No to spadliśmy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
SLawa

#31 Post autor: SLawa » 4 cze 2003, o 11:09

to już trzeci spadek za mojego życia a drugi który bede bardzo długo i dobrze pamiętać, że też przyszło mi być kibicem niebieskich w takim okresie ,trzeba wierzyć że wrócimy już za rok ,życze Zagłebiu powodzenia w barażach i spadku wiesniakom z jaworzna to spotkamy sie już wkrótce

anonim

#32 Post autor: anonim » 4 cze 2003, o 11:23

Nie załamujcie się.
Za rok RUCH melduje się znowu w I lidze.
Co za syf żeby w lidze grały takie wiochy jak groclin,amica czy szczaka a takie firmy jak RUCH pałętały się w II lidze.
Będąc wczoraj na meczu trzymałem kciuki żeby RUCH się utrzymał,ale....nie udało się.Teraz będę musiał trzymać je mocniej,żeby RUCH szybko wrócił tam gdzie jego miejsce (czyli do I ligi)

TYLKO Widzew RTS!!!!!

Ruda Śląska

#33 Post autor: Ruda Śląska » 4 cze 2003, o 11:23

Ja tez tej szczakowiance zycze spadku do 2 ligi

TOMEK-K

#34 Post autor: TOMEK-K » 4 cze 2003, o 11:57

zgodze sie w 100% z Tomasz_W, ale też byłem na meczu w Jaworznie i uważam że Kompała też grał w hu**.

kolec

#35 Post autor: kolec » 4 cze 2003, o 12:40

Moje najszczersze kondolencje!!!Jak nie zmienicie zarzadu i statusu klubu to bedzie ciezko nawet w 2 lidze.W drugiej lidze tez sa ladne stadiony.

niebieski78

#36 Post autor: niebieski78 » 4 cze 2003, o 14:26

nasze miejsce jest w pierwszej lidze ale...
nie ma sensu do niej wracac jesli w klubie nie zajda powazne zmiany bo kim mamy byc klubikiem zanizajacym frekwencje i poziom sportowy?
NIE!!! jestesmy wielkim klubem i musimy powrocic jako doskonale zorganizowane przedsiebiorstwo a nie wsiowe stowarzyszenie w ktorym wszyscy sa odpowiedzialni za wszystko czyli nikt za nic
dzialacze Ruchu szczyca sie tym ze swoje funkcje pelnia spolecznie i bezplatnie(oficjalnie)ale co to tak naprawde znaczy? ze nie mozna wobec nich wyciagac zadnych konsekwencji .
z ligi spadlismy nie w wyniku przekrentu ale przez to ze mielismy jedna z trzech najslabszych druzyn w lidze
W calej europie wielkie pilkarskie firmy spadaly: Atletico M ,S 04,Man utd,Man city(trzecia liga), OM kazdy z tych klubow sie podniosl i my tez sie podniesiemy tylko nie mozna tego robic po polsku "na wariata"
jest szansa na to zeby oczyscic szatnie i gabinety prezesow ze zbednego balastu jakim sa dla klubu niektorzy ludzie ... i niech staniemy sie znowu wielkim ZDROWYM silnym klubem ktory bedzie decydowal o obliczu polskiej pilki ,potencjal jest na pewno .Rogala nie opowiadaj ze nikt nie chce nalezec do spolki bo cala liga to zalatwila ale... wtedy twoja pozycja w klubie traci racje bytu i nasze drogi sie rozchodza

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!RUCH S.S.A. JEDYNA SZANSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AndRe
Kontakt:

#37 Post autor: AndRe » 4 cze 2003, o 14:57

Jestem dokladnie tego samego zdania co niebieski78.
Mam nadzieje ze ten spadek spowoduje ze dojdzie do katharsis w naszym klubie.

Ten klub trzeba zreperowac od podstaw.Kazda galaz jest chora.
Praca z mlodzieza lezy , scouting lezy , stadion wygalada jak z ery przedpotopowej , u nas nawet takie cos jak naglosnienie nie dziala. (nie mowie o trawie ktora zarasta niektore sektory :roll:

Wiem ze to sie fajnie mowi , gorzej zrealizowac ale mysle ze sa ludzie ktorzy chca i potrafia Nam pomoc.

Niebieski78 podal przyklad klubow zachodnich ktore sie podniosly ( w tym moich ukochanych Man City i OM).Ja podam przyklady klubow od nas Lech Poznan , teraz na prosta wychodzi Cracovia.

Wprawdzie jestem zalamany spadkiem ale nie mozna lamentowac.Stalo sie to co moglo sie stac duzo , duzo wczesniej.Taka polityka klubowa niestety w obecnych czasach za duzo sie nie zwojuje.

Ja jestem zdania ze powinnismy opierac nasza kadre na wychowankach i ludziach z regionu ,wspomaganych przez 3 , 4 pilkarzy starszych na newralgicznych pozycjach.]

Ostatnio na stadionie Kolejarza odbyl sie turniej z okazji Dnia Dziecka.Szkoda ze nie bylo zadnego trenera z Ruchu (a moze byl :roll: )
Dzieci w wieku 9- 12 lat kopaly bala.Akurat trafilem na mecz Rozwoj - Gks.Tam trzeba wypatrywac talenty.

Ps .Dodam nieskromnie ze zauwazylem jeden talent :lol:.Koles mimo niskiej postury i watlej budowy , szybkoscia i technika czesto uciekal obroncom.Koles ma 10 lat ma na imie Dominik i gra w Rozwoju na skrzydle.Calkiem mozliwe ze w przyszlosci jeszcze o nim uslyszymy. :wink:

pko
Kontakt:

pko

#38 Post autor: pko » 4 cze 2003, o 14:59

LOGUJ
[ENTER]

wczoraj alkochol rozpacz i to logowanie spowodowalo zgon mojej
bezprzewodowej myszki ktora wyladowala z hukiem o sciane ...
jako ze jestem przeciwnikiem logowania ten post jest moim ostatnim

wczorajszy dzien to jeden z tych dni ktore sie pamieta do konca zycia
pamietam pierwszy spadek plakalem ... drugi spadek juz nie byl takim szokiem i zatarl sie gdzies w zakamarkach pamieci ... natomiast to co stalo sie wczoraj jest koncem czegos ... to koniec dla pewnego okresu mojego zycia cos sie zmienilo jeszcze dzis nie wiem co ale pewny jestem ze wraz z alkocholem ktory ulecial po wczorajszej stypie z mojej glowy ulecial rowniez pewien styl zycia ...

nadal bede pewnie chodzil na ruch na kazdy mecz nadal bede sie wyklocal z kazdym ktokolwiek powie mi choc zle slowo na ruch jednakze te moje oddanie (wiem czuje to) nie bedzie juz tak ku***sko psio oddancze ... cos sie ku*** stalo cos poszlo nie tak ... wszyscy w sumie widza tylko skrawek tego problemu nikt nie obejmuje go w calosci ja tymbardziej nie bede sie staral tego robic ... jednak musze sie gdzies wyzalic wygadac bo katowac swojej glowy myslami ktore sie w niej bija nie mam juz sily ...

szukamy przyczyn ludzi odpowiedzialnych i stu jeszcze innych powodow dlaczego doszlo do tej sytuacji obwiniamy jedni drugich a czy nie zauwazyliscie jednej rzeczy ... ze majac taki kibicowski potencjal taka sile razenia (prasa inet media) nie zrobilismy nic NIC ku*** WIELKIE NIC zeby pchnac do przodu ten staczajacy sie w tyl wozek z napisem ruch
toczylismy spory klotnie wreszcie wrecz podzielili na tych bardziej wtajemniczonych i mniej ... zabraklo kogos kto choc troche mialby charyzmy zeby to wszystko zebrac w kupe i zapanowac nad emocjami

poczatkowo w tym tekscie mialem pojechac personalnie po naszym swiatku kibicowskim ale nie zrobie tego nie chce dokladac do ognia i dlatego ten post jest bardziej stonowany od moich poprzednich gdzie niejednokrotnie wrecz napadalem slownie na pewne osoby i sprawy

chcialem podziekowac forumowiczom za te kilka miesiecy i pozegnac
(od ruchu sie nie odwracam ale przestrzegam pewnych zasad a sprzeciw ktory sie we mie pojawil w momencie zobaczenia ZALOGUJ najlepiej odczula moja myszka ... slowo sie powiedzialo)

panowie nie odpuszczajmy sprawy struktury kibicowskiej ktora bedzie dzialala w ramach prawnych to dziala i skutkuje ...

zegnam

WYLOGUJ
[ENTER]

SerNick

#39 Post autor: SerNick » 4 cze 2003, o 15:08

Za rok jestescie spowrotem.Trzeba cos zrobic ze by juz nie spadaly takie firmy jak Ruch a w 1 lidze graly jakies wioski typu jaworzno czy polkowice.

FOREVER LECH

niebieski78

#40 Post autor: niebieski78 » 4 cze 2003, o 15:23

i jeszcze jedno prozba do naszych ''wspanialych'' dzialaczy nie daliscie nam spasc z twarza (nie pomogliscie Pogoni) wiec przypadkiem nie majstrujcie juz nic w PZPN! jak slysze ze jest nadzieja bo wydzial dyscypliny bedzie dopiero rozstrzygal sprawe sedziego marczyka i szczakowianka moze dostac walkowera to krew sie we mnie gotuje
spusciliscie Slask przekretem rok temu i znowu probujecie ?!! troche honoru

fuhr
Kontakt:

#41 Post autor: fuhr » 4 cze 2003, o 15:39

trzeba zaczac dzialac zeby rosly nastepne pokolenia Niebieskich musimy zaczac od siebie...

musi na Ruch chodzic jak najwiecej ludzi....jezeli te pajace z zarzadu nie wiedza ze przecietnego kibica (znaczy nie te 2-3 tys ktore zawsze przyjdzie) trzeba poinformowac o ktorej i kiedy gra Nasz Klub wiec

MY TO MUSIMY ZROBIC

zobaczymy jak wyjdzie na pierwszym meczy w II lidze
[/b]
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Ruda Śląska

#42 Post autor: Ruda Śląska » 4 cze 2003, o 15:50

Wiem że do rozpoczęcia nowego sezonu jeszcze jest dużoooooo czasu ale na tym 1 meczu musi byc dużo ludzi...W tym trudnym momencie musimy pokazac jak bardzo zalezy Nam na Ruchu......

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#43 Post autor: 19r20 » 4 cze 2003, o 16:34

ku*** brak mi słów ale na ten spadek zasłużyliśmy w pełni

też chciałbym zmain ale czas pokaze co się stanie z naszym klubem

nie pierdolcie że fajnie że górnik nie przeszedł koło meczu- nie wygrał go tak jak my z radzionkowem- bramik 89 i 90 minuta dla przypomnienia
a to dla nas jest wyrok

0 szacunku dla zabrzańskiego ścierwa

NIE PŁACZCIE CHAMY
ZA ROK I TAK POWRACAMY

mam nadzieje że ze szczakowianką spotkamy się wcześniej...

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#44 Post autor: hanys1920 » 4 cze 2003, o 16:35

witam.takie pierwsze zalamanie minelo alkohol wyparowal ale nadal ciezko mi w to uwierzyc ze bedziemy grac w drugiewj lidze.nic juz nie zrobimy, uwazam ze nie wszytsko zrobilismy by nie spasc.ale trzeba teraz zaczac cos robic bo jezeli teraz nic sie nie zmieni to nie awansujemy za rok.trzeba wykorzystac okazje i zrobic gruntowne porzadki na Cichej.jesli przez dwa tygodnie nic sie nie zmieni bedzie to oznaczac ze dalej bedziemy tkwic w takim ukladzie jak tkwilismy tylko ze juz w drugiej lidze.zgadzam sie tu z pko ze mamy ogromny jako kibice potencjal ktory trzeba wykorzystac ,jesli nie bedzie zadnych ruchow na gorze.czekalismy juz za dlugo i za duzo na tym stracilismy by nadal nie reagowac albo reagowac tylko na forum.a tak na marginesie pko bedzie brakować twoich komentarzy i mam jednak cicha nadzieje ze sie odezwiesz tu jeszcze.pozdrawiam
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#45 Post autor: Patton » 4 cze 2003, o 16:42

pko - nie pi***ol, bo bedzie brakowac Twoich wpisow :D A co do Twojego textu - slusznie powiedziane - mam nadzieje, ze w II lidze bedzie wreszcie widac komu zalezy na tym klubie i jak wszyscy Niebiescy Sercem sie zachowia. Pozdrawiam i licze, ze kiedys spotkamy sie na zywo przy piwku.... :wink:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

ODPOWIEDZ