak mila to najzdolniejsi pilkarze swojego pokolenia Ruchu na niech nie stac a i oni sami grac tu nie chcieli wiec zejdz na ziemie a nie bujaj w oblokach
Lech oparl sie na mlodych w drugiej lidze ???? pierwsze slysze chyba ze np Reis i Kryger w twoim rozumieniu to mlodzi ludzie
Druga liga to twarda walka dlatego wlasnie lech wypozyczyl Slusarskiego do pierwszoligowego Widzewa zeby oszczedzic jego zdrowie ,Madeja sciagnol juz do pierwszej ligi a druzyna ktora jest teraz na nich oparta poprostu zawodzi
LKS rok temu mial pol mlodzierzy z Wisly Brozkow wliczajac i ledwo uniknol degadacji
na mlodzierz postawili w Gks i Odrze prawda ale w pierwszej lidze ktora nie jest taka twarda jak druga
juniorzy odry byli (chyba 3 lata temu) mistrzami Polski i bylo tyko kwestia czau kiedy pociagna ten klub O sukcesach mlodzikow Ruchu puki co nie slyszalem ale moze wiesz wiecej
Ostatnio zmieniony 9 cze 2003, o 15:03 przez niebieski78, łącznie zmieniany 1 raz.

niebieski78

#29 Post autor: niebieski78 » 9 cze 2003, o 13:00

i jeszcze jedno przesledz sobie jak ten twoj grzelak(ktorego chce i lech i wisla) gra-'blyszczy"w drugoligowej Piotrkowi

kadra musi sie opierac na ogranych zawodnikach dla ktorych mlodzi maja byc wsparciem inaczej my zmarnujemy czas a oni swoje talenty i zdrowie

AndRe
Kontakt:

#30 Post autor: AndRe » 9 cze 2003, o 13:00

Ech...
Mlodziez mlodziezy nierowna.Zauwaz MALOLAT ze jak Grzelak z Madejem do nas przychodzi byli to zawodnicy znani na naszym podworku.Uchodzili (uchodza?) za najwieksze talenty w naszej pilce kopanej.

Grzelak odszedl bo nie bylo kasy.Madej odszedl z innych powodow- wszystkim dobrze znanych.Poza tym gral u nas z mniejszym zaangazowaniem niz w Lechu.

Nie porownoj Jarczyka , Molka czy tez Szyndrowskiego do Madeja czy tez Grzelaka.Z calym szacunkiem dla nich to jak porownywac Ronaldinho z Brozkiem.I ten mlody , i ten mlody i ten zdolny i ten zdolny ale jednak kaliber nie ten sam.

Podales przyklad Odry - tam jest Socha , ktory ma smykalke do sciagania nowych zawodnikow u nas takiej osobuy nie ma .GKS od lat ma utalentowana mlodziez ale czesto sa to gracze wylawiani w wieku juniorskim z innych klubow (patrz Peczak z GKS Tychy , Muszalik z MK Katowice czy tez Gajtkowski ktory jest wychowankiem Szombierek)

Temat byl juz walkowany kilka razy - po prostu zle szkolenie i zla selekcja mlodziezy wychodzi

ODPOWIEDZ