Letnie transfery
- ruchowiec71
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- ruchowiec71
- Kontakt:
Teraz to wiadomo że nie. Pisząc to myslałem dokładnie o wiosnie. Fakt to 3 liga a nie 2 ale robi na mnie wrażenie (choc tylkoz prasy się o tym dowiaduje a nie na zywo) i mam nadzieje ze dużó nawet bardzo dużó bedziemy mieli z niego pozytkuarcio pisze:niech sie ogrywo i zdobywo doświadczenieruchowiec71 pisze:Szyndrowski??? nChyb ajak to tylko jako boczny
Ja chce powrotu Janoszki - kolejen 2 bramy:)
na runda wiosenno może być jak znalozł
pozdro
WIELKA WIELKA WIELKA
NIEBIESKA ERKA
NIEBIESKA ERKA
- ruchowiec71
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Kokosz1 pisze:Co tam Ecik, dzisiaj Krzysiu Bizacki strzelił 2 brameczki żabolom z Zabrza!!!![]()
Koszarawa Żywiec - Górnik Zabrze 4:2(4:1)
Bramki: Bizacki 2, Sikora 2 - Łuczywek, Jarka
ONE WORLD< ONE PEOPLE< ONE CITY< ONE CLUB - TS KOSZARAWA ŻYWIEC!!!
fajnie, ze bizak bramki wali... ale reszta ch** mnie to pbchodzi
zaloz strone i froum koszarwy i pisz sobie, bo tutaj jest o Ruchu ;]
a Ecik nas interesuje, bno JEST dalej zawodnikiem Ruchu...
koszaraw - fuj...
-
- Kontakt:
Zawsze mówiłem, że trzeba stawiać na młodych. Zakupy typu - Mikulenas (lek przestał działać - czytaj strzelać bramki) , Sokołowski itp. są z góry skazane na krótki efekt działania. To tak jakby kupić lek (może i dobry) , którego termin przydatności do spożycia kończy się pojutrze.
Osobiście wolę "leki" na chorą grę Chorzowa (mówie tak z przekory - no bo ile idzie grac na zapleczu ?) , które mają dłuższe terminy przydatności i mocno mnie zdziwiło (chociaż nie - nic mnie już nie dziwi w tym polskim futbolu) jak tak ad'hoc pozbyli sie wszystkich naszych wychowanków do Walki Zabrze i Poloni. Okazuje się (może z wyjątkiem Fosy - ale to chwilowe myślę) że Janoszka , Wawrzyńczok i Markiewicz stanowią motor swych obecnych klubów. No to się pytam dlaczego kupiono (czy wypożyczono) innych młodych z innych klubów skoro nikt z nich jak dotąd nie gra w I drużynie !!! To według mnie lepiej było systematycznie wprowadzać ww. do I składu niż otwierać im furtke ucieczki z Chorzowa. Bo coś mój nos zwąchał, że jak tak dalej będą dobrze grać to ich podkupią i tyla bedzie z ich powrotu po okresie wypożyczenia.
Osobiście wolę "leki" na chorą grę Chorzowa (mówie tak z przekory - no bo ile idzie grac na zapleczu ?) , które mają dłuższe terminy przydatności i mocno mnie zdziwiło (chociaż nie - nic mnie już nie dziwi w tym polskim futbolu) jak tak ad'hoc pozbyli sie wszystkich naszych wychowanków do Walki Zabrze i Poloni. Okazuje się (może z wyjątkiem Fosy - ale to chwilowe myślę) że Janoszka , Wawrzyńczok i Markiewicz stanowią motor swych obecnych klubów. No to się pytam dlaczego kupiono (czy wypożyczono) innych młodych z innych klubów skoro nikt z nich jak dotąd nie gra w I drużynie !!! To według mnie lepiej było systematycznie wprowadzać ww. do I składu niż otwierać im furtke ucieczki z Chorzowa. Bo coś mój nos zwąchał, że jak tak dalej będą dobrze grać to ich podkupią i tyla bedzie z ich powrotu po okresie wypożyczenia.
- L.G
- Kontakt:
wom sie już cołki w deklach poprzewracało, znizki formy mo kożdy Frankowski, Zurawski, Warzycha, Cwielong czymu niy miołby mieć Mikulenas ?? Moze przejrzyjcie statystyki ostatnich trzech sezonów po piynciu kolejkach jaki mo to mieli za***isty "bramkoszczelny" napad. Teraz srednio wychodzi 2 tory na mecz (pucharu niy licząc) a wy pi***olicie farmazony o braku skuteczności. To jo sie pytom, co było rok nazot, co było dwa lata nazot ?BluR pisze:Zawsze mówiłem, że trzeba stawiać na młodych. Zakupy typu - Mikulenas (lek przestał działać - czytaj strzelać bramki) , Sokołowski itp. są z góry skazane na krótki efekt działania. To tak jakby kupić lek (może i dobry) , którego termin przydatności do spożycia kończy się pojutrze.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(
-
- Kontakt:
No i widzisz "Łowca" - sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Rok , dwa , trzy sezony do tyłu w ataku grał super duet (przeterminowany) - Mario i Biza. I nie chodzi mi o spadek formy - bo to dotyczy tak starszych jak i młodszych piłkarzy. Tylko że spadek formy nie może trwać 0,5 roku, rok , dwa ... Wymieniłeś Frankowskiego , Żurawskiego - nie wiem dlaczego Warzychę (bo jego spadki formy żadko dotyczyły). czyli piłkarzy już lekko wypalonych. Własnie taką reprezentację zbudował Janas - na spadkach formy - może liczył na przełamanie. Drużynę trzeba budować perspektywicznie, czyli do ogranego już Pepego czy Łudzińskiego trzeba było wkomponowywać np. Janoszkę czy Markiewicza. Mówimy o dwóch różnych sprawach. Ja o przyszłości, perspektywie . Ty o stanie dzisiejszym. Dlaczego nie spróbowano Stolarczyka z Koszarawy - za młody - no to dupnął 2 bramy Zabolom!!! Przypomnij sobie ile lat miał Gucio albo Mario jak grali już na wysokim poziomie regularnie w I lidze. A my "marnujemy" zapał najlepszych lat młodych piłkarzy. No to tyle tytułem odpowiedzi.
- L.G
- Kontakt:
BluR. Cwielong trzi swierci zeszłego sezonu mioł załamka formy, taka samo załamka mioł w Lechu Gajtek, tako mieli i Brożki i Jelyń i Piechna i mo Gielza, Gucio w sezonie co my lecieli tyz niy błyszczoł. To niy jest ino kwestia wieku jak żeś raczoł zauważyć.
(a wto wg ciebie teraz mo ponad półroczno zniżka formy ???)
(zresztą wnioski o spadku formy Sokoła kery niy dokońca grając jako napstnik w 6ciu meczach szczeloł 4 tory to dupno przesada)
A jo uważom, że dobrze że Janoszka jest wypożyczyny i dobrze że sie ogrywo, a czy przidzie na wiosna czy dopiyro na nastympno jesiyn to rzecz otwarto.
My niy momy problemu z napadym ino ze środkiem pomocy - i tam trza porządnego grajka
(a wto wg ciebie teraz mo ponad półroczno zniżka formy ???)
(zresztą wnioski o spadku formy Sokoła kery niy dokońca grając jako napstnik w 6ciu meczach szczeloł 4 tory to dupno przesada)
A jo uważom, że dobrze że Janoszka jest wypożyczyny i dobrze że sie ogrywo, a czy przidzie na wiosna czy dopiyro na nastympno jesiyn to rzecz otwarto.
My niy momy problemu z napadym ino ze środkiem pomocy - i tam trza porządnego grajka
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(
-
- Kontakt:
- Simone
- Kontakt: